|
|
![]() ![]() |
27.11.2012 - 23:43
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
07.12.2012 - 20:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy mógłbym poprosić żeby ktoś mnie chociaż trochę rozbudził we śnie żebym chociaż sny pamiętał? O wyciągnięcie nie proszę ponieważ nie wierzę że na moim obecnym etapie rozwoju jest to możliwe, ale jakby komuś się udało to byłbym wdzięczny.
|
|
|
|
07.12.2012 - 20:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy mógłbym poprosić żeby ktoś mnie chociaż trochę rozbudził we śnie żebym chociaż sny pamiętał? O wyciągnięcie nie proszę ponieważ nie wierzę że na moim obecnym etapie rozwoju jest to możliwe, ale jakby komuś się udało to byłbym wdzięczny. Bez wiary w swoje możliwości daleko nie zajedziesz. Uwierz w siebie. Wstań po paru godzinach. Rozbudź siebie i DZIAŁAJ. DO BOJU!! |
|
|
|
07.12.2012 - 20:38
|
|
|
Budzik już nastawiony na 4:00, zablokowałem się na OOBE jak pierwszy raz dostałem wibracji bez paraliżu. Ćwiczyłem ładnych parę lat temu metodę 4+1 i słuchałem po rozbudzeniu taśm Monroea.
Za młody byłem i nie miałem celu w OOBE. |
|
|
|
31.01.2013 - 21:54
|
|
|
Witam. Tak jak w temacie więc wiadomo o co chodzi. Mam wiele pytań i chce podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak więc tematyka oobe jest mi znana (jak na razie) tylko teoretycznie od około pół roku, ale wtedy byłem przerażony możliwościami co napawało mnie tylko strachem. Wszystko zaczęło się tak na prawdę od tematyki LD ok. 1,5 roku temu, a jego praktykę rozpocząłem też mniej więcej w tym okresie. tak czy inaczej wypróbowałem wiele technik, ale efekty nie były zadowalające. Jak dotąd miałem 3 okazje świadomego snu, czyli odzyskania świadomości we śnie, którą niemalże natychmiast traciłem. Od miesiąca zgłębiam tematykę oobe i jestem w trakcie próbowania uzyskania tego stanu. Jak na razie nie miałem poważniejszych efektów, ale parę dni temu zanim jeszcze zdecydowałem się nawet zajrzeć tu do parku doznałem nietypowego snu. A mianowicie położyłem się jak co noc spać z zamiarem wyjścia z ciała (zresztą teraz co noc kładę się z takim zamiarem) rozpierała mnie pozytywna energia wyjścia, ale po chwili zaśnięcia ok. 5h obudziłem się samoistnie oczywiście w realu. Usiłowałem się wtedy posłużyć tą metodą z wpatrywaniem się przez zamknięte oczy i zasypiania na 3sek. i tak do skutku. Jednak nie rozbudzałem się na tyle poważnie i znowu zasnąłem. Gdy już zasnąłem miałem sen, oczywiście to nie był LD ani świadome OOBE. We śnie usłyszałem autentyczny dzwonek do drzwi do mojego domu i się znowu rozbudziłem. Jednak w realu było już blisko nad ranem, ale cisza jak makiem... Potem znowu zasnąłem, a po koniecznej niedługo potem pobudce pamiętałem całą sytuację ze snu z najmniejszymi szczegółami, które tkwią mi nadal w pamięci, ale już nie będę pisał tu książki o moim śnie. był on szczególny nie tylko ze względu na jego zapamiętanie a zdania sobie sprawy z jego znaczenia dla mojego rozwoju ukierunkowanego w stronę oobe. Dzisiejszej nocy miałem sen o podobnym charakterze jednakże bez wyjścia i bez świadomości, a jedynie jego zapamiętanie.
Pytanie 1. : Czy w astralu jest możliwość spotkania się osób, które właśnie wychodzą, tzn. czy np ja mógłbym spotkać ciebie? P.S. Mam nadzieję że dzisiaj mi się uda i mam nadzieję, że ktoś przeczyta tą "skromną" wypowiedź i da mi znać, że ten temat nie jest martwy, może coś mi poradzi i jeśli może odpowie na pytania, które będę zadawał w następnych postach. |
|
|
|
31.01.2013 - 22:09
|
|
|
Jasne, jednak tak z przypadku jest to bardzo mało prawdopodobne. Przeważnie ma się inne plany. Wskazówka na dzisiejszy dzień brzmi: zaakceptuj rzeczywistość i już jak zauważyłeś, świat zwariował.
Cierpliwie i z jak największą świadomością wychodź. Ja czekam na wibracje. No i pamiętaj, by nie skupiać się na dialogu wewnętrznym i na obrazach. No i tyle. PS Nie miej nadzieji - DZIAŁAJ. |
|
|
|
01.02.2013 - 11:03
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
potrzebuję skutecznej afirmacji dla kolegi, którego czepiają się w astralu prawdopodobnie strzygi bądź szaraki,
wiem że ułożenie afirmacji nie jest skomplikowane lecz prosiłbym o naprawdę dobrą sprawdzoną afirmację ochronną, najlepiej z początkiem "Jam Jest" chodź nie koniecznie, będę niezmiernie wdzięczny za pomoc :-) pozdrawiam |
|
|
|
01.02.2013 - 11:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jam jest świadomym bytem, który wyraża sprzeciw jakimkolwiek próbom ingerowania w moją podróż poza cielesną.
|
|
|
|
01.02.2013 - 12:52
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
potrzebuję skutecznej afirmacji dla kolegi, którego czepiają się w astralu prawdopodobnie strzygi bądź szaraki, wiem że ułożenie afirmacji nie jest skomplikowane lecz prosiłbym o naprawdę dobrą sprawdzoną afirmację ochronną, najlepiej z początkiem "Jam Jest" chodź nie koniecznie, będę niezmiernie wdzięczny za pomoc :-) pozdrawiam Jestem czymś więcej niż ciałem fizycznym. Ponieważ jestem czymś więcej niż materią fizyczną, więc mogę postrzegać to, co jest większe niż świat fizyczny. Dlatego gorąco pragnę rozwijać i doświadczać, poznawać i rozumieć, kierować i posługiwać się takimi wyższymi energiami i systemami energetycznymi, które mogą być konstruktywne i korzystne dla mnie i dla tych, którzy kroczą tą samą drogą. Również gorąco pragnę pomocy i współdziałania, wsparcia i zrozumienia tych istot, których mądrość, rozwój i doświadczenie są równe moim lub większe od moich. Proszę ich o przewodnictwo oraz o ochronę przed jakimkolwiek wpływem lub siłą, które mogłyby mi przeszkodzić w realizacji wyrażonych przeze mnie życzeń. |
|
|
|
01.02.2013 - 12:56
|
|
|
Dziś w nocy nic się nie wydarzyło nawet snu dobrze nie zapamiętałem. Oczywiście nie poddaje się, próbuję dalej. Jednak czuję zanikanie tej pierwotnej energii entuzjazmu, a raczej czuję nabycie takiej monotonni.
Pytanie 2. : Czy zawsze przed próbą, warto spać 4h, a potem rozbudzać się i właśnie mieć zamiar wyjścia? |
|
|
|
01.02.2013 - 13:36
|
|
|
Dziś w nocy nic się nie wydarzyło nawet snu dobrze nie zapamiętałem. Oczywiście nie poddaje się, próbuję dalej. Jednak czuję zanikanie tej pierwotnej energii entuzjazmu, a raczej czuję nabycie takiej monotonni. Pytanie 2. : Czy zawsze przed próbą, warto spać 4h, a potem rozbudzać się i właśnie mieć zamiar wyjścia? Dasz radę. Satysfakcja ogromna z wyjścia. Śpisz ile chcesz, ale mniej niż zwykle. Miałem etap, w którym spałem 6-7h i miałem potem oobe. Najważniejsze jest tu duża ilość świadomości i zmęczone ciało fizyczne. |
|
|
|
01.02.2013 - 13:39
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mi zmęczone ciało fizyczne przeszkadza cholernie. Po przebudzeniu, rozbudzeniu nie mam mocy, aby się zrelaksować i koncentrować. Pragnienie snu zwycięża.
Zastanawiałem się jednak jak to zmęczenie wykorzystać i nie wiem:) Serafis masz jakąś radę jak przezwyciężyć pragnienie uśnięcia? |
|
|
|
01.02.2013 - 18:48
|
|
|
Hmm... mi pomaga (po tym mam co najmniej wyjście pośrednie) mocne skupienie się wzrokiem, czyli napięcie mięśni oczu (podobnie do używania neuroprzesunięcia). Pomocne jest też "nałożenie" na chęć zaśnięcia inną chęć. Np. chęć odwiedzenia kogoś w poza, czy poznanie siebie itp. Chodzi by przyćmić chęć zaśnięcia czymś innym.
|
|
|
|
01.02.2013 - 20:16
|
|
|
Czyli uświadomienie sobie, że oobe jest dużo lepsze od snu? Czy pomocna może być kawa przed udaniem się na spoczynek w celu nie zaśnięcia świadomości?
|
|
|
|
02.02.2013 - 11:52
|
|
|
Dziś w nocy nastąpił przełom :) . Zastosowałem metodę 4+1 i... zasnąłem :D , ale we śnie śniło mi się, że się przewracam na podłogę w jakimś tam miejscu po czym natychmiast odzyskałem świadomość wówczas postanowiłem wyjść. Wtedy przeniosłem się do swojego pokoju i leżałem na dywanie i wychodziłem i wyszedłem. Dotknąłem i poczułem krawędź łóżka, jednak nie widziałem go całego, tylko fragment, na którym nie spałem w realu, reszta była jakby zasłonięta, ale widziałem posturę istoty, która leżała na dywanie w moim pokoju. Ja sam zaczynałem przenikać przez łóżko i to już koniec. Jestem zadowolony, że mi się udało po mimo tego że nie zgłębiłem tego stanu.
Pytanie: Czy to tylko na pewno było oobe? |
|
|
|
07.03.2013 - 12:29
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam zaczynam swoją przygodę z OOBE i mam pytanko. Sprawa wygląda tak że codziennie relaksuje się w ciągu dnia słuchając mp3 od Noble oraz stosuje metodę 4+1 od czwartku 28.02.13r. 2 razy miałem taką sytuację że czerń przed oczami się pogłębiała i miałem uczucie spadania i to wszystko. Po takim stanie powracałem do reala(nie zasypiałem) i wszystko się kończyło(bardziej szczegółowy opis znajduje się w moim notatniku) I tu moje pytanie czy to jest normalne? Czy do wyjścia z ciała są absolutnie konieczne wibracje? Bo nie mogę ich jakoś uzyskać. Czym to może być spowodowane?
|
|
|
|
07.03.2013 - 16:16
|
|
|
Witam zaczynam swoją przygodę z OOBE i mam pytanko. Sprawa wygląda tak że codziennie relaksuje się w ciągu dnia słuchając mp3 od Noble oraz stosuje metodę 4+1 od czwartku 28.02.13r. 2 razy miałem taką sytuację że czerń przed oczami się pogłębiała i miałem uczucie spadania i to wszystko. Po takim stanie powracałem do reala(nie zasypiałem) i wszystko się kończyło(bardziej szczegółowy opis znajduje się w moim notatniku) I tu moje pytanie czy to jest normalne? Czy do wyjścia z ciała są absolutnie konieczne wibracje? Bo nie mogę ich jakoś uzyskać. Czym to może być spowodowane? (IMG:http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20100806163926/mafiagame/images/2/28/Don-Salieri.jpg) Wibracje nie muszą występować. Równie dobrze możesz odzyskać świadomość odrazu w POZA. |
|
|
|
07.03.2013 - 19:39
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(IMG:http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20100806163926/mafiagame/images/2/28/Don-Salieri.jpg) Wibracje nie muszą występować. Równie dobrze możesz odzyskać świadomość odrazu w POZA. Tak to ja, co w tym dziwnego? Chciałbym też podróżować poza ciałem :D Nawiasem mówiąc nieźle mnie rozbawiłeś tym zdjęciem :P |
|
|
|
11.03.2013 - 18:40
|
|
|
Witam serdecznie astralnych podróżników. Jestem tu nowa jak widać :) Interesuje mnie bardzo zagadnienie OOBE. Paręnaście lat temu miałam 2 spontany. Nagłe wibracje i....już byłam poza ciałem. Udało mi się nawet przejść przez ścianę, o lataniu nie wspomnę, bo to normalne w OOBE :) Przerobiłam Monroe'a, Moen'a, Sugiera. Proszę na poczatek o radę: jakiego utworu Hemi-sync mam słuchać przed zaśnięciem ? Na YT jest ich tak dużo....który najbardziej pomoże w eksterioryzacji ?
To na razie tyle. Będę miała do Was mnóstwo innych pytań, ale nie wszystko naraz. Za podpowiedzi będę serdecznie wdzięczna :) |
|
|
|
11.03.2013 - 18:48
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Co do utworów to musisz sobie słuchać, eksperymentować, ale z tego co wiem to dość istotna jest jakość nagrań. Te na YT to raczej nędzna jakość. Flac to jakość bezstratna i takich szukaj:
http://chomikuj.pl/xadd/8.Hipnoza+*2b+Ezot.../Hemi+Sync+Flac |
|
|
|
11.03.2013 - 18:57
|
|
|
Co do utworów to musisz sobie słuchać, eksperymentować, ale z tego co wiem to dość istotna jest jakość nagrań. Te na YT to raczej nędzna jakość. Flac to jakość bezstratna i takich szukaj: http://chomikuj.pl/xadd/8.Hipnoza+*2b+Ezot.../Hemi+Sync+Flac Dziękuję bardzo za podpowiedź, będę eksperymentować :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |