oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ubytki Mocy, problemy z energią ...
SORROW
post 19.06.2007 - 22:26
Post #1

Guests

Qrde ,nie wiem, czy nie było już podobnego tematu, ale przeglądając ogólnikowo nie znalazłem.
Jakie mogą /jakie znacie, lub sami macie ;) problemy z ucieczką energii czy to poprzez pootwierane -krwawiące energią czakry ,czy też zbyt duże jej zużywanie .REASUMUJĄC: Co może być powodem nadmiernej utraty energii - oraz powolnego odzyskiwania rzeczonej?
Go to the top of the page

+Quote Post
NoPeK
post 20.06.2007 - 10:59
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

to znaczy ja jetsem poczatkujacy ale sadze ze jezeli chesz szybciej odzyskac energie to powinienes cos zjesc lekkiego i sie pozadnie zrelaksowac a nadmierna utrata to moze poprostu masz jej jeszcze malo i tylko tak ci sie wydaje albo nie mozesz jej dobrze skumulowac w ciele i rozlozyc
takie jest poprostu moje zdanie

+Quote Post
Conchita
post 20.06.2007 - 15:22
Post #3

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Wiele przyczyn. Blokady w czakramach uniemożliwiające swobodną wymianę energii, podczepiony astral-ssawka, ciężkie wzorce mentalne, branie na siebie obciążeń energetycznych, uwikłań emocjonalnych, smutków, które blokują dopływ światła. Usilne projektowanie mentalne, ciągłe wewnętrzne dialogowanie, zamknięcie w spektrum własnej energii i odcinanie się od świata zewętrznego... Co tu jeszcze... Słabo rozwinięte czakramy podstawy. Lęki i częsta koncentracja na nich jak i negatywnych stronach życia.

Proponuję na początek oczyszczenia energetyczne to sprawa się rozjaśni na tyle, by uzyskać własne odpowiedzi:)

+Quote Post
reghina
post 20.06.2007 - 17:38
Post #4

Przyjaciel Rodziny

u mnie ubytek mocy to brak koncentracji;p podstawowa przyczyna przynajmniej u mnie:/

+Quote Post
starr
post 22.06.2007 - 22:12
Post #5

Guests

Czy ktos stworzyl kiedys swego serwitora?Znam tylko same podstawy, to dla mnie nowosc i nigdy nie bawilem sie w tego typu rzeczy.Ponoc mozna go uzywac do roznych celow np do czerpania energii wlasnie.
Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na ten temat?

+Quote Post
NoPeK
post 23.06.2007 - 07:27
Post #6

Znajomy Rodziny

Notatnik

Dopbra sprawa pomedytowac ustabiluje ci sie moc duchowa i wzmocni ale musisz sie przylozyc jak do samego obe chociaz 15 minut przed snem

+Quote Post
Noobek
post 23.06.2007 - 23:41
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Conchita @ 20.06.2007 - 16:22) *
Wiele przyczyn. Blokady w czakramach uniemożliwiające swobodną wymianę energii, podczepiony astral-ssawka, ciężkie wzorce mentalne, branie na siebie obciążeń energetycznych, uwikłań emocjonalnych, smutków, które blokują dopływ światła. Usilne projektowanie mentalne, ciągłe wewnętrzne dialogowanie, zamknięcie w spektrum własnej energii i odcinanie się od świata zewętrznego... Co tu jeszcze... Słabo rozwinięte czakramy podstawy. Lęki i częsta koncentracja na nich jak i negatywnych stronach życia.

Proponuję na początek oczyszczenia energetyczne to sprawa się rozjaśni na tyle, by uzyskać własne odpowiedzi:)

Jak sie przeprowadza to oczyszczanie? Obawiam się, że z wyżej wymienonych problemów mnie dotyczy co najmniej kilka...

A co do samej ucieczki energii, to czytałem wiele na ten temat, choc do teorii "krwawienia" czakr bym się nie skłaniał. Albo nadmierne zużycie energii albo te rzeczy wymieione przez Conchitę

+Quote Post
SORROW
post 24.06.2007 - 20:40
Post #8

Guests

Qrde, Conchita pojechała z tą podpowiedzią ...
napisz teraz kochana jak zwalczać te przypadłości .To może wielu" zranionym" poszukiwaczom - podróżnikom pomóc.

+Quote Post
Conchita
post 25.06.2007 - 15:01
Post #9

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Notatnik

No ładnie - lista cud miód a najprostszych ewentualnych fizycznych przyczyn nie wymieniłam: przemęczenie/ przepracowanie, braki snu, ewentualny stan chorobowy, zapalny w ciele.

Oczyszczanie

Im prostsze tym lepiej. Napiszę kilka sposobów, to może wam coś będzie pasować.

- metoda prysznica/ wodospadu/ wanny - wizualizujesz sobie np. prysznic z świetlistej energii. która przepływa przez twoje ciała niefizyczne i wymywa wszelkie zaciemnienia, ciężką energię (w tym czernidło), spłukuje brudy, zatory, zagęszczenia. Wypełnia cię. Na koniec masz być czysty i świetlisty - robić do skutku, aż wewnętrzne oko będzie zadowolone z tego co zobaczy.

- (moja ulubiona metoda) popatrz na siebie wewnętrznym okiem i zobacz, które obszary wewnątrz mają mniej energii, gdzie nie przepływa, przejrzyj ciało jak samochód na przeglądzie i ponaprawiaj osłabione miejsca. Tu wyrzucić zagęszczenie, tu dodać energii, bo jakieś ledwo żywe itp.

- (świetna metoda) relaksuj się czując po kolei każdą część ciała od nóg w górę. Te części, których nie czuć dobrze wewnętrznie to trzeba podładować, doświetlić.

Żeby być dobrze zrozumianą: WCALE NIE NAMAWIAM WAS USILNIE DO OCZYSZCZANIA, być może tego nie potrzebujecie, ale jeśli ktoś ma problemy z energią, nie ma energii a po wypoczynku wcale nie czuje się specjalnie lepiej, to wskazane jest oczyszczanie, bo może się coś zablokowało na skutek określonych działań bądź myśli. Nie musicie zaraz brać wszystkiego do siebie - piszę to dla tych, którzy tego potrzebują:)

Dla zranionych: nie identyfikować się z trudnymi doświadczeniami. Jest część, która doświadcza fizycznie i jest część stała niezmienna, niefizyczna świadomości, która uczestniczy w OBE. Z punktu widzenia tej drugiej doświadczenia przychodzą, zmieniają się, euforie, gwałtowne emocje, potem spadki, przygnębienia, góry i niziny - wszystko to zewnętrzne, nie dotyka wewnętrznego Ja, które jest z MTJ - ze światła i miłości. Ta miłość ciągle jest, napływa, tylko dopuścić to do siebie. Leczyć się miłością, nie alkoholem:). Zachować świadomość i nie topić się w przypływach i odpływach tego świata:).

Polecam gościa, który się na tym znał (kościół katolicki potępił jego nauki, więc odradzam czytanie katolikom):
http://integra.xtr.pl/teksty/Przebudzenie/249-ind.htm (ostrzegam - tekst może odmienić życie):):)): hahahaha

Większość i tak mnie wyśmieje, ale może komuś pomoże. Może i nie, ale próbowałam, intencja była czysta:)

+Quote Post
zx12
post 25.06.2007 - 16:41
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Conchita @ 25.06.2007 - 16:01) *
No ładnie - lista cud miód a najprostszych fizycznych przyczyn nie wymieniłam...

I pogoniłam trochę w piętkę. ;)

...przemęczenie/ przepracowanie, braki snu, ewentualny stan chorobowy, zapalny w ciele...

Co jest skutkiem, a co przyczyną? Czy naprawdę "sorrowcowe" (i każdej innej osoby) ubytki mocy, są skutkiem fizycznych zaniedbań? ;)

Pozdrówka. :)

+Quote Post
Angello
post 25.06.2007 - 18:37
Post #11

Guests

No ładnie - lista cud miód a najprostszych fizycznych przyczyn nie wymieniłam: przemęczenie/ przepracowanie, braki snu, ewentualny stan chorobowy, zapalny w ciele.

Ja bym tu zauważył lekki paradoks. Tyle sie mówi, że mając zbyt mało energii ciężko jest wyjść. Logiczne jest, iż brak snu będzie powodował również braki energii. Wnioski z tego każdy chyba sam potrafi wyciągnąć. W tym miejscu jednak pojawia się ów paradoks. Dlaczego? Ponieważ brak snu powoduje często łatwiejsze wyjście. Ja przekonałem się o tym, kiedy to przez kilka nocy z rzędu bardzo mało spałem. Po paru dniach zaczęło mnie samo wyrzucać z ciała, chociaż tego nie chciałem. Tak samo jest ponoć(nie próbowałem jeszcze, ale mam zamiar w najbliższej przyszłości) z postem. Pokarm to jedno z głównych źródeł energii. Natomiast znam opinie doświadczonych badaczy, którzy powiedzieli, że post powoduje znacznie łatwiejsze doznanie OBE i nie tylko.

Wszystkie te wyniki doprowadziły mnie do pytania: czy lepiej jest "doładować" się przed wyjściem czy może wyczerpać organizm? Nie pozostaje nic innego jak tylko kontynuować badania i samemu to odkryć. :)

+Quote Post
paciorek
post 25.06.2007 - 18:40
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=57...&#entry6477

Pozdrawiam

+Quote Post
SORROW
post 25.06.2007 - 20:43
Post #13

Guests

CYTAT(paciorek @ 25.06.2007 - 19:40) *

Paci - myślisz ,że opisywany przez Ciebie wirek w D*pie może mieć wiele wspólnego z ubytkami mocy ...
czyli " porozmawiajmy o czakrach ;) "

+Quote Post
Zbyszek
post 26.06.2007 - 07:31
Post #14

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Poczucie zmeczenia nie decyduje koniecznieo stanie energetycznym cial.

Z tego co widzialem to najbardziej pozeraja energie podroznicy mentalnia- koledzy. Nie ma nic gorszego - oni ja psuja jak pies ogrodnika.
Nie ma na nich rady chyba ze sie wie kiedy przyleca a wie sie jak wisza na szyji i juz sie zdycha.
Rady jak u Kontichi
.Chodzi o prace z cialami niefiz. Ich ruch, - kopanki przemywanki przecieranki- albo zawezic ciala do 1 punktu w sercu . Najpierw mentalnie . Za nim pociagna sie kolejne az pole........ aura sie zawezi,zacisnie, i uszczelni.Trik Kahunow.
Brus gdzies pisal ze w skrzynce Faradaja nie umial wyleciec. Druty go trzymaly. Jak jeden nie wyleci to inny nie przyleci .

Inny trik to zwiac mentalnie na jakas planete i zabrac z miejsca zagrozenia ciala czuciowe ze soba.Tez trik Brusa.Ganialem go by to sprawdzic.--powiedzial. Dotrzymywalem mu kroku az udal sie na swoja planete.

Niektorzy robia kapiele w swietle fioletowym. Mozliwe ze zalatuja do dysku ?
Mozna ciagnac uwage przez czesci ciala fizycznego-wznoszenie energi az sie przyjemnie zrobi.Tez dobre.

No i najciekawsze wypieprzyc czarna mase - czernidlo z ciala astralnego powodujaca pieczenie i i uczucie ciezaru.
W ulamku sekundy robi sie dobrze-trik Brusa. Zademonstrowal mi to na mnie.Genialne-Trzyma do godziny a robi to tak
Dotyka reka kogos . W wyobrazni wyrywa z reki ciala niefizyczne,lokalizuje wizualnie czarna mase i wmawia sobie ze jest tam a nie tu.To bydle -mazidlo jak astralny twor znika i go nimmmmmaaaaaaaa.We wszystkich cialach niefiz. wyczowalne jest rozluznienie jak by jakies narosla, wybrzuszenia znikaly i ciala niefiz. przylegaly do siebie w harmoni.A wiec w rece ktora dotyka wypiera niefizyczne.To jest bardzo ciekawe.Zjawisko prozni- czesciowe wyparcia .. Sporo o tym slyszaslem od przyjaciol astr.

Wiele przyczyn ubytku mocy to i wiele sposobow na jej chronienie- Mozny sie nie zgodzic na ubytki mocy i wkurzyc ,ze to sie dzieje. Tez pomoze.Co by nie zrobil to i tak robi sie cos niefizycznymi.
Raz jeden przezroczysty ssal mnie jak konserwe to podnioslem rece niefiz. jak na rozstrzelaniu. Zdziwil sie ze go rozpoznalem,przeprosil i oddal.Nie z milosci tylko sie bal ze mu nakopie.

+Quote Post
Ketrab
post 26.06.2007 - 07:41
Post #15

Dusza Towarzystwa

Wmów sobie że ubytków nie ma , nie ma i nigdy nie było , myśląc o niej tylko wzbudzasz w sobie nowe wątpliwości a z Conchitą się nie zgodzę , stan chorobowy jest najlepszą metodą na paraliż senny ,zbyt płytki sen pozwala na łatwe LD , a nawet na OOBE . Przemęczenie pozwala na bardzo łatwe wejscie w stan jawa-sen bez dłuższego leżenia . Oczyszczenie energetyczne ,nigdy nie stosowałem (: wole wychodzić niż się oczyszczać(: hahahahaha

+Quote Post
Conchita
post 26.06.2007 - 08:55
Post #16

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Notatnik

Ty się Ketrab głupio nie śmiej, bo to oczywiste, że im ciało fizyczne słabsze, im mniej energii fizycznej tym łatwiej o OBE. Idąc dalej tym tropem śmierć z wycieńczenia jest najszybszą metodą na trwałe OBE czyli śmierć. Ja mam swoją drogę (widzę, że Darek Sugier też - choćby doradzając doładowanie energią serca czy masturbację, jako szybki środek na super miłą energię i relaks:) zgodnie z którą OBE wywołuje u mnie wzmocniona świadomość i właśnie dobry stan energetyczny, dużo energii plus konieczne pobudzenie świadomości ciała niefizycznego. OBE wywołane z braków energetycznych są krótkie i przycielesne, rzadko dochodzi do dalekich eksploracji, bo energii nie starcza. Oczywiście może to moje przekonania na ten temat, ale w moim przypadku zawsze OBE są wtedy krótsze i gorszej jakości. Post to co innego - realnie rzecz biorąc nie potrzebujemy aż tyle żarcia, ile pakujemy w siebie. Można korzystać z energii bezpośrednio. Są też tacy, którzy podobno wcale nie jedzą...

ALE! ja odpowiadam na post o brakach energii i jak im zaradzić, a nie o tym jak mieć OBE, bo od technik i sposobów roi się na naszym forum:):):)

+Quote Post
Ketrab
post 26.06.2007 - 10:13
Post #17

Dusza Towarzystwa

Conchita poniosło mnie ,jakiś mam dziś wspaniały humor może miłość z poza trafiła we mnie i zakorzeniła się na chwilę w CF ,nie wiem , czy zmęczenie fizyczne ma wpływ na energię w poza ? Nie był bym taki pewny
czy energia eteryczna jest marnowana w ŚF? , sam nie wiem jak na to patrzeć . Jeszcze raz przepraszam za mój humor ale jakoś tak mi wesoło ,może wariuje od obe ,chyba dam sobie siana .

+Quote Post
Conchita
post 26.06.2007 - 10:47
Post #18

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(Ketrab @ 26.06.2007 - 11:13) *
nie wiem , czy zmęczenie fizyczne ma wpływ na energię w poza ?

OKi:)
Mam swoją teorię (a więc może przekonanie) na ten temat. Napiszę, bo może ktoś coś już odkrył lepszego na ten temat i się uaktywni.

A więc wydaje mi się, że tu chodzi o świadomość fizyczną. OBE mamy podobno i tak każdej nocy z różną świadomością, ale chodzi o połączenie ze świadomością fizyczną. Jeśli ciało eteryczne jest zmęczone, mózg fizyczny, układ nerwowy itp. to wymusza właśnie sen jako stan regeneracji. Przy OBE w stanach braków energii, mózg i eteryczniak chcą odpocząć, więc zakończają szybko OBE, które traktowane jest jako stan czuwania.

+Quote Post
Angello
post 26.06.2007 - 11:23
Post #19

Guests

Ja swoją wypowiedz oparłem częściowo na ostatnio przeczytanej książce(zresztą pierwszej związanej z OBE). Według autora wyczerpanie fizyczne (choroba, niedożywienie, itp.) powodują, że siła ściągająca nas do ciała jest słabsza (Darek Sugier nazwał to chyba NG-C czy jakoś tak podobnie). Twierdził on również, że podczas snu opuszczamy ciało fizyczne na bardzo małą odległość(nieświadomie) i podczas tego procesu dochodzi do ładowania naszego ciała astralnego. Ciało astralne traktuje jako generator. On do świadomego wychodzenia z ciała używał metody, o której nie słyszałem z innego źródła, a mianowicie - spowalniał rytm swojego serca(zna ktoś może na to metodę?). Jego serce biło bardzo wolno już w dzieciństwie i dlatego wtedy przeżył wiele spontanicznych wyjść. Każda emocja (podniecenie, strach, wzruszenie, itp.) może spowodować powrót do ciała właśnie przez to, że zwiększa rytm naszego serca, częstsze oddechy i siła ściągająca nas do ciała staje sie większa. Spytany czy zbyt długa projekcja astralna może spowodować śmierć ciała fizycznego z wyczerpania odpowiedział, że jest to bardzo mało prawdopodobne, ponieważ nasza podświadomość do tego nie dopuści. Wszelkie hałasy w świecie fizycznym sprowadzają nas do ciała właśnie z tego powodu. Człowiek ten jednak przeżył duża część swoich podróży w świecie fizycznym i dlatego uważam, że Conchita może mieć racje. Wyższy stan energetyczny razem z wzmocnioną świadomością moim zdaniem pomaga w dalekich podróżach po świecie astralnym, a nie przycielesnym(fizycznym). Nie pozostaje nam nic innego jak trenować świadomość, koncentracje i wzbogacać się energetycznie. :)

Nie lubię pisać o rzeczach, których przeczytałem, a nie przeżyłem samodzielnie, ale w tym wypadku zrobiłem wyjątek. Wszystko, co napisałem proszę brać z dystansem, bo to nie jest moje własne doświadczenie!

Pozdrawiam.

+Quote Post
set.h
post 26.06.2007 - 12:15
Post #20

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Nie wiem czy chodzi o jakiś brak energi czy nie ale wydaje mi się że OBE związane jest z kondycją psycho- fizyczną w takiej relacji gdy umysł jest w miarę wypoczęty a ciało w dowolnej kondycji (zmęczone lub wypoczęte). Z doświadczeń wynika że gdy ciało zmęczone to łatwiej jest wyjść. Zazwyczaj mówiąc że jesteśmy zmęczeni mówimy o zmęczeniu fizycznym i dlatego niektórym jest lepiej wyjść jak są "zmęczeni". Z moich obserwacji o OBE łatwiej jak się zdrzemniemy tak z 30-40 min w ciągu dnia. To powoduje szybką regenerację umysłu ale niewystarczającą ciała. Dłuższa drzemka jest raczej niewskazana.
Reasumując uzyskanie OBE zależy przede wszystkim od uchwycenia tego subtelnego momentu gdy ciało zasypia a umysł jest jeszcze świadomy. Wtedy otwiera się furtka dla OBEmaniaków:D.

+Quote Post
Discoverer
post 26.06.2007 - 12:23
Post #21

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

Głodzenie się czy tez nie spanie przez dzień lub dwa, aby uzyskać później OBE to fatalna i strasznie desperacka droga i tak nie dająca gwarantu eksterioryzacji. A nawet, jeśli się uda to na krótko z kiepskim dostrojeniem z namiastką świadomości, która z braku snu odpłynie w głęboki sen a taki desperado niewiele z tego zapamięta. Stanowczo odradzam takich praktyk. Jak to się mówi w zdrowym ciele zdrowy duch.

Świadomość = Pamięć jak pisał Darek na czacie dokładnie tak jest im większa świadomość tym więcej jesteśmy w stanie dostrzec tym bardziej obszar niefizyczny i zaistniałe tam zdarzenia są wyryte nam w pamięci dostrojenie (obraz, dźwięk itp..) czy tez długość podróży stopień doznań wszystko to zależne jest od stopnia świadomości. Można by tu śmiało napisać też energia = świadomość. Jak i w świecie fizycznym i astralnym.
Inaczej oglądniesz film będąc wypoczęty skoncentrowany dobrze odżywiony a inaczej, jeśli tego wszystkiego tobie zabraknie. W pierwszym przypadku odbiór będzie dużo ciekawszy więcej detali dostrzeżesz spamiętasz a w drugim o ile nie zaśniesz to niewiele z filmu wyniesiesz puenta tez będzie gorzej odebrana, analiza filmu będzie słabsza a to z racji osłabienia braku energii dostarczana w postaci chodź by pożywienia.

Polecam medytacje przebywanie w stanie alfa jest przyjemne bardzo wzmacnia poprawia koncentracje regeneruje ubytki jest to niezwykły stan, ale i niezwykle trudno go osiągnąć. Pomocne mogą być tu dźwięki HS odpowiednie utwory.
Plus to, co nadmieniła Conchita jak i Zbyszek z wieloma ich stwierdzeniami się zgadzam.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park