|
|
![]() ![]() |
19.07.2010 - 18:46
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Miałem dzisiaj ochotę wydać pieniądze na jakąś dobrą herbatę. Poszedłem z zamiarem zakupu którejś z piramidek Liptona, ale czytając opisy trafiłem na coś takiego:
(...) jest ceniona za łagodny smak i WŁAŚCIWOŚCI RELAKSACYJNE Herbata Rooibos firmy Teekanne. Cena: ok. 3.99 Kupiłem, bo dziś mam zamiar zacząć 4+1. Wypiłem przed chwilą na próbkę. Dobra, taka herbata czarna z ciekawym, subtelnym smakiem, którego nie jestem w stanie opisać. Czy relaksuje? Cóż, poczułem się... ciekawie :-) Choć może to być efekt placebo, każdy sposób jest dobry. Piliście? Próbowaliście? Co myślicie? e: Dostępna także w wersjach: pomarańczowa i waniliowa. Drugiej nie polecam (nienawidzę smaku herbaty waniliowej), pierwsza całkiem dobra, orzeźwiająca. Acz powyższy opis dotyczy oryginalnej. |
|
|
|
19.07.2010 - 19:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
Summa sumarum, herbaty w saszetkach zawszy były ...hmmm... powiedzmy że ich nie popieram (oczywiście jeśli mowa o wyrafinowanych gatunkach itd itp)
A rooibos piłem w herbaciarni swego czasu, cóż ciekawa, ale bez rewelacji. Efekt bakteriobójczy posiada również ;) Aloha |
|
|
|
19.07.2010 - 19:33
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja wolę piramidki a szczególnie Wielką Piramidkę bo jest bardzo, ale to bardzo energetyczna...
|
|
|
|
19.07.2010 - 19:37
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja dziś w tesco widziałem bigosową. Jak myślicie pomoże w wyjściu czy może od razu balerony zapodać?
|
|
|
|
19.07.2010 - 19:47
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Po kabanasowo-ananasowej są fajniejsze wibracje uszu...ale ona jest droższa...4,99zł...jakość się ceni, ale wyjście gwarantowane lub zwrot pieniędzy.
Templariusz...dzięki za humorystycznie rozpoczęty nowy tydzień:) |
|
|
|
19.07.2010 - 19:53
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzięki Zielarz... chyba będę musiał trochę dołożyć. Kto chce jechać musi smarować... Pozdrawiam
|
|
|
|
19.07.2010 - 21:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie piłam, ale przy 4+1 przyda sie rano cos na rozbudzenie. Ja często pije mocniejsza herbate lub słabsza kawe;)
|
|
|
|
19.07.2010 - 22:41
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Od rooibosa będziesz miał co najwyżej zdrowsze ząbki, bo zawiera fluor, natomiast ten dziwny posmak, to posmak miodu zapewne. Tak gwoli ścisłości, to nie jest herbata i też z nią nic nie ma wspólnego, nie ma teiny ani kofeiny ani innych -ein, więc nie pobudzi, ogólnie poza witaminkami i fluorem nic specjalnego.
Jeśli chcesz się odprężyć, to pij sobie melisę albo zwykły chmiel - zalecany w postaci zimnego browaru xD |
|
|
|
28.07.2010 - 15:06
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Piwa nie robi się z chmielu, jest tylko dodatkiem i to nie zawsze:)
|
|
|
|
30.07.2010 - 20:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
piwo jest ze słodu jęczmiennego:) chmiel to tylko aromacik:)
Ja polecam na relax czyste 100%... rozcieńczone do 17% w czerwonm winie :) Rooibos smaczna ale ta annanasowo-glutowa to zamiast xenny polecamxD i rybnokawiorowa na cere :) Aloha |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |