oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Zielarz Gajowy
post 16.07.2010 - 21:57
Post #43

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Źródło onet nie jest może zbyt wiarygodne, ale treść ciekawa.

http://wiadomosci.onet.pl/1619249,1292,1,p...y,kioskart.html
Go to the top of the page

+Quote Post
Zbyszek
post 01.08.2010 - 19:34
Post #44

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

o NASA o ufo, podobnież dobre, może pasuje do piramid
http://www.youtube.com/watch?v=GN3NbIv1siM...player_embedded

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.03.2011 - 23:57
Post #45

Dupa Towarzystwa

Anczej rozumiem...ale są fakty, które nie wymuszają na nas, abyśmy tam byli.

1. W środku Wielkiej piramidy nie ma ani jednego hieroglifu...nie zastanawiające czemu nie ma ozdób? Egipcjanie mieli fisia na punkcie ozdabiania i zapisywania.

2. Nie ma sarkofagu. Jest tylko granitowa skrzynia bez wieka o niewiadomym przeznaczeniu. Sarkofag Tutanchamona jest wypasiony a ta skrzynia to "tylko" skrzynia. Cheops raczej wolałby mieć coś bardziej pokaźnego niż taką surowiznę.

3. Ten napis o którym mówisz to fałszerstwo. Zostało to zweryfikowane.

4. Ostatnie badania też wskazują, że Wielka Piramida jest starsza niż sądzono i powstała przed Cheopsem.

5. Ciągle nie wiadomo jak ją zbudowano. Z jednej strony zaczynamy podbój kosmosu a z drugie strony nie wiemy jak zbudowano coś tysiące lat temu?

Dlatego zainteresowałem się tym tematem. Bo skoro nie grobowiec to co? Dowodów potwierdzających myśl technologiczną jest naprawdę dużo. Tajemnicy Sfinksa pewnie długo jeszcze nie poznamy, ale teorię grobowca trzeba wrzucić do kosza raz na zawsze.

Puma Punku to jeszcze bardziej tajemnicza budowla bo totalnie porozwalana na sporym obszarze. W pewnym sensie Puma Punku to temat tabu. Mało informacji i brak jakichkolwiek przypuszczeń czym to mogło być.

Indiańskie legendy mówią, że Puma-Punku zostało "wzniesione przez bogów zaledwie w jedną noc", w pracy tej nie uczestniczyli ludzie, bogowie zaś, umiejący latać, zniszczyli własną budowlę, podniósłszy ją, obróciwszy w powietrzu i spuściwszy na ziemię...

+Quote Post
Majster
post 07.03.2011 - 12:37
Post #46

Dusza Towarzystwa

To nie jest rozmowa o piramidach tylko o Żyrfach.

Swoją drogą czym się różni wiara w te żyrafy od wiary w Boga lub to, że piramidy to bramy między wymiarowe? No i skoro to są fakty to czy zweryfikowałeś je? Byłeś badałeś, oglądałeś? Niech zgadnę, nie, aha.

Tak tylko pytam.

Pamiętacie film Gwiezdne wrota? Może tak naprawdę pod osłoną filmu s-f reżyser chciał przemycić prawdę, czym są tak naprawdę piramidy!!!!
Mi się zdaję, że to jednak tylko film s-f.

Na koniec jeszcze smaczek jako, że libię się czepiać.
CYTAT(Zielarz Gajowy @ 06.03.2011 - 23:57) *
Indiańskie legendy mówią,

I ten pan mówi o faktach. :)

Ide po waleriane lol

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 07.03.2011 - 15:14
Post #47

Dupa Towarzystwa

Myślisz, że jak słoń patrzy na żyrafę to myśli sobie, ale ta żyrafa ma długą szyję? To zwykłe nazewnictwo, które nie ma znaczenia. Podczas medytacji nie ma nazewnictwa i dlatego warto medytować bo nie tworzymy żadnych barier a tym samym otwieramy się na wszystko.

Do Piramidy nie było żadnego wejścia więc trudno o niej mówić jak o bramie z gwiezdnych bo przez bramę można przejść a jak przejdziesz przez coś do czego nie możesz wejść?

Nikt nigdzie nie twierdzi, że piramida to brama...pomyliłeś z kamiennymi Wrotami Słońca w Puma Punku...nieważne...szczegół:)

Na koniec. Legendy przynajmniej w tym temacie coś mówią...naukowcy milczą.

+Quote Post
Anczej
post 07.03.2011 - 18:28
Post #48

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zielarzu, pisałem o braku możliwości weryfikacji faktów, oraz że powoływanie się na jakieś badania, albo nie powoływanie się na nic nie jest dla mnie czymś wiążącym.
Napisałem hau, Ty na to miau i chyba mi głupio bo napisałem widocznie mało przezroczyście.

Piszesz:
"Nie ma sarkofagu. Jest tylko granitowa skrzynia bez wieka o niewiadomym przeznaczeniu"
widziałeś, byłeś? właśnie o to mi chodzi, nie ma jak potwierdzić autentyczności tego co piszesz

"Ten napis o którym mówisz to fałszerstwo. Zostało to zweryfikowane."
Kiedy, przez kogo, możesz to udowodnić?

" Ostatnie badania też wskazują.."
jakie badania, kiedy? masz do nich dostęp, robiłeś je?

Mam nadzieję że teraz wreszcie wiesz o co mi chodzi. Teorię spiskową podpierają argumenty w stylu "zrobiono badania" "podobno jest" "logiczne jest, że...." a więc są to argumenty nie do potwierdzenia, ani obalenia.
Zwyczajnie ciekawostki.

w sumie najwięcej sensu ma argument
CYTAT
Legendy przynajmniej w tym temacie coś mówią...naukowcy milczą.

skoro nauka nic nie wymyśliła, grunt pod różne spekulacje jest dobry

Na wrota wymiarów jakoś to nie pasuje, prędzej właśnie jakieś urządzenie do skupiania energii.
Mógł to być przedmiot kultu, totem, świątynia, miejsce oczyszczeń albo rytuałów. Celowo mogło zostać zbudowane w celu akumulacji energii, której my zupełnie nie znamy.
Nie jest wykluczone, że starożytne cywilizacje dysponowały wiedzą, której nam brak kosztem wiedzy o elektryczności, czy konstrukcji silnika.

Majster, w wielu kwestiach jestem w stanie się z Tobą zgodzić, jednak mam pewne trudności z powodu irytującego zaczepnego tonu dyskutowania. Da się wyrażać odmienne poglądy w sposób kulturalny, da się z kimś nie zgadzać bez wyrażanie pogardy, Zielarz nie wiem po co odpowiada pyskiem na pysk. Ludzie aż mi laska w ręku staje...

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 07.03.2011 - 22:01
Post #49

Dupa Towarzystwa

Anczej wybacz, ale ja nie chcę Ciebie za rączkę prowadzić. Nie byłem tam i na własne oczy nie widziałem tej granitowej skrzyni, ale to miejsce dostępne było dla turystów, jest sporo filmów pokazujących ten niby sarkofag. Jak jesteś ciekaw to musisz drążyć temat. Mi zajęło raptem kilka miesięcy, aby się tam czegoś dowiedzieć i wysnuć wnioski, które później potwierdzały się w przemyśleniach różnych innych ludzi.

http://www.youtube.com/watch?v=4sbNxpbWlds...feature=related

Od 5 minuty leci komnata z tym ala sarkofagiem. Mam tu zagwozdkę. Bo od samego początku intryguje mnie ten zniszczony róg. Nie mam pojęcia dlaczego tak się mogło stać. Jakby coś ze środka się wylewało powodując taką erozję...

Teraz możesz porównać tą skrzynię z sarkofagiem np. Tutanchamona. Tutanchamona było stać na coś eleganckiego, wykwintnego a Cheopsa nie? Czyżby Cheops był taki skromny?:)

Sam przyznaj. Gdyby to było dzieło Cheopsa to raczej zleceniodawca pozostawałby poza jakimikolwiek podejrzeniami. Powinny być jakieś znaczące "podpisy" a tutaj nic. Żadnych hieroglifów itd. Co ciekawe egipcjanie zapisali wszystko ze swojego życia, co jedli itd. We wszystkich hieroglifach nie ma jednak ani jednej wzmianki jak zbudowali piramidy.

Nie chcę drażnić Twistoida i jeżeli Anczej chciałbyś podysskutować to przenieśmy to tutaj:

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=5277

+Quote Post
Anczej
post 08.03.2011 - 21:22
Post #50

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mówiliśmy o możliwości weryfikacji, nie chodziło mi o to, że nie chce mi się samemu szukać, ale że to co znajdę może nie być wiarygodne.

Ale chyba przejdźmy do spekulacji, bo to chyba bardziej interesujące. :)

W sumie muszę powiedzieć że zapoznałeś mnie z tą historią, dotąd myślałem że piramida Cheopsa, to jest grobowiec faraona, tylko że taki większy. (nawiasem mówiąc mówili o tym na moich studiach, a nawet były hipotezy jak została wzniesiona, zapoznawałem się też z rozkładem pomieszczeń)
Jednak nikt nie raczył wspomnieć, że to jest kawał skały bez żadnego ornamentu. A przecież to kwestia ważna, bo to jest precedens niezależnie od tego czy jego powód jest jakiś niezwykły, czy prozaiczny.

Te surowe mury robią wrażenie, przytłaczające z każdej strony...wiele bym dał by ją kiedyś odwiedzić.
Jeśli chodzi o sarkofag, to na jakiej podstawie twierdzisz, że coś go przeżarło od środka? W sumie uszkodzenie średnio pozwala ocenić jakie jest jego pochodzenie.

Sarkofag Tutanchamona jest zupełnie inny, ale pochodzi z zupełnie innej epoki. Pochówki w dolinie królów to zupełnie inne czasy i mogą się wiązać z innymi zwyczajami chowania.
Nie jestem pewien czy wiemy coś o sarkofagach z piramid, czy którekolwiek z nich zostały odnalezione? bo z tego co wiem tylko Tutanhamon został odnaleziony w pełnym rynsztunku. Można dywagować, że był biedniejszy, od Chufu, więc tamten powinien mieć o wiele okazalszy grób.
Tylko powstaje pytanie, gdzie w takim razie Chufu leży? gdzie jest jego piramida? bo mamy jednego faraona bezdomnego i nie wiadomo co z tym począć.

Jeśli o mnie chodzi, oprócz funkcji nagrobnej piramida mogła pełnić tylko funkcję sakralną.
Przy czym zakładając że rzeczywiście nigdy nie miała żadnego zdobnictwa, możemy wysnuć przypuszczenie, że mamy do czynienia z religią albo bardzo nowoczesną, albo pradawną w czasów legendarnych.

Jak wiadomo na pomysł ze wznoszeniem świątyń bez wizerunków swojego bóstwa wpadli chyba dopiero protestanci, albo Zeniści (chociaż niech mnie ktoś poprawi jeśli było inaczej)
Bóg bezpostaciowy występuje też w prareligii, którą wymyślił chyba Arystoteles. Wg jego teorii, pierwszą religią na świecie był tzw kult Boga nieba, był on tak wszechobecny, że żaden opis ani przedstawienie nie było potrzebne, Bóg stał się w końcu tak odległy od ludzi, że zapomnieli o jego istnieniu.

W sumie innych fukcji dla piramidy nie widzę, chyba że mamy wejść w ufologię

Ps: Dzięki za przeniesienie postów do tematu

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.03.2011 - 23:15
Post #51

Dupa Towarzystwa

Ten sarkofag (umownie tak możemy go nazwać, ale tylko umownie bo sarkofag to zdobiona trumna a jak widziałeś na filmie on nie ma żadnej ozdoby) został wykuty z jednego kawałka granitu. Nie ma łączeń i to może coś oznaczać. Łączenie to łączenie...nie daje 100% szczelności. Dlatego cala piramida i te 2 300 000 bloków było pokrytych licem między które nie można żyletki włożyć. Niesamowicie szczelne pomimo łączeń. Taka precyzja musi dawać do myślenia i musi mieć sens.

Ten sarkofag był wykuty już w środku bo wejście prowadzące do tej komnaty jest małe i nie było możliwości wnieść takiej bryły granitu do środka. Zatem skoro to zostało wykute w środku to co mogło spowodować takie zniszczenie?

W horyzoncie zdarzań jest mowa o "arce przymierza", która wg Nassima idealnie pasowała do tego sarkofagu. Tutaj taki przykład tylko. Skrzynia to sarkofag:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://...x=110&ty=39

Warto tutaj dodać, że stwierdzono, że wnętrze piramidy jest puste w około 10-15% a te odkryte do tej pory pomieszczenia to tylko 1%. Przy dzisiejszej technice i możliwości skanowania, prześwietlania nie wiem dlaczego nie można zbadać pozostałej pustej przestrzeni i wykonać wizualizacji.

Tutaj trafiłem na interesujące wnioski:

http://www.project.vveb.pl/index.php?optio...e&Itemid=56

Powiem Ci Anczej, że kiedyś przy piwku gadałem z kumplem a on jest inżynierem, elektronikiem i ogólnie ma tęgi łeb. Wyłożyłem mu to co wiem i powiedział, że piramida spełnia wszystkie warunki, aby mogła generować energię. Bez zbędnego jarania się i na chłodno trzeba zadać podstawowe pytanie. Czy taka budowla mogła generować energię? Jeżeli nie to chciałbym, aby ktoś w sposób naukowy powiedział dlaczego nie?

Piramidion, którego obecnie brakuje był złocony. Złoto świetnie przewodzi prąd. Zatem to wszystko jest przemyślane. W tej budowli nie ma przypadków, była zaprojektowana w jakimś celu i myślę, że religia z tym nie ma nic wspólnego a bardziej technologia.

Tutaj na tej piramidzie widać więcej tego lica. Słyszałem, czytałem, że Egipcjanie się pomylili i dlatego jest taka załamana:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://...=1t:429,r:0,s:0

To kolejny absurd bo chyba nie trudno przy całym przedsięwzięciu było obliczyć, gdzie się zbiegnie. To celowy zabieg a chodzi o rezonans. Dźwięk w takiej piramidzie zachowuje się w specyficzny sposób. W piramidach Majów dźwięk też odgrywał dużą rolę. Dźwięk to potężna moc.

Temat jest warty uwagi myślę i nie chodzi o to, żeby we wszystko wierzyć i się jarać. Na samym początku rzeczywiście byłem podekscytowany tym, że Wielka piramida nie jest grobowcem a czymś innym, ale teraz do tematu podchodzę na chłodno.

Anczej zwróć też uwagę na to, że po tysiącach lat wierzchołek piramidy praktycznie nie uległ przemieszczeniu. nowy my sami tego nie zmierzymy, ale mierzyli to inni i na ich wnioskach się opieram. Jak to świadczy o fundamencie na jakim stoi i o całej budowli? Myślę, że gdyby nagle pojawili się budowniczowie tej piramidy to szybko zdołali by ją odbudować, aby znowu używać.

Teraz coś napiszę co zabrzmi śmiesznie, ale Lobsang Rampa autor różnych książek twierdzi, że pod piramidą w jednej z komnat do dzisiaj jest ukryty pojazd anty grawitacyjny przy pomocy którego wzniesiono tą piramidę. Brzmi zabawnie, ale mój wniosek jest prosty. Coś tak precyzyjnego nie mogło zostać wybudowane prymitywnymi metodami jak jest to oficjalnie przedstawiane czyli, że te wszystkie bloki, lica cięto piłami typu "moja-twoja".

+Quote Post
Anczej
post 09.03.2011 - 23:23
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jeśli chodzi o sarkofag, to fakt że jest z jednego kawałka skały świadczy o tym, że został z niej wykuty, i to chyba nic niezwykłego, co do mojego pytania to zrozumiałem że masz na myśli źródło zniszczenia z wnętrza sarkofagu i to było ciekawe, ale skoro z wnętrza komory, to mogło być cokolwiek z człowiekiem współczesnym na czele. Dla mnie on mógł być formą ołtarza albo łoża, w którym sytuował się człowiek na czas obrzędu.

Nie wiem dlaczego miałaby się tam znaleźć Arka, to jest chyba już lekkie przegięcie, tak samo z tym że pod spodem jest jakiś pojazd...możemy snuć tego typu teorie, że od piramidy idzie tunel do środka ziemi w którym mieszkają karły, albo coś takiego...

W sumie straszni jestem ciekaw co jeszcze zostanie w wielkiej piramidzie odkryte, każdy 1% byłby kamieniem milowym w rozwiązaniu zagadki.

Jeśli chodzi o piramidion, to skąd wiadomo z czego był zrobiony?
Jeśli miałby przewodzić prąd gdzieś dalej, przez środek piramidy musiałby iść jakiś przewód, jeśli masz na myśli energię elektryczną. Chciałbym żebyś mi napisał w jaki sposób wg Ciebie miałaby ona generować energię, co ja nie wiem jak totalnie nieruchomy kamień złocony na szczycie miałby tego dokonać? Oczywiście zakładamy że miałby wytwarzać energię z tego co zostało odkryte we wnętrzu piramidy a nie tego co sobie wymyślimy że tam może być...

Chyba że masz na myśli jakąś energię astralną na temat której pozyskiwania nie mamy bladego pojęcia.
Wtedy Twoja koncepcja technologiczna łączyłaby się z moją, mianowicie obrzęd religijny miał na celu naładowanie energią, która była tajemnicą jeśli chodzi o jej naturę i pochodzenie.

Co do zdjęcia i załamania, to na obrazku widnieje piramida Snofru, wielka piramida nie jest złamana.
Chyba że miałeś na myśli właśnie łamaną piramidę Snofru, to mogę powiedzieć że istotnie z tego co wiem Egipcjanie musieli załamać ją aby nie zawaliła się pod własnym ciężarem. Gdyby chcieli zachować formę ostrosłupa budowla byłaby za wysoka jak na ich możliwości technologiczne. Mogło też braknąć surowców

Napisz coś więcej na temat tego rezonansu, bo nie bardzo rozumiem o co chodzi, chciałbym żebyśmy posługiwali się konkretami, a nie że było coś i było ważne i ma moc. Chcę wiedzieć dokładnie po pierwsze bo mnie to ciekawi, po drugie argument musi mieć podstawę.

Pozdro

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.03.2011 - 00:07
Post #53

Dupa Towarzystwa

Anczej jutro coś skrobnę a teraz tylko napiszę, że do Wielkiej Piramidy nie było wejścia. Rabusie i nie wiem kiedy to dokładnie było użyli dynamitu aby się dostać do środka. Być może można było się dostać do środka, ale od spodu czyli nieodkrytymi jeszcze do końca korytarzami. Część korytarzy archeolodzy odkryli, ale to pewnie skromna część całości. Zatem mogli się tam dostać tylko pewnie tylko nieliczni skoro wejście było ukryte i raczej nie wchodzili tam, aby kimnąć się w sarkofagu:)

Jeżeli chodzi o ten statek to mi chodziło tylko o wykorzystanie technologii czyli zaawansowanych maszyn a nie ręcznych pił. Czy był to statek czy coś innego to już mniej ważne. Istotna jest użyta technologia a ta musiała stać na wysokim poziomie bo dzisiaj przy wykorzystaniu najlepszego sprzętu jaki mamy nie wiem czy byśmy wznieśli taką piramidę z taką dokładnością i precyzją, która dodatkowo wytrzymałaby tysiące lat.

Nie wiem czemu panuje przekonanie, że w przeszłości cywilizacje mogły być tylko bardziej prymitywne technologicznie od nas teraz. Dzisiejszy rozwój technologii może doprowadzić do katastrofy i jak mawiał Einstein: Nie wiem jaka broń użyta będzie podczas trzeciej wojny światowej, ale czwarta na pewno będzie na maczugi.

Szkoły i cała wiedza jaka jest nam wpajana od lat sprawia, że trudno jest odrzucić tą wiedzę i spojrzeć na pewne sprawy świeżym okiem.

Przy tej łamanej piramidzie nikt się nie pomylił. Miała być łamana i to jest fakt. Twierdzenie, że mogli się pomylić i korygowali błąd to mega nadużycie i sprowadzenie tematu do absurdu.

Obejrzyj jak jeszcze nie oglądałeś w wolnej chwili:

http://waldek1984.info/2010/02/18/kod-piramid-i-pas-pokoju/

Druga część nazywa się zaawansowana technologia.

+Quote Post
Anczej
post 20.03.2011 - 14:47
Post #54

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czekam czekam.... może byś coś napisał jakeś obiecał :P

Po pierwsze jakie są dowody na to że do piramidy nie było innego wejścia?

Obejrzałem film i ciekawy (chociaż póki co dopiero pierwszą część) nie powiem, chociaż dalej czekam na odpowiedź o co chodzi z tym generatorem, skąd teoria o jakiejś energii i co za nią przemawia? Jeśli to jest zawarte w drugiej, to może jak obejrzę to mnie oświeci

W sumie żałuję że nie podjąłem tego tematy jak miałem ten okres na Historii Architektury, zastanawiam się co by na takie nowości odpowiedział Profesor :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.03.2011 - 23:02
Post #55

Dupa Towarzystwa

Anczej...Wielka Piramida to cała masa zagadek i naprawdę trzeba sporo czasu poświęcić, aby dowiedzieć się czegoś konkretnego a później jakoś to przefiltrować. Wielka Piramida jako jedyna posiada też wychodzące kanały ze środka piramidy na zewnątrz. Inne są zaślepione. Też można by się zastanowić czemu służyły? Przecież te wszystkie pomieszczenia, te kanały muszą mieć jakiś sens.

Czy uważasz, że można było wybudować z taką precyzją taką budowlę przy pomocy lin, pił, drzew i mięśni? Dla mnie to absurdalne.

Co do wejścia to ono było, ale jakoś tak dziwnie umieszczone i bez możliwości dostania się do wewnątrz i dlatego rabusie dostali się do środka używając dynamitu.

Można skupić się tylko na tej piramidzie i drążyć temat, ale ja zająłem się tym tematem aby zweryfikować czy aby na pewno jest tak jak piszą w książkach czyli kilka miliardów lat ewolucji biologicznej i dopiero na samym końcu puenta w postaci inteligentnego typka czyli nas. Uważa się, że jak żyły człekokształtni to nie było w tym czasie na Ziemi żadnych cywilizacji.

Wielka Piramida, ale nie tylko ona udowadnia, że było inaczej i nasi przodkowie dzielili tereny ziemskie z rozwiniętymi cywilizacjami i po prostu wiele faktów jest zwyczajnie pomijanych aby nie demolować wersji, która jest niby prawdziwa i która powszechnie jest akceptowana.

Wystarczy jednak zacząć drążyć a cała ta oficjalna wersja okazuje się naciąganą bajką.

Jak zgłębisz temat Wielkiej Piramidy to weź się za Puma Punku, ale od razu mówię, że Puma Punku to jeszcze większa zagadka:)

+Quote Post
klucznik
post 28.09.2011 - 08:58
Post #56

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jak chcecie dowiedzieć się czegoś ciekawego na temat piramid, świadomości chrystusowej, roku 2012 i wiele innych ciekawych rzeczy. Polecam przeczytać ksiażki Drunvalo Melchizedeka.
Oto link.
http://www.sharaget.com/d/drunvalo+melchiz...kwiatu+ycia+tom

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2011 - 11:11
Post #57

Dupa Towarzystwa

Napiszę niedługo list do Mikołaja:)

Jak Lemurianie ewoluowali ludzką świadomość, Pamiętna decyzja Marsjan, Siatka planetarna

Twistoid po przeczytaniu tego tytułu rozdziału o Lemurianach jakie myśli pojawiły się w Twojej głowie? Kolejna bzdura, ciekawe czy nic?:) Pytam z przeczystej ciekawości czy po samym tytule poddałeś treść ocenie.

+Quote Post
krytyk
post 01.11.2011 - 23:47
Post #58

Gość Rodziny
*

Notatnik

http://bogowie.org.pl/baza.php3?ido=20&poz=24

jak dla mnie bardzo realne i do przyjęcia wytłumaczenie do czego służy m.in wp. Jak wy myślicie ??

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.11.2011 - 09:56
Post #59

Dupa Towarzystwa

Dla mnie to oczywiste, że WP generowała potężne ilości energii. Czasem mnie tylko zastanawia kto i poco tej energii potrzebował:) Przy okazji wciąż mnie zdumiewa, że teoria grobowca oficjalnie funkcjonuje do dziś:)

+Quote Post
bielik110
post 02.11.2011 - 17:06
Post #60

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.11.2011 - 09:56) *
Dla mnie to oczywiste, że WP generowała potężne ilości energii. Czasem mnie tylko zastanawia kto i poco tej energii potrzebował:) Przy okazji wciąż mnie zdumiewa, że teoria grobowca oficjalnie funkcjonuje do dziś:)

Podzielam i dodam od siebie,morze przez piramidy mamy na ziemi to co mamy,morze piramidy nas ograniczają nie wiem wszystko to tylko teorie:)

+Quote Post
Katha
post 20.01.2012 - 10:32
Post #61

Członek Rodziny

Istnieje pierwsza znana ludzkości piramida, którą każdy może stworzyć za pomocą swojego ciała. To pozycja lotosu, stosowana w medytacji.
Jej celem jest otworzenie centrów energetycznych - czakramów i wyzwolenie tzw. powietrza życia. Całą wyzwoloną energię należy "przetransportować" do najwyższej Korony na czubku głowy. Wówczas następuje totalne otwarcie czakrowych wrót i możliwy jest przepływ boskiej, niepojętej energii.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 20.01.2012 - 11:56
Post #62

Dupa Towarzystwa

A orientuje się może koleżanka nie wnikając w dzisiejsze teorie przez kogo i poco została zbudowana Wielka piramida? :)

+Quote Post
Katha
post 20.01.2012 - 12:37
Post #63

Członek Rodziny

Przez Pana Tej Manifestacji Kosmicznej, nazwanym Panem Brahmą (pierwsza żywa istota we Wszechświecie)? :D
Po to, by pokazać cel naszego życia, opisać fundamenty, którymi jest idea jedności duchowej, by ukazać różne ścieżki realizacji i metody osiągania wyższych planet, wyższych idei, świadomości Boga?

+Quote Post

92 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park