|
|
![]() ![]() |
22.01.2013 - 13:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
22.01.2013 - 13:22
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Sceptycy uciekli z kraju, pod wpływem aury argumentów Delty. Zostali tylko ci wierzący.
|
|
|
|
22.01.2013 - 15:05
|
|
|
Powiem krotko i na temat. Sceptycy, naukowcy przegrali ze mną walkowerem.
= Brak odpowiedzi. |
|
|
|
22.01.2013 - 18:45
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
|
|
|
|
22.01.2013 - 21:35
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Deimond czytałeś posta Krissa, gdzie streścił trochę ten nowy film o Wielkie Piramidzie? Co o tym sądzisz? Czy dla Ciebie takie wnioski mają jakiekolwiek znaczenie czy po prostu lejesz na nie ciepłym moczem?:)
|
|
|
|
22.01.2013 - 21:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Leje chłodnym osądowym moczem - bo to te same wnioski które Ty przytaczałes a to tego samego typu film.
Masz zielu kolejny temat do uwierzenia : http://soulowicz.wordpress.com/tag/archonci/ Skąd się to bierze :D Delta - nie obraź się ale te rewelacje które zamieściłeś są jeszcze mniej sensowne i rzeczowe niż te które zamieszcza Zielu:) wiec po prostu jesteś ignorowany:D Inaczej trzeba by było zanegować każde zdanie które jest w tych odkryciach- bo prawie każde z doopy wziete. A nikomu włącznie ze mną nie chce się tego robić. To co może wyjaśnić te twoje kwestie to po prostu statystyka, kojarzenie kształtów itp.. Ale oczywiście to oczywista oczywistość że to fakt autentyczny:D |
|
|
|
22.01.2013 - 22:31
|
|
|
Deimond kurde patrz. Miażdżę Ci wątrobę i jelito grube albo chude. Wybieraj sam.
Mamy technologie różne! Mądre stwierdzenie?:) Tak. Mamy różne i to całkiem niezłe. Skoro Egiptolodzy twierdzą, że część pomieszczeń w Wielkiej Piramidzie czeka na odkrycie to dlaczego nie wykorzystamy naszej technologii do przeskanowania tej budowli? Pytam poważnie. Nie umiemy? Nie ma takiej możliwości? Nie można przeskanować tej "kupy kamieni"? Dlaczego tego nie zrobią? Dlaczego nie przeskanują wnętrza ziemi pod Gizą, aby potwierdzić lub zaprzeczyć teoriom (ponoć zweryfikowanym), że istnieje tam legendarny Wielki labirynt? Kurde co stoi na przeszkodzie? Skoro wiemy, że w środku naszej planety jest niby jądro to chyba możemy dowiedzieć się co jest pod piaskami Gizy? Pytam co stoi na przeszkodzie? Może to, że te oficjalne weryfikacje musiały by potwierdzić niewygodne fakty? Ja innego wytłumaczenia nie widzę a Ty? |
|
|
|
22.01.2013 - 22:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Poka ten sprzęt co to niby miałby to skanować:D
Są pewne przypuszczenia z tego co czytałem że tam moga znajdować się pomieszczenia - ale chyba nie uważasz że każdego buraka który tylko coś wymyśli wpuszczają żeby se pokopał pod wawelem?A najlepiej żeby mu pozwolono powiercić i rozebrać pół budynku ? No co boją się prawdy?:D Istnieje taka instytucja która zwie sie konserwator zabytków - zgadnij po co to ? |
|
|
|
22.01.2013 - 22:37
|
|
|
Przecież sam Zahi Hawas uważa, że za tymi ślepymi korytarzami mogą się znajdować. Już przeskanowali i stwierdzili, że pustych przestrzeni jest około 10-15% a odkryto póki co 3-5%. Może tam jest Cheops? Czy to nie warte odkrycia?
To nie mamy technologi (rentgen jakiś, skaner), który by to stwierdził? To skąd wiemy, że w środku naszej planety jest jądro? To teoria tylko? |
|
|
|
22.01.2013 - 22:39
|
|
|
Przecież sam Zahi Hawas uważa, że za tymi ślepymi korytarzami mogą się znajdować. Już przeskanowali i stwierdzili, że pustych przestrzeni jest około 10-15% a odkryto póki co 3-5%. Może tam jest Cheops? Czy to nie warte odkrycia? To nie mamy technologi (rentgen jakiś, skaner), który by to stwierdził? To skąd wiemy, że w środku naszej planety jest jądro? To teoria tylko? No to zaprezentuj tą technologię skoro uważasz że była by w stanie to zrobić bezinwazyjnie. Bo ja o takiej jeszcze nie słyszałem. Znów opierasz się na czymś czego się domyślasz a nie wiesz. Polukaj trochę. |
|
|
|
22.01.2013 - 22:39
|
|
|
To skąd wiemy, że w środku naszej planety jest jądro? To naukowcy szukają boskiej cząstki a kupy kamieni nie potrafią przeskanować?
|
|
|
|
22.01.2013 - 22:45
|
|
|
|
|
|
|
22.01.2013 - 22:50
|
|
|
Nie rozśmieszaj mnie:) Komory magmowe nie sięgają do jądra. Nie rób ze mnie durnia Deimond.
http://www.3deling.pl/category/skanowanie-laserowe-3d/ Czy tą technologią nie można przeskanować "kupy kamieni"? http://www.3deling.pl/2012/03/inwentaryzac...-zamku-gniew-2/ Puść play. Zobacz co można uczynić:) |
|
|
|
22.01.2013 - 22:51
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
oj dziś to się uśmiałem masakrycznie hahahahah
|
|
|
|
22.01.2013 - 23:02
|
|
|
Nie rozśmieszaj mnie:) Komory magmowe nie sięgają do jądra. Nie rób ze mnie durnia Deimond. http://www.3deling.pl/category/skanowanie-laserowe-3d/ Czy tą technologią nie można przeskanować "kupy kamieni"? http://www.3deling.pl/2012/03/inwentaryzac...-zamku-gniew-2/ Puść play. Zobacz co można uczynić:) Zielu chłopie - pomyśl - to jest skaner laserowy ale jak gdzieś jest umieszczony to to skanuje - widoczne powierzchnie - jak ma niby według Ciebie skanować coś co nie jest widoczne dla promienia lasera bo znajduje się lub nie najzwyczajniej pod ziemią lub za ścianami:D |
|
|
|
22.01.2013 - 23:03
|
|
|
Ja jestem coraz bardziej zdruzgotany z kolei:) Technologią zaprezentowaną wyżej można przeskanować wszystko, ale jak się przekonać czy Wielka piramida ma ukryte komnaty? Kurde...nie ma technologii:)
Dla promienia lasera może być coś niewidoczne?:) Kurde on skanuje wiązką to co jest na jej drodze. W dupie ma to czy pomieszczenia są odnalezione czy nie:) Myślisz, że oni z tym skanerem chodzili po wnętrzach?:) To może to?:) http://www.3deling.pl/category/inwentaryza...-przemyslowych/ możliwość pomiaru obiektów trudno dostępnych tj. obiekty wysokie i kopalniane No, ale pewnie schodzą do tych kopalni:) |
|
|
|
22.01.2013 - 23:06
|
|
|
Jak przeskanować wszystko - rozumiesz co to jest promień i jego odbicie? Czy znowu z lekcji fizyki uciekałeś?
|
|
|
|
22.01.2013 - 23:11
|
|
|
Nie pitol Deimond:) Jeżeli dane pomieszczenie nie zostało odkryte to promień lasera go nie przeskanuje?:) Bo co?
Ośmieszasz się. http://www.3deling.pl/category/inwentaryza...-przemyslowych/ Inwentaryzacja Przemysłowa - zerknij, oglądnij bo widzę, że chyba nie miałeś pojęcia, że taka technologia istnieje. możliwość pomiaru obiektów trudno dostępnych tj. obiekty wysokie i kopalniane Schodzą do kopalni? |
|
|
|
22.01.2013 - 23:29
|
|
|
Chyba dalej nie rozumiesz - jak gdzieś nie dasz rady wprowadzić skanera fizycznie to sobie możesz poskanować co najwyżej linie papilarne:D A jak chcesz wprowadzić taki skaner do pomieszczeń o których nawet nie wiesz czy istnieją. Co Ty za bzdury gadasz zielu - prosze Cie.
Tak i owszem ich oferta jest właściwa przy założeniu że możesz do tych pomieszczeń wprowadzić skaner. I znów nie masz pojęcia o zasadzie działania a gadasz bzdury:D Co najwyżej mógłbyś próbować przeskanować takie podziemne pomieszczenia echosondą lub ultradźwiękami ale w skale raczej nie na duże odległości i podatne mocno na błędy. zresztą nieważne - każdy kto ma lekkie pojęcie techniczne będzie wiedział o co chodzi - a ty twórz sobie kolejne bajki. Nie wiem czego nie rozumiesz w zdaniu : możliwość pomiaru obiektów trudno dostępnych tj. obiekty wysokie i kopalniane Który wyraz Ci przetłumaczyć? "dostępnych"? :D |
|
|
|
23.01.2013 - 01:02
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
oj dziś to się uśmiałem masakrycznie hahahahah temat miazga :) Co do jądra ziemi Zielarz to nie wiadomo dokładnie jak i z czego jest zbudowane - hipotezy są różne. Ale z tym skanowaniem ziemi to przesadziłeś :) Jak to sobie wyobrażasz? Wymysliłem nową hipotezę piramidy: Bóg ją stworzył ale nie wiadomo w jakim celu, później przylecieli kosmici i stwierdzili, że ta konstrukacja idealnie nadaje się na elektrownie, jakiś czas po tym, kiedy kosmici odlecieli już na swoją planetę, umarł Heops i kazał się w niej pochować, później była w egipcie bieda więc ograbiono piramidę z wszystkiego co się dało, łącznie z mumią faraona, teraz prace wykopaliskowe są wstrzymywane bo się boją ze jak sie za głęboko podkopią to wytryśnie ropa i przyjadą amerykany żeby ich wyzwolić.. ta dam! Ktokolwiek śmie wyśmiewac moją teorię czeka zemsta faraona czyli popularna sraczka |
|
|
|
23.01.2013 - 10:52
|
|
|
...To skąd wiemy, że w środku naszej planety jest jądro? To teoria tylko? Teoria. Wciąż weryfikowana i doprecyzowywana. Stworzona na podstawie znanych praw fizyki i obserwacji "zewnętrznych" (np. astronomicznych, które pozwalają obliczyć masę ziemi, czy pomiarach kształtu i natężenia pola magnetycznego ziemi). Wg wielu hipotez na początku swojego istnienia ziemia stanowiła bryłę płynnej magmy. Duże, płynne masy dąża do zrównoważenia występujących w nich sił grawitacji co powoduje, że przyjmują kształt kulisty, a najcięższe pierwiastki dryfują do ich środka tworząc jądro. Np. płynny kiedyś księżyc szybciej wypromieniował swoje wewnętrzne ciepło w kosmos (bo jest dużo mniejszy) i zastygł, zanim jego jądro zdążyło osiągnąć jego geometryczny środek. Z tego powodu jest on grawitacyjnie "niewyważony" i dlatego jego ruch wirowy zależny od wzajemnego przyciągania z ziemią jest specyficzny (1 obrót wokół własnej osi = 1 obrót wokół ziemi) tzn. że jest księżyc jest zwrócony ku ziemi zawsze jedną (tą "cięższą") stroną. http://odkrywcy.pl/kat,111402,title,Co-kry...,wiadomosc.html |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |