Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Czy Można Mieć Oobe Z Otwartymi Oczami?
profesjonalistka846
post 20.06.2007 - 10:53
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 660

jw.
Profile CardPM
+Quote Post
milordi
post 20.06.2007 - 11:16
Post #2

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 874

W jakim sensie? Masz na myśli oobe na jawie?
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 20.06.2007 - 12:05
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

mysle ze jak jest ciemno ze nic nie widac i ktos ma opanowana sztuke wychodzenia to może wyjzć z otwartymi oczami :)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 20.06.2007 - 14:41
Post #4

Guests

Sa ludzie, ktorzy spia z otwartymi oczami, wiec OOBE tez pewnie jest mozliwe w takim stanie.
+Quote Post
reghina
post 20.06.2007 - 17:33
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1335

;D własciwie czemu nie?
Profile CardPM
+Quote Post
NoPeK
post 20.06.2007 - 17:41
Post #6

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1220

sadze ze jezli ktos obe ma we krwi i bez problemu wychodzi z ciala i jezeli cos by go na mase wystraszylo to jego astral moglby choc na momentos wyskoczyc z cf. gdy te ma otwarte oczy z przerazenia
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 20.06.2007 - 17:54
Post #7

Guests

Ja raz spalem z zamknietymi oczami.nie chcialo mi sie spac, lezalem na lozku, patrzylem sie w sufit i dlugo myslalem o czyms.Tak sobie myslalem, myslalem, marzylem o czyms.. w pewnym momencie sie zawiesilem... nie wiem kiedy odszedl mi flash(tzn taka czern gdy cisnienie ci podbija do glowy) a ja uswiadomilem sobie ze mialem oczy otwarte przez dlugi czas.Sam nie wiem ile ale przynajmniej pol godziny.Bylem bardzo zdziwiony, poniewaz nigdy nie przytrafilo mi sie cos takiego i te cale zdarzenie bylo... dziwne conajmniej
+Quote Post
NoPeK
post 20.06.2007 - 17:57
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1220

moze poprostu sie tak rozmazyles ze zasnales i nadal Ci sie wydawalo ze sobie lezysz i pogladasz w sciane marzysz sobie i rozmyslasz o roznych sprawach
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 20.06.2007 - 18:06
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(starr @ 20.06.2007 - 18:54) *
Ja raz spalem z zamknietymi oczami.nie chcialo mi sie spac, lezalem na lozku, patrzylem sie w sufit i dlugo myslalem o czyms.dziwne conajmniej

Chyba otwartymi!

Ja nie bede ukrywal ze tez czesto sie "zamulam"! i nie powiem ze te stany mnie sie nie podobaja! wrecz przeciwnie uwielbiam je! towarzyszy przy tym stan wyciszenia i penetrowanie swoich myśli!
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 20.06.2007 - 18:19
Post #10

Guests

tak z otwartymi oczami:) jestem pewien,ze byly otwarte, poniewaz gdy mijal mi flash, gdy czern schodzila to caly czas mialem oczy otwarte.moze zemdlalem(choc watpie) lub byla to jakas zapasc? po prostu odcialem sie na dluzszy czas
+Quote Post
milordi
post 20.06.2007 - 18:34
Post #11

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 874

CYTAT(starr @ 20.06.2007 - 18:54) *
Ja raz spalem z zamknietymi oczami.nie chcialo mi sie spac, lezalem na lozku, patrzylem sie w sufit i dlugo myslalem o czyms.Tak sobie myslalem, myslalem, marzylem o czyms.. w pewnym momencie sie zawiesilem... nie wiem kiedy odszedl mi flash(tzn taka czern gdy cisnienie ci podbija do glowy) a ja uswiadomilem sobie ze mialem oczy otwarte przez dlugi czas.Sam nie wiem ile ale przynajmniej pol godziny.Bylem bardzo zdziwiony, poniewaz nigdy nie przytrafilo mi sie cos takiego i te cale zdarzenie bylo... dziwne conajmniej

Starr, kilka tygodni temu miałem coś podobnego, i to kilka razy w przeciągu paru kolejnych dni. Czasami przed snem, czasami przed obudzeniem, raz z takiego stanu wyrwał mnie budzik. Leżałem sobie z zamkniętymi oczami i o czymś rozmyślałem, wiedząc, że leżę w łóżku. Problem w tym, że nie mam zielonego pojęcia, o czym podczas takiego stanu myślałem. To bardzo dziwne uczucie, gdy nagle się "budzisz" i nie wiesz, o czym przez ostanie kilkadziesiąt minut rozmyślałeś.
Profile CardPM
+Quote Post
AuroN
post 20.06.2007 - 19:48
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1274

Kiedyś czytałem książkę Monroe. Opisywał raz jak miał otwarte goczy podczas OOBE.
Jego ciało fizyczne patrzyło się otwartymi oczami na jego ciało astralne i odwrotnie.
Czuł wtedy się bardzo nieprzyjemnie ponieważ odbierał to co widziało jego C.F. i C.A. a one cały czas przesyłały do siebie informacje.
Porównał to do dwóch luster naprzeciw siebie, w których widać nieskończoność ich odbić. To była nie wiarygodna masa informacji.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 20.06.2007 - 20:00
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Było to moje 1 OOBe:
Budzę się w nocy około 3 nad ranem oczywiscie w paraliżu(choć nie byłem tego swiadomy) , oczy mam otwarte patrzę na sufit hipnagogi walą po uszach niczym kowal o imadło , nagle zaczyna mnie wyrywać widzę jak wychodzę ciągnie mnie od głowy w dół ,obraz się zamazuję (wibruje) prędkość narasta i już stoję koło łózka . Wiec jak widzicie jednak można .pozdr
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 20.06.2007 - 22:50
Post #14

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Mozna miec oczy otwarte, ale podczas wychodzenia one same sie zamykaja na sile. Mozesz sie starac je otworzyc, i rzeczywiscie tak bedzie, ale po chwili znowu sie zamkna albo przy zwiekszonym wysilku, wyjdziesz z transu, zasniesz, lub skupisz i poprostu wyjdziesz.

Jednak podczas jednego z moich doswiadczen mialo miejsce dosyc ciekawe zjawisko. Lezalem wpatrujac sie w sufit z otwartymi oczami, i nagle jak by swiadomosc przesunela sie w prawo... Nogi astralne spadly za lozko.. i czulem sie jakbym byl w 2 miejscach na raz.. Przygladalem sie temu zjawisku przez jakis czas. Staralem sie dostrzec ruch nogi astralnej oczami fizycznymi.. i klik po chwili wszystko wrocilo na miejsce. (Ciekawostka sa tutaj wrazenia dotykowe, doslownie odwzorowujace zmysly fizyczne... krawedz lozka, drewniana podloga...ciecie powietrza podczas szybszego ruchu... masakra)
Profile CardPM
+Quote Post
flyer
post 22.06.2007 - 22:39
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 248

ja bardzo czesto mam prawie obe z otwartymi oczami i czesto oczy mi sie otwieraja posczas obe. pisze prawie obe bo zwykle wtedy mi sie nie udaje zeby bylo porzadne obe to oczy musza byc zamkniete.

ale w moich obe bardzo czwsto mam problem ze wzrokiem. nic nie widze. zeby cos zobaczyc musze wyciagnac rece popatzyc na nie i zrobic ruch otwierania oczu. i bardzo czesto zamiastr astralnych oczu otwieraja mi sie fizyczne. i wtedy najczesciej przerywa mi sie obe ale nie zawsze. czasem fizyczne oczy sie zamykaja i moge znowu probowac patrzyc czasem mam normalne obe wszystkie zmyslu sluch dotyk mam z ciala astralnego tylko wzrok mam z oczu fizycznych. a raz mi sie nawet udalo zobaczyc fizycznymi oczami okno ktorego z mojej pozycji nie mialem prawa zobaczyc. musial mi sie nalozyc obraz z oczu fizycznych i astralnych.

i fajne jest jeszcze to ze jak patrze fizycznymi oczami w czasie obe albo prawie obe to widze wszystko jak sen. patrze normalnie oczami na moj pokoj ale patrzy sama podswiadomosc bo mozg jeszcze spi chociaz z otwartymi oczami. fajnie jest czasem zrobic tak: otworzyc oczy w czasie snu obudzic sie i otworzyc oczy jeszcze raz na jawie. niby widzi sie ten sam obraz ale zupelnie inny. bo w czasie snu obraz dochodzi do samej podswiadomosci ktora widzi swiat zupelnie inaczej
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 23.06.2007 - 23:45
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Sam jeszcze nie miałem oobe, ale często zdarza mi sie odczuwać wibracje mając otwarte oczy. To jest ciekawe zjawisko, bo wszystkie zmysły dostarczaja informacji, że całe ciało winruje, a oczy widzą, jednak nic takiego nie ma miejsca...
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 23.07.2007 - 09:14
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

dzisiaj nie zamykalam oczu w czasie prób wychodzenia. No i zadziałało... Łatwiej mi bylo panowac nad ekscesami harcującego umysłu. Zamknely sie same dopiero przy wibracjach - i kurde jak boga kocham wylazłam :D - co prawda na pare chwil :] ale juz jestem blizej niz dalej. Moze cos jest na rzeczy z tymi oczami, btw. medytuję tez z otwartymi.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 23.07.2007 - 10:15
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(anula @ 23.07.2007 - 10:14) *
dzisiaj nie zamykalam oczu w czasie prób wychodzenia. No i zadziałało... Łatwiej mi bylo panowac nad ekscesami harcującego umysłu. Zamknely sie same dopiero przy wibracjach - i kurde jak boga kocham wylazłam :D - co prawda na pare chwil :] ale juz jestem blizej niz dalej. Moze cos jest na rzeczy z tymi oczami, btw. medytuję tez z otwartymi.

Jak by nie patrzeć paraliż senny wielu miało z otawrtymi oczyma , niektórych wysłano do psychologa z objawami ostrej depresji inni mówili że kontaktowali się z duchami ale my wiemy gdzie jest pies pogrzebany(:
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 23.07.2007 - 11:14
Post #19

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Proszę mnie nie banować za offtopa.... ;)

ale no nie mogę :)))))

Ketrab sikam ze śmiechu :D
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 23.07.2007 - 20:13
Post #20

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Hehe gratulacje:), jeżeli udało ci sie wyjść z poziomu medytacji, tym bardziej jestem pod wrażeniem:).. Życzę dalszych sukcesów. Ja podczas ostatniej próby w dzień zszedłem tak głęboko, że już czułem że wychodzę... Ciało miałem rozgrzane chyba do 40 stopni(przynajmniej takie odniosłem wrażenie)... Jednak coś mnie wciąż w nim trzymało... Tak, czy inaczej, wiem, że jestem na dobrej drodze.. Sprobuje nie spać dłużej niż 5h, możliwe że będzie mi łatwiej odpłynąć, co już nie raz miało miejsce podczas spontanicznego oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 23.07.2007 - 20:23
Post #21

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(daywalker @ 23.07.2007 - 21:13) *
Hehe gratulacje:), jeżeli udało ci sie wyjść z poziomu medytacji, tym bardziej jestem pod wrażeniem:).. Życzę dalszych sukcesów.

Daywalker... własnie nie... znów wlazłam automatycznie w trans, ale powoli rozkminiam tą subtelną różnicę. :) Gdyby nie Sorrow ze swoim wątkiem, braklo by niezwyklej inspiracji - Niech ŚWIATŁO będzie z Wami!

Pozdrawiam cieplusio :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic