|
|
![]() ![]() |
14.01.2013 - 08:01
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Deimond nie skaczę po tematach. Piramidy, Puma Punku i to mi wystarczy, aby udowodnić zakłamania. Te wszystkie filmiki ufo na YT to jakaś dla mnie paranoja. Sprzęt HD a wszystko niewyraźne i skacze jakby pijacy kręcili. Dla mnie wiarygodne jest to co sam widziałem. Było ostre i fascynujące:)
Mam do Ciebie Deimond najprostsze pytanie. Dlaczego wg egiptologów Wielka Piramida to grobowiec? Dlaczego upierają się przy tej teorii? Możesz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć? Bo ja nie chcę snuć teorii spiskowych i nie chcę z egiptologów robić tłumoków, ale kuźwa jakie jest inne wytłumaczenie? Ich postawa wymusza w moim przekonaniu twierdzenie, że działają umyślnie. Celowo trwają przy teorii grobowcu bo głupio im teraz się z niej wycofać. Jeżeli by się wycofali to otworzyli furtkę do kolejnych badań...badań, które egiptologia skutecznie blokuje. Zatem tak na spokojnie możesz to jakoś sensownie wyjaśnić? Czemu w ich przekonaniu jest to grobowiec Cheopsa na którego potwierdzenie nie mają żadnego dowodu. Czy dowody, badania naukowe nie powinny decydować czym jest Wielka Piramida? Ode mnie Deimond na każdym kroku wymagasz naukowych publikacji, wiarygodnych dowodów a tutaj co? Nie potrzeba? Jeżeli Egiptolog by powiedział, że jest to stajnia to mam brać to za pewnik? Chyba nie. Póki co grobowiec czy stajnia to taki sam fakt. |
|
|
|
14.01.2013 - 10:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To tak jeszcze a propo wybiórczego traktowania tematu :D
(IMG:http://listverse.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/08/8.jpg) a no i dlacz\ego był to grobowiec 1. Posiadał sarkofag jak pozostałe piramidy 2. łódź znaleziona obok piramidy : (IMG:http://listverse.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/08/7.jpg) "For instance, a ?solar boat? is currently being extracted from the Great Pyramid. It is presumed that this solar boat would allow the dead Pharaohs to assist sun-god Ra in his eternal battle with Apep, demon of darkness. Every night, Ra sails his solar boat into combat with Apep and at dawn he emerges triumphant and cruises across the sky." A no i piramidy w bośni tak jak mówiłem - łączenie kamieni za pomocą gliny tak aby je dopasować. Badania to potwierdziły. |
|
|
|
14.01.2013 - 10:42
|
|
|
No to pozwól Deimond, że teraz ja będę weryfikował Twoje tezy, ok?
Pokaż mi sarkofag i uzasadnij, że jest to sarkofag i znajdował się w nim Cheops. Łódź dowodzi, że to grobowiec? Kuźwa. Majstersztyk:) Co do wybiórczego traktowania to masz rację, ale czy ja wybiórczo traktuję? Raczej teraz Ty to robisz. Wg Ciebie sarkofag Cheopsa, którego nie ma do dowód. To jak to jest. Ode mnie wymagasz a sam posługujesz się insynuacjami? To jednak są Piramidy w Bośni? To nie halucynacje? Nie myśl, że ja chcę udowadniać, że to myśl technologiczna. Ja tylko pokazałem jak nauka, geologia i egiptologia rzuciła się na niezależnego badacza a teraz jest to potwierdzone. Dawaj mi tu sarkofag Cheopsa. Teraz ja się pośmieję:) |
|
|
|
14.01.2013 - 10:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(IMG:http://www.deon.pl/gfx/deon/pl/deongalerieuzytkownikow/39/44/263521943.jpg)
to akurat królowej:) A to cheopsa: (IMG:http://misja2012.com/zdj/sarkofag.jpg) (IMG:http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR2/C0211/25-QZC00057_RCP05079-01-f44-sarkofag.jpg) A to chefrena: (IMG:http://img706.imageshack.us/img706/4553/07khafrecoffer.jpg) Tentiego: (IMG:http://img638.imageshack.us/img638/6068/tetisarc.jpg) Unisa: (IMG:http://img810.imageshack.us/img810/1431/2063990239357341a82fo.jpg) Ale oczewiści i tak nikt tobie nie powie że to sarkofag bo to tajemnicze narzędzie do wytwarzania energii albo inne cudo:) A łódź była rytualna. A oto jak można te bloki skalne po stopniach wnosić :) http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=ILSz5hoQtl0#! http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=pCvx5gSnfW4#! |
|
|
|
14.01.2013 - 10:54
|
|
|
Czyli każda współczesna wanna to sarkofag bo mieści się w niej człowiek?:)
Kurde Deimond widzisz jak łatwo się kompromitować stając po stronie zakłamania? Nie twierdzę, że granitowa skrzynia to wanna, ale wyciągając wniosek, że to sarkofag bo zmieści się tam człowiek to geniusz ignorancji:) Dzięki za ubaw:) Nie uważasz, że Cheops chciałby spocząć w wykwintnym pomieszczeniu jak Tutanhamon? Porównaj sobie ich sarkofagi i pomieszczenia:) Zresztą w tym temacie już wklejałem zdjęcia, ale pewnie celowo ich nie widzisz:) Sarkofag - zdobiona trumna w kształcie skrzyni ceramicznej lub kamiennej, dekorowana techniką malarską lub rzeźbiarską, znana od czasów starożytnych Gdzie te zdobienia?:) Zacytuję Twista: HAHAHAHAHAHAHAHAHA |
|
|
|
14.01.2013 - 11:04
|
|
|
Moja odpowiedź dotycząca budowy cd.:
Jak by nie byli w stanie tego wykonać to po co te malowidała powstały: (IMG:http://img69.imageshack.us/img69/6762/rekhmire020.jpg) (IMG:http://img211.imageshack.us/img211/6739/djehoutyhotepnew12.jpg) http://img18.imageshack.us/img18/3120/stone1.gif (IMG:http://img152.imageshack.us/img152/8645/egipt2.jpg) I tak na dobitkę : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_large...hs_in_the_world |
|
|
|
14.01.2013 - 11:11
|
|
|
No i dotykamy sedna!
Najpierw był oryginał. Wielka Piramida wzniesiona przez cywilizację "X". Sporo później pojawili się Egipcjanie i zaczęli robić kopie i dlatego do dzisiaj te podrobione piramidy są już w kiepskim stanie i dlatego są "zajebane" hieroglifami i z sarkofagami bo to co zobaczyli wstrząsnęło nimi i zrobili z tego symbol kultu. Tak jak Indianie widząc samoloty zrobili z nich symbole współcześnie. Coś czego nie ogarniamy to staje się symbolem kultu. Wielka Piramida jako jedyna NIE MA hieroglifów. Nie ma sarkofagu. JAKO JEDYNA ma te tunele, kanały prowadzące na zewnątrz. Pod względem konstrukcji wewnętrznej nie ma sobie równych. Porównaj, zainteresuj się. Czy kolejne piramidy po Piramidzie Cheopsa nie powinny być przynajmniej tak samo trwałe? Jesteś laikiem w tym temacie i to niestety strasznie przeszkadza w rzeczowej dyskusji, ale trudno:) Jakoś damy radę:) Na dobitkę jest to, że my nie potrafimy pogodzić się z tym, że dawniej istniały cywilizacje, które posiadały technologię przy pomocy, której z łatwością budowali i dlatego robimy z nich prymitywów: piły, tysiące niewolników, woły. |
|
|
|
14.01.2013 - 11:11
|
|
|
A nie uważasz że argument typu jak nie ma zdobień to nie sarkofag jest równie kretyński?:)
A tu poobalano jeszcze inne rewelacje:) http://sceptycznie.prv.pl/kosmita_i_inne_rewelacje.html |
|
|
|
14.01.2013 - 11:16
|
|
|
Tak bo to sarkofag niby CHEOPSA - taki szczególiczek:) Mylisz, że kazał pochować się w takiej surowiźnie? Gdzie Cheops zatem?:) Jak można twierdzić, że to jego piramida i jego sarkofag skoro nie ma ani jednego dowodu?:)
|
|
|
|
14.01.2013 - 11:23
|
|
|
No i dotykamy sedna! Najpierw był oryginał. Wielka Piramida wzniesiona przez cywilizację "X". Sporo później pojawili się Egipcjanie i zaczęli robić kopie i dlatego do dzisiaj te podrobione piramidy są już w kiepskim stanie i dlatego są "zajebane" hieroglifami i z sarkofagami bo to co zobaczyli wstrząsnęło nimi i zrobili z tego symbol kultu. Tak jak Indianie widząc samoloty zrobili z nich symbole współcześnie. Coś czego nie ogarniamy to staje się symbolem kultu. Wielka Piramida jako jedyna NIE MA hieroglifów. Nie ma sarkofagu. JAKO JEDYNA ma te tunele, kanały prowadzące na zewnątrz. Pod względem konstrukcji wewnętrznej nie ma sobie równych. Porównaj, zainteresuj się. Czy kolejne piramidy po Piramidzie Cheopsa nie powinny być przynajmniej tak samo trwałe? Jesteś laikiem w tym temacie i to niestety strasznie przeszkadza w rzeczowej dyskusji, ale trudno:) Jakoś damy radę:) Na dobitkę jest to, że my nie potrafimy pogodzić się z tym, że dawniej istniały cywilizacje, które posiadały technologię przy pomocy, której z łatwością budowali i dlatego robimy z nich prymitywów: piły, tysiące niewolników, woły. No to może jednak to jest wanna co - to coś prostokątne podobne do innych sarkofagów? Zielu przestań. Jak znajdziesz rozkopany grób bez ciała w środku też będziesz twierdził że to teleport na oriona:) Istnieja również dziś ruchy twierdzące że ziemia jest płaska:) |
|
|
|
14.01.2013 - 11:26
|
|
|
Jak znajdę gdzieś przypadkiem rozkopany bez ciała to z całą pewnością będzie to grób Cheopsa:) Olać dowody:)
Baaa nawet ruch Palikota istnieje:) |
|
|
|
14.01.2013 - 11:28
|
|
|
A tu ładna prezentacja naukowa jak skalne bloki były odlewane - te wyższe:
http://www.materials.drexel.edu/pyramids/P...ation_Lores.pdf cyt: "Zgodnie z twierdzeniami naukowców dolna-zewnętrzna podstawa piramidy faktycznie zbudowana jest z bloków, które zostały przetransportowane z kamieniołomów, natomiast góra i środek zostały odlane. Ciekawe jest, że uczeni potrafią zgodnie z własnymi badaniami udowodnić, że co najmniej 20% całości bloków to odlewy - jednak przyznają, że otrzymali tylko próbkę z jednej części bloków piramidy i stwierdzają, że jak otrzymają inne próbki będą mogli popracować nad udowodnieniem pozostałych swoich teorii. Naukowcy nie zagłębiają się w udowadnianie wieku Piramidy. Krótko wspominają przyjmując, że wiek piramidy szacuje się na około 5000 lat. Oprócz analizy z zewnętrznych oględzin łączeń bloków naukowcy analizują i omawiają ich wnętrze oraz charakterystykę odlewanych bloków. Głównym dowodem teorii są cząsteczki wody uwięzione w odlewach oraz cząsteczki, które nie występują w naturalnych skałach. Jest to jedna z ciekawszych i łatwiejszych do zaakceptowania teorii. Za opracowanie odpowiada Wydział Inżynierii Materiałowej Uniwersytetu Drexela w Philadelfi pod kierownictwem Dr. Michel W. Barsouma. Skały się nie topi tylko kruszy. Następnie się przygotowuje z kruszcu zaprawę. Nie trzeba wspominać, że łatwiej na osiołkach przewieźć skruszoną skałę niż ciągnąć kilkadziesiąt ton na sankach. " |
|
|
|
14.01.2013 - 11:32
|
|
|
Naukowcy nie zagłębiają się w udowadnianie wieku Piramidy. Krótko wspominają przyjmując, że wiek piramidy szacuje się na około 5000 lat.
Od tego powinni zacząć:) Rzetelność powala:) Jest w tym opracowaniu jak odlali i usadowili piramdion? Zacytuj. ------------------------ Deimond. Ja nie twierdzę, że wszystkie te około 100 piramid w Afryce to dzieło cywilizacji "X". Praktycznie wszystkie zbudowali Egipcjanie. To fakt. Tutaj nie mam wątpliwości i tutaj Egiptologia nie kłamie. Zauważ i będę powtarzał to do znudzenia, że Wielka piramida nie ma zdobień w środku, hieroglifów a sarkofag Cheopsa najmarniejszy z wszystkich innych a do tego nie wskazują na to nawet poszlaki, że to sarkofag i piramida Cheopsa. Egiptologia wcisnęła ją na chama w chronologię bo co mieli zrobić? Nauka nie podejmuje się datowania Wielkiej Piramidy? Dlaczego? Nie ma przyrządów? Dobrze wiem, że człowiek stanie na rzęsach, aby dla króla wznieść przyszłe miejsce kultu. Tak robili. Niewolnicy cięli te bloki, targali, umierali, ale potem te grobowce PRZYOZDABIALI!!!!!! Wielka Piramida różni się od tych pozostałych pod każdym względem niemal. Kształt podobny i to wszystko! Co Cheops zażądał, aby jego grobowiec był pozbawiony zdobień? Dlaczego niby? Nie. Fakty są inne. To nigdy nie był grobowiec i dlatego nie ma zdobień. To nie dzieło Egipcjan i dlatego ta piramida jest dużo bardziej zaawansowana od kolejnych. To takie oczywiste:) |
|
|
|
14.01.2013 - 12:05
|
|
|
Jeśli dla Ciebie jedynym dowodem że to nie grobowiec to to że nie ma zdobień to ja już węcej pytań nie mam :)
|
|
|
|
14.01.2013 - 12:14
|
|
|
Dowodów jest wiele tylko do Ciebie nie docierają. Przedstawiałem je już wielokrotnie. Powtarzam Ci, że nie ma ani jednego dowodu, że to jest grobowiec. To jest fakt. Ty upierasz się przy tej teorii i tutaj potwierdzeń już nie potrzebujesz. No naprawdę uczciwe podejście do tematu.
Zapominasz, że rozmawiamy o grobowcu i sarkofagu niby Cheopsa. Kogoś znanego:) Zatem jakieś konkretne dowody powinny się znaleźć czy nie? Dlaczego ich brakuje? Egiptologia nie ma środków na potwierdzenie swojej teorii? Dla Ciebie to sarkofag Cheopsa bo zmieści się tam człowiek. Kolejny genialny dowód. Cieszę się, że nie masz więcej pytań:) |
|
|
|
14.01.2013 - 12:45
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pozwólcie, że podam inne argumenty.
Po pierwsze nie myśl Deimond, że naukowcy w Egipcie mają taką wolną rękę, badają co chcą i ile chcą, a jak coś wynajdą, to mogą ogłosić światu. Nad wszystkim tam czuwa Zahi Hawass, sekretarz generalny Najwyższej Rady Starożytności przy egipskim Ministerstwie Kultury, który pilnuje, aby ludzie nie dowiedzieli się zbyt dużo, ale tylko tyle, co by mogło zwiększyć turystykę i dochody. Dowód? Choćby Gatenbrink i jego robot, o czym za chwilę. Piramida ma około 5 tys. lat, tak? Akurat wtedy żył faraon Chufu (Cheops). Aaaa, to stąd dowiedzieli się, jaki jest wiek piramidy ;333 No nie bardzo jednak. Bowiem o tym, że Wielka Piramida to piramida Cheopsa, naukowcy wywnioskowali tylko z dwóch rzeczy, tylko z dwóch! W tym pierwszą zdemaskowano jako oszustwo, bo ten gość, co jako pierwszy z Europy eksplorował piramidy znalazł rzekomo w środku tabliczkę z wyrytym zdaniem z imieniem Cheopsa, więc tak się przyjęło, jednak potem okazało się, że na tej tabliczce był błąd ortograficzny, który wtedy istniał w jedynym podręczniku tłumaczenia hieroglifów x) Co za fail xD Drugi "dowód", to zdanie, które mówi, że Cheops wybudował obok Wielkiej Piramidy świątynię na cześć Izydy, podczas gdy ta piramida już tam stała od dawna! Wróćmy teraz do Gatenbrinka. Jego robot spenetrował kanały w Wielkiej Piramidzie. Zahi Hawass chciał zarekwirować materiały dowodowe i wydalić Gatenbrinka za granicę, na szczęście temu udało się uciec z dowodami i je opublikować. Najpierw ogłoszono, że to, co odkrył robot, są to "tunele wentylacyjne". Trochę kiepsko spełniałyby swoją wentylacyjną powinność, ale cóż ^^. Jednak na szczęście potem znalazł się ktoś łebski i odkrył, że oba tunele z niezwykłą wręcz, nawet jak na dzisiejsze czasy, precyzją, wskazują na dwie bardzo ważne dla Egipcjan gwiazdy na niebie. Z tym szczegółem, że nie wskazują dzisiaj, a wskazywały, uwzględniając zjawisko precesji, ok. 10 tys. lat przed naszą erą :) To by wskazywało na to, że Wielka Piramida została zbudowana ok. 12. tys. lat temu, a nie 5 ^^. Na tym przykładzie Deimond widzisz, jak odkrycia są sabotażowane, fałszowane i ukrywane, oraz jak oficjalny nurt naukowy, albo nie ma pojęcia co jest na rzeczy, albo robi to celowo. Sfinks też tak przy okazji wykazuje cechy, że został zbudowany dużo przed tym, aniżeli się sądzi, a głowa Cheopsa była najprawdopodobniej dorobiona (przerobiona) później. W dodatku upada teoria, jakkoby im bogatszy faraon, tym większa piramida. Okazuje się bowiem, że piramidy odzwierciedlają ścisły plan, są bowiem mapą na ziemi pewnego rejonu nieba i im jaśniejsza gwiada, tym większa piramida. Tak więc nawet jak faraon był bardzo bogaty, ale jemu przypadło w kolejce odzwierciedlić na mapie słabiej świecącą gwiazdkę, budował mniejszą piramidę. A to, o czym napisał Zielu, o indianach robiących posągi samolotów, to bardzo ciekawa puenta. Bowiem na podobnej zasadzie długo po zbudowaniu piramid, ludzie którzy nie znali ich przeznaczenia, mogli próbować kłaść tam zwłoki, myśląc że zostaną ożywione i przetransportowane do nieba, na planety ich bogów :3 Jednak Wielka Piramida stanowiła obiekt kultu, gdzie nie był pochowany żaden faraon, a każdy nowy faraon jako rzekome wcielenie Ozyrysa, syna Ra, przechodził wędrówkę do krainy Bogów, a jej opis wg. egipcjan wyglądał całkiem racjonalnie - niesiono faraona gdzieś w podziemia, coś tam z nim robiono, a potem wystrzeliwał w kosmos ;3 tylko dzisiaj nadano tym opisom jakiejś prymitywnej formy wierzeń i zabobonów... cóż. Polecam także jeszcze raz przeczytać, co Ci odpisałem tutaj, bo chyba te argumenty na temat budowy piramidy jakoś pominąłeś... Pozdro :) |
|
|
|
14.01.2013 - 12:49
|
|
|
Więc nauka opiera się na ciągu dowodów i teorii:
Dlaczego to jest sarkofag? 1. W każdej piramidzie znajdował się podobny 2. W niektórych jeśli nie zostały doszczętnie zniszczone znajdowano mumie - ciała 3. łódź rytualna dowodzi iż piramida była traktowana jako grobowiec.(wywodzi się to z kultury i wierzeń w rtamtych czasach). + pewno kilka innych znalezisk o których niedoczytałem. Tak więc logiczny ciąg wniosków opiera się na podobieństwach w znaleziskach. A ty zielu mówisz - ale tam nie było ozdobione jak w innych to już jest wanna albo statek kosmiczny. No niestety nauka tak nie działa. To tak jak już pisałem - jak byś znalazł nieopisany grób na cmentarzu bez trumny i stwierdził że to schron przeciw atomowy:D Pozatym na przykładzie obrazka z kosmitom pokazałem jakim manipulacjom widz jest poddawany oglądając filmy typu starożytni kosmici i podobne . Pavvel - Powiedzmy sobie jasno - Sfinks nie został zbudowany to po pierwsze:) Został Wyrzeźbiony w naturalnej skale:) |
|
|
|
14.01.2013 - 13:07
|
|
Czepiasz się słówek.
Ale jak odniesiesz się do tego, co napisałem powyżej? Poza tym opisałem, dlaczego w pozostałych piramidach mogły leżeć ciała, co wskazuje na możliwość, że pierwotnym przeznaczeniem tych komnat nie były grobowce, tym bardziej, że Wielkia Piramida najprawdopodobniej nigdy nie posłużyła jako grobowiec. Co do łodzi, mogła mieć znaczenie czysto rytualne/tradycyjne, być może nawet później, gdy kosmici/bogowie odlecieli. Jej obecność nic tu nie zmienia. Co Ty na to? |
|
|
|
14.01.2013 - 13:13
|
|
|
Więc nauka opiera się na ciągu dowodów i teorii:
Dlaczego to jest sarkofag? 1. W każdej piramidzie znajdował się podobny Aż się dalej nie chce czytać po takiej piramidalnej bzdurze:) Podobny pod względem kształtu chyba. Porównaj z sarkofagiem Tutanhamona. Deimond jak Zahi Hawass będzie potrzebował następcy to zgłoś kandydaturę. Myślę, że masz szansę:) Dodam, że ten sam Zahi bośniackie piramidy nazwał HALUCYNACJAMI. Twoja nauka Deimond działa tak. Egiptolog twierdzi, że to grobowiec i ok. To Ci wystarczy. Niezależny amator Zielarz z Wrocławia twierdzi, że to myśl technologiczna i Ty stwierdzasz, że to bzdura i karzesz mi moją teorię udokumentować w naukowy sposób itd. Egiptolog już tak nie musi? Kto ma większe środki, aby udowodnić swoją teorię? Kto jest na miejscu i ma wgląd? Ja czy Zahi? Deimond po uwadze jaką zwróciłeś Pawłowi o Sfinksie widzę, że sporo o nim wiesz. Po erozji wodnej (tych charakterystycznych wyżłobieniach poziomych) stwierdza się, że stan wód w tych rejonach, który mógł taką erozję spowodować to był około 24 000 lat temu. (IMG:http://www.polskieszlaki.pl/zdjecia/zs_import/egipt/sfinks_dantesz.jpg) Czy mógłbyś się do tego odnieść i podważyć to datowanie? Fakty: Wysokość n.p.m. wzniesienia, Gizy, która wynosi ponad 90m a Nil płynie ponad 30m niżej, niż stoi Sfinks. Takie położenie Sfinksa, eliminuje możliwość by te wyżłobienia uczyniły wylewy Nilu, lub woda morska. Faktem jest, że one istnieją i kolejnym faktem jest, że uczyniła je woda. Teraz należy odpowiedzieć na pytanie, kiedy i jak woda wyżłobiła rzeźbę Sfinksa? W czasie ostatnich dwunastu tysięcy lat, nie było takich uwarunkowań terenowych. Jeżeli cofniemy się w czas przed ostatnim potopem, który był dwanaście tysięcy lat wstecz, to nie możemy wykluczyć, odpowiednich możliwości do takiego działania wody na Sfinksa. Jednak w takich warunkach, gdzie woda posiada poziom Sfinksa nie można było wykonać rzeźby. Musimy się cofnąć o kolejne dwanaście tysięcy lat, w czas przed poprzedni potop. W tamtym czasie mogły wystąpić odpowiednie warunki do wykonania Sfinksa, ale jest to czas minimum dwudziestu czterech tysięcy lat wstecz. |
|
|
|
14.01.2013 - 23:27
|
|
|
(IMG:http://www.ultramontes.pl/sfinks.jpg)
Oj a tu wygląda jakby łeb miał też pokancerowany:) Pamiętajcie że poddawano go również zabiegom restauracyjnym:) Proszę wziąć też pod uwagę iż skała nie jest jednolita na całej wysokości niegdzie. Część może ulegć szybszej erozji a część wolniejszej. Proszę wziąść również pod uwagę iż są przesłaanki iż przerabiano twarz na kształt panującego władcy. Proszę wziać pod uwagę fakt iż piaski niesione wiatrem są gęstsze przy glebie niż nad nią . Ale każdy wierzy w co chce. Pavvel - a ja mam teorię że ludzie którzy stoją za teorią spiskową i przyjmujecie ich punkt widzenia są związani z branżą hotelarską i turystyczną - jak obtrąbią nowe fajne spiskowe teorie dziejów wiesz ile łosi tam zjeżdża oglądając cudowne twory prastarych cywilizacji oraz kosmitów:) Wiec zanim ktoś łyknie fascynujące teorie niech sobie porówna powyższe zdjęcie stare z 1899 roku z obecnymi: (IMG:http://www.twoje-tapety.com/tapety/2164116001200sfinks-w-g.jpg) Czyżby coś zostało odrestaurowane? Dajecie się nabijać w butelkę i tyle :) Ja tam z zasady nie wierzę medialnym kolesiom wyskakującym z rewelacjami :) I jeszcze raz zamieszczę bo może nie było widać jednocześnie stwierdzając że brak wyobraźni w jakiejś dziedzinie nie jest żadnym argumentem: http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=ILSz5hoQtl0#! http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=pCvx5gSnfW4#! |
|
|
|
14.01.2013 - 23:41
|
|
Tylko, że to, co teraz napisałeś, w żaden sposób nie przeczy temu, co ja napisałem. Pozdro ^^
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |