oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Zielarz Gajowy
post 11.01.2013 - 10:06
Post #240

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Czyli jak napiszę, że na księżycu są skały żelazowo - anortozytowe, które składają się niemal wyłącznie z minerału anortytu to nie uwierzysz?

Muszę lecieć na księżyc i Ci próbkę przywieźć?:) Wielu robiło eksperymenty z modelami piramid i nie muszę tego potwierdzać dodatkowymi eksperymentami.

Sarkofag. Ok. Kto w nim był pochowany? Jaki masz dowód, że to sarkofag? Pisałem Tobie. W książkach uczy się, że to Piramida Cheopsa i grobowiec a nie ma ani jednego dowodu. Chcesz w to wierzyć to ok. Ja jednak poddałem to surowej weryfikacji i obnażyłem głownie dla samego siebie te kłamstwa i manipulacje.

Deimond Ty np. Nassim Haramein nazywasz szarlatanem. Nie ważne jest to, że zdobywa prestiżowe nagrody w świecie nauki. Ty masz swój uparty stosunek do niego. Gość kiedyś rzeczywiście był postrzegany jak "świrus naukowy", ale dzisiaj świat nauki bardzo go ceni. Ty jednak trwasz przy szarlatanie. To pokazuje najlepiej Twój otwarty umysł właśnie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Deltarates
post 11.01.2013 - 21:38
Post #241

Dusza Towarzystwa

Zaproponujcie jakiś eksperyment, na postrzeganie pozazmysłowe! Bądźcie ambitni. Gdzie jest wasza charyzma? Czy może dzięki mnie, już macie kryzys wiary? hmm?

+Quote Post
Deimond
post 11.01.2013 - 22:18
Post #242

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.01.2013 - 10:06) *
Czyli jak napiszę, że na księżycu są skały żelazowo - anortozytowe, które składają się niemal wyłącznie z minerału anortytu to nie uwierzysz?

Muszę lecieć na księżyc i Ci próbkę przywieźć?:) Wielu robiło eksperymenty z modelami piramid i nie muszę tego potwierdzać dodatkowymi eksperymentami.

Sarkofag. Ok. Kto w nim był pochowany? Jaki masz dowód, że to sarkofag? Pisałem Tobie. W książkach uczy się, że to Piramida Cheopsa i grobowiec a nie ma ani jednego dowodu. Chcesz w to wierzyć to ok. Ja jednak poddałem to surowej weryfikacji i obnażyłem głownie dla samego siebie te kłamstwa i manipulacje.

Deimond Ty np. Nassim Haramein nazywasz szarlatanem. Nie ważne jest to, że zdobywa prestiżowe nagrody w świecie nauki. Ty masz swój uparty stosunek do niego. Gość kiedyś rzeczywiście był postrzegany jak "świrus naukowy", ale dzisiaj świat nauki bardzo go ceni. Ty jednak trwasz przy szarlatanie. To pokazuje najlepiej Twój otwarty umysł właśnie.

Piramidalna bezwysiłkowa ostrzałka do noży - nowość - Twoje noże już nigdy nie będą tępe!!!!! Możesz gotować gdy w między czasie Noże same się ostrzą tajemną energią nie znaną nawet producentom tego urządzenia !!! Zamow juz dzis!!!
Widziałeś dzieś taką reklamę? nie ? To czemu przyjmujesz to za pewnik?
Na prawdę biznes zrobił by kokosy na takich cudach.

Zielu nie miej mi zazłe że trochę potroluję z Twoich wyznań :D Co robisz dość często w stosunku do innych:D

+Quote Post
Vesanya
post 11.01.2013 - 22:52
Post #243

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.01.2013 - 10:06) *
.Deimond Ty np. Nassim Haramein nazywasz szarlatanem. Nie ważne jest to, że zdobywa prestiżowe nagrody w świecie nauki. Ty masz swój uparty stosunek do niego. Gość kiedyś rzeczywiście był postrzegany jak "świrus naukowy", ale dzisiaj świat nauki bardzo go ceni. Ty jednak trwasz przy szarlatanie. To pokazuje najlepiej Twój otwarty umysł właśnie.

Skąd Ty masz te informacje?? Z opisów filmików Nassima Harameina? ze stron jego fanów? Prawda jest taka, że Nassim Haramein jest tak wielkim i poważanym naukowcem, że aż go usunięto z wikipedii za udział w mistyfikacjach ;)) Dodam jeszcze, że Nassim nawet nie ma tytułu naukowego a jedyna nagroda jaką dostał była przyznana przez uczestników konferencji o systemach komputerowych na której wygłaszał swój referat:) Żadni naukowcy ani żadna prestiżowa instytutacja naukowa nigdy nie przyznała mu żadnego wyróżnienia wręcz przeciwnie, wieloktronie w środowiskach naukowych zarzucono mu szarlaterię i obalano jego teorie :) Dodatkowo zarzuca mu się mistyfikacje archeologiczne oraz udział w filmach mających za zadanie promowanie turystyki w regionie gdzie odkryto rzekome artefakty kosmiczne. Nassim po tym został wywalony z wikipedii a środowisko naukowe kompletnie nie chce mieć z nim nic do czynienia.

+Quote Post
Deimond
post 11.01.2013 - 23:00
Post #244

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Vesanya @ 11.01.2013 - 22:52) *
Skąd Ty masz te informacje?? Z opisów filmików Nassima Harameina? ze stron jego fanów? Prawda jest taka, że Nassim Haramein jest tak wielkim i poważanym naukowcem, że aż go usunięto z wikipedii za udział w mistyfikacjach ;)) Dodam jeszcze, że Nassim nawet nie ma tytułu naukowego a jedyna nagroda jaką dostał była przyznana przez uczestników konferencji o systemach komputerowych na której wygłaszał swój referat:) Żadni naukowcy ani żadna prestiżowa instytutacja naukowa nigdy nie przyznała mu żadnego wyróżnienia wręcz przeciwnie, wieloktronie w środowiskach naukowych zarzucono mu szarlaterię i obalano jego teorie :) Dodatkowo zarzuca mu się mistyfikacje archeologiczne oraz udział w filmach mających za zadanie promowanie turystyki w regionie gdzie odkryto rzekome artefakty kosmiczne. Nassim po tym został wywalony z wikipedii a środowisko naukowe kompletnie nie chce mieć z nim nic do czynienia.

Ale to już przewidzę odpowiedź - to jest spisek i celowe zamykanie mu ust !!!!!
Na pewno świat naukowy go odrzuca bo ma klapki na oczach:D

I że tak ładnie podsumuję o Tym człowieku:
he barely says anything amazing at all, he just says what you want to hear, really.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 08:39
Post #245

Dupa Towarzystwa

Wybitni egiptolodzy uparcie twierdzą, że Wielka Piramida to grobowiec nie mając na to ani jednego prawdziwego dowodu. Dlaczego tacy uparci? Po prostu wolą trwać w zakłamanych teoriach niż wystawiać się niezależnymi teoriami w swoim środowisku na pośmiewisko. Czy z płaską i okrągłą ziemią nie było podobnie? Jak wlazłeś między wrony musisz krakać tak jak one.

Ja nic nie znaczę w świecie egiptologii, ale załóżmy, że byłbym egiptologiem, który oficjalnie zaczął by mówić, że Wielka piramida to nie grobowiec itd. Pewnie szybko bym zniknął z tego środowiska i pewnie z wikipedii też.

Na szczęście ja ten szarlatan egipski nie jestem osamotniony i cała masa ludzi skłania się ku teorii, że Wielka Piramida to myśl technologiczna zbudowana przez cywilizację oficjalnie i świadomie pominiętą w historii ludzkości.

Sami musicie przyznać, że egiptolodzy rządzą a każde niezależne stanowisko jest traktowane jak bujda. Tylko, że na potwierdzenie bujdy jest wiele dowodów a oficjalne stanowisko oparte jest o jeden fałszywy dowód.

Współczesna medycyna oparta o antybiotyki w ogóle nie zwraca się ku naturalnym antybiotykom. Medycyna tybetańska leczy ciało i umysł a współczesna tylko ciało faszerując szkodliwymi lekami. Tutaj też trudno się przebić przez ten monopol-beton, ale to pewnie dlatego, że naturalna medycyna jest oparta o "szarlatanizm".

Współczesna nauka jest oparta o błędne założenia. Błędy u podstaw i zmiana takiego kierunku rozumowania nie odbędzie się z chwili na chwilę. Dlaczego świat nauki tak traktuje Nassima. To tylko jeden człowiek. Boją się czegoś? No naprawdę. Szarlatan kontra świat nauki. Normalnie strach się bać, ale zapobiegawczo lepiej kompromitować, szydzić...tu akurat historia zna wiele podobnych przypadków.

Kilka lat temu na blogu dość popularnym "Archeowieści" przekonywałem do niezależnego poglądu na temat piramid. Ostatecznie moje IP kompa zostało zablokowane:) Co ciekawe sporo ludzi przyznawało mi rację bo ja w sumie tylko zadawałem pytania. Nie forsowałem jak opętany swojej wizji. Pytania typu. Skoro Wielka piramida to grobowiec to gdzie sarkofag? Gdzie zdobienia? Gdzie władca? Gdzie dowody? Prosiłem tylko o argumenty, ale ich brak:) Autor strony nie wytrzymał i mnie zablokował. Tak się właśnie dzieje:)

Deimond ja nie mam Ci niczego za złe, ale tak jak napisał Paweł czy sceptyka podróży poza ciałem przekonałbyś do realności tego zjawiska. To nawet nie zjawisko tylko coś naturalne. My to wiemy, ale sceptyk jak się uprze bo będzie godziło to w jego światopogląd to nigdy go nie przekonasz.

Co do książki, którą poleciłeś. Nie omijam jej:) Ja w życiu przeczytałem raptem może 10 książek. Jakoś nie jestem molem:) Mógłbym odbić piłeczkę i twierdzić, że Ty tą książkę omijasz:)

http://allegro.pl/zakazana-archeologia-ukr...2869630550.html

Takie przerzucanie się nic nie da. Moja przygoda z piramidami zaczęła się od weryfikacji poglądu, że jest ona grobowcem. Zadałem sobie pytanie. Skoro jest grobowcem to na jakich dowodach oparta i się zaczęło:) Taka przygoda, która z czasem pokazała mi ile faktów jest zwyczajnie lekceważona jak w tej książce powyżej. Książka ta cieszy się wielką popularnością. Temat naszego pochodzenia tak samo i nie dlatego, że ludzie są tępi i dają się manipulować tylko dlatego, że mają już dość manipulacji i zakłamania.

Tą pewnie Deimond książkę też celowo omijasz:)

http://allegro.pl/rece-precz-od-tej-ksiazk...2919847652.html

Fragment:

http://treborok.wordpress.com/about/ernest...ce-himalajow-2/

+Quote Post
Deltarates
post 12.01.2013 - 13:25
Post #246

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.01.2013 - 08:39) *
Jak wlazłeś między wrony musisz krakać tak jak one.

I tu Zielu masz świętą rację. Dlatego ja udowodniwszy obenautom z okręgu koszalińskiego, że tak naprawdę, nigdy nie mieli OOBE, spotkałem się z ostrą krytyką. Zacząłem być ostro atakowany. Tylko dlatego, że naruszyłem, Was wszystkich, system wiary.

I ty robisz to samo Zielu. Podważasz fundamenty wiary, naszych obenautów. W końcu na tym forum są sami fundamentaliści religijni / duchowi.

Pamiętajcie Bracia i Siostry, jak to powiedział agent FBI Fox Mulder z serialu „Z archiwum X”: „The truth is out there - Prawda jest obok nas”, lub jak to powiedział prezes Fundacji Nautilus, dziennikarz Robert Bernatowicz: „Prawda zawsze się obroni”.

A Wy wszyscy, którzy nie chcecie tej prawdy poznać. Wolicie żyć w waszej iluzji, karmiąc się wzajemnie spieranym kłamstwem. Zginiecie marnie!

(IMG:http://www.spacepub.com/wp-content/uploads/2011/06/The-Truth-Is-Out-There.jpg)

+Quote Post
Deimond
post 12.01.2013 - 13:53
Post #247

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No to też fajnie podsumowuje wasze wierzenia:)

http://czajniczek-pana-russella.blogspot.c...rgia-w-tle.html

niestety jest tylko czesc 2 o ostrzeniu żyletek :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ja09AO5TocA

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 13:59
Post #248

Dupa Towarzystwa

Cóż zrobić Delta?:) Ja założyłem temat Wielkiej Piramidy na forum bo ktoś jak w googlu wpisze to mu wyskoczy i będzie mógł trochę świeżych informacji poczytać. Mało kto wie, że te pomieszczenia w Wielkiej Piramidzie noszą ślady demontażu jakby części tych pomieszczeń. Teraz one są puste, ale ślady jednoznacznie pokazują, że coś tu było.

(IMG:http://www.gizapower.com/Gallery%20Ceiling.JPG)

(IMG:http://www.gizapower.com/GalleryWall2.jpg)

Rekonstrukcja:

(IMG:http://www.gizapower.com/figur~18.jpg)

Christopher Dunn jako pierwszy podjął się zadania udowodnienia jak ta myśl technologiczna mogła działać.

(IMG:http://www.pyramidplanet.com/pyramid-power/images/pyramidpowerbook-gizapowerplant.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 14:01
Post #249

Dupa Towarzystwa

Deimnd cytat z tego co wlepiłeś:

Piramida jest dziś w Polsce uosobieniem zła i wszystko, co przedstawi się na rysunku w postaci piramidy przynosi diabelskie konotacje.

No naprawdę gratuluję wyboru tekstu:)

Ostrzenie żyletek można wyśmiać. Proces mumifikacji już nie. Ponadto wiara w grobowiec to dopiero polewka oparta na zerowych dowodach a główny nurt egiptologów taką wersję podaje. Co Ty na to?

+Quote Post
Pavveł
post 12.01.2013 - 14:20
Post #250

Notatnik

CYTAT(Vesanya @ 11.01.2013 - 22:52) *

Wiesz co? Nie wiem jak w psychologii to się nazywa, ale zrobiono kiedyś pewne doświadczenie. Badano jedną osobę, która znajdowała się w klasie i ona myślała, że wszyscy są badani tak samo, jak ona. Tym innym osobom polecono, aby z przekonaniem błędnie, ale tak samo odpowiedziały na zadane pytanie, np. że 2+2=5, albo że krótsza kreska jest wg. nich dłuższa. Pytano tak po kolei, każdy z przekonaniem twierdził błędnie, aż kolejka dochodziła do tej osoby, która naprawdę była badana. I wiesz co? Odpowiadała błędnie. Z zakłopotaniem, ze zdziwieniem, wiedziała bowiem, że to oczywiste że jest inaczej, ale odpowiadała błędnie, bo bała się wyjść "na głupka" xD ;/ Paranoja.
I tak jest w wielu przypadkach w naszym światku naukowym. Czy chodzi o naukę fizyki, czy polityki itp.

To, że usunięto go z wikipedii, to świadczy o czymś innym. Brawo, ufaj wikipedii to daleko zajdziesz :/
Wikipedia to niby wolna encyklopedia. Powinienem móc sobie założyć nawet artykuł o panu Zdziśku itp. Jeśli ktoś zostaje usunięty ze źródła informacji, to nie dlatego że ktoś się go wstydzi, tylko dlatego, że ten ktoś komuś przeszkadza. A zwykle nie przeszkadzają ci, co gadają bzdury, bo prawda sama się obroni przecież. Przeszkadzają ci, co mówią prawdę, i trzeba ich oczernić i uciszyć, aby prawda nie wyszła na jaw.
Jordan Maxwell też został usunięty z wikipedii. Polecam zobaczyć kim on był i co zrobił.

Twoje "prestiżowe instytucje naukowe" niejednokrotnie kłamią jak z nut. Dajmy na to egiptolodzy uczą się samych kłamstw o egipcie. Doktorzy historii w USA niejednokrotnie chyba nawet nie mają pojęcia o tym, o czym uczą na lekcjach historii w Europie. A w Polsce taki Lucjan Łągiewka, z wykształceniem średnim podważył prawa Newtona, twierdząc że są niezupełne i dodał do nich coś jeszcze. Opracował nawet urządzenie, na bazie swoich wniosków, które działa! Mogłoby one uratować tysiące, albo i miliony istnień. Dlaczego tego się nie wdroży? Dlaczego nie jest o tym głośno? Nie dlatego, że Lucjan Łągiewka oszukuje, bo nie oszukuje i część naukowców go popiera. Ale nie mają siły przebicia, bowiem koncerny samochodowe straciłyby wpływy na jego wynalazku. Bo gdyby nie było wypadków, to by ludzie nie dawali samochodów do naprawy i nie kupowali nowych ;/
I podobnie jest z przekupianiem opinii naukowej dla celów politycznych. W Europie naukowcy twierdzą, że spaliny szkodzą, a w Chinach i Ameryce naukowcy mają to gdzieś. Bo jest z tego kasa. Tak jak nie wszyscy lekarze pracują z powinności, a czasem tylko głównie dla pieniędzy, tak bywa i z naukowcami. Niektórzy nawet jak są nimi z powołania, to często mają i tak za mało otwarty umysł i ich "naukowość" ogranicza się do wykucia i powtarzania wcześniej wrytych na pamięć do bani danych.
Podobnie też jest z konopią indyjską. Jej się zakazuje, ale papierosów i alkoholu już nie. Dziwne. A z tej rośliny można robić miazgę na papier, zamiast wycinać lasy. W dodatku b. szybko rośnie i łatwo się zbiera. Stanowi też świetny materiał na ubrania. Ale ktoś by na tym stracił trochę pieniędzy, więc jest jak jest -.-'

Co więcej części tej rośliny pomagają w odwapnieniu szyszynki, którą nam się zatruwa z różnych stron. I nie tylko ją, cały organizm. A naukowcy co? Milczą. Bo albo są przekupni, albo są głupi.

Zdarza się, że i przez szczepionki wstrzykną Ci coś, co zamiast uleczyć, sprowadzi chorobę, albo śmierć, bo było to elementem jakiegoś testu, o którym większość nie miała pojęcia...

Chcesz znać prawdę? To przestań ufać opinii publicznej i oficjalnym wersjom. Owszem, zapoznaj się z nimi, bo ich wersja czasem może być słuszna, ale co gdy nie jest? No właśnie.

I w końcu. Ty się opierasz na tym, co ktoś mówi o Nassimie Harameinie. Ja z kolei sam posłuchałem co mówi i poparłem to moją wiedzą naukową i wnioskuję, że mówi zajebiste rzeczy i doniosłe odkrycia. Jeśli sądzisz, że tak nie jest, albo że ktoś to udowodnił, że tak nie jest, pokaż mi argumenty. Nie muszą być Twoje, mogą być "naukowe" ;) I żeby nie było, też jestem potencjalnym naukowcem i trochę pojęcia o fizyce mam. No więc?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 15:03
Post #251

Dupa Towarzystwa

Jordan Maxwell z tego co wiem to był szarlatanem :-]

Niedługo minie 10 lat od odkrycia Kompleksu piramid w Bośni. Oczywiście główny nurt naukowców temat przemilcza i nawet nie mają ochoty zacząć badań. No czemu mnie to nie dziwi?:)

Mamy znowu wielokilometrowe podziemne korytarze i biorąc pod uwagę, że takie zejścia są na całej ziemi to teoria pustej ziemi wydaje się więcej niż bardzo prawdopodobna. Temat przycichł. Nauka ma to w dupie. Lepiej pokazać Obamę zabijającego muchę:)

http://www.monitor-polski.pl/piramidy-w-bo...unku-ludzkiego/

Wyniki badań C14 datują wiek tego kompleksu na 25 000 lat.

https://www.youtube.com/watch?v=yyGyQBIhkto

+Quote Post
Pavveł
post 12.01.2013 - 15:27
Post #252

Notatnik

A Jordan Maxwell to nie ten, co rozpoczął demaskację Iluminati, Bilderbergów itp.?
Kurdę, napisałem już 3 wyrażenia kluczowe obok siebie i jakiś traker może już mnie wyśledzić :D

+Quote Post
Vesanya
post 12.01.2013 - 16:19
Post #253

Dusza Towarzystwa

Paweł czytaj ze zrozumieniem moje posty :) Mój post był odpowiedzią na post Zielarza który twierdzi rzeczy o Nassimie, które sa nieprawdą, że niby jest poważany wśród naukowców i dostaje prestiżowe nagrody naukowe. To nieprawda.

Natomiast nie napisałam w co wierzę a w co nie jeśli chodzi o Nassima, tylko przedstawiłam fakty zaprzeczające temu co napisał Zielarz, więc nie rozumiem skąd Twoje niektóre wnioski na mój temat i po co ten wywód ? No ale ok , odpowiadam.

Jestem sceptycznie nastawiona do wielu rzekomych "odkryć" oraz teorii, zwłaszcza , że sporo rzeczy o których się pisze, mówi i kręci fajne filmiki to mistyfikacje. Ja Ci tego po kolei opisywać nie będę bo jest tego mnóstwo, masz internet, poszukaj na temat rzekomych "odkryć" archeologicznych, które robią furrorę wśród fanów paleastronautyki a które okazały się oszustwem.

Jesteś fanem Sitchina bo wieloktronie się na niego powołujesz prawda? to zapoznaj się z krytyką jego dokonań , między innymi jeden z najbardziej poważanych badaczy UFO dr Heiser, badacz starożytności i znawca starożytnych języków dosłownie miażdzy Sitchina piętnując po kolei kłamstwa i oszustwa jakich sie dopuścił przy tłumaczeniu testów sumeryjskich. Dodam, że dr Heiser jest jednym z 10 najbardziej wpływowych ufologów więc nie możesz mi powiedzieć, że świat nauki odrzucił biednego Sitchina, to sami badacze paleastronautyki odrzucili Sitchina bo oszukuje, nie ma rzetelności badawczej i zbija kasę na naiwnych. Gdybyś miał choć odrobinę sceptycyzmu naukowego, w obliczu takich faktów wstrzymałbyś się z bezgraniczną wiarą w dzieła Sitchina, a napewno nie polecałbyś ich na forum tak ochoczo.

Poszperaj o tych faktach, ja za Ciebie tego nie zrobię, bo każdy musi sam dojść do pewnych wniosków. Być może zrozumiesz, dlaczego wolę być sceptycznie nastawiona niż wierzyć we wszystko jak leci, a być może nigdy tego nie zrozumiesz bo wolisz wierzyć w to co fajnie wygląda , bo tak po prostu przyjemniej się żyje i nadaje to Twojemu życiu sens . Mamy wybór, czy chcemy być nabijani w butelkę przez pseudonaukowych badaczy oraz oszustów archeologicznych a także twórców spiskowych teorii dziejów czy też zadać sobie trud dociekania co się za tym kryje - czy prawda czy pieniądze i fajny, kosmiczny marketing.

I nie musisz mi pisać o marihuanie i wykraczać poza temat paleastronautyki, bo ja nie na ten temat. Nie wrzucaj wszystko do jednego worka, bo zaciemniasz wtedy swoje pole widzenia. To Ci "głupi" naukowcy udowadniali wieloktornie lecznice działanie marihuany a ostatnio nawet i działanie przeciwnowotworowe, wiec chyba to im zawdzięczamy to, ze próbują coś ruszyć w skostniałym prawie wielu państw, prawda? O zwapnieniu szyszynki skąd się dowiedziałeś? oczywiście od głupich naukowców, którzy zrobili badania. Czy Ty nie widzisz, że własnie sam sobie zaprzeczasz? Oczywiście, ze w świecie nauki zdarzają się skandale i przekupstwa tak jak i wszędzie i także wobec oficjalnego dyskursu naukowego należy zachować dystans - ja go mam i dlatego nie wierzę w nic co nie zostało potwierdzone conajmniej kilkaktornie przez niezależnych badaczy a czasem nawet i to nie wystarczy, żebym uwierzyła - pisałam o tym w poprzednich postach a czy Ty masz dystans wobec swoich autorytetów? POlecając skompromitowanego już od dawna Z. Sitchina śmiem wyciągnąc wniosek, że jednak nie.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 16:36
Post #254

Dupa Towarzystwa

Tak masz rację. Może za bardzo entuzjastycznie podszedłem do tematu jego popularności wśród naukowców, ale jak się odniesiesz do głównego nurtu egiptologii, który twierdzi, że Wielka Piramida to grobowiec? Idą w zaparte od wielu lat nie podając żadnego dowodu? Czy to ich nie kompromituje?

Poczytaj jak Tutaj ten sam główny nurt traktuje piramidy w Bośni. Naturalny twór ich zdaniem. Później obejrzyj sobie na YT archeologiczne wykopaliska.

http://piramidy.ioh.pl/piramidy.tpl.html

+Quote Post
Pavveł
post 12.01.2013 - 16:43
Post #255

Notatnik

Vesanya, to jest merytoryczna odpowiedź, dziękuję :) No i tak jest OK. Podałaś argumenty, a nie "nie bo nie" czy "nie bo tak".
Do tekstów dr Heisera może kiedyś zajrzę, jak znajdę więcej na to czasu...
Jednak błędnie zakładasz, że podchodzę bezkrytycznie. I nie wkładam wszystkiego do jednego worka. Nie pisałem o wszystkich naukowcach i nauce jako takiej, ale o tym, co m.in. występuje w tej nauce, że są tacy naukowcy. To zupełnie co innego i co innego z tego wynika. I wcale nie niepotrzebnie wspomniałem o konopiach i innych rzeczach, bo to pokazuje jak oficjalna opinia jest zakłamana. To, jak jest naprawdę to inna kwestia, nie tak łatwo czasem to zbadać na 100%, można też co do tego się zgadzać, albo i nie. Jednak chyba każdy, kto trochę ma oczy otwarte widzi, że opinia oficjalna częstokroć kłamie, ignoruje, zniekształca i ukrywa prawdę.
A Sitchina polecałem niekoniecznie dlatego, żeby 100%owo i bezkrytycznie wierzyć w to, co pisze, ale choćby dlatego, żeby zobaczyć, że są inne spojrzenia na historię i żeby sobie uświadomić, że wcale nie musiało być tak, jak to się nam oficjalnie mówi. Pozdrawiam.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 17:03
Post #256

Dupa Towarzystwa

Gdyby nie było niezależnych, odważnych ludzi, badaczy to pewnie dzisiaj pod karą śmierci musielibyśmy wbrew sobie trwać w zakłamaniu, że ziemia jest płaska.

Dlatego poruszyłem ten temat na Archoeiwściach, gdzie później mnie zablokowano, ale dałem sygnał, aby weryfikować a nie ślepo wierzyć. Zawsze coś:) Tak samo wszystkim moim kumplom nakreśliłem temat i podaję argumentacje. Jak pisałem. Taka moja mała misja w demaskowaniu kłamców - egiptologów, którzy pewnie wewnętrznie wiedzą, że jest inaczej, ale na zewnątrz muszą kłamać. Żenada.

+Quote Post
Deltarates
post 12.01.2013 - 18:27
Post #257

Dusza Towarzystwa

Ludzie, błagam Was piszcie na temat. Porozmawiajmy o tym prawdziwym OOBE, a nie o kosmitach. Kto z Was miał rzeczywiste OOBE? A nie urojone. Tzn. kto z Was mógł rejestrować informacje bez użycia zmysłów? Podajcie przykłady. Ciekawe historie z życia wzięte.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2013 - 18:37
Post #258

Dupa Towarzystwa

Delta, ale tytuł tematu jest raczej słabo sprecyzowany:) Czym się różni rzeczywiste oobe od urojonego?

+Quote Post
Pavveł
post 12.01.2013 - 18:40
Post #259

Notatnik

Co masz na myśli przez rejestrowanie informacji bez użycia zmysłów? :3

+Quote Post
Kronopio
post 12.01.2013 - 18:50
Post #260

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.01.2013 - 17:03) *
Taka moja mała misja w demaskowaniu kłamców

Zielarz łatwo poddawać uznane teorie krytyce nie mając kompletnie pojęcia o czym się mówi a swoje rewelacje opierajac na kilku akapitach z artykułu w gazecie o nakładzie 1000. Sceptycy są potrzebni ale nie możesz nazywać naukowców gwównego nurtu kłamcami. Oni się raczej nie przejmują tego typu głosami bo ich opnenci nie są dla nich żadnym przeciwnikiem bo w większości przypadków brakuje im dowodów a ich teorie oparte na domysłach i niestety wymysłach.

Mój kumpel ze szkoły jest archeologiem. Mogę zadać mu pytanie z historii albo prehistorii i koleś z głowy odpowie na moje pytanie co mnie często szokuje bo trudno mi sobie wyobrazić żeby miec tak obszerną wiedzę. Co więcej jego odpowiedzi są spójne i ciezko się do czegoś przyjebać lub tez nazwać go betonem. W nauce wszystko jest ładnie poukładane i wbrew temu co się sądzi na forach "ezo" trzyma się kupy. Równiez takie kwestie jak np. atlantyda są dyskutowane i w jak najbardziej sensowny sposób oparty na dostępnych źródłach usystematyzowane. Nie zmiata sie tego pod dywan ale oddaje się tym tematom tyle uwagi na ile zasługują z racji na dostępny materiał faktograficzny.

Polecam od czasu do czasu zdjeć spiskowe okulary i przejsć się na jakiś wykład, noce naukowe na uniwersytetach są organizowane, albo przeczytać jakąś niealternatywną książkę - wspólczesna nauka jest nieraz bardziej fascynująca od sensacyjnych teorii spiskowych. (choć, niektóre mogą okazać się prawdziwe, nie przecze to 99 proc pozostałych poryje tylko mózg)

I na koniec wielka prośba - jeśli znacie jakąś sensacyjną teorię ostatnich powiedzmy 20 lat z dziedziny jakiejkolwiek (fizyki, historii, biologii) która została uznane przez naukę i co więcej na jej podstawie bazuje jakaś technologia lub jest w jakikolwiek sposób użyteczna to proszę podać przykład. Będę wdzięczny (proszę pominać psychologię)

+Quote Post

92 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park