|
|
![]() ![]() |
05.01.2011 - 14:10
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na początek chciałbym was przeprosić za te wszystkie posty które źle napisałem.Wtedy nie wiedziałem że źle robię ale teraz już wiem.Jeszcze raz sorry
A co do pytania czy ta technika jest skuteczna? CYTAT Podróże astralne Projekcje astralne, doświadczenia poza ciałem, jasne śnienie - wszystkie te fenomeny dotyczą niezwykłych zjawisk związanych ze sferami innymi niż nasza, fizyczna. Każdy z nas żyje w fizycznym ciele i dzieje się tak również, gdy idziemy spać. Niemniej jednak w nocy, gdy wydaje się nam, że śnimy, nasze ciało astralne może podróżować w czasie i przestrzeni do innych, niefizycznych planów egzystencji. Dzieje się tak w snach, które są niezwykle kolorowe i żywe i w których lecimy albo spadamy. Tak naprawdę mogą to być projekcje astralne, a nie tylko sny. Można nauczyć się świadomie sterować swoimi snami i opuszczaniem ciała fizycznego przez ciało astralne za pomocą metod kontrolowania snu i projekcji astralnej. Istnieje wiele różnych metod indukowania doświadczeń poza ciałem i nie ma wśród nich najlepszej - zależy to od naszych indywidualnych preferencji. Jedną z metod można dość łatwo opanować. Kładziemy się przy zgaszonym świetle i odprężamy. Leżymy cicho i spokojnie, nie myśląc o niczym. Wyobrażamy sobie siebie, leżących, starając się „ujrzeć" w głowie każdy szczegół swojej postaci. Następnie wizualizujemy nasze ciało astralne, które możemy wyobrażać sobie jako szary cień naszej sylwetki lub w inny, odpowiadający nam sposób. Na początku ciało astralne leży dokładnie w obrębie naszego ciała fizycznego, a potem powoli oddziela się od niego i unosi ponad nami coraz wyżej, aż pod sufit. Patrząc oczami naszego ciała astralnego obracamy się pod sufitem na brzuch i spoglądamy w dół, na nasze ciało fizyczne. Jeśli ~28~ wszystko idzie dobrze, możemy "polatać" po pokoju, pozostając blisko ciała fizycznego. Następnie próbujemy przekroczyć ściany domu i powędrować, gdzie nam się żywnie podoba. Można udać się w wybrane miejsce, wizualizując lot lub po prostu od razu się tam „teleportować". Źródło Alan Abyss Księga magii i zaklęć |
|
|
|
05.01.2011 - 16:05
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czytałem gdzieś już o tej technice , nawet ją próbowałem , lecz u mnie nie przyniosła żadnych sukcesów.
PS : Zapraszam Do Mojego Notatnika , Pierwsze OOBE . |
|
|
|
11.01.2011 - 19:52
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kolejna technika (pewnie już wszyscy znają)
Oto Ona Dziś jej próbuje Życzcie mi powodzenia :) Jeśli się uda opisze moje przeżycia w tym temacie |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |