Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Rzeczywistości Alternatywne Albo Dziwaczny Ld
Conchita
post 02.07.2007 - 11:07
Post #1

OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Zajrzałam do swoich notatek i wygrzebałam kolejną sprawę, któa męczyła mnie swojego czasu:

Zasnęłam i miałam dziwaczny LD – z punktu widzenia innej rzeczywistości alternatywnej.

Ja – z rzeczywistości alternatywnej postanowiłam sobie zrobić wieczorem OOBE. Nie wyszło, wstałam po ćwiczeniu, ale czułam się dziwnie. Miałam pamięć i podświadomość z tamtej rzeczywistości a świadomość swoją obecną (porządną ostrą świadomość, nie jakieś mgliste cokolwiek). Ten dziwaczny układ powodował zaburzenia w myśleniu i koncentracji, nie mogłam się zsynchronizować do końca z tamtą. Czułam, jakby moja głowa była fizycznie, materialnie za mała, czułam ucisk oraz ból w okolicy 3 oka. Ból wzmagał się przy opuszczaniu głowy.
Obejrzałam mój tamtejszy pokój. W domu była rodzina – ojciec poprosił mnie o zrobienie kanapki, ale problemy w myśleniu utrudniły mi to niesamowicie – z trudem układałam plasterki kiełbasy obok siebie. Rodzice myśleli, że się zgrywam, brat – że się popisuję udając, że wyszło mi coś z próby OOBE (o której wiedział). Uciekłam do pokoju. Spojrzałam do lustra, aby skontrolować wygląd swoich ciał niefizycznych. Zdekoncentrowałam wzrok i spojrzałam w głąb: o zgrozo! Nie miałam głowy i szyi!!! W lustrze był tylko mój korpus! Zaczęłam szukać po innych poziomach energii, poprzełączałam się: zobaczyłam swoją głowę, taką jaką mam fizycznie na Ziemi. Reszta ciała była z innej materii – rzadsza oraz … szersza. Moja głowa była bardziej zwarta i gęsta, bardziej zbita. Wyglądało to razem makabrycznie!

Postanowiłam wprowadzić się w trans i połączyć z moją naturalną świadomością. Na stoliku miałam kasety z nagranymi sekwencjami muzycznymi odpowiadającymi moim LD (!). Złapałam pierwszą taśmę: były tam dźwięki do moich ostatnich LD: latania nad miastem i spotkania złego ducha (co błyskawicznie przewinęło mi się przed oczami). Włożyłam do maszyny i wykasowałam spotkanie ze złym duchem. Wzięłam inną kasetę „Siedem banków” i przypomniał mi się LD o lataniu nad złotym miastem z siedmioma bankami (???). Było mi wszystko jedno: załadowałam taśmę i weszłam w trans. Zaczęły pojawiać się przede mną elementy ulicy i czułam wibracje i oddzielanie się od ciała. Moje ostatnie odczucie stamtąd to radość, że wszystko idzie dobrze.

Tymczasem ja–obecna poczułam lekki ruch, podryfowałam i otworzyłam oczy w fizycznym ciele.

Może to dziwaczna kreacja mojej podświadomości...
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 02.07.2007 - 12:33
Post #2

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

O boże ale się porobiło z tymi ciałami.
Nie wiem czy to ciała czy nie ale lepiej podchodzić do tematu w jak najprostszy sposób. Może podczas leżenia jakaś żyłka się ucisnęła (zakladam że od leżenia na plecach) i mózg trochę tlenu za mało dostał. Chyba lepiej trzeba zbadać kręgosłup na odcinku szyjnym. Bo objawy to podobnie wyglądają.
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 02.07.2007 - 13:12
Post #3

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

hahha może mi się jakiś kanał energetyczny zatkał i poleciałam w LD bez głowy, która została w ciele fizycznym? hahahahaha!!!!! niewykluczone. nic pewne nie jest:)
Profile CardPM
+Quote Post
ciciak
post 14.07.2007 - 10:55
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1209

Czytam dużo Twoich postów.
Mam pytanie.
Czy jeszcze zwracasz prowadzenie OBE twojej całkowitej Jaźni, czy już jesteś poza takim etapem w rozwoju? Czy eksperymentujesz ze zwracaniem fazy do środka siebie?

M
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 14.07.2007 - 15:18
Post #5

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Faktycznie ostatnio dużo piszę. Ale to też dlatego, że przez tyle czasu siedziałam cicho, jak to mówią w szufladzie, i nie miałam możliwości skonfrontować z innymi swoich doświadczeń. Dlatego tak się cieszę, że tu dyskusja na temat i wymiana w pełni.

Czy zwracam prowadzenie WJ? Jakby to powiedzieć.... bo i tak i nie.... raczej współpraca. Część wydarza się z mojej inicjatywy, część dostaję gotowe. Teraz jest tak, że wychodzę i zaraz po wyjściu mówię głośno, czego chciałabym doświadczyć, a WJ zapewnia warunki. Ale są to rzeczy ogólne - np. odzyskanie, chcę przeprowadzić kogoś zmarłego i za chwilę widzę światełko na które się kieruję i mamy odzyskanie:)

Wcześniej było inaczej i WJ i NP przejmowało/li inicjatywę - były to bardzo intensywne i ciekawe doświadczenia, lekcje, testy, trudne sytuacje, lekcje odzwyczajania się od reakcji, przekonań ziemskich. Drobne jazdy po przeszłych wcieleniach, lekcje przy wcielaniu się w różne role... Ukończyłam jakiś tam stopień 3 i totalnie przestali, zostawili mnie sobie. Teraz mamy tak jak pisałam wcześniej, już nigdzie sami mnie nie ciągną, ostatni test to był wyjątkowy, bo na odzyskiwacza, czy dam radę przy normalnej świadomości i w warunkach z OBE.

Obecnie nie eksperymentowałam jeszcze ze zwracaniem fazy do siebie w sposób jaki tu piszecie. Ale eksperymentowałam za to ze zwracaniem fazy do źródła świadomości, do WJ i to były najlepsze doświadczenia mojego życia, kluczowe, na całe życie je zapamiętam. Ale takie zwracanie fazy do serca też musi być mocne!!! Kiedyś mnie dopadły mocne energie miłości to mi rozerwało ciała niefizyczne i tym najlżejszym leciałam do góry prosto do wielkiej białej połączonej świadomości. NP mieli trochę roboty, żeby mnie zawrócić i potem pozbierać do kupy, połączyć z niższymi ciałami:). Niestety dla moich NP jestem totalna brawurka i praktycznie nie mam lęków poza ciałem, więc pakuję się wszędzie, gdzie wydaje mi się, że coś fajnego znajdę. Kilka razy zostałam wyrzucona z różnych miejsc jak psiak :). Hahahaha spróbujcie w OBE wrzucić z zaskoczenia ident-cel swojego NP, zobaczcie jakie jaja wyjdą!!!:):):))
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic