oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

94 Stron V  « < 78 79 80 81 82 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jestem Początkujący, Tutaj początkujący mogą zadawać swoje pytania
Bagnet
post 04.06.2011 - 19:25
Post #1660

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam, chciałem opowiedzieć o problemie kolegi, bo ja sam sobię poradzę (tak myślę :) ).
Otóż, gdy zasypia, czasami jest w takim transie. i nagle z tego transu wytrącaja go takie nagłe dreszcze. Tak wiecie, tak jakby ktoś nagle nim potrząsnął. I nie potrafi się tych "dreszczy" pozbyć. Co ma robić?
Go to the top of the page

+Quote Post
hitmack47
post 04.06.2011 - 20:05
Post #1661

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT
I nie potrafi się tych "dreszczy" pozbyć. Co ma robić?

Nic... To zryw miokloniczny. Nie da się tego pozbyć. Upierdliwe zjawisko, ale cóż trudno

+Quote Post
masa
post 04.06.2011 - 21:20
Post #1662

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Straszne pierdoły tam piszą;p Do niczego nie potrzebne;p Zajebiste mamy forum:)

+Quote Post
Aleister Crowley
post 05.06.2011 - 05:30
Post #1663

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ostatnio pojawił się u mnie problem z zapamiętywaniem snów. Robie wszystko tak jak trzeba - medytacja przed snem, anfrimacja, dzienniczek, ale mimo to nic nie pamiętam, a jeśli w ogóle to jakieś urywki tylko. Nie pracuje ciężko fizycznie, nie przejadam się, a więc co się dzieje ?

+Quote Post
UllaAngel81
post 05.06.2011 - 09:58
Post #1664

Znajomy Rodziny

Dlamnie taki okres oznacza tkzw. Cisze Przed Burza, po okresie ciszy ktora tłumacze sobie symbolicznie ze podswiadomosc odbywa podróże do najdalszych i najgłębszych stronic KSIEGI AKASHY, i analizuje ktore informacje ujawnic a ktore nie. Poniewaz jezeli (u mnie) przeminie okres ciszy miewam bardzo intesywne sny
prorocze dotyczące nadchodzacych gwałtownych zmian w życiu,(czasami w aspekkcie fizycznym a czasami duchowym) mających nastapić w ciągu kilku tygdni.

+Quote Post
ajsu91
post 12.06.2011 - 22:18
Post #1665

Znajomy Rodziny

Witam wszystkich ponownie :)
Co prawda dawno tu już nie zaglądałem i dawno nie ćwiczyłem wychodzenia, ale mam ponownie zamiar wrócić. Tak więc wczoraj leżałem sobie i z początku przez dłuższy czas nic się nie działo, lecz po chwiliprzestałem czuć ręce tak do łokci oraz nogi mniej więcej do kolan. I w tym momencie czuję jakby te części ciała się unosiły. Opisywałem już to kilka razy, lecz nadal nie potrafię sobie z tym poradzić, nie wiem co dalej

I przypomniało mi się kiedyś coś takiego:
Otóż spałem sobie i nagle w środku nocy poczułem dziwne 'coś'. A konkretnie to poczułem, iż łóżko mi się kolebie na boki. Tak więc obudziłem się i usiadłem w łóżku i patrzę co jest grane... Pokój był cały czerwony (mimo iż ściany mam białe i mam pełno plakatów, a żadnego nie było widać), no i do tego wszystkiego łóżko po prostu mi się unosiło w powietrzu i nadal się kolebało. Przestraszyłem się niemało i chciałem krzyczeć, lecz nie mogłem wydobyć głosu. Trwało to dość długo. I nagle poczułem jak się faktycznie budzę i już wszystko było ok. Mógłbym uznać to za sen, lecz to było strasznie realne.
Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam :)

+Quote Post
andrzej93
post 18.06.2011 - 12:22
Post #1666

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

mam pytanko czy będzie zrobione coś takiego dla wyższego poziomu ? bo mam pytanko dotycząc mojego wpisu klik

+Quote Post
damcik1995
post 18.06.2011 - 17:44
Post #1667

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Ja standardowo, chociaż nie chcę mieć to i tak mam rano OOBE. Ostatnimi dniami cały czas mi wychodzi, od jakkiegoś pół roku. Zaczęło się tak, poniedziałek, normalny szkolny dzień, poszedłem pod prysznic i poszedłem jeszcze chwilkę poleżeć w łóżku, zaczęły się już dziwne myśli, sny itp. W końcu opuszczałem ciało, ktoś krzyczał "pomóż mi!, pomóż mi!" no i powiedziałem sobie "skoro ktos mnie wola, to ktos mnie tam chce" i jakos na sile sie przedostalem na druga strone, bylo swietnie i tak caly tydzien. :)

+Quote Post
vrizz
post 20.06.2011 - 21:32
Post #1668

Przechodzień

a ja mam z tym problem :/ probuje probuje i nic :/

+Quote Post
andrzej93
post 21.06.2011 - 20:05
Post #1669

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

:) dokładnie

+Quote Post
ajsu91
post 27.06.2011 - 15:48
Post #1670

Znajomy Rodziny

CYTAT(damcik1995 @ 18.06.2011 - 18:44) *
Ja standardowo, chociaż nie chcę mieć to i tak mam rano OOBE. Ostatnimi dniami cały czas mi wychodzi, od jakkiegoś pół roku. Zaczęło się tak, poniedziałek, normalny szkolny dzień, poszedłem pod prysznic i poszedłem jeszcze chwilkę poleżeć w łóżku, zaczęły się już dziwne myśli, sny itp. W końcu opuszczałem ciało, ktoś krzyczał "pomóż mi!, pomóż mi!" no i powiedziałem sobie "skoro ktos mnie wola, to ktos mnie tam chce" i jakos na sile sie przedostalem na druga strone, bylo swietnie i tak caly tydzien. :)

Od pół roku, a nawet więcej, to ja się staram, ale nic mi cie wychodzi prócz tego co już tu kilka razy opisywałem :(

+Quote Post
PanBuch
post 02.07.2011 - 11:50
Post #1671

Członek Rodziny

predzej czy pozniej i tak mu to minie .. botem bedzie tylko wspominal ze kiedys mial "to" codziennie..

+Quote Post
Silverka
post 08.07.2011 - 09:44
Post #1672

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Wynik super:) Gratulacje OOBE i wizyty Niefizycznych :) Powodzenia w podróżach

+Quote Post
puppy
post 31.07.2011 - 21:21
Post #1673

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mam kilka pytań
1.Czy dzięki nagraniom takim jak I-Dosery ,Astral projection itd mogę osiągnąć OBE od razu bez żadnych ćwiczeń
2.Podczas próby OBE metodą Roberta Monroe (osiągnięcie warunku A) mam problem z koncentracją na przedmiocie (po prostu nie mogę się skoncentrować bo natychmiast mam inne myśli)
3.Czy prościej byłoby nauczyć się LD a później z niego wyjść
4.Czy metody typu OBE w minutę działąją

+Quote Post
ajsu91
post 01.08.2011 - 22:01
Post #1674

Znajomy Rodziny

Puppy, co do pierwszego pytania to próbowałem jakiś czas temu z dosem Astral Projection i za pierwszym razem miałem coś takiego, że otworzyłem niefizyczne oczy i dalej nic, otworzyły się te fizyczne. Zamknąłem je i próbowałem ponownie i ten sam efekt. Co prawda ćwiczyłem wcześniej bez tego, ale nie wychodziło, a z dosem było zupełnie na spontanie

+Quote Post
puppy
post 02.08.2011 - 13:12
Post #1675

Dusza Towarzystwa

Notatnik

I jeszcze jedno małe pytanie
Czy to co mówią w próbce tego nagrania to prawda?

+Quote Post
Fishi
post 04.08.2011 - 13:47
Post #1676

Gość Rodziny
*

Notatnik

Mam problem z fazą pomiędzy. Tzn. relaksacja ok, koncentracja ok, przychodzą głosy i półsen/koncentracja wyrywa mnie często jak już coś się zaczyna dziać czyli wibra, lekkie oddzielanie, szum uszny. W tym stanie wystarczy mi wizualizacja pomieszczenia i odrazu pojawiają się głosy i ten lekki sen, ale nie wiem co dalej z tym zrobić bo co chwile wraca mnie do 'patrzenia w ciemność' i tak na zmianę.

+Quote Post
puppy
post 04.08.2011 - 17:55
Post #1677

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Coś dla początkujących
Film Pod podszewką snu (autorstwa ludzi z tego forum)

+Quote Post
pietrex
post 04.08.2011 - 23:58
Post #1678

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(puppy @ 04.08.2011 - 18:55) *
Coś dla początkujących
Film Pod podszewką snu (autorstwa ludzi z tego forum)

Doceniam wkład włożony w produkcję tego filmiku ale wydaje mi się, że nie będzie on pomocny dla nowicjuszy :P
Oprawa wizualna jak i dźwiękowa rodem z horroru nie przyciągnie raczej początkujących "obemaniaków", a wręcz przeciwnie - zachęci do zadawania pytań typu "Czy podczas OOBE możemy spotkać demony?".
Wszystkim zainteresowanym polecam np. zakup książki Roberta Monroe, która wyjaśni wiele niejasności.
Pozdrawiam

+Quote Post
Deimond
post 05.08.2011 - 01:08
Post #1679

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(pietrex @ 05.08.2011 - 00:58) *
Doceniam wkład włożony w produkcję tego filmiku ale wydaje mi się, że nie będzie on pomocny dla nowicjuszy :P
Oprawa wizualna jak i dźwiękowa rodem z horroru nie przyciągnie raczej początkujących "obemaniaków", a wręcz przeciwnie - zachęci do zadawania pytań typu "Czy podczas OOBE możemy spotkać demony?".
Wszystkim zainteresowanym polecam np. zakup książki Roberta Monroe, która wyjaśni wiele niejasności.
Pozdrawiam

Ja mam wrażenie że za bardzo ludzie dziwaczeją pod wpływem oobe podczas gdy taki Moroe był dalej spokojny bez niepotrzebnych filozofii - wystarczy pooglądać wywiady z nim na tubie. Może dla tego że ne mamy kulturowo takich doświadczeń. Aspekty - jaźnie prorokowanie - ja to rozumiem i akceptuję - tylko na ww filmiku brzmi to niewiargodnie- oprócz starszego pana mówiącego o tym w sposób naturalny i jeszcze jakis koleś jeden z bródką w długich włosach. A reszta tak troche nienaturalnie wyszła(sztuką jest to aby komuś nieświadomemu pokazać w prosty sposób co jest poza - a tak to tylko obenauci dla obenautów). Może dlatego że byli spięci przed kamerą. Jak wystarujesz komuś nowemu z tekstami typu to był pewien aspekt mnie który coś tam robił - to nie ma szans żeby zakumał- a uzna Cię jeszcze za szarlatana i dziwaka. Sory to tylko krytyka filmiku nie OOBE. Tak to przynajmniej odebrałem.

Jeszcze żeby była jasność - jestem również pełen uznania dla autorów i występujących w nim ludzi. Miałem okazję nagrywać muzykę zespołu - i wiem że po ilku razach zatraca się dystans i zimny ogląd. później jak się patrzy z boku to niektóre rzeczy zrobiło by się inaczej.

+Quote Post
Rise
post 05.08.2011 - 10:20
Post #1680

Częsty Gość Rodziny
**

A ja mam takie krótkie pytanie.
Miałam trochę przerwy od prób oobe, ale dziś w nocy miałam taki niby sen (mam nadzieję że to nie był sen, tylko jawa ;>) i postanowiłam do tego wrócić.
Na roku szkolnym muszę się wysypiać, ale na wakacjach muszę się tego nauczyć! Wiem, mało czasu już.

Dlatego postanowiłam skorzystać z tego kursu trwającego 10 dni, który jest podany na dole strony.
Czy ktoś już go używał?
Czy dał efekty?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

+Quote Post

94 Stron V  « < 78 79 80 81 82 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park