Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Wyśnione Oobe (?) + Fa
budzek
post 22.02.2011 - 16:08
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8355

O oobe dowiedziałem się niecały rok temu, od tego czasu próbowałem jednak bez żadnych rezultatów. Przez ostatnie cztery miesiące moje próby nasiliły się znacznie i oto pierwsze efekty xD

Obejrzałem serial, nie wziąłem picia z lodówki i położyłem się z Intro to focus 10 na uszach, minęło nagranie, przewróciłem się na bok.

Po jakimś czasie wziąłem łyk picia i odstawiłem je na stół, wydawało mi się ze serial dalej leci. Starałem się koncentrować, jak najmocniej. I nagle uderzyło. Uczucie poruszania się każdej cząstki mojego ciała w górę. Byłem gdzieś pól metra nad ziemia gdy przemógł mnie strach. Opadłem. Chwila odpoczynku, skupienie i znów unoszenie, tym razem niżej. Pierwsze uczucie unoszenia przepełnione było realnością, czułem odrywający się ciężar, czułem ciało leżące na łóżku, a jednocześnie unoszące się ze mną.
Wstaję, wydaje mi się ze już nie śpię, robię jakieś rzezy w domu, mam problem z patrzeniem (nie widzę pełnego pola, tego co widziały by moje nie oczy w realnym świecie). Robię też inne rzeczy, które nie są raczej warte uwagi.

Budzę się już naprawdę i przekonany, że moje picie stoi na stoliku sięgam po nie. Wielkie jest moje zdziwienie gdy okazuje się, że go tam nie ma.

Mam więc dwa pytania:
1) Czym mogło być to doświadczenie ? Snem, w którym śni mi się, że osiągam oobe ? Czy też może rzeczywiście były to już jakieś początki oobe ? Podczas unoszenia się wydawało mi się, że jestem całkowicie świadomy, jednak picie picia, którego tam nie było oraz oglądanie serialu, który już się skończył sugeruje, że był to jedynie sen …
2) W jaki sposób radzicie sobie z tego typu fałszywymi przebudzeniami ? Przecież TR nie zawsze zadziała, a koszmary które mogą się rozwinąć z tego snu są chyba najgorszymi koszmarami, gdyż wszystkie złe wydarzenia zdają się być wplątane w nasze normalne życie.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 22.02.2011 - 19:40
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

Gratuluję miałeś oobe!

ad. 1 Jak napisałem było to oobe, poprzedzone fałszywym przebudzeniem, często właśnie tak wyglądają moje własne wyjścia. Byłeś na tyle świadomy, że nie zasnąłeś lecz nie zauważyłeś momentu, w którym zasnąłeś (lub przysnąłeś na sekunde). Właśnie dlatego myślałeś, że jeszcze nie śpisz, a w tym stanie świadomość płata figle i zazwyczaj udaje do złudzenia rzeczywistość i właśnie takie szczegóły trzeba wyłapywać by skapnąć się, że to jest dobra chwila bo leżymy w wyrze i nasze ciało śpi. Dobrze, że nie zapomniałeś o celu, czyli o wyjściu, to sprawiło, że podjąłeś próbę wyjścia mimo braku wiedzy o tym, że śpisz.

ad. 2 Patrz wyżej. Nie walcz z nimi wykorzystaj je, dopadnie Cie tam tylko to co sam sobie wymyślisz chociaż jest coś więcej ale pewnie sam się przekonasz.

Powodzenia!
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic