|
|
![]() ![]() |
01.09.2010 - 15:49
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Od początku zastanawiałem się, czy to obe to nie jest oszustwo. Później tę wątpliwość usunęłem, ale nie dają mi spać takie wypowiedzi:
Co jeśli to przeciwnicy mają rację? Ja się kurna boję, że oni mówią to co jest naprawdę. |
|
|
|
01.09.2010 - 17:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
Hmm... ależ przecież oni MAJĄ racje! :D
cała ta zabawa w rozwój duchowy to taka podróż na małej łódce przez sztorm. Nie ma powrotu. Albo w to wchodzisz i brniesz do końca i uświadamiasz sobie że celem jest podróż, której własciwie nie ma bo wszystko jest iluzją. Albo płyniesz i płyniesz... i cały czas oglądasz sie za siebie, wahasz sie, gdybasz, za duzo myślisz, teoretyzujesz, boisz sie... i masz problem :D Aloha |
|
|
|
01.09.2010 - 18:02
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wychodzenie z ciała to nie jest wynalazek naszej współczesnej cywilizacji i roztrząsanie czy jest to oszustwo czy nie jest tak samo istotne jak odpowiedź na pytanie, gdzie jest Polska? Tu jest Polska czy tu jest Polska?
Zamiast z ciała zawsze można wyjść na piwo. Też fajnie przecież. Oszustwem można nazwać życie na Ziemi itd. Do niczego takie rozważania nie prowadzą i przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza a przeciwnicy, sceptycy znajdą się w każdym podejmowanym temacie. Pozdrawiam sceptyków i innych malkontentów. http://waldek1984.info/2010/04/25/podroze-astralne/ http://waldek1984.info/2009/06/26/jaskinia-starozytnych/ Jak się kurna boisz to se odpuść. |
|
|
|
01.09.2010 - 18:09
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
01.09.2010 - 18:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hehe kościół zawsze będzie przeciwko oobe, bo ludzie którzy rozwijają swoją duchowość poprzez rozwój osobisty i oobe wiedzą jak zdradziecka jest instytucja kościoła. Poza tym ludzie wyfrunęli by jak ptaszki z kościoła, który opiera się na fałszu.
A poza tym to czego oczekiwać po instytucji, która czci opłatki? Zdrowo myślący człowiek przed opłatkiem nie uklęknie, to tyle... |
|
|
|
01.09.2010 - 18:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Doll od zawsze sie zastanaiwam czy to co doswiadczylem w realu i kiedykolwiek indziej nie jest oszustwem. Nie chodzi o to ze nie wieze w to co doswiadczylem tylko czy to doswiadczenie nie jest tylko subiuektywna prawda wlasnej osoby. Raz kochasz raz chce walczycz. Lek jest tylko iluzja strachu a strach jest taka samo energia jak milosc o przecinym biegunie. Weic skoro strach jest iluzja taka sama jak milosc to tam musi byc cos wiecej...Cos mocnieszego od kochania... Co tam jest nie daje mi spokoju...
|
|
|
|
01.09.2010 - 19:59
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ludzie dajcie se spokoj z tymi rozkminami co jest prawdziwe a co nie. Jedyne co jest prawdziwe to wasze wlasne doswiadczenie czegos, subiektywne doswaidczenie. To ze pijesz piwo, lezysz w szpitalu, grasz w pilke, masz sen, wychodzisz z ciala, boisz sie ,smiejesz sie , smucisz sie, masz wzloty i upadki - to doswaidczenie - ono ZAWSZE jest prawdziwe. Wiec nie pytaj co prawdziwe a co nie tylko doswaidczaj- najlepiej tego co podpowiada ci serce, albo tego co ci wygodniej, to nie ma znaczenia. Sluchaj siebie a nie ogladaj innych bo dostaniesz pierdolca.To ty jestes prawdziwy/a! Kazdy mowi co innego bo kazdy doswiadcza innej rzeczywistosci (chozby roznila sie tylko jednym "atomem") - its simple.Nigdy nie dojdziesz do sedna, bo sedna nie ma. Rob to co mozesz robic, nie mysl o tym czego nie mozesz. Ciesz sie zyciem, nie pytaj o jego sens - sensem zycia jest zycie. Baw sie dobrze!
|
|
|
|
01.09.2010 - 20:03
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Trafiłem na fragment o okultyzmie, włączając 3 cześć tego filmu, na ślepaka i powiem krotko,- pierdolenie;)
Oberebelia i tak będzie!!! |
|
|
|
01.09.2010 - 20:37
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Opłatki fajnie przylepiają się do podniebienia...są super.
Mocniejsza od kochania jest śliwowica mojej ciotki...masakrator. Już się masa uspokoiłeś troszkę czy będziesz nalegał na degustację?:) A ta oberebelia to gdzie będzie? TVN czy TVP? Widzialem zajawki ramówek, ale o tym teleturnieju nie słyszałem, ale brzmi ciekawie. Zbyszek będziesz prowadzącym?:) |
|
|
|
01.09.2010 - 21:08
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Doll od zawsze sie zastanaiwam czy to co doswiadczylem w realu i kiedykolwiek indziej nie jest oszustwem. Nie chodzi o to ze nie wieze w to co doswiadczylem tylko czy to doswiadczenie nie jest tylko subiuektywna prawda wlasnej osoby. Raz kochasz raz chce walczycz. Lek jest tylko iluzja strachu a strach jest taka samo energia jak milosc o przecinym biegunie. Weic skoro strach jest iluzja taka sama jak milosc to tam musi byc cos wiecej...Cos mocnieszego od kochania... Co tam jest nie daje mi spokoju... Bo tam jest spokoj. |
|
|
|
02.09.2010 - 09:37
|
|
|
... A poza tym to czego oczekiwać po instytucji, która czci opłatki? Zdrowo myślący człowiek przed opłatkiem nie uklęknie, to tyle... heheeh dobre :D Zielarz... jak ci cos smakuje nie musisz przeciez przed tym klekac, czy czcic. Poza tym, to wszsytko to wymyslowne jest, wszsytko dla zabawy, i zycie i obe. nic, tylko sie bawic, w to co kazdemu pasuje :D pozdr. |
|
|
|
02.09.2010 - 15:07
|
|
|
Hej
Juz sie uspokoilem ale na degustacje nalegam :D Czekaj ja cie kiedys dorwe i tej sliwki i grzybkow nie podaruje:D:D:D Pozdro |
|
|
|
02.09.2010 - 15:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
02.09.2010 - 15:21
|
|
|
Majster uspojuj sie :D Pozdro
Ps. Pieczareczki pod sliwke mniam mniam. Pilem ta tylko z lecka ale po opisie widze ze ta cioci ja przebija:) Juz nie spamuje:( |
|
|
|
02.09.2010 - 16:26
|
|
|
A co jeśli to wszystko prawda? Mam na myśli prawdę o szkodliwości OBE. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale co jeśli OBE jest dla frajerów? Albo inaczej, co jeśli przez OBE stajesz się frajerem, dziwaczejesz?
Po obejrzeniu filmików ze zlotów odniosłem wrażenie, że obemaniacy są jacyś tacy specyficzni, dziwni, ekscentryczni. Uwagę mają przykuło ich zachowanie, poglądy itd., ogólnie ich sposób bycia. I tu nasuwa się kolejne pytanie: czy OBE wpływa destrukcyjnie na psychikę, osobowość? |
|
|
|
02.09.2010 - 16:37
|
|
|
są specyficzni ale to raczej nie jest związne z oobe. Myślę że już wczesniej tacy byli.
|
|
|
|
02.09.2010 - 19:21
|
|
|
Mi tam oobe w sensie rozwijania się duchowo pomogło i tyle, na pewno lepiej czuję się psychicznie, dla mnie oobe to jest to :)
|
|
|
|
02.09.2010 - 19:49
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego, co przynosi powodzenie wam i innym"
Budda. |
|
|
|
02.09.2010 - 20:28
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hahahahaha. Motyw z tym, że OOBE to po prostu nowa nazwa na wywoływanie duchów mnie zniszczył.
|
|
|
|
02.09.2010 - 21:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
No wiesz, można to i tak ująć;) spirytyzm, tylko że nie ściągamy istot do nas, ale sami do nich śmigamy :D
|
|
|
|
02.09.2010 - 22:51
|
|
|
A ta oberebelia to gdzie będzie? TVN czy TVP? Widzialem zajawki ramówek, ale o tym teleturnieju nie słyszałem, ale brzmi ciekawie. Zbyszek będziesz prowadzącym?:) będzie w TV Trwam :P:P\\\ OOBEREBELIA!!!!!!!! "A co jeśli to wszystko prawda? Mam na myśli prawdę o szkodliwości OBE. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale co jeśli OBE jest dla frajerów? Albo inaczej, co jeśli przez OBE stajesz się frajerem, dziwaczejesz" no to zdziwaczejmy wszyscy... potem touznają za normę... właściwie co to znaczy zdziwaczeć... znaczy przyznać się do samego siebie i nie przejmować się kultem masowego człowieeka jak w komunie, że jesteśmy jednakowi. kurde no być sobą:) oni tacy są i się tego nie wstydzą:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |