oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Opaska Na Ld
Sagle
post 21.01.2014 - 11:43
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Znalazłem w sieci ciekawy artykuł i związany z nim wynalazek.
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/powstala...-swiadomego-snu
Co o tym myślicie?
Go to the top of the page

+Quote Post
Woytas74
post 22.01.2014 - 15:56
Post #2

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Sagle @ 21.01.2014 - 10:43) *
Znalazłem w sieci ciekawy artykuł i związany z nim wynalazek.
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/powstala...-swiadomego-snu
Co o tym myślicie?

Dużo gorsza wersja Zizz, czy też nawet Remee albo nawet urządzenie od Roberta RedEye Pro Życzę każdemu powodzenia w spaniu z kawałkiem mydelniczki na głowie - a z tego migające lampki. Prada jest taka, iz ludzie kupują taki badziew bo myślą, że im to wywoła świadomy sen. Zizz poza tym też będzie posiadał funkcję LD, czyli w odpowiednim momencie - najbardziej optymalnym dla osiągnięcia LD urządzenie będzie wysyłać sygnały świetlne lub dźwiękowe z nagraniem: to jest sen - świadomy sen.
Tu można poczytać o Zizz lub coś napisać:
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...p;#entry1012975
jak masz pytania to chętnie odpowiem.

+Quote Post
Sagle
post 22.01.2014 - 18:54
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Urządzenia ciekawe, ale i tak nie mam przekonania co do ich działania. Ktoś tu próbował coś z takimi urządzeniami?
Myślę, że prędzej się nie wyśpię od niewygody trzymania takiej opaski na głowie, ale za to będę świadomy całą noc, że to nie sen :P.

+Quote Post
Woytas74
post 22.01.2014 - 21:03
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Sagle @ 22.01.2014 - 17:54) *
Urządzenia ciekawe, ale i tak nie mam przekonania co do ich działania. Ktoś tu próbował coś z takimi urządzeniami?
Myślę, że prędzej się nie wyśpię od niewygody trzymania takiej opaski na głowie, ale za to będę świadomy całą noc, że to nie sen :P.

z mydelniczką na pewno ale w sama maska powinna być ok. Sam używam zwykłych masek od dawna aby ograniczyć światło i są łatwe do przyzwyczajenia - czasem jak jest za gorąco w pokoju to najpierw to czuje, że mam maskę. Im mniej światła tym lepszy sen, śnienie, LD etc...
Nikt jeszcze nie mógł tych rzeczy próbować, no może poza remee i Redeye pro bo ich jeszcze nie wyprodukowali - ja mam odebrać jako jeden z pierwszych maskę Zizz w Maju.

+Quote Post
I L'OBE YOU
post 22.01.2014 - 23:21
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

próbowałem remdreamera używanego z allergo, ani razu nie zadziałał. zawsze nad ranem znajdowlem kilometry za łóżkiem

+Quote Post
Woytas74
post 23.01.2014 - 14:55
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(I L'OBE YOU @ 22.01.2014 - 22:21) *
próbowałem remdreamera używanego z allergo, ani razu nie zadziałał. zawsze nad ranem znajdowlem kilometry za łóżkiem

Trzeba do każdej maski się przyzwyczaić, a same migające lampki za pewne denerwują i człowiek podświadomie może ściągnąć. Cóż właśnie dla tego takie urządzenia mają nikły sens i są nieskuteczne. Maska jak dla mnie ma wykonać jedno zadanie - obudzić mnie w najbardzij optymalnym momeńcie spania, np. po 5 cyklach REM i tyle, albo jak się zdrzemnę to ma mnie obudzić po odpowiednim czasie abym się nie czuł rozespany.

+Quote Post
I L'OBE YOU
post 23.01.2014 - 19:16
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Woytas74 @ 23.01.2014 - 15:55) *
Trzeba do każdej maski się przyzwyczaić, a same migające lampki za pewne denerwują i człowiek podświadomie może ściągnąć. Cóż właśnie dla tego takie urządzenia mają nikły sens i są nieskuteczne. Maska jak dla mnie ma wykonać jedno zadanie - obudzić mnie w najbardzij optymalnym momeńcie spania, np. po 5 cyklach REM i tyle, albo jak się zdrzemnę to ma mnie obudzić po odpowiednim czasie abym się nie czuł rozespany.

ja na dodatek sypiam metodą obrotową, to na plecach to na boku. zakup poduszki ortopedycznej też przyczynił się do poprawy jakości snu. nic no pobawie się remdreamerem a w maju zakupie zizz (no chyba że dostanę ostrzeżenie we śnie).

nie jestem polonistom ani Miodkiem, ale nie ma czegoś bardziej lub mniej optymalnego. optymalny to optymalny :-)

+Quote Post
Woytas74
post 23.01.2014 - 20:12
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(I L'OBE YOU @ 23.01.2014 - 18:16) *
nie jestem polonistom ani Miodkiem, ale nie ma czegoś bardziej lub mniej optymalnego. optymalny to optymalny :-)

oczywiście masz rację - powinno być samo optymalny

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park