|
|
![]() ![]() |
08.11.2010 - 17:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
powiedział wszechwiedzący.......
|
|
|
|
| Gray |
08.11.2010 - 18:37
|
|
Guests |
Nie słuchaj ograniczających, wszystko można :)
|
|
|
|
09.11.2010 - 14:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Muszę Cię zmartwić - nie da się wejść w cudzy sen. To by była magia jakaś, a takowa nie istnieje. Pozdrawiam. :) Ja również musze cię zmartwić :) Magia istnieje,nie ważne czy to magia czarna,biała,rytualna czy ceremonialna :D. Magia istnieje jest to tzw.Okultyzm. Również takie praktyki jak OOBE i LD są okultyzmem . . . . . . . . |
|
|
|
10.11.2010 - 22:38
|
|
|
CYTAT Aleister Crowley: W LD jesteśmy w astralu w jego najniższych poziomach(czyżby OSPUO?). To jak we śnie jesteś w astralu to jaki problem dostać sie do kogoś kto śni czyli też jest w astralu. Pomijam kwestie odnalezienie sie. |
|
|
|
11.11.2010 - 08:51
|
|
|
Najpierw trzeba wyjść w dalszy astral,co łatwe nie jest.
|
|
|
|
11.11.2010 - 09:20
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Okultyzm oznacza wiedzę tajemną...skoro istnieją powszechnie dostępne książki na temat świadomego śnienia, techniki itd to nie jest już to okultyzm. Takie szaraczki jak my o okultyzmie wiedzą tylko tyle, że istnieje takie pojęcie a co za tym się kryje wiedzą tylko wtajemniczeni.
Kiedy rdzenni Amerykanie śpiewają pieśń, ofiarowując ją deszczowi, deszcz przychodzi i dzieje się tak, ponieważ odczuwają oni powietrze, wodę, Ziemię i siebie jako coś jednego. Dhyani Iwahoo Dla mnie to jest przykład wiedzy tajemnej bo kto z nas potrafi tak zaśpiewać, aby spadł deszcz i nie był to zbieg okoliczności?:) |
|
|
|
11.11.2010 - 09:31
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
A jak mi się śni świadomie, to okultyzm, czy mi tylko się świadomie samo śni?
Albo jak mi się wysłuchają żarliwe modlitwy, czy intencje i prośby do kosmosu, to tez okultyzm? A tak pytam z ciekawości Alaistera. W temacie jest wdarcie się do cudzego snu, jak w ciasne gacie,, lepiej brzmi wprosić się, blizsze prawdy, i nie takie upierdliwe. |
|
|
|
11.11.2010 - 09:50
|
|
|
Wspólne świadome śnienie oczywiście jest możliwe, ale jaki jest sens wdzierania się do czyjegoś snu?
Wdzieranie kojarzy mi się ze złymi intencjami i jakimiś korzyściami z takiego postępowania. Załóżmy, że wdarliśmy się i co dalej, poco? |
|
|
|
11.11.2010 - 10:03
|
|
|
Dla mnie okultyzm zawsze pozostanie okultyzmem,nie ważne czy będzie 10 książek na ten temat czy 100tys.
Wiedza tajemna - to oznacza okultyzm masz racje,ale sens w jakim to interpretujesz jest błędny. Jak zapewne wiesz okultyzm można podzielić na 3 dziedziny: -magia -alchemia -astrologia. |
|
|
|
11.11.2010 - 10:08
|
|
|
A jak mi się śni świadomie, to okultyzm, czy mi tylko się świadomie samo śni? Albo jak mi się wysłuchają żarliwe modlitwy, czy intencje i prośby do kosmosu, to tez okultyzm? A tak pytam z ciekawości Alaistera. W temacie jest wdarcie się do cudzego snu, jak w ciasne gacie,, lepiej brzmi wprosić się, blizsze prawdy, i nie takie upierdliwe. Świadome śnienie jest jak najbardziej okultyzmem. Jeśli chodzi o intencje wysłaną w kosmos... Masz na myśli prośbe wyjścia? To okultyzmem raczej nie jest. . . |
|
|
|
11.11.2010 - 10:12
|
|
|
CYTAT Najpierw trzeba wyjść w dalszy astral,co łatwe nie jest. dlaczego ? ja nie mam ochoty sie nikomu wdzierac do snu ale wspolne śnienie to ciekawa rzecz , poztym przez takie tematy moża sie dowiedzieć czegoś praktycznego. Skoro wszyscy śniący sa na tym samym poziomie w astralu to w czym problem bo dalej nie rozumiem |
|
|
|
11.11.2010 - 10:17
|
|
|
Masz racje alazifazif, wy wszyscy tutaj szukacie nieistniejących problemów.
|
|
|
|
11.11.2010 - 10:50
|
|
|
Wy wszyscy? Generalizujesz...:) Ja tutaj nie szukam niczego, Wchodzę tylko dlatego, że mam dostęp do internetu a to forum reprezentuje jakiś poziom i czasem nawet można sensownie podyskutować, ale to pod warunkiem, że ktoś nie ma uczulenia na pewne teorie, przemyślenia...
|
|
|
|
11.11.2010 - 10:56
|
|
|
Niektórzy
|
|
|
|
11.11.2010 - 12:12
|
|
|
|
|
|
|
11.11.2010 - 15:56
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czytałam kiedyś książkę na ten temat. Opowiadała o dziewczynie, która wdzierała się w sny śpiących obok.
Jest to jednak książka dla nastolatek, więc nie ma tam żadnych porad jak posiąść tę umiejętność. Mimo wszystko była ciekawa ;) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |