|
|
![]() ![]() |
19.06.2007 - 19:59
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post na forum zaraz po notce w notatniku :) Myśle, że jakoś z Wami będe mógł tu żyć, zakimatyzuje się i uzyskam odpowiedź na nurtujące mnie pytania :P Tak więc pierwsze: Czy przez cały czas trwania "wyjścia z siebie" ( ;) ) trzeba mieć zamknięte oczy i widzieć właśnie przez zamknięte? Drugie: Każdą myśl, która do mnie przyleci narazie musze neutralizować, żeby nie przenieść się gdzieś? Bo chyba myślenie o czymś do tego prowadzi :P Trzecie: Czy jak będe już po tamtej stronie to czy będe mógł pójść do np. mojego kolegi? i będe mógł z nim rozmawiać, czy tylko go obserwować w jakiś sposób? Pozdro m. |
|
|
|
| Angello |
19.06.2007 - 21:08
|
|
Guests |
Pamietaj, ze na wiele pytan odpowiedzi zostaly juz udzielone. Wystarczy tylko troche pokombinowac z funkcja - "szukaj". Co do tych, ktore zadales:
ad1. Nie do konca wiem, ktore oczy masz na mysli. Jesli mowisz o fizycznych to logiczne, ze zamkniete. Natomiast z tymi astralnymi to raczej sprawa naturalna. Nie wiem jak to dziala, ale ja nawet nie decyduje o tym czy sa otwarte czy nie. Po prostu widze. ad2. Z kontrolowaniem mysli mam raczej problem, a nigdy nie przenioslo mnie w jakies miejsca, ktore w danej chwili chodzily mi po glowie. Tylko raz przenioslo mnie "automatycznie" poza moj pokoj, ale napewno nie myslalem wtedy o tym miejscu, bo go pierwszy raz na oczy widzialem wlasnie w czasie wyjscia. Wiem, ze ktorys z wielkich podroznikow o tym pisal. Ja nie przezylem, wiec nie moge tego potwierdzic. ad3. To pytanie do bardziej doswiaczonych. Ja ledwo z pokoju wychodze, wiec o odwiedzaniu kolegow nie ma mowy. |
|
|
|
20.06.2007 - 11:01
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co do 3 pytania to juz gdziues czytalem odpowiedz ze jest to zecz raczej dla doswiadczonych poniewaz zeby sie z nim spodkac musicie pracowac na tych samych fala mozgowych czy jakos tak nastroic sie do czegos i jest to strasznie cieszkie ale sadze ze po duzej ilosci prob jest mozliwe
|
|
|
|
20.06.2007 - 17:44
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Trzeba się na kurs załapać :)
|
|
|
|
20.06.2007 - 21:17
|
|
|
Załapałem się :)
Ale dopiero przy relaksacji jestem :P |
|
|
|
20.06.2007 - 21:24
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ad1. Patrz wypowiedz Angello gdyz jest jak najbardziej trafna ^^
Ad2.Z takimi myslami fakt sa klopoty-stad cwiczenia na koncentracje opisane np. w traktacie o projekcji astralnej Bruce'a Ad3.Coz ja poki co nie spotkalem sie z zadnym znajomym -acz jest to podobno mozliwe-nie jestem na tyle doswiadczony aby odpowiedziec |
|
|
|
21.06.2007 - 07:29
|
|
|
Czyli, że "świat OOBE" nie ma nic wspólnego ze "światem fizycznym"?
Tzn. Nie można np. śmignąć sobie do Kaliforni? :P |
|
|
|
21.06.2007 - 08:13
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
coś tam napewno ma;D
|
|
|
|
21.06.2007 - 09:26
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
jak o obe to ja zadam swoje pytania w jaki sposob ja mam wyjsc z ciala dzis w nocy mialem wibracje gdzies okolo pol godziny i juz w pewnym momecie byly takie mocne ze sie przestraszylem ale nie moglem ich zatrzymac bo wstalem poniewaz budzik zaczal mi dzwonic bo nastawilem na 50 min ale wylaczylem budzik i podczas wylaczania mialem problem poniewarz mialem takie mocne wibracje ze nie mogly zaprzestac potem sie polozylem bo balem sie tak chodzic ale wibracje mi nie przestawaly ulozylem sie nie wygodnie dalej mialem poprostu nie moglem ich zatrzymac ani wyjsc z ciala dlaczego tak ??
Po dzisiejszym wydazeniu skusilem sie zaczac pisac moj notatnik mimo ze nie jestem zadnym polonista z czego widac sadze bo napewno robie strasznie duzo bledow zapraszam na kometowanie |
|
|
|
21.06.2007 - 13:54
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Czyli, że "świat OOBE" nie ma nic wspólnego ze "światem fizycznym"? OSPUO wygląda i działa dokładnie tak samo, jak "normalna" rzeczywistość. Nie jest to jednak dokładnie to samo. Oglądany świat różni się pewnymi szczegułami, np. nie zgadza się data. Tzn. Nie można np. śmignąć sobie do Kaliforni? :P Możesz zrobić sobie nawet wycieczkę po Wrzechświecie. |
|
|
|
21.06.2007 - 15:18
|
|
|
A czy mógłbym jeszcze wiedzieć co to jest OSPUO?
Za odpowiedzi dzięki. Napaliłem się ;) pomoże mi to zlikwidowac strach. |
|
|
|
21.06.2007 - 16:45
|
|
|
http://www.oobe.pl/Nauka_dostrajania_Slownik_OOBE.htm
Trochę własnej inicjatywy by się przydało. Na tej stronie jest masa odpowiedzi na różne pytania, TYLKO TRZEBA POSZUKAĆ! |
|
|
|
23.06.2007 - 23:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem twoje trzecie pytanie i nie jestem pewien, czy inni dobrze je zrozumieli, ale mimo iż mam doswiadczenie w oobe blsikie zeru, to postaram się odpowiedzieć:
owszem, możesz pójść do kolegi, ale nie będziesz mógł z nim rozmaiwać. Będziesz mógł być tylko obserwatorem. |
|
|
|
24.06.2007 - 14:29
|
|
|
A jak go dziugne w plecy to poczuje? :P
|
|
|
|
24.06.2007 - 19:53
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
1. Wyjście wygląda w ten sposób że po prostu wstajemy, zjeżdżamy, turlamy się itp (są różne techniki wyjścia) z ciała i w odczuciu wygląda to jak w realu. Po prostu wstajemy i otwieramy oczy i jest to tak realne że czasami nie wiadomo czy to nie real. Co do oczu to uogólniając patrzymy normalnie otwieramy i zamykamy tylko to się odbywa w poza i nie kontrolujemy wtedy cf. Czasami w pewnych wyjściach mozna poczuć jednocześnie ciało fizyczne ale to juz inna bajka.
2. Niestety gdyby tak było ile by to spraw ułatwiło:D. Dalsze podróże w poza są bardzo trudne, trzeba zapanować nad wieloma problemami z utrzymaniem fazy. Najlepiej się podróżuje się na "butach" albo można polatać ale też nie jest to czasami zbyt proste. 3. To jest największe nieporozumienie w przeżywaniu OBE dla początkujących. Niewiem czy komuś na tym forum udało się znaleźć w świecie fizycznym. Każdy z reguły ląduje w świecie wykreowanym przez swój umysł czyli w OSPUO. Tak że niestety nie można podglądać koleżanek czy odwiedzić kolegi. Oczywiście takie odwiedziny mogą mieć miejsce ale to będzie jedynie świat aternatywny. Tak że odzwiedzając np kolegę okaże się że zamiast np spać to np ogąda telewizję co później w realu czywiście się nie zgadza. Początkujący w OBE poszukują często potwierdzeń tzn. tą książkę przesunęłem czy strąciłem kwiatek, ale niestety to wszystko się odbywało w OSPUO a nie w realu i niestety nie można uzyskać potwierdzenia. To tak krótko dla rozjaśnienia pewnych nieporozumień |
|
|
|
| starr |
24.06.2007 - 20:32
|
|
Guests |
Czy komus z was udalo sie uzyskac dowody? Jakies niepotwarzalne argumenty ktore moglibyscie przedstawic niewtajemniczonym, ze oobe to nie np sen?
|
|
|
|
24.06.2007 - 21:48
|
|
|
|
|
|
|
24.06.2007 - 22:43
|
|
|
3. To jest największe nieporozumienie w przeżywaniu OBE dla początkujących. Niewiem czy komuś na tym forum udało się znaleźć w świecie fizycznym. Każdy z reguły ląduje w świecie wykreowanym przez swój umysł czyli w OSPUO. Tak że niestety nie można podglądać koleżanek czy odwiedzić kolegi. Oczywiście takie odwiedziny mogą mieć miejsce ale to będzie jedynie świat aternatywny. Tak że odzwiedzając np kolegę okaże się że zamiast np spać to np ogąda telewizję co później w realu czywiście się nie zgadza. Początkujący w OBE poszukują często potwierdzeń tzn. tą książkę przesunęłem czy strąciłem kwiatek, ale niestety to wszystko się odbywało w OSPUO a nie w realu i niestety nie można uzyskać potwierdzenia. A jednak były przypadki (z forum rzeczywiscie nie znam żadnego), że ludzie lądowali w świecie fizycznym. Ale nigdy nie byli w stanie nawiązać z nim żadnego kontaktu. Podejrzewam, że dźganie kolegi i tak by nic nie dało. |
|
|
|
24.06.2007 - 22:44
|
|
|
|
|
|
|
24.06.2007 - 23:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No, teraz sam zaczynam się zastanwiać czy to, o czym tu wszyscy rozmawiamy, to nie jest tylko niezwykle realne LD... Czy to LD czy nie LD, jest to boskie uczucie i ja tam nie kwestionuję prawdziwości tego zjawiska uważam że opuszczamy cf ciałem astralnym i o :) mnie wystarczy jak na razie :) a co do potwierdzenia tego co napisałem, są chyba przypadki kiedy ktoś wchodził i np. czytał cyfry zapisane gdzieś tam w innym pomieszczeniu albo coś nie? :) a tych bardziej doświadczonych to można by poprosić o to żeby poeksperymentowali w ten sposób :) |
|
|
|
25.06.2007 - 18:29
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja przy swoim pierwszym wyjsciu bylem raczej w swiecie fozycznym--> wszystkie szczegoly byly dokladnie takie jak na codzien--> jednak trwalo to zbyt krotko abym mogl dokladnie ustalic....choc chyba byl to focus 12 ;>
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |