|
|
![]() ![]() |
03.07.2010 - 14:40
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dzisiaj rano w telewizji słyszałem, że Rosjanie zaproponowali zatamowanie wycieku ropy poprzez zdetonowanie małej bomby atomowej, ale oficjalnie amerykanie nie zgodzili się na taki pomysł. Oficjalnie a co zrobią nieoficjalnie?:) Ryzyk fizyk...?
|
|
|
|
03.07.2010 - 18:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie czytam całości z lenistwa,ale są fakty świadczące o tym że są siły usiłujące panować nad ludzkością wciskając im ciemnotę i wykorzystując do własnych celów,jedną z takich sił jest sekta watykańska,ale są też przykłady że i takim sektom mozna ostro się postawić ,ale niestety to było dawno-tu tylko mały fragmencik ;Pomimo tej Groźby, Paweł Włodkowic przedstawił ultimatum: jeżeli autorzy paszkwilu nie zostaną uznani za heretyków, to polska delegacja złoży apelację od wyroku do przyszłego soboru. Papież jednak odmówił przyjęcia dokumentu, a straż papieska zatrzasnęła bramę i nawet skierowała broń przeciwko Polakom.
Wówczas Polacy, na czele z samym Zawiszą Czarnym, ciężko poturbowali strażników, wyłamali drzwi i wrzeszczącego wniebogłosy papieża (był zapewne przekonany, że zginie) gonili po jego apartamentach. W końcu wyciągnęli go spod łóżka (gdzie się podobno skrył) i wciśnięto mu w drżące ręce dokument. Po czym spokojnie opuścili pałac. Działo się to 4 maja 1418 roku. Kilka dni później, w obecności Zygmunta Luksemburczyka, papież oskarżył delegatów o nieposłuszeństwo i po raz enty zagroził klątwą. Jednak wtedy Zawisza z Garbowa wraz z Januszem z Tuliszkowa stanowczo oświadczyli, że honoru króla i narodu będą bronić słowem i orężem, nawet teraz. Ich oświadczenie wywołało konsternację i strach - papież, obawiając się eskalacji konfliktu, potępił wstrętny paszkwil Falkenberga- fragment pochodzi ze strony : http://ryuuk.salon24.pl/133048,jak-zawisza...rcina-v-pogonil |
|
|
|
04.07.2010 - 14:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT("Majster") Ehh i gadaj tu z takim "Natomiast rzeczową dyskusję możemy przeprowadzić, jak osoby tu wypowiadające się będą miały opanowane w jakimś stopniu tematy o których mowa", ja to odczytuje w ten sposób: Nie gadaj z nami jeśli nie masz najebane w garze tak jak my. Nie zamierzam czytać i wczuwać w te pierdoły. To ty tak odczytujesz, samemu przefiltrowałeś tę treść wg. własnego punktu widzenia, postrzegając alternatywny sposób widzenia tych zagadnień jako najebane w garze. Forum dyskusyjne to bardzo ograniczone medium komunikacyjne, sam tekst można interpretować na wiele sposobów nie koniecznie zgodnych z tym co autor tekstu chciał przekazać, być może chodziło mi o to, że w jaki sposób mamy zagłębiać się w tematykę i analizować te fakty, jeżeli nie ma się o niej pojęcia lub pojęcie ma charakter powierzchowny w ten sposób można co najwyżej generalizować zagadnienia. Dlatego proponuje każdemu przejrzeć się tym materiałom, aby móc wynieść z nich własne wnioski, a nie polegać na wnioskach innych. Jeżeli chce się wiedzieć więcej na te tematy to zainteresuj się informacjami są one na tyle rzeczowe, że potrafią się same obronić, prawda jest wstanie sama się obronić. Informacje te układają się w spójność i logikę, a jedyne co jest potrzebne, aby dostrzec te zależności to odrobiona obiektywizmu. Co do zielarstwa to może oficjalne medialne informacje będą bardziej adekwatne: link CYTAT("Majster") Jeśli chodzi o WTC, tak tak oglądałem te wszystkie filmiki pokazujące te wszystkie nieścisłości i niejasności, teraz będziecie się chwalić kto więcej zapamiętał? Jeśli chodzi o zdanie z WTC to świadczy tylko o twoim poziomie doinformowania i twojej arogancji w stosunku do tematu, bo nie o chwalenie w przedstawianiu tego typu informacji chodzi, a o doinformowywanie społeczeństwa o problematyce, która z jakiś powodów jest pomijana w głównym nurcie. Nie o karmieniu EGO mowa, każdy kto chce się w tym odnajdywać powinien samemu przeanalizować te informacje, a nie polegać na autorytetach. CYTAT("Majster") Filmik historii zioła w usa widziałem, ciekawy. Nic nowego jednak nie mówi. Rząd amerykański zawsze ronił swoich obywateli w chuja. Przemysł farmaceutyczny jak każdy inny biznes szuka zysków gdzie popadnie NIC NOWEGO. No to skoro można w Polsce legalnie hodować konopie to w końcu jest legalna czy nie jest sonic? Dodam jako ciekawostkę, że na sprzedaż alkoholu także potrzebne jest pozwolenie, tak samo jak na budowę domu i jeszcze parę innych rzeczy w tym naszym ślicznym kraju. Czy ja wiem, czy nic nowego nie mówi patrząc na stosunek naszego społeczeństwa do konopi to jednak jest mocno opozycyjny w porównaniu z tym co mówi nam prohibicja. No i widzisz z legalnością także nie jest do końca tak jak napisałeś. Hodowla konopi przemysłowych jest w Polsce legalna jedynie za zgodą Wojewody, a nawet gdyby się ją otrzymało to prawnie masz problem z ich hodowaniem bez względu na wielkość uprawy. Jest tak dlatego, że organy prawne kierują się własnymi prawami w stosunku do konopi, a konopie indyjskie i przemysłowe są do złudzenia podobne do siebie. Konopie siewne także zawierają znikome ilości substancji odurzających głównie na liściach i kwiatach więc nawet jeżeli zasiejesz je sobie w domowej doniczce to jak z nimi wpadniesz to możesz za nie odpowiadać prawnie. Twierdzisz ze spiski nie istnieją i kto tu jest większym paranoikiem, ja staram się podejść do tych informacji obiektywnie ty z góry zakładasz, że to kogiel mogiel. Spiski istnieją i jest to fakt, możesz ich wiele odnaleźć w samej historii jak np. sam pakt Libentrow-mołotow, czy to nie był spisek przeciwko nam? Dziś każdy historyk o tym wie i użyje tego niezręcznego słowa spisek na opisanie tego paktu, dlatego z tym słowem pojawia się tyle kontrowersji, tak jakby z definicji miało by być czymś nieistniejącym, wirtualnym. Jaka jest natura wielu dzisiejszych ludzi, czy nie mają predyspozycji do korumpowania się. Czy jeżeli pojawiają się okazje do spiskowania to czy nie znajdą się osoby które tę lukę będą pragnęły wypełnić, nie koniecznie szczerymi intencjami. Jedyne o co proszę to o obiektywne spojrzenie na te informacje, bez wcześniejszych często wdrukowanych wzorców zachowań na słowa klucze. btw. o słowach kluczach i samym NLP w kierowaniu opinią publiczną też można pogadać jak się temat rozkręci :) Tutaj fajny przykład analizy materiału z TV pod kontem manipulacji NLP: http://www.youtube.com/view_play_list?p=091F5377FB31D13F Może jeszcze trochę o RFID coraz powszechniej widziane w kartach bankomatowych i dokumentach tożsamości, wiele osób ufa telewizji to jedziemy po mainsteam info: link :) Na świecie dzieje się coraz więcej nie tylko w sferze spiskowej ale także w rewolucji świadomości, choćby te forum jest tego dobrym przykładem, a media puki co dalej zachowują się jakby nic z tych rzeczy nie miało miejsca. |
|
|
|
04.07.2010 - 18:47
|
|
|
Problem w tego typu dyskusjach wg mnie tkwi w podejściu człowieka do człowieka. Ja staram się do wielu wypowiedzi podchodzić neutralnie, ale są ludzie, którzy szukają zaczepki...przy okazji dyskusji o Wielkiej Piramidzie i nie tylko też nasłuchałem się różnych bredni a najgorsze jest to, że są tacy co mielą jęzorem a nie mają nic sensownego do powiedzenia.
Rozumiem, że są tematy kontrowersyjne i dla niektórych trudne do przełknięcia, ale tylko dlatego tematy takie mają trafiać pod dywan? Właśnie nie...żyjemy w takich czasach, gdzie przy pomocy np. internetu wszystkie takie brudy trzeba wystawiać na światło dzienne. To co pisze Sonic3 jest dla mnie bardzo ciekawe bo przy okazji wszystkich informacji, które są dla mnie mniej lub bardziej znane są i takie o których nie miałem pojęcia jak NLP. Nikt nikogo nie zmusza do drążenia takich tematów, ale właśnie trzeba mieć sporo wiedzy, aby konstruktywnie dyskutować bo w innym razie dochodzi do bezsensownej wymiany postów, które zamiast zmierzać do ciekawych wniosków zaczynają zdecydowanie odbiegać od sedna sprawy a szkoda. Teorie spiskowe były, są i będą i to w zasadzie nie są teorie spiskowe tylko po prostu bardzo często prawda. Prawda?:) |
|
|
|
05.07.2010 - 11:36
|
|
|
Kurka... Mam cholerne braki w forum i mało czasu by ponadrabiać :/. Ale postaram się w najbliższym czasie. A teraz co do spisków itd. Nie wiem czy ten wątek tutaj już był ale chodzi mi o nasze obecne wybory prezydenckie. Nie przepadam za polityką i staram się w nią nie mieszać ale takie odbieram wrażenie że jeszcze na długo przed tymi wyborami, śledząc "newsy" w TV można było bez trudu stwierdzić kto wygra. "Magia badań sondażowych"? A może wpływowa moc sugestywnej propagandy? Media w dużym stopniu przejęły pałeczkę od Kościoła, jeśli chodzi o wywieranie wpływu i kontrolowanie mas. Takie mam wrażenie. Może to nic odkrywczego ale na przykładzie tych wyborów jest to bardzo widoczne. Zresztą poprzednie też były dość "przewidywalne".
|
|
|
|
05.07.2010 - 12:44
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
W tekscie Sonica, byl link do gościa mówiącego o sztuce manipulowania w czasie rozmowy.
Ha, najlepiej ogłupić kogoś jak się mu wsadzi łapy astralne w głowę. Traci ona wtedy kontekst rozmowy. Ludzie dostrajają się na chwilkę w astral, gdyż się tam coś dzieje i przyciąga ich uwagę,- nie skalda się wtedy rozmowa. Dzieki temu zjawisku, mamy tyle potwierdzeń w czasie naszych forumowych ćwiczeń.Ktoś pomimo setek kilkometrow odległości, podlatuje do kogoś a ten drugi może go nawet zobaczyć. Niby straszne to jest manipulowanie, ale my obeoki z tego się cieszymy, bo nam wychudzą ćwiczenia. Gdy mnie ktoś chce grzebać to robię mu jeszcze gorzej.np, przywiązuje astralnym sznurem do krzesła i on natychmiast wymięka, albo jakieś inne sztuczki wesołe. Jednym słowem , walka o motywacje i podchody duchowe, to odwieczna, wspaniała zabawa a nie jakieś podstępne manipulowanie ludzkością:) Trzeba ćwiczyć mentalki a wtedy dobrze widać co kto robi i jak oszukuje:) Zdobywa się kontrole nad własnym cieniem, wizualizując czyjeś intencje,- nie straszne wtedy manipulowanie:) |
|
|
|
05.07.2010 - 12:50
|
|
|
Amras to kto wygra było do przewidzenia jeśli ktoś się tym rzeczywiście interesował. Zapewniam, że gdyby nie Smoleńsk, powodzie no i nieodłączne TVPPis ( w pewnym stopniu chociaż nie tak dużym TVPSLD) Kaczyniak dostałby maks 30 % może 35% bo to jego prawdziwy twardy elektorat. Polacy uwielbiają martyrologię dlatego katastrofa lotnicza dała tylu punktów % w słupkach poparcia. Nie ma co się doszukiwać spisków tutaj :P TVN pro PO, TVP pro Pis ,TVP3 pro SLD, Polsat ( nie oglądam za dużo trudno mi powiedzieć ale pewnie pro PO) To prawda , że media w ogromnym stopniu kreują rzeczywistość, ale jest tak dlatego bo nikt się naprawdę nie interesuje polityką, a obejrzenie wiadomości moim zdaniem nie wystarczy do wyrobienia sobie własnego zdania, bo polityka jest o wiele bardziej złożonym tematem niż to się pozornie większości wydaje.
|
|
|
|
05.07.2010 - 15:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nawet Leon wyszedł ze swego legowiska by napisać małe co nieco, hehe :)
Sonic, widzisz zrobiłeś to samo co robią (próbują robić z nami media). W którym miejscu? Otóż wstawiłeś filmik luźno powiązany z tematem i oczekujesz, że przyznam Ci rację? Nie udowodniłeś nic wstawiając ten filmik, bo nie dość, że w samym materiale powiedziane jest, że rozporządzenie już jest poprawione i będzie dalej poprawiane, to jeszcze nie ma nic wspólnego z unijnym zakazem. Konopie już też zaczynają mnie męczyć ( i to dosłownie HAHAHAH uwielbiam Holandię :D) Podsumowując temat: Można legalnie uprawiać konopie w celach przemysłowych za pozwoleniem tak? Tak. Kończąc temat dopuściłeś się kolejnej manipulacji, pokaż w którym miejscu stwierdziłem, że spiski nie istnieją. Istnieją i będą istniały, ludzie robią sobie wały czy to dla frajdy, zysku czy władzy. O większości z nich pewnie nigdy się nie dowiemy, no bo po co. Czy wiedza, że robią nas w chuja cokolwiek Tobie da? Czy mając tą wiedzę zrobiłeś coś by temu zaradzić i czy zrobisz? Poza tym znaczna część tych teorii dalej pozostaje tak fantastyczna, że w podobne rzeczy po prostu nie da się uwierzyć mając dzisiejszą wiedzę (nie domysły, w gdybanie się nie bawię). Filmik z tego wywiadu w Foxie fajny. Ten typ dziennikarzyny zawsze mnie wqrwiał. Nie od dziś wiadomo, że media manipulują społeczeństwem, widać to na każdym kroku a najlepszym przykładem była śmierć kaczki i późniejszy wynik głosowania na prezydenta. No ale to znowu nic nowego. Zielarz Ty weź wyjdź z tą zasraną piramidą. I ty się dziwisz, że ludzie mają do Ciebie taki stosunek? Weź wywietrz musk i wróć na ziemie, tu jest życie, żyj bo Ci przeminie na uganianiu się za bajeczkami i wchodząc w długi tunel ze światełkiem na końcu pomyślisz sobie "głupio wyszło". |
|
|
|
05.07.2010 - 15:42
|
|
|
Jacy ludzie? Ty i kogo jeszcze masz masz na myśli...kilkoro ludzi z tego forum, którzy mnie tyle obchodzą co zeszłoroczny śnieg? Znacznie więcej ludzi przejrzało na oczy a Ty jak chcesz to dalej śpij w szafie...
Wiem, wiem jest życie i moja dwu miesięczna córka skutecznie mi to 24h na dobę przypomina a Ty jesteś jakiś narwany i chyba troszkę znerwicowany??:) Tu jest życie...:) Ale mądrość no naprawdę:) Oj Majster, majster...:) Wielka Piramida, Puma Punku, podwodne miasta itp. to nie bajki tylko fakty potwierdzające jak bardzo ludzie zostali ściemnieni i tylko dziwi mnie, że zakładam, że tacy ludzie jak Ty, inteligentni nie potrafią przejrzeć na oczy tylko ślepo wierzą w to co oficjalnie im się zapodaje... Przestań zachowywać się tak jakbyś mnie znał bo sam siebie pewnie nie znasz a co dopiero kogoś, panie psycholog i jeżeli konopie Cię męczą to przestań jarać chemię:) GRUNT TO NATURKA chłopaku... |
|
|
|
05.07.2010 - 16:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jacy ludzie? Ty i kogo jeszcze masz masz na myśli...kilkoro ludzi z tego forum, którzy mnie tyle obchodzą co zeszłoroczny śnieg? Znacznie więcej ludzi przejrzało na oczy a Ty jak chcesz to dalej śpij w szafie... Jeśli opinia ludzi z tego forum Cię nie interesuję logicznym byłoby nie pisanie na nim postów. Działanie wbrew logice jest ostatnio popularne. CYTAT Tu jest życie...:) Ale mądrość no naprawdę:) Oj Majster, majster...:) a widzisz, nie często się zdarzają takie akcje ale czasem wyjdzie coś mądrego powiedzieć :) CYTAT Wielka Piramida, Puma Punku, podwodne miasta itp. to bajki i tylko bajki Poprawiłem :) "konopie Cię męczą to przestań jarać chemię:) GRUNT TO NATURKA chłopaku..." Chodziło i o męczenie pozytywne :) Jasne, że natura. To jaranie które tutaj mają to cud, miód i orzeszki, a nie polski szyt zaprawiany chuj wie czym. Co do nerwicy. Nie wiem czemu niektórzy aż przewrażliwieni są na tym punkcie. Ja po prostu mam taki styl pisania! KURWA!!!! a nie że sie kurwa od razu denerwuje!!!!111 NO!! hahahah :P Ps. Sorki za te kurwy :P |
|
|
|
05.07.2010 - 16:48
|
|
|
A to skoro taki styl pisania to luz:) Ja też nie wiem czemu Wielka Piramida działa na ludzi jak płachta na byka...można się przecież ze mnie pośmiać, że mam fisia i już...śmiech to zdrowie, ale jeżeli kogoś to wkurwia no to przecież nie mój problem.
Liczę się z opiniami ludzi na tym forum, ale nie ze wszystkimi bo co niektórzy pokazali "klasę" przy okazji niektórych dyskusji i takich mam gdzieś. Ty Majster raz się ze mną zgodziłeś...baaa nawet dałeś mi chyba kilka plusów więc gra gitara, tzn z mojej strony gra. Temat...teorie spiskowe. Wielka Piramida i oficjalnie jej przeznaczenie jako grobowiec to mega ściema dla masowej ciemnoty bo ukrywana jest prawda, która potrafi przytłoczyć ludzi z małą wyobraźnią. Od grobowca do technologicznego rozwiązania daleka droga przecież...ale Wielka Piramida to tylko jeden z przykładów takich ściemnianek... Majster???? http://www.laue-verlagshaus.com/polnisch/?page_id=14 Zobacz 10 fotkę od dołu...taka strzałka...no chyba nie wygląda to na jakiś malunek symboliczny. Ewidentny przykład czegoś innego, czego?:) Angielska wikipedia podaje, że Puma Punku powstało 500 lat temu...zatem jaka siła spowodowała zniszczenie andezytu? Jakie plemię Indian to wybudowało, zniszczyło i czym? Łukami? To ściemy wszystko, obrzydliwe ściemy...starożytne dzieje pełne są tajemniczych budowli, wierzeń i pozwól, że dalej będę się m.in. interesował tymi bajkami a w wolnych chwilach wychodzeniem np. z ciała, ale Majster pamiętaj, że jak Ty wyjdziesz to tu na Ziemi jest życie:] |
|
|
|
08.07.2010 - 13:33
|
|
|
Link z odnośnikiem to ciekawego tematu :P chyba można dać ten dział http://przewodnik.onet.pl/forum.html#forum...m9ydW0wMDEuanM= w sumie bym się nie zdziwił gdyby ktoś to z forum napisał:) Przy okazji luknijcie sobie na ten tytuł http://bialykruk.com.pl/sklep/index.php?p5...rzej-donimirski coś z obee :P Chociaż czytając cały tekst :D najlepsze jest urządzenie hronowizor Ernettiego :D ( oczywiście potwierdzona jest dzięki temu jedynie słuszna religia KK :D)
|
|
|
|
11.07.2010 - 07:19
|
|
|
|
|
|
|
11.07.2010 - 10:57
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Słyszeliście o lotnisku w Denver? Polecam oglądnąć o tym dokument na youtube ;) Są tam malowidła przypisywane Nowemu Porządkowi Świata (New World Order), symbole masonerii.
|
|
|
|
14.07.2010 - 14:34
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E...player_embedded
Pamięci Stana Meyera, wynalazcy pojazdu napędzanego wodą, otrutego w marcu 1998 roku. Projektem zainteresował się pentagon... Dokumentacja i sam pojazd po śmierci wynalazcy zostały skradzione. Silnik na wodę pozbawiłby zysków koncerny naftowe...? |
|
|
|
09.05.2011 - 20:43
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Sporo się interesuje ta tematyka i z mojego punktu widzenia wiekszosc z nich to niestety prawda. Niektore teorie to juz poprostu fakty lub wchodzace w zycie rzeczy o ktorych przestrzegali rozni ludzie.
Jezeli ktos interesuje sie ta tematyka to polecam kilka ksiązek. William Bramley "Bogowie Edenu" Jan Van Helsing "Rece precz od tej ksiazki" Richard L. Thompson " Zakazana archeologia" Przykład: Orwell w swojej ksiazce opisal w jakim kierunku bedzie zmierzal komunizm potem kapitalizm i "demokracja" wystraczy dzis spojrzec co dzieje sie teraz na swiecie i mozna stwierdzic, ze Orwell w swojej ksiazce wszystko przewidzial. |
|
|
|
15.05.2011 - 00:16
|
|
|
popieram większość, to już nie są teorie spiskowe, i tu nawet ręce opadają gdy wszystko dzieje się na naszych oczach a ślepi dalej śmieją się z "new age" ale już niebawem się ockną, UE padnie i wojna... trochę żałuję tego czasu który przeznaczę teraz z niedowierzaniem na studia, która mi się raczej nie przydadzą, ale z drugiej strony żyć w tak przełomowych momentach ludzkości.. ;) to przywilej, wszystko będzie się dziać na naszych oczach, amen ; )
|
|
|
|
31.05.2011 - 19:32
|
|
|
Nie, nie wierzę.
Teorie spiskowe były, są i pozostaną jedynie teoriami spiskowymi. Nic co nie jest podparte konstruktywnymi dowodami nie ma prawa istnienia - to tyle. Natomiast zatajanie i przeinaczanie faktów przez media to już inna bajka |
|
|
|
31.05.2011 - 19:42
|
|
|
a czy to ze CIA brała udzial w zabójstwie Kennediego to tez tylko glupia teoria spiskowa nie podparta niczym?
|
|
|
|
31.05.2011 - 21:28
|
|
|
|
|
|
|
31.05.2011 - 22:44
|
|
|
w tym przypadku nie tylko przed media ale tez przez rząd , cia itp
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |