|
|
![]() ![]() |
13.05.2012 - 13:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam. Jestem początkujący w oobe i jestem ciekawy, czy jeśli w to wierze szybciej wejdę w ten stan??? Czytałem posty na forum i ludzie mówią ,że to daje dużo. I chciałbym wiedzieć czy to prawda, że niektórzy próbują wejść w oobe przez kilka lat i im się to nie udaje??? niby prawda,ale nie warzne jak mocno ktoś wierzy ,warzne czy się stara i nie leni |
|
|
|
13.05.2012 - 16:19
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
13.05.2012 - 19:03
|
|
|
Słyszałem coś o jakimś ospóło co to takiego????? słyszałem, że to jest jakaś granica którą trudno przejść. A jak już jest to jak przez to przejść??????
|
|
|
|
13.05.2012 - 19:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Słyszałem coś o jakimś ospóło co to takiego????? słyszałem, że to jest jakaś granica którą trudno przejść. A jak już jest to jak przez to przejść?????? to twur darka sugiera a dokładniej ospuo[obszar stworzony przez umysł obserwatora] czyli jak już wyjdziesz to się tam znajdujesz i to można nazwać oobe [wyjściem] osobiście nie widze rużnicy miedzy oobe/LD a innymi nazwami:P |
|
|
|
13.05.2012 - 20:06
|
|
|
A jak szybko doszedłeś do oobe czy dużo wysiłku w to włożyłeś?????
|
|
|
|
13.05.2012 - 20:17
|
|
|
A jak szybko doszedłeś do oobe czy dużo wysiłku w to włożyłeś????? heh nie nazywam oobe obe bo nigdy nie wyszłem sam tylko mie mistrzu wyciągł :( dlatego nigdy nie mogę się poszczycić oobe:( pierwsze "oobe" miałem jakieś 8 lat temu [na profilu mam napisane dokładniej] (wyprzedzam pytanie nie wiem kim jest mistrzu ): |
|
|
|
14.05.2012 - 17:48
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wychodząć po za temat ... :)
Czy podczas OBBE można zauważyć elektryczność ? czyli świecące żarówki,diody,lampy cokolwiek związane że sztucznym oświetleniem ??? Te pytanie mnie strasznie zastanawia :P |
|
|
|
14.05.2012 - 19:56
|
|
|
Wychodząć po za temat ... :) Czy podczas OBBE można zauważyć elektryczność ? czyli świecące żarówki,diody,lampy cokolwiek związane że sztucznym oświetleniem ??? Te pytanie mnie strasznie zastanawia :P Wiesz co oobe jest to prawie idealna kopia świata prawdziwego więc sądzę, że mogą tam takie rzeczy występować. Nie powiem ci tego w 100% pewny odpowiedzi, ponieważ dopiero zaczynam ćwiczyć oobe i jeszcze nie próbowałem wejść. Lecz kiedy słuchałem osób które weszły w oobe i mówią one, że jest to kopia świata prawdziwego dlatego też sądzę, że takie rzeczy tam występują. |
|
|
|
14.05.2012 - 21:27
|
|
|
No właśnie podczas moich spontanicznych wyjść nie widziałem świateł tam gdzie powinny być :P i tak mnie to zastanawia czy to może pomóc w odróżnieniu OBBE od LD bo we śnie wszystko jest możliwe :)
|
|
|
|
15.05.2012 - 14:51
|
|
|
No właśnie podczas moich spontanicznych wyjść nie widziałem świateł tam gdzie powinny być :P i tak mnie to zastanawia czy to może pomóc w odróżnieniu OBBE od LD bo we śnie wszystko jest możliwe :) Wiesz da się odróżnić OOBE od LD nie wiem dokładnie jak ci to napisać ale da się odróżnić. Spójrz na swoje ciało gdy wyjdziesz z ciała fizycznego i w oobe możesz latać. |
|
|
|
15.05.2012 - 15:32
|
|
|
Wiesz da się odróżnić OOBE od LD nie wiem dokładnie jak ci to napisać ale da się odróżnić. Spójrz na swoje ciało gdy wyjdziesz z ciała fizycznego i w oobe możesz latać. Wiem że da się odróżnić i że są różne metody na sprawdzenie tego lecz interesuje mnie akurat tylko ta kwestia w tym momencie " Czy można zauważyć elektryczność podczas wyjścia? " czy ktoś zwrócił na to uwage :) |
|
|
|
15.05.2012 - 16:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wiem że da się odróżnić i że są różne metody na sprawdzenie tego lecz interesuje mnie akurat tylko ta kwestia w tym momencie " Czy można zauważyć elektryczność podczas wyjścia? " czy ktoś zwrócił na to uwage :) Ale im ćwieka wbiłeś... :) Ja nie udzielę odpowiedzi, bo jestem tu Wielkim Kłamcą. |
|
|
|
15.05.2012 - 16:26
|
|
|
|
|
|
|
15.05.2012 - 20:08
|
|
|
|
|
|
|
16.05.2012 - 17:09
|
|
|
No już... Kolega ma nurtujące go pytanie. Jakiś guru mógłby to wytłumaczyć?
|
|
|
|
16.05.2012 - 18:09
|
|
|
|
|
|
|
16.05.2012 - 19:34
|
|
|
No dobra, ty jesteś wielkim guru, a my to nędzne pluskwiaki. Jeżeli już wszystko spoko i wybaczysz nam to czekamy na jakąś opinie w tej sprawie :awe: Zatańczyłem magiczny taniec zachlanego szamana, odmruczałem "Ojcze Nasz" na wspak i już wiem. Malowany, skąd wiesz... gdzie powinny być światła? Jaką masz pewność, że żarówki były włączone dokładnie w chwili, gdy na nie patrzyłeś? Jeśli nie jesteś pewien, proponuję mały eksperyment: Każ komuś w rodzinie włączyć umówioną lampkę nocną o wybranej godzinie (np. o drugiej nad ranem) i niech świeci sie ona przez pół godziny. Potem światło zostaje zgaszone. Na stoliku przy lampce stoi zegarek. Postaraj się wyjść z ciała o wybranej godzinie. Następnie udaj się do umówionej lampki i przekonaj się, czy świeci. Sprawdź też godzinę na zegarku. Spróbujesz? Wstrzymam się na razie z ostatecznym komentarzem. Na razie nie powiem Ci, jaki powinien być wynik tego eksperymentu w przypadku OOBE. Powiem jedynie, abyś wybrał godzinę między północą a drugą nad ranem. W tym okresie OOBE doznaje się najsilniej :P. |
|
|
|
16.05.2012 - 20:47
|
|
|
Zatańczyłem magiczny taniec zachlanego szamana, odmruczałem "Ojcze Nasz" na wspak i już wiem. Malowany, skąd wiesz... gdzie powinny być światła? Jaką masz pewność, że żarówki były włączone dokładnie w chwili, gdy na nie patrzyłeś? Jeśli nie jesteś pewien, proponuję mały eksperyment: Każ komuś w rodzinie włączyć umówioną lampkę nocną o wybranej godzinie (np. o drugiej nad ranem) i niech świeci sie ona przez pół godziny. Potem światło zostaje zgaszone. Na stoliku przy lampce stoi zegarek. Postaraj się wyjść z ciała o wybranej godzinie. Następnie udaj się do umówionej lampki i przekonaj się, czy świeci. Sprawdź też godzinę na zegarku. Spróbujesz? Wstrzymam się na razie z ostatecznym komentarzem. Na razie nie powiem Ci, jaki powinien być wynik tego eksperymentu w przypadku OOBE. Powiem jedynie, abyś wybrał godzinę między północą a drugą nad ranem. W tym okresie OOBE doznaje się najsilniej :P. Hmm... eksperyment raczej nie wchodzi u mnie w gre :P lecz odpowiadam skąd wiem gdzie powinny być światła a ich nie było : - dioda od kontaktu - dioda DVD - dioda od tv - diody od komputera - oraz najwaźniejsze zegar elektroniczny wyświetlajacy jebitnie wielką czerwoną godzine :P Podczas moich spontanicznych wyjść nigdy ich nie było choć zwróciłem na nie wielką uwage :) po przebudzeniu wszystko było ok wiec o braku prądu nie ma mowy :P Ten sam problem przeczytałem w jednym z postów jakiejś koleżanki nie pamietam już co to był za post lecz opisywała że zadne lampy nie świeciły :P dlatego tak mnie to cholernie zastanawia :P |
|
|
|
16.05.2012 - 22:35
|
|
|
Ja reprezentuję bardzo sceptyczne podejście do realizmu w OOBE. Niemniej, Twoje wrażenia lekko mnie dziwią.
A co na to inni? Obserwujecie brak elektrycznego światła? |
|
|
|
17.05.2012 - 09:44
|
|
|
A i oszem, górne światlo i lampka u mnie w pokoju nie działają, tzn. nie mogę ich włączyć przełącznikiem. Elektroniczny zegarek, także z czerwonymi cyframi świeci się, chociaż godzinę, co spojrzenie wskazuje inną.
Na zewnątrz chyba widziałem palące się na osiedlu oświetlenie. Wydaje mi się, że elektryczności w poza jako takiej, płynącej w gniazdku nie ma. A to, że działa zegarek, czy światlo się świeci, jest jakoś odtworzone, bo my uważamy, że tak powinno być. Zresztą po co nam tam elektryczność? ;] |
|
|
|
17.05.2012 - 18:22
|
|
|
A i oszem, górne światlo i lampka u mnie w pokoju nie działają, tzn. nie mogę ich włączyć przełącznikiem. Elektroniczny zegarek, także z czerwonymi cyframi świeci się, chociaż godzinę, co spojrzenie wskazuje inną. Na zewnątrz chyba widziałem palące się na osiedlu oświetlenie. Wydaje mi się, że elektryczności w poza jako takiej, płynącej w gniazdku nie ma. A to, że działa zegarek, czy światlo się świeci, jest jakoś odtworzone, bo my uważamy, że tak powinno być. Zresztą po co nam tam elektryczność? ;] No właśnie próbujac włączyć światło kontaktem też nie mogłem (a próbowałem oj próbowałem :P ) czytając książki Monroe (to było dość dawno więc nie pamietam dokładnie ) opisywał coś kiedy znalazł się nad drutami elektrycznymi przez co wrócił od razu do ciała :) (mogę coś mylić ) wiec może elektryczność ma tutaj jakiś istotny element lub to tylko moja marna teoria :P Postaram sie bardziej zwrócić uwagę na ten element :) Bo próbowałem też w przypadku LD które mam dość często i elektryczność działała wedle uznania :P w każdym razie mam rozkmine do rozwikłania :P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |