|
|
![]() ![]() |
30.11.2009 - 14:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
można by zrobić eksperyment… taki bezpieczny:) w którym grupa będzie komuś czegoś życzyć a odbiorca ma to sobie odgadnąć. Trzeba tylko o ładunek emocjonalny zadbać no i może siłę przekazu (grupa nadawców). Przykłady? Np. pragnienie wypicia wody, albo ucieczki i schowania się przed domniemanymi psami myśliwskimi..:)
ćwiczenie o tyle praktyczne, że odbiorca uczy się rozpoznawać i odróżniać obce intencje od swoich/WJ. Grupa może umówić się na Chacie lub mailowo na ustalenie tematu intencji, następnie o określonej porze określonego dnia zaczynamy działać :) następnego dnia informujemy "ofiarę" kiedy próbowaliśmy na niego wpłynąć i pytamy co odczuwał/zauważył/robił. |
|
|
|
30.11.2009 - 19:50
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pamiętam, że robiliśmy już coś podobnego jak Zbychu chciał rzucić fajki. Staraliśmy się obrzydzić mu palenie ale się zawziął i nie dopuścił nikogo. ;)
|
|
|
|
30.11.2009 - 20:42
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
fajne :) ja sie na to pisze :)
|
|
|
|
30.11.2009 - 20:49
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Fragment:
Gdy opowiadałem mu o moim nowym zleceniu, przechwalając się niemiłosiernie, wywołałem w nim fale zawiści. Pragnął on wtedy, z całego serca, by mi się nie udało. Wypytywał o szczegóły, które mu podstępnie, układałem w zmyślonej kolejności Po godzinie ogarnęła mnie niezwykle intensywna fala niechęci do pracy. Odczułem chęć ucieczki z budowy, panikę, wściekłość i pretensje. Miałem już zwiać, nie dbając o konsekwencje, gdy zdrowy rozsadek mnie przed tym powstrzymał. Wnikające we mnie radosne światło, rozpogodziło mnie, świadcząc o kolejnym opiekuńczym uścisku Wyższej Jaźni. Po chwili rozluźniłem się, odczuwając zadowolenie z pracy. Wtedy zdałem sobie sprawę , ze podhaczył się do mnie znajomek. Ćwiczy się on w magi i szczyci wielkimi sukcesami. Gdy zalała mnie fala zwątpienia, nie rozpoznawałem w tym incydencie czyichś intencji. Doznania były niezwykle autentyczne i intensywne. Najczęściej, gdy ktoś śle mi wiązankę życzeń, to postrzegam jak moje ciało astralne wykonuje jakaś czynność, ta zażyczona prze kogoś. Jestem wtedy obserwatorem i mogę ocenić rodzaj czyjegoś pragnienia, tak jak bym w podświadomym planie wykonał narzucone mi ruchy oddzieloną, astralną częścią, nie podlegającą już mojej woli, mogąc zachować jednocześnie niezależność. Tym razem było inaczej. Ciało astralne się nie oderwało i tkwiło we mnie, gdy ta wredna intencja znajomego zaczynała się wdzierać w moja psychikę.. |
|
|
|
30.11.2009 - 20:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Właśnie Zbyszku, chciałbym tym experymentem pomóc innym i sobie w uświadamianiu sobie obcych wpływów, które Ty postrzegasz na poziomie ruchów ciał. Wiesz, my tak raczej nie potrafimy :)
Oczywiście przykład z psem jest niewłaściwy, wybierać będziemy tematy oparte na ogólnie pozytywnych emocjach, np. chęć na cukierka, czekoladę, gorącą kąpiel, szklankę mleka :) Jeśli eksperymenty takie będą się cieszyły powodzeniem to może przygotuję w przyszłości aplikację webową służącą do wprowadzania relacji do eksperymentów i jednoczesnego ich publikowania, itp. Czekamy na więcej chętnych |
|
|
|
01.12.2009 - 08:56
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na początku, źle zrozumiałem zwodniczy ten temat;p Jak najbardziej za , przyłączam się. Hell Yeah... ;p
|
|
|
|
01.12.2009 - 09:10
|
|
|
@GdaJan: nie do końca zwodniczy, bo uświadamianie sobie obcych wpływów to tak naprawdę obrona przed nimi. Nie możesz podjąć decyzji dopóki nie uświadomisz sobie, że masz wybór.
PROŚBA: każdy kto chce wziąć udział w eksperymencie proszony jest o adres email na PW. Pomysł z Chatem może być kłopotliwy ze względu na brak wolnego czasu na siedzenie i czekanie aż wszyscy się zjawią a maila można wysłać o każdej porze dnia i nocy. Zaczynamy w czwartek więc pośpieszcie się, bo święta za pasem. |
|
|
|
01.12.2009 - 10:37
|
|
|
Ostro ciśniesz Krzychu. W niedziele lecimy do 2012 , 13 -oficjalny termin, nie przegapcie:)
Z ta samoobrona to dobry pomysł. Rozmawiam często z Krzychem telef. zastanawiamy się czy to ciałkowanie do czegoś się może przydać. Uświadamianie sobie własnych nieświadomych reakcji, ich podstawy to chyba największa korzyść z tego duchowego ćwierkania. Miec w ciele fizycznym częściowo tak jak poza ciałem. Postrzegać niefizycznie w ciele fizycznym, to dobra gratka. Trzeba, by jakoś opracować to niefizyczna percepcje , jak i do czego dążyć, co jest ważne w niej i jak to zrobić by ja posiąść, bez tego magicznego cudowania i ezoterycznej sielanki:) Samemu często korzystam z niefizycznej percepcji. W pracy dobrze widać jak ludzie oszukują. Skoncentrowany jestem teraz na malowaniu i wspaniale się bawię , gdy pojawiają się mi wizualizacje przed obrazem. Wyglądają wręcz jak korektury, zawierające porady, co zrobić dalej. Często ludzie się zastanawiają co ich blokuje, co odwraca ich uwagę, psuje koncentracje, ze nie mogą sie trzymać wytrwale celu. Jest mnóstwo zaburzeń z zewnatrz, psujących nam nastrój. Większość konfliktów wynika z niefizycznej wymiany niechcianych inf. ze środowiskiem. To one są często przyczyna w nas wewnętrznego chaosu. Warto wiec ćwiczyć, rozpoznawać na czas nieświadome nabrać trochę luzu i dystansu. Lepiej się wtedy żyje i jest fajniej. |
|
|
|
01.12.2009 - 12:01
|
|
|
Proszę Administratorów o odpowiedź: czy jest jakiś sposób (i jaki?) by wysyłać PW do grupy osób? Jeśli tak, to wtedy możemy dać sobie spokój z mailami.
Teraz może napisze więcej o przebiegu eksperymentu: 1. Forum: wybieramy Odbierającego 2. ustalamy datę i czas "nadawania" 3. określamy Grupę Nadającą - chciałbym wiedzieć ile osób i kto nadawał 4. określamy sugestię i czas nadawania (trzeba przekazać czas nadawania do wiadomości Odbierającego, żeby w tym czasie nie robił niczego ryzykownego) 5. nadajemy :) 6. My piszemy relację, nasze wrażenia, itp. 7. Odbiorca pisze relację na Forum Czy są uwagi? to kto chce być pierwszym odbierającym? |
|
|
|
01.12.2009 - 17:51
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wiem, że na odbierającego najlepiej nadaję się Zbychu, ale on ma dużo roboty ;p
A co do wyżej opisanej formy, to sądze, że weekend może być najlepszy ;) |
|
|
|
01.12.2009 - 19:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja chciałbym na odbierającego :)
bom sceptyk a weryfikacje sie przydadzą ;) maila już daje na pw |
|
|
|
01.12.2009 - 19:49
|
|
|
ja tez uwazam ze weekend najlepsza pora i najlepiej w jakis rozsadnie wczesnych godzinach bo wieczory weekendowe roznie sie koncza :D
|
|
|
|
02.12.2009 - 06:59
|
|
|
ok, Dreamer - nie mam zasrzeżeń :)
weekend: może sobota w ok. 14-16? |
|
|
|
02.12.2009 - 09:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ciekawy eksperyment:)
Jeżeli jeszcze potrzebujecie chętnych, wchodzę w to. |
|
|
|
02.12.2009 - 20:20
|
|
|
jak dla mnie podany termin i czas jest wporzadku :) czekam na meila z instrukcjami ;)
|
|
|
|
02.12.2009 - 22:47
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Ja też bym chetnie sie w to pobawił
wiec jak jest miejsce to dopiszcie tam mnie :P |
|
|
|
02.12.2009 - 23:07
|
|
|
Ale ciśniecie, tyle chętnych. Liczyłem z kursem ciałkowym tak jakoś za rok,w 2012, by się coś wtedy wydarzyło wedle proroków, ale skoro są chętni, to Krzychu prowadź:)
Ostatnio Krzychu namawiał mnie mentalnie na picie mleka. Bylem wtedy chory i piłem go jak ciele, cały dzień z miodem, rozmyślając o znajomych. Hm- zawsze to robię, nawet jak jestem zdrowy:) Zastanawialiśmy się wtedy kto komu to mleko podlał. |
|
|
|
03.12.2009 - 12:31
|
|
|
Będziemy się komunikować przez email jednak, bo PW nie działa lub ja nie wiem jak wysyłać do wielu odbiorców na raz.
Proszę zatem o przysyłanie swoich adresów email na moje PW. Bez tego nie weźmiecie udziału w eksperymencie (maile będą wykorzystane tylko do rozesłania informacji związanych z eksperymentem i nie będą nigdzie publikowane). INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE Nadający: 1. gala 2. Gray 3. krzysztof 4, iguana 5. Józef 6. Zbyszek 7. GdaJan 8. effree Lista będzie aktualizowana do soboty 5.12.2009, godz 13.00. Odbierający: dreamer_the_one Data i czas nadawania / odbierania: sobota 2009-12-05, w ok. 14-16 Odbierający: 1. w tym czasie nie rób niczego ryzykownego, nie siadaj za kółkiem, nie zażywaj podejrzanych substancji ;), zajmij się czymś mało angażującym, typu czytanie książki, TV, spacer, bieganie, słuchanie spokojnej muzy, czy coś w tym stylu. Raczej nie spotykaj się ze znajomymi, bo to będzie przeszkadzać. Czas odbierania najlepiej spędzić samemu. Notuj na bieżąco wszystko co poczułeś, o czym pomyślałeś, jakie miałeś samopoczucie, co Ci przychodziło do głowy, na co miałeś ochotę, itp. 2. O godzinie 16-ej wykonaj kompletne notatki z przebiegu całego eksperymentu. Opublikujesz je dopiero w niedzielę, jak już wszyscy Nadający opublikują swoje tutaj. Nadający: Zarezerwujcie sobie jakieś spokojne i relaksujące miejsce, które zapewni Wam ciszę, spokój i samotność na czas nadawania. W sobotę między 13:30 a 14-ą podeślę grupie temat jaki będziemy nadawać oraz dokładny czas rozpoczęcia, więc bądźcie wtedy w sieci. Mam nadzieję, że z tym nie będzie problemu. Jeśli nie macie netu w domu to poproście kogoś z grupy żeby Wam sms-a podesłał z tymi informacjami. Przesyłanie: 1. zrelaksuj się, ("3 głębokie oddechy"), wprowadź się w stan wyciszenia, uspokojenia, np. poprzez liczenie oddechów, wizualizację, słuchanie muzyki relaksacyjnej, itp. 2. doładuj się energetycznie, wizualizuj energię spływającą na ciebie jak prysznic z góry, potem jak silny wiatr z dołu, lub innymi ulubionymi metodami. 3. Poproś o pomoc Twoje WJ, jeśli wiesz o co chodzi. Jeśli nie wiesz, możesz poprosić Boga, Anioła Stróża, Buddę, zmarłą babcię, itp. 4. skoncentruj się na czynności, która jest tematem do nadawania. Wyobraź sobie, że widzisz/czujesz Odbierającego jak wykonuje tą czynność. Rób to na luzie, nie napinaj się, to ma być zabawne. Niezwykle ważne jest by w trakcie nadawania poczuć emocje związane z tą czynnością. Np. jeśli czynnością jest bieganie to widząc Odbierającego biegnącego poczuj radochę płynącą z tego biegania, ścigania się, zabawy w berka, itp. Emocje są właściwym nośnikiem informacji, stąd nadają one jakby siły przekazowi. Wygląd Odbierającego nie ma większego znaczenia, ważne żebyś Ty czuł, że to jest ten Odbierający, który się zgłosił do tego konkretnego eksperymentu jako Odbierający. 5. W trakcie przekazu nie myślcie o niczym negatywnym, żadnej agresji, nerwów, czy tym podobnych. Siła grupy zwielokrotnia siłę każdego z jej członków, stąd uważajcie co nadajecie, by komuś z eksperymentatorów nie zaszkodzić. Jeśli czujesz się źle, boli Cię głowa, jesteś chory, czy na kacu - NIE BIERZ UDZIAŁU w eksperymencie, ponieważ Twoje objawy mogą udzielić się innym a oni mogą odebrać je jak własne i zażyć lekarstwa, które w ogóle nie są im potrzebne. 6. gdy poczujesz, że już wystarczy, zrób dokładne notatki swoich odczuć, wrażeń i przebiegu całego ćwiczenia. Nie oceniaj ich, nie komentuj i nigdzie nie publikuj aż do godziny 17.00. Po 17-ej możesz wpisać je w tym wątku, masz na to czas do końca dnia. UWAGA! Robimy ten eksperyment by wspomagać nasz własny rozwój, naszą wiedzę i zrozumienie tego, czym jest świadomość, jak ją poszerzać i po co. Niemniej każdy z nas bierze w nim udział na własną odpowiedzialność. Badacie nową dziedzinę wiedzy, wkraczacie na nowe lądy. Tak samo jak Kolumb :) tak i my musimy zachować ostrożność wkraczając w nieznane. I nie mamy co liczyć na to, że w jakiejś szkole ktoś nam coś doradzi :) Dlatego Wasze dokładne relacje są bardzo ważne. Jeśli eksperyment Was nie zniechęci to przygotujemy i rozpoczniemy cały cykl takich eksperymentów a może nawet powstanie aplikacja webowa do ich obsługi i automatyzacji. Eksperymenty te są zalążkiem długoterminowego i charytatywnego projektu rozwoju świadomości, który prawdopodobnie rozpocznę za jakiś czas. Wszystko zależy od Was i Waszego zaangażowania. Pozdrawiam i życzę powodzenia! |
|
|
|
03.12.2009 - 13:02
|
|
|
To mamy nowego projektanta swiadomosci:) Zycze , odwagi, wytrwalosci, bys sie nie zachlal, nie zniechecil, nie zawieruszyl, nie odpadl. i w zdaniu zawsze zaznaczal wyraznie WSPOLNIE |
|
|
|
03.12.2009 - 13:16
|
|
|
hehehe, dzięki Zbychu ;) Bierzesz udział?
PS. Jak będę miał dosyć to zrobię sobie przerwę. |
|
|
|
03.12.2009 - 14:29
|
|
|
Oczywiscie i to z niespodzianka. 13 lecimy, wiecie gdzie!!!!!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |