|
|
![]() ![]() |
29.01.2011 - 16:56
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT DMT jest substancją naturalnie występującą w organizmie ludzkim, jest produkowana przez szyszynkę, niewielki organ w mózgu. Przypuszcza się, iż zwiększone wydzielanie DMT spowodowane np. silnym stresem (być może także treningiem) może stać się katalizatorem do takich przeżyć jak doświadczenia bliskie śmierci (NDE), OOBE czy te obserwowane podczas śmierci klinicznej. Źródło Wikipedia wolna encyklopedia Czy to możliwe aby silny stres (lub intensywny trening) przyczynił się do OOBE? |
|
|
|
29.01.2011 - 18:16
|
|
|
OBE Maniak 65 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Recepta na oobe wg mnie:
-motywacja -zdrowe jedzenie -silownia (sport) -motywacja -dziennik snów -ciekawość -odwaga Ale to proste ;p Myśle że intensywny trening jak najbardziej ale oczywiście nie w trakcie tylko po jak ciało jest tak zmeczone że padamy na twarz, wtedy łatwo o trans i focus gorzej z utrzymaniem świadomości |
|
|
|
29.01.2011 - 18:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Myślę, że to możliwe, aby narkotyki mogły symulować stan oobe.
Nie tylko DMT to potrafi, LSD także. |
|
|
|
29.01.2011 - 18:33
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
bilu jadles lsd ?;P
|
|
|
|
29.01.2011 - 18:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Specjalnie do OOBE to wymyślono DXM i ketamine więc raczej w tym kierunku bym polecał podążać, chociaż polecał to nieodpowiednie słowo.
|
|
|
|
29.01.2011 - 18:46
|
|
|
LSD, grzyby, salvia, ayahuasca od chemii trzymałbym się z daleka.
|
|
|
|
29.01.2011 - 18:50
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
LSD, grzyby, salvia, ayahuasca od chemii trzymałbym się z daleka. Ja nie zamierzam łykać chcę się tylko zapytać :) A co do DXM Tu są powody dlaczego tego nie łykać EDIT: Nie związane z tematem,pomógłby mi ktoś w napisaniu książki (nie poradnika :)) o przygodach poza ciałem Potrzebuję kilku chętnych i doświadczonych w tym temacie. Chętnym wyślę link na PW (można się tam dopisać nad moim imieniem i nazwiskiem) Zgłoszenia proszę przesyłać na PW :) (a w zgłoszeni e-mail obiecuje że spamu nie będzie a tak tylko mogę udostępnić dokument do edycji) A tu jest link jakby ktoś chciał poczytać :D rozdział 1 zacząłem już robić Ten post edytował robercik101 29.01.2011 - 19:36 |
|
|
|
29.01.2011 - 19:12
|
|
|
robercik101
DXM jadłem tyle razy, że ciężko zliczyć i jakoś żyję. Oczywiście przy większych ilościach mogą się wkręcić krzywe fazy ale to wcale nie znaczy, że się umiera. Poza tym, pierwsze słysze o jakiś plamach na ciele, może miała po prostu uczulenie, bo wbrew temu co niektórzy twierdzą dxm to dość bezpieczny lek. No i 70 tabletek to niewielka ilość?! Kurwa przecież 70 to już ilość HARDKOROWA! Standard na dobre loty to 30. Tak właśnie kończą głupie dzieciaki co się na wpierdzielają tego jak cukierków. Narkotyki jak chce się brać to trzeba je brać z GŁOWĄ! firmasons brak logiki w Twoim zdaniu, bo LSD to chemia :O |
|
|
|
29.01.2011 - 19:32
|
|
|
robercik101 DXM jadłem tyle razy, że ciężko zliczyć i jakoś żyję. Oczywiście przy większych ilościach mogą się wkręcić krzywe fazy ale to wcale nie znaczy, że się umiera. Poza tym, pierwsze słysze o jakiś plamach na ciele, może miała po prostu uczulenie, bo wbrew temu co niektórzy twierdzą dxm to dość bezpieczny lek. No i 70 tabletek to niewielka ilość?! Kurwa przecież 70 to już ilość HARDKOROWA! Standard na dobre loty to 30. Tak właśnie kończą głupie dzieciaki co się na wpierdzielają tego jak cukierków. Narkotyki jak chce się brać to trzeba je brać z GŁOWĄ! firmasons brak logiki w Twoim zdaniu, bo LSD to chemia :O Sam Darek Sugier przecież pisał że wszystko jest dla ludzi trzeba tylko znać umiar :) |
|
|
|
29.01.2011 - 19:52
|
|
|
Dokładnie tak, wszystko jest dla ludzi.
ALE wracając do tematu. nie wiem czy stres może powodować oobe ale wiem na 100%, że wysoka gorączka powoduje oobe, przynajmniej u mnie się tak dzieję ciekaw jestem jak u was. Może tylko ja mam tak dziwacznie ale jak jestem przeziębiony, czy jak grypa mnie dopadnie to mogę być pewien, że będę miał spontaniczne oobe. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Przecież wg. teorii wielu mądrych podczas choroby byłoby za mało energii na coś takiego. U mnie jednak świadome zaśnięcie i wyjście w tym stanie to pestka... o so chosi? |
|
|
|
29.01.2011 - 19:59
|
|
|
Dokładnie tak, wszystko jest dla ludzi. ALE wracając do tematu. nie wiem czy stres może powodować oobe ale wiem na 100%, że wysoka gorączka powoduje oobe, przynajmniej u mnie się tak dzieję ciekaw jestem jak u was. Może tylko ja mam tak dziwacznie ale jak jestem przeziębiony, czy jak grypa mnie dopadnie to mogę być pewien, że będę miał spontaniczne oobe. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Przecież wg. teorii wielu mądrych podczas choroby byłoby za mało energii na coś takiego. U mnie jednak świadome zaśnięcie i wyjście w tym stanie to pestka... o so chosi? Nie znam się,ale wtedy chyba organizm jest tak wyniszczony że coś tam się dzieje i ma się OBE Aha takie małe dotyczące forum co jest po stopniu Przyjaciel rodziny i ile trzeba mieć punktów aby ten stopień zdobyć (i tak mi się nie uda ze względu na moją złą frekwencję :P) |
|
|
|
29.01.2011 - 20:41
|
|
|
Wiem że chemiia ale nie ma żadnych naukowych dowodów na to że szkodliwa a wręcz odwrotnie pozatym:
"Jednorazowa dawka LSD waha się w przedziale od 100 do 500 µg, jest to mniej więcej jedna dziesiąta masy ziarenka piasku" |
|
|
|
29.01.2011 - 20:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
bilu jadles lsd ?;P Póki co, to jeszcze nie miałem styczności z tą substancją. Kumpel grozi, że mi da się napić jakiegoś napoju z tą substancją hahahaha ;D "U mnie jednak świadome zaśnięcie i wyjście w tym stanie to pestka... o so chosi?" Chodzi o to, że gdy chorujemy lub coś nas boli nasza świadomość mimowolnie utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie, co utrudnia zaśniecie, a co za tym idzie ułatwia wyjście :) |
|
|
|
29.01.2011 - 21:06
|
|
|
... coś tam się dzieje i ma się OBE Haha to wiele wyjaśnia :) Zaśnięcie utrudnia wysoka temperatura, ból głowy i ogólne złe samopoczucie, wtedy zazwyczaj biorę jakieś leki na przeziębienie ale nie wmówisz mi, że to paracetamol czy ibuprofen sprawiają, że mam oobe :P |
|
|
|
30.01.2011 - 13:39
|
|
|
Zaburzenia percepcji powodowane psychodelikami, takimi jak DXM, Salvia divinorum, LSD, czy DMT, czy cokolwiek innego, powoduje złudzenie wyjścia z ciała, co jest czystą przepustką do świata fazowania.
TYLE ŻE: Odmienne stany świadomości (ach, kocham to sformułowanie) spowodowane dragami, a takie, które są "nakręcane" na nas przez opiekunów lub wyższe byty, to dwie różne sprawy. I nad tym trzeba się zastanowić. Kolega tam wyżej, CYTAT Recepta na oobe wg mnie: -motywacja -zdrowe jedzenie -silownia (sport) -motywacja -dziennik snów -ciekawość -odwaga Że tak powiem, z takim nastawieniem, to możesz iść dalej na siłkę. Musisz zrozumieć, tak jak inni, nie koniecznie małoletni oobe-interesanci, że oobe to nie poziom gry, który musisz przejść. Tu nic nigdy nie wiadomo, nic nie jest pewne na 100%. Na tę grę nie znajdziesz solucji. To jest życie. Całe Twoje życie, i czynniki, przez które może się ono diametralnie, bezpowrotnie zmienić. Przepraszam jeśli przesadzam. Pozdrawiam. |
|
|
|
30.01.2011 - 16:40
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Bilu to nie bądź "specjalistą".Narkotyki nie powodują obe co najwyżej dysocjację. Robercik znowu piszesz dwa bzdetne posty zamiast jednego.
|
|
|
|
30.01.2011 - 17:41
|
|
|
W moim przypadku stres wywolywal oobe a kokretnie odzyskiwanie swiadomosci w paralizu przysennym co bedac w stresie jescze bardziej go poglebialo Nie chcialem go wtedy. Teraz z koleji jestem napalony na to jak ten przyslowiowy osiol na marchewke i gdzies tam w srodku jest jakis wew strach ze znowu polegne i okaze sie ze jestem dupa co z koleji mnie blokuje;p A narkotyki sa feee ;p
Ale wyszlo maslo maslane haha |
|
|
|
30.01.2011 - 18:03
|
|
|
|
|
|
|
30.01.2011 - 19:51
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dokładnie tak, wszystko jest dla ludzi. ALE wracając do tematu. nie wiem czy stres może powodować oobe ale wiem na 100%, że wysoka gorączka powoduje oobe, przynajmniej u mnie się tak dzieję ciekaw jestem jak u was. Może tylko ja mam tak dziwacznie ale jak jestem przeziębiony, czy jak grypa mnie dopadnie to mogę być pewien, że będę miał spontaniczne oobe. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Przecież wg. teorii wielu mądrych podczas choroby byłoby za mało energii na coś takiego. U mnie jednak świadome zaśnięcie i wyjście w tym stanie to pestka... o so chosi? Jeden z bardziej znanych badaczy tego zjawiska głosił teorię, że słabe zdrowie pomaga w wychodzeniu. Sam był bardzo chorowitym człowiekiem. Niestety nie mogę przypomnieć sobie jego nazwiska. Jak kogoś interesuje to powinien dać rade wygooglować. |
|
|
|
30.01.2011 - 20:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pewnie każdy stresuje się inaczej i silny stres to nie dla każdego silny stres. W każdym razie, z moich doświadczeń wynika, że długotrwały silny stres gwarantuje oobe, których jakość jednak jest wątpliwa...
|
|
|
|
30.01.2011 - 21:55
|
|
|
wiec sie stresujmy wszyscy dookola, taka nasza - obemaniakow wola! :awe:
ja potwierdzam goraczke. Jak bylem mlody i mialem goraczke, to zawsze mialem dziwne jazdy typu paralize, zwidy itp itd, realne sny, czy falszywe pobudki |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |