Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Mój Pierwszy Raz, Może i to bez sensowne zkaładać ten temat ale nie byłem wogóle w OOBE.
Makpro
post 26.06.2007 - 11:07
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 1389

Witam, jestem tu całkowicie nowy i od dwóch dni studiuję o OOBE. Wiem że zakładanie tego tematu jest całkowicie bezsensowne (o czym wspomniałem już w opisie Tematu) Lecz nie wiem kogo się spytać itd. itp....
No cuż nie byłem jeszcze w OOBE lecz planuję chociaż kilkusekundowy pobyt w OOBE w najbliższym czasię.Moję pierwsze pytanie: Kiedy najwcześniej mógłbym (pierwszy raz) wyjść z ciała.Czy to jest bezpieczne? Czy może mi się coś stać? Czy cel jest taki ważny?Proszę o szybką odpowiedź.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 26.06.2007 - 11:13
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

"nie byłem jeszcze w OOBE lecz planuję chociaż kilkusekundowy pobyt w OOBE w najbliższym czasie" hehehehehehe no chyba za chwilę padnę.
Profile CardPM
+Quote Post
obe_jerry
post 26.06.2007 - 11:18
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 881

troche mi sie śmiac chce z twojego posta ale dobra.....xD najpierw zastanow sie o czym piszesz :D

hmmm po pierwsze OOBE to nie jest miejsce więc nie można tam "być", a raczej doświadczenie (OOBE=Out of body experience czyli DOświadczenie Poza Ciałem).

Ad.1
Nie ma określonego kryterium kiedy możesz wyjść. Niektórzy wychodzą nieświadomie bez jakichkolwiek ćwiczen i nie wiedzą nawet o tym ze istnieje cos takiego jak OOBE, inni wychodzą po pierwszej próbie a innym potrzeba wiele czasu (spójrz na Darka Sugiera, czekał aż 7 miesięcy a teraz jest największym podróznikiem w Polsce). Wszystko zależy od twojego przyłożenia się i systematyki.
Ad.2,3
Oobe jest całkowicie bezpieczne, nie ma czego sie obawiać, no chyba że sie przestraszysz hipnagogów i zaczniesz sie potem jąkać w świecie fizycznym:D <joke>
Nie bój sie bo nie ma czego. Bój sie raczej świata fizycznego gdzie na kazdym kroku moze Cie spotkac cos niemiłego i niebezpiecznego. A oobe gwarantuje Ci niemal nieograniczone możliwości i wolność jakiej nie poczujesz nigdzie indziej i w zadnym innym stanie.
Ad.4
Wg. mnie cel jest ważny, ponieważ jesli masz cel to jestes bardziej zdeterminowany aby go osiągnąc i więcej poświęcasz aby wyjść. Cel jest też wazny z innego powodu. Astralni Przyjaciele pomogą Ci tylko wtedy gdy będą znali właśnie twój cel i pomogą Ci go osiągnąć.

Jeśli coś źle napisalem to prosze poprawcie mnie, ale wiadomo kazdy ma prywatne zdanie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 26.06.2007 - 12:03
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(jerry1990 @ 26.06.2007 - 12:18) *
Oobe jest całkowicie bezpieczne, nie ma czego sie obawiać, no chyba że sie przestraszysz hipnagogów i zaczniesz sie potem jąkać w świecie fizycznym:D <joke>
Nie bój sie bo nie ma czego. Bój sie raczej świata fizycznego gdzie na kazdym kroku moze Cie spotkac cos niemiłego i niebezpiecznego. A oobe gwarantuje Ci niemal nieograniczone możliwości i wolność jakiej nie poczujesz nigdzie indziej i w zadnym innym stanie.

A dlaczego nikt nie bierze pod uwagę "bólu psychicznego" ? który utrzymuję się przez długi czas od miejsca jego poczęcia , nie ma nic do końca w 100% bezpiecznego ,kiedyś czytałem jak gościu spacerował po lesie po czym dostał szyszką w łeb i jak stał tak padł by "nigdy" nie powstać .Całkowicie to zbyt duże słowo
bardziej pasuję "w dużym stopniu ale nie zapominaj..............." (: No to teraz dopiero będzie wojna że Ketrab znów zniechęca ludność (: (: (:
p.s
Jerry pozwoliłeś się poprawić wiec chyba jesteśmy kwita? Ale ty dzisiaj "wyszedłeś" wiec nic nie popsuję twojego humoru (:
Profile CardPM
+Quote Post
obe_jerry
post 26.06.2007 - 16:04
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 881

hahaha Nie no Ketrab masz całkowitą racje ;) Zgadzam się z Tobą i dzięki za korekte;):)
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 27.06.2007 - 10:03
Post #6

Listek
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Witam spowrotem :]
Ja osobiście uważam, że jeśli tylko mamy odpowiednie podejście i przygotowanie, to oobe jest bardzo bezpiecznym procesem, jednak jeśli już mówimy o tych mniej przyjemnych momentach eksterioryzacji, to należy też wspomnieć o bólu fizycznym jaki może czasem towarzyszyć oobe. Mianowicie mam na myśli ból podczas odłączenia. Jeśli np. zjemy coś ciężkostrawnego, lub jeśli mamy problem z odłączeniem którejś części ciała astralnego od fizycznego (przez słabą aktywność czakr), możemy poczuć ból w tym miejscu ciała, jednak nie grozi to niczym szczególnym, bo w każdej chwili możemy przestać. Na moim przykładzie; często miewałem bóle w okolicy dolnych części żeber (i czasem ciągle je miewam). Ale to nie powinno nikogo odstraszać. :)

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 27.06.2007 - 10:27
Post #7

Dusza Towarzystwa

No no ,Karakan powrócił z maturalnej podróży(: to od dziś po niezmierzone czasy, ludzie na forum ! zapinajcie pasy (:
p.s
Najgorszy jest skurcz ,gdy nie chce się wyjść a budzisz się w paraliżu i samo cię ciągnie ,wtedy napinasz mięśnie do granic bólu a gdy paraliż ustąpi zbierasz owoce wyżej wymienionego napinania (:
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 27.06.2007 - 10:38
Post #8

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

No u mnie po napażaniu z tygrysem szablastozębnym jak mi ręke pocharatał w poza to przez tydzień czułem. Brrr.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 27.06.2007 - 10:40
Post #9

Listek
Ikona Grupy

Dzięki za ciepłe powitanie ;)
Ja ostatnio znów zacząłem się w nocy budzić bez zaniku paraliżu sennego, tzn. budzę się, a paraliż ciągle trwa, jednak zwykle tylko na jednej z moich rąk. Kiedyś strasznie się tego bałem, teraz już się przyzwyczaiłem. Wczoraj w nocy nie czułem lewej ręki, kiedy odwróciłem się zobaczyłem, że leży na poduszce z wykręconym nadgarstkiem... Jeszcze teraz nadgarstek mnie boli -.-. Nie wiem do końca czemu takie sytuacji mają u mnie miejsce, ale z tym co opisałeś powyżej, Ketrab, jeszcze chyba nie miałem do czynienia.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 27.06.2007 - 11:01
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Karakan @ 27.06.2007 - 11:40) *
ale z tym co opisałeś powyżej, Ketrab, jeszcze chyba nie miałem do czynienia.

Haha Karakan nie każdemu jest dane dostąpić takiej przyjemności (: trenuj a nuż się uda(: (: (:
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 27.06.2007 - 11:07
Post #11

Listek
Ikona Grupy

To ja lepiej będę ćwiczył, żeby tego nie dostąpić, już lepiej wejść w astral bezpośrednio, bez takich przygód :)
Profile CardPM
+Quote Post
Sea
post 27.06.2007 - 13:02
Post #12

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1397

CYTAT(Karakan @ 27.06.2007 - 11:40) *
Wczoraj w nocy nie czułem lewej ręki, kiedy odwróciłem się zobaczyłem, że leży na poduszce z wykręconym nadgarstkiem... Jeszcze teraz nadgarstek mnie boli -.-. Nie wiem do końca czemu takie sytuacji mają u mnie miejsce, ale z tym co opisałeś powyżej, Ketrab, jeszcze chyba nie miałem do czynienia.

Też tak mam, ale w moim przypadku to raczej zdrętwienie spowodowane zahamowaniem krwi do kończyny.

Natomiast jeżeli bardzo chce mi się spać, lecz nie zasypiam, to tracę kontrolę nad ciałem i staję się bezwładny, ale bez żadnego bólu.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 28.06.2007 - 02:35
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Calkowicie nie rozumiem waszych problemow... Wy naprawde chcecie tych ludzi zniechecic... mysle ze powoli wam sie to udaje. Prosze was, nie wyjezdzajcie z niebezpieczenstwem bez konkretnych argumentow, ktorych i tak nie znajdziecie. peace.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 28.06.2007 - 12:11
Post #14

Listek
Ikona Grupy

Daywalker, spokojnie, przecież nikt tu nikogo nie zniechęca. Wymieniamy się tylko doświadczeniami, a nie panikujemy, że mamy okropne przeżycia, powodujące traumę etc. Powinieneś wiedzieć, że próby oobe mogą przynieść też troszkę mniej przyjemne doznania, które staramy się zrozumieć poprzez wzajemną wymianę doświadczeń. Nikogo nie zniechęcamy, raczej tłumaczymy. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 28.06.2007 - 12:33
Post #15

Dusza Towarzystwa

Tak .tak ,Karakan przezorny zawsze ubezpieczony :Jak mama mówi do dziecka "uważaj synu na pasach żeby cię samochód nie przejechał" to dziecko nie odpowiada "grozisz mi?" (: z jakiego to było filmu.....................?
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 28.06.2007 - 12:36
Post #16

Listek
Ikona Grupy

"Job, czyli ostatnia szara komórka" :D
Co wygrałem?? Swoją drogą, uwielbiam polskie komedie :)
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 28.06.2007 - 14:21
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Hm.. wy tu pitu-pitu o filmach, a polska mlodziesz sie demoralizuje i zapomina o swoim ojczystym jezyku... OOBE (Out of Body Experience - Doswiadczenie poza Cialem). To sie ma, a nie jest w tym. To proste... Miec, a nie byc w.
Heh... Irytujace to juz jest. xD

I tutaj wychodzi, jak ludzie "czytaja" tekst umieszczony w internecie...
Szybciej sie nie da ?? !! xD

"Kto nie czyta, ten traba"
Co do filmu... ;] grozil mu. :P

**Sorry za brak polskich znaków, ale ze szkoly pisze.. a tu ruskie(angielskie) okna.
Profile CardPM
+Quote Post
Makpro
post 29.06.2007 - 11:31
Post #18

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1389

Mam kolejne pytanie, ile mniejwięcej powinienem próbować osiągać OOBE? Jak długo próbować?Napewno odpowiecie: "Aż do skutku", ale chodzi mi o ilość czasu po jakim powinienem sobie odpuścić.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 29.06.2007 - 11:51
Post #19

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Odpuścić dlaczego. Bo się do tej pory nie udało?. A może jak byś nie odpuścił to by się udało. Może jak odpuścisz teraz to ci się już nie będzie chciało później. Ale tych niewiadomych. Lepiej już chyba ćwiczyć aż się uda. To przecież nie takie trudne. Tyle ludzi wychodzi.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 29.06.2007 - 14:55
Post #20

Listek
Ikona Grupy

Nie da się konkretnie stwierdzić po jakim czasie dana osoba wyjdzie. Dla różnych osób jest to różna ilość czasu. Z tego właśnie powodu nie powinieneś odpuszczać, bo nie możesz być pewny, że np. jutro nie wyjdziesz. A może właśnie się uda :)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 29.06.2007 - 15:27
Post #21

Guests

Bardzo doświadczonym często wystarczy wygodna pozycja i chwila relaksacji. Jeśli dopiero zacząłeś przygode z OBE to nie masz co liczyć na tak szybkie wychodzenie. Moim zdaniem musisz czuć sie przynajmnej trochę śpiący żeby zejść do odpowiedniego poziomu transu. Gdybyś spróbował wyjść w środku dnia kiedy jesteś całkowicie rozbudzony mógłbyś leżeć nawet kilka godzin bez rezultatu. Jeśli już jesteś śpiący to trzeba starać się po prostu nie zasnąć. Jak długo to ciężko powiedziec.. 5, 10, 30 min, a może 1h czy więcej. Ja sam nie potrafie długo wytrzymać, więc szybko(więcej niż 30 min napewno nie leże) zmieniam pozycje na inną od najmniej konfortowej do tej, w której najlepiej zasypiam.
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic