|
|
![]() ![]() |
10.10.2010 - 08:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Aloooooha z Azji,
jestem w trakcie podrozy po polnocnych Indiach pelnych slonca, brudu i swietych sadhu. Aktualnie przebywam w Rishikeshu u podnoza Himalajow i pomyslalem sobie, ze moze mialby ktos ochote wpasc na szklaneczke astralnego czaj? Miejscowosc jest polozona wzdluz swietej rzeki Ganges, ktora blogoslawi pielgrzymow swymi magicznymi urokami. Zostaje tu jeszcze kilka dni(potem prawdopodobnie jade w strone Dalajlamy), jesli ktos jest zainteresowany wizyta to mozna by zmontowac eksperymetna. Dajcie znac to przesle jakies fotki i opis(mam ograniczony dostep do neta-napiszcie i sprawdze dzisiaj w nocy...) NAMASTE! |
|
|
|
| Gray |
10.10.2010 - 08:56
|
|
Guests |
Jak Ty się tam znalazłeś :D
|
|
|
|
10.10.2010 - 09:14
|
|
|
|
|
|
|
13.10.2010 - 21:49
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja bym się chętnie spotkał, czemu nie. Pogadalibyśmy, pozwiedzalibyśmy razem. Muszę tylko dopieścić swoją sztukę wychodzenia. Hej, a może po prostu mnie wyciągniesz z niego dzisiaj o północy? Próbowałeś kiedyś eksperymentować w roli pomocnika, pomagając ludziom wyjść z Ciała?
Jak coś to będę w Cambridge, w Anglii. Na drodze odkrywców, 58, na piętrze, głową do okna. Właśnie idę spać. Fajnie byłoby się wybrać w nocy na zagraniczny spacer. (: I pamiętaj, leć do Rubina. Jestem bardzo zżyty z tym nickiem, więc chyba nawet nie musisz wołać mnie po imieniu. Pozdrawiam. |
|
|
|
17.10.2010 - 09:11
|
|
|
siema wszystkim,
opuscilismy rishikesh kilka dni temu, jestesmy w zajefajnym miescie na wzgórzu o wysokosci 2 , 300 m npm, widok nieziemski tylko w nocy zimno..widze, ze slabe zainteresowanie spotkaniem. Rubin, cos podzialam-przylece pod postacia moskito ;p |
|
|
|
17.10.2010 - 12:25
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dobrze. Tylko pamiętaj, żeby powiedzieć, że to Ty Aloha, bo inaczej pomyślę, że to kolejny sen i pójdę spać nie wykazując zainteresowania uczestniczeniem w nim. :)
|
|
|
|
17.10.2010 - 13:11
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Aloha na bierząco śledzę twoją przygodę i naprawdę Cię podziwiam :)... czasami troszku zazdroszcząc ;)
|
|
|
|
20.10.2010 - 10:18
|
|
|
Aloha na bierząco śledzę twoją przygodę i naprawdę Cię podziwiam :)... czasami troszku zazdroszcząc ;) 10 lat temu marzylem, zeby trafic do Indii, chcielismy z kumplem nawet jechac na rowerach haha, minelo troche czasu i jakos samo tak wyszlo. Jesli masz tu byc to sie tu znajdziesz w czasie ,ktory jest dla ciebie najlepszy. Najtrudniej to puscic te wszystkie oczekiwania i mysli pt. tam jest lepiej a tu zle...generalnie cierpliwosc i sluchanie wew prowadzenia jest najlepsze. Zeby bylo jasne:Iindie to masakryczna mieszanka syfu z pieknem, teraz jestesmy w gorach i jest poprostu magicznie ale jest tak wiele miejsc , w ktorych nie chce sie zostac nawet na minute dluzej hehe, Indie bezlitosnie przetestujá kazdego! fizycznie i mentalnie... namaste! |
|
|
|
22.10.2010 - 07:42
|
|
|
|
|
|
|
22.10.2010 - 10:53
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Aloha a jak sądzisz czy jakbyś był hindusem, który trafia do polski i dostrzega podobne klimaty czyli piękno gór i pewnie mniejszy, ale jednak miejscowy syf to też Polska przetestowała by bezlitośnie fizycznie i mentalnie czy to jednak dwa zupełnie inne wymiary, których nie można w żaden sposób porównać?
---- Rowerem przejechałem już pewnie z 50 000km, ale dalej niż Polska nie wyjechałem:) Rower mój to około 70 letni Durkop (Szalony Wiatr) i kto wie może kiedyś jeszcze gdzieś dalej mnie wywieje. |
|
|
|
| Gray |
22.10.2010 - 17:23
|
|
Guests |
A zwłaszcza fizycznie na osiedlach :D:D
|
|
|
|
03.11.2010 - 13:19
|
|
|
Heja, Polska to niu jork przy Indiach. Takie moje spostrzezenia, którymi przy okazji staram sié dzielic na blogu. Róznice sa spore, jakby hindus wpadl do PL to tez by sie chwytal za glowe. Pomimo,ze Indie sie dosc szybko wzbogacajá to jednak nadal jest spora róznica w mentalnosci i stylu zycia. Czésto wydaje mi sié jakby w mentalnosci tutejszych ludzi nic nie zmienilo sié od setek lat.
Dzisiaj uczylem angielskiego nastolatków, którzy szli miesiác przez Himalaje do Nepalu, w którym jak nie zostana sprzedani Chinczykom to maja szanse na "normalne" zycie w Indiach. Setki uchodzców z okupowanego Tybetu zamarza albo umiera z glodu próbujác uciec z koszmaru jakim jest zycie w Tybecie-wspólczesne Auschwitz. Czesto Ci co dojdá maja poodmrazane dlonie i stopy. Pewnie kazdy slyszal o tragedii Tybetu a jednak spotkac swojego rówiesnika i porozmawiac z nim twarza w twarz to spora róznica w zrozumieniu tematu. Polskie osiedle to nadal komfort w porównaniu z innymi podwórkami... Jak ktos chce zobaczyc dotychczasowe fotki to zapraszam na fejsbuka: Slawomir Latko LaMir http://www.youtube.com/watch?v=c7OCDoVvguU |
|
|
|
09.01.2011 - 18:33
|
|
|
Linki do foto albumów z podrózy:
"From Asia With Love" zawiera glównie portrety napotkanych ludzi: http://www.lsdimensions.com/People/With-Lo...150889171_yzovf Album nr2: "Around Annapurna, Nepal": http://www.lsdimensions.com/Landscapes/Aro...151392826_3ScJu Polecam uzyc opcji po prawej u góry: SLIDESHOW. Pozdro! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |