|
|
![]() ![]() |
02.09.2010 - 23:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
FOV24 - ukłon w Twoją stronę za ten post, naprawdę wrażenie na mnie wywarł ; ]
|
|
|
|
03.09.2010 - 09:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dolla, każda prawda jest pólprawdą, każdy fałsz ma w sobie poł prawdy , jeżeli szukasz prawdy na zewnątrz zawsze trafisz na NIE które w rzeczywistości znaczy TAK, zawsze trafisz na tezy i antytezy, zawsze jest tak,że coś zewnątrz nigdy ci nie pomoże ,z zewnątrz poznajesz kierunek poziomy ,na poziomie raczej jesteś wiarą masz wiedzę niepopartą doświadczeniem , dlatego zawsze gdy znajdziesz coś,co cię bulwersuję albo w jakiś sposób naruszy tą twoją niestabilną budowę na fundamencie wiary,wszystko sypie się jak domek z kart. Musisz WIEDZIEĆ , wiarę i nadzieje zostaw głupcom . Zmieniaj kierunek na PION tam zaczniesz poruszać się w w dwie strony w stronę porażki i w stronę zwycięstwa ,takie jest prawo , musisz coś stracić żeby zwyciężyć.Rzuć to wszystko w pizdu ,książki,filmy internet , rzuć wiarę ,nie wierz w nic po prostu obserwuj a staniesz się obserwowaną, zauważy cię egzystencja nie życie, nie martw się życiem ono zawsze kopnie cie w dupę,egzystencja jest wieczna i w nią kieruj swój wzrok, wzrok skieruj przed siebie nie w gorę czy w dół, bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy lub gorszy od ciebie a to prowadzi do próżności.
p.s filmu z jutuba nie oglądałem ,nie mam takiej potrzeby . |
|
|
|
03.09.2010 - 11:19
|
|
|
OBE Maniak 36 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Wszystko zależy od osoby - czego szukamy: czy ucieczki od rzeczywistości, mocy:), fajnych przygód czy wolności i poznania. Ja na przykład po ponad 10 latach doświadczania w ogóle nie jestem uzależniona od oobe, a nawet sobie zupełnie odpuściłam, bo walnęłam głową w ścianę w postaci braku dalszego rozwoju. Tak jak wycieczka na Karaiby czy w inne fajne miejsce - nie prowadzi do szczęścia - wzbogaca doświadczenie, ale tego najważniejszego trzeba szukać dalej, głębiej...
|
|
|
|
03.09.2010 - 12:55
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dokladnie Ketrab.
Kazda informacja jest w pewnym sensie prawdziwa, w pewnym sensie falszywa, w pewnym sensie bez sensu, w pewnym sensie prawdziwa i falszywa, w pewnym sensie prawdziwa i bez sensu, w pewnym sensie falszywa i bez sensu oraz w pewnym sensie prawdziwa, falszywa i bez sensu. I jesli powtorzysz to 666 razy osiagniesz absolutne oswiecenie. W pewnym sensie. Nie mysl o przeszlosci i przyszlosci - czegos takiego nie ma, to iluzja. Istnieje tylko ten moment, badz obecny tu i teraz, stan sie obserwatorem. Tu i teraz nie ma piekla, nie ma nieba, jest tylko spokoj. Rozgladajac sie wokol siebie ujrzysz niesamowita sile "zyciowa" ktora plynie w kazdym punkcie na ktorym zawiesisz swoj wzrok a takze w tobie. Jestes, byles i zawsze bedziesz. Zyj terazniejszoscia, a nie mysl o tym czego nie ma, jesli myslisz o przeszlosci i przyszlosci wchodzisz tylko w sen zapominajac o tym kim tak na prawde jestes. Skupiajac swoja uwage na teraz odnajdujesz prawdziwe bogactwo egzystencji. To obudzenie Boga w czlowieku i o to tak naprawde chodzi - bo to ty jestes Bogiem,zrodlem,wieczna egzystencja. Jestes ekspresja siebie wyrazana na nieskonczonosc sposobow. To fizyczne zycie to kolejne doswiadczenie ktore sam sobie stworzyles. Istnienie nigdy nie bedzie doskonale, gdyby tak bylo wszystko bylo by martwe, zycie stalo by sie niemozliwe, skoro nic juz nie bylo by do zrobienia. Pamietan-j terazniejszosc - jedyny moment jaki istnieje. |
|
|
|
03.09.2010 - 19:40
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
W tym filmiku pieprzą, że problemy znikające w Astralu powracają ze zdwojoną siłą. Inni natomiast twierdzą, że rozwijają się przez podróże i likwidują problemy. No to jak z tym wkońcu?
|
|
|
|
03.09.2010 - 19:41
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przecie to żadne oszustwo, bo jak można nazwać oszustwem świadomy sen, bo tymże przecież jest oobe - pewną formą świadomego snu, doświadczenie w głębokim transie - halucynacja ;) Więc się nie przejmuj, bo nic nadprzyrodzonego w tym stanie się nie dzieje.
|
|
|
|
03.09.2010 - 20:13
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no to Monroe i cały jego Instytut to ściema? Pytanie tylko: po co?
|
|
|
|
03.09.2010 - 20:34
|
|
|
Zawsze znajdzie się ktoś, kto napisze, że Monroe ściemniał, albo że były to tylko jego wymysły. Ja też gdy pierwszy raz przeczytałem jego książki, to powątpiewałem. Te opowieści są nieprawdopodobne dla ludzi, którzy żyją tylko w świecie, który można zobaczyć oczami.
Tak naprawdę, to zmieniła mnie medytacja, dopiero spojrzenie we własne wnętrze uświadomiło mi, że zewnętrzny świat jest odbiciem naszego wnętrza, duszy. Dobrą książką jest też Sekret Rhondy Byrne, na pierwszej stronie jest cytat ze Szmaragdowej Tablicy: Jak na górze, tak na dole, jak wewnątrz tak na zewnątrz. Gdy przeczytałem to po raz pierwszy nie zrozumiałem tego zdania, teraz po dwóch latach od zapoznania się z powyższą książką jest dla mnie oczywisty, niczym bułka z masłem. Pamiętajcie, że ludzka egzystencja, to szkoła, tutaj uczymy się w każdej sekundzie naszego przebywania w tej czasoprzestrzeni. Rozwiązaniem jest miłość, tylko ta najwyższa miłość - Monroe nazywa ją supreme love umożliwia nam przejście na wyższe poziomy rozwoju. Monroe to nie ściema, tylko że świat jest tak poukładany, że akurat nie na rękę jest mu to żeby wszyscy wiedzieli, że codziennie opuszczają ciało podczas snu. Kto będzie chciał i tak odnajdzie prawdę, pamiętajcie Paddle your own canoo - Każdy jest kowalem swojego losu. |
|
|
|
03.09.2010 - 21:03
|
|
|
Wszystko jest ściemą!! Prawdziwe są tylko wizje po butaprenie!! Nawracajcie się więc i zdobądźcie prawdziwe oświecenie!! Oświecenie po butaprenie!! Niedlugo OBEREBELIA ucichnie i będzie BUTAREBELIA!! A potem niczego nie będzie :P
A tak serio to se tak kombinuje że idąc tropem panów z filmiku dochodzimy do momentu w którym każdy śpiący człowiek to szarlatan kontaktujący się z duchami, jak się komuś przy tym świadomość włączy to to już wogóle praktykujący satanista, a medytacja to amfa dla zbzikowanych desperatów nie radzących sobie z rzeczywistością (w takim razie klasztory buddyjskie to nic innego jak zamknięte zakłady psychiatryczne). Ja bym jednak zinteresowanych tematem oobe proponował zastosować się do rad przedmówców i próbować więcej doświadczać niż spekulować. Wiadomo, stąpamy po nieznanym. I trzeba to sobie tylko uzmysłowić i uczciwie odpowiedzieć na pytanie czy chcemy być jednym z pionierów czy wolimy nie ryzykować (o ile jakieś ryzyko wogóle istnieje). |
|
|
|
03.09.2010 - 21:29
|
|
|
Przecie to żadne oszustwo, bo jak można nazwać oszustwem świadomy sen, bo tymże przecież jest oobe - pewną formą świadomego snu, doświadczenie w głębokim transie - halucynacja ;) Więc się nie przejmuj, bo nic nadprzyrodzonego w tym stanie się nie dzieje. To oczywista oczywistość, tylko szkoda że dla niewielu obemaniaków. no to Monroe i cały jego Instytut to ściema? Pytanie tylko: po co? Dla sławy, pieniędzy? |
|
|
|
03.09.2010 - 22:03
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Czas na wnioski bo robi się gadka szmatka:)
OOBE jest tym czym chcesz aby było. Dla jednego prawda a dla innego ściema. Zatem jest tym i tym. Dla mnie to prawda bo nie wierzę w to, że jestem tylko kupą mięsa, która kiedyś zgnije i nic ponad to. Od prawie zawsze miałem świadomość istnienia czegoś takiego jak dusza, ale myślałem, że ta dusza uaktywnia się dopiero po śmierci a jest inaczej, gdyż tą duszą możemy eksplorować przestrzeń podczas życia i to jest bardzo ciekawe. Zatem jeżeli ktoś nie jest do końca przekonany czym jest oobe, prawdą czy ściemą musi tego sam osobiście doświadczyć bo w innym razie można setki postów napłodzić a i tak ten ktoś dalej nie będzie przekonany a wręcz jeszcze bardziej zamotany. Z oobe jest tak samo jak z alkoholem, używkami...jednym służy a innym nie i tyle. Jeden się upije i czas spędzi mile a inny się upije i kogoś zabije. |
|
|
|
03.09.2010 - 23:44
|
|
|
"Przecie to żadne oszustwo, bo jak można nazwać oszustwem świadomy sen, bo tymże przecież jest oobe - pewną formą świadomego snu, doświadczenie w głębokim transie - halucynacja ;) Więc się nie przejmuj, bo nic nadprzyrodzonego w tym stanie się nie dzieje."
Jak mozna halucynacje nazwac prawda? "W tym filmiku pieprzą, że problemy znikające w Astralu powracają ze zdwojoną siłą. Inni natomiast twierdzą, że rozwijają się przez podróże i likwidują problemy. No to jak z tym wkońcu? " Cialo astralne w realu nie znika i towarzyszy ci ciagle nie ma znaczenie gdzie akurat jest twoja swiadomosc gdzie ty jestes ono jest a i problemy jakie masz rowniez sa, mozesz sobie je bardziej uswiadomic w pewnych chwilach zycia moze i obe wlasnie daje ci tak mozliwoasc. Gdy widzisz problem masz szanse go rozwiazac. To ze wraca ze zdwojona sila to czysta bzdura moze ktos to kiedys tak ujal bo wlasnie oworzyl to brame a zanim dal sobie czas na zrozumienie juz uciekl. Nic nigdy nie wraca ze zdwojana sila zawsze tyle dostajesz ile dales. Pozdro |
|
|
|
03.09.2010 - 23:59
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Halucynacje można nazwać prawdą, ale to tym sam decydujesz o ich prawdziwości i nikt nie może tego podważyć. Mówię to na swoim przykładzie bo te inne stany często są dużo prawdziwsze niż samo życie.
Pyzdra |
|
|
|
04.09.2010 - 11:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jest to prawdą, że doświadczanie oobe może doprowadzić do szaleństwa i zajebiście zaawansowanych dziwactw psychicznych - dokładnie tak było w moim przypadku, przez oobe bałam się chodzić spać, co doprowadzało mnie do bezsenności, która to w efekcie wywoływała niezamierzone i okropne doświadczenia poza ciałem - błędne kółko, które akurat w moim przypadku nie skończyło się źle.
Dziś już wiem, że oobe jest tak samo niebezpieczne jak krojenie pietruszki. Tylko nieświadomość tego czym jesteśmy powoduje realne zagrożenie w każdej sferze życia, w fizyku czy w niefizyku. A samo zastanawianie się nad prawdziwością oobe jest z mojego punktu widzenia po prostu śmieszne jednak zdaję sobie sprawę, że każdy sądzi po sobie i po swoich doświadczeniach. Więc proszę, żeby ten kto nie był poza ciałem nie wymądrzał się na temat prawdziwości tego zjawiska. Dziękuje i pozdrawiam |
|
|
|
04.09.2010 - 12:34
|
|
|
Rugwa, ciekaw jestem, ile osób leczy się w psychiatryku lub w domu z powodu OBE, bo nie miały tyle szczęścia co Ty?
|
|
|
|
04.09.2010 - 12:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Myślę, że jest wiele takich osób, dlatego uważam, że bardzo ważne jest propagowanie i rozpowszechnianie wiedzy na temat oobe i rzeczywistości niefizycznej.
|
|
|
|
04.09.2010 - 13:45
|
|
|
Po części masz rację, bo jest dużo osób, które mają małą wiedzę o OBE czy zjawiskach sennych, jak: paraliż, hipnagogi, zespół demona nocy, które mogą wywoływać stany lękowe i inne zaburzenia lub być następstwem jakichś zaburzeń. Ale co z osobami, które się uzależniły od OBE albo które tak głęboko w tym siedzą, że zaczynają tracić kontakt z rzeczywistością?
Ps. Rugwo, czy miałaś kiedyś zespół demona nocy? http://www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart5983.html |
|
|
|
| Gray |
04.09.2010 - 14:07
|
|
Guests |
Ja tam bym nie narzekał na "the subcubus syndrom". Szkoda, że żadne demonice nie chcą do mnie przyjść :(
|
|
|
|
04.09.2010 - 14:13
|
|
|
Rugwa ja jak myslisz ile bierze sie warjatow ze poprostu snia? Moze to nie oobe doprowadzilo cie do szalenstwa tylko pewne wewnetrzne "emocje" doprowadzilo cie do do oobe. Tak bylo w moim przypadku to bylo kilka lat temu, zapomnialem o tym az pewnego dnia trafilem tu. Jak juz uda mi sie wyjsc to przewaznie trafiam do lekowego osupo i jak myslisz to moja wina czy oobe?
Ps. Przepraszam ze sie wymadrzam |
|
|
|
04.09.2010 - 14:38
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
e ludzie, nie ma żadnego obe , ludzie się z was nabijają i wszystko to majaki, nie ma ciałek , wszystko to zmyśliłem, bo mi obrazy nie szły:), cholewka trzeba było wcześniej połykać te żółte, przepisane przez lekarza tabletki, teraz już jest dobrze, jestem zdrowy:)
a nienasycone babki powinny iść do spowiedzi, precz z okultyzmem, będziecie ukarani , spłoniecie w piekle, a kości wasze pokryją liszaje, modle się za was |
|
|
|
04.09.2010 - 14:43
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ale co z osobami, które się uzależniły od OBE albo które tak głęboko w tym siedzą, że zaczynają tracić kontakt z rzeczywistością? Po pierwsze zależy od definicji czym jest rzeczywistość :P No i co z osobami uzależnionymi od jedzenia, czy alkoholu? Twoja wypowiedź sugeruje jakoby OOBE było wielkim zagrożeniem, ale spójrzmy na liczby, pewnie około 90% albo i więcej ludzi interesujących się OOBE nigdy go świadomie nie doświadczyło więc czym mają się uzależnić, to nie jest jak z towarem u dilera: kupujesz i masz. Oczywiście mogą całe życie poświęcić na próby wyjścia i nie uda im się, ale przecież taki przypadek można podpiąć pod wiele dziedzin życia. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |