|
|
![]() ![]() |
11.03.2013 - 19:55
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Eksperymentowanie to podstawa. Pobaw się tym utworem. Sporo ludzi w tym ja poleca:)
http://chomikuj.pl/boliwia7/Medytacje/Jani...ing+with+Wolves |
|
|
|
04.04.2013 - 19:28
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam, forum czytałem kiedyś lecz potem przestałem, lecz po ostatniej nocy znów powracam :P kiedyś próbowałem ćwiczyć OOBE i LD ale nie wychodziło mi. Przyznam się że robiłem to "na chama" :P przez jakieś 3 lata miałem czasem LD aż do ostatnich 2 tyg. W tamtym tygodniu miałem chyba 3 LD w odstępach po 1 dzień, a tej nocy (jeśli się nie mylę) 5 LD (z czego pamietam już tylko po 1 szczególe z 3 z nich) i 3 próby OOBE. I tu moje pytanie dokładnie chodzi o te 3 próby wyjścia, za pierwszym razem tak jakby czułem że nie mogę oderwać tyłka :P, za próbą nr 2 tak jakby spróbowałem usiąść lecz przewracałem się na podłogę, za 3 razem próbowałem wstać i chodzić lecz też czułem się bezsilny. I nie jestem pewny czy to na pewno było OOBE, na pewno widziałem swój pokój, trochę nie wyraźnie ale poznałem go, był z takim lekkim efektem jak noktowizor (chodzi mi bardziej o te kropeczki takie schizujące :P ), czułem cały czas mrowienie na dłoniach i stopach, czułem się "przezroczysty" :P i na pewno widziałem siebie leżącego na łóżku. Prosiłbym o jakiekolwiek odpowiedzi z tym związane :)
z góry dziękuję :) i pozdrawiam forumowiczów :) |
|
|
|
21.04.2013 - 22:37
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam. Jestem początkujący i podczas słuchania i-doser miałem dziwne zawroty głowy, czułem jak gdyby paraliż rąk i mrowienie. Czy bylem blisko wyjścia?
|
|
|
|
22.04.2013 - 09:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zależy od układu mieszkania :D
|
|
|
|
22.04.2013 - 11:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
I rozmieszczenia przewodów elektrycznych w ścianach ;P
|
|
|
|
22.04.2013 - 11:41
|
|
|
|
|
|
|
15.07.2013 - 22:18
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Takie tam pytanie. Czy was po tak godzinie leżenia też zaczyna wszystko boleć? A dokładniej tak jakby stawy skokowe. Zazwyczaj jak tak się rozluźniam i próbuje osiągnąć obe, to po ~1h zaczyna mnie wszystko boleć.
|
|
|
|
15.07.2013 - 22:20
|
|
|
Jak przeleżałem 3-4h, to mięśnie tak mi zastygły, że aż bolały nawet jak leżałem.
|
|
|
|
16.07.2013 - 00:02
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak Was boli to czemu nie zmienicie pozycji? Stawy skokowe bolą pewnie dlatego, że leżysz na plecach? To leż na boku albo na brzuchu.
|
|
|
|
16.07.2013 - 22:50
|
|
|
Sprawdzę czy to coś zmieni. Chociaż akurat wolę leżeć na plecach.
|
|
|
|
17.07.2013 - 10:51
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Cześć.
Czytam sobie już jakiś czas (może tydzień - trafiłem tu poszukując informacji o medytacji) a że codziennie muszę wstawać o godzinie trzeciej aby sprawdzić synowi poziom cukru w nocy, powiedziałem sobie - spoko. Zobaczymy. Przedwczoraj w trakcie próby zapadłem w sen. Nic nie poradzę. Jestem zmęczony to śpię. Wczoraj za to, miałem taką sytuację: Trzecia w nocy, cukier sprawdzony mówie sobie ok. Lekko się jeszcze przebudzę. Poleżałem z otwartymi oczami potem zamknąłem je jak do spania (gałki w górę, powieki w dół) i czekam. Bez ruchu. Oczywiście mętlik myśli. Nic na to nie poradzę. Tak mam. Ale spoko. W głowie zaczynam skupiać się na oddechu i bezruchu. Co jakiś czas odprężam się (to dziwne, że leżąc na plecach można mieć spięte mięśnie ;)). I nic. Leże, powoli jakbym zapadał w sen nie kontrolując tego. Znaczy myśli coraz mniej, upływu czasu brak, w zasadzie zorientowałem się, że tak jest jak mnie "rypło". Rypło. Głupio napisane, ale tak było. Nagle jakbym w uszach usłychał dziwny dźwięk i poczyłem że całe ciało/nie ciało cholera wie co się trzęsie. Dokładnie w tym samym momencie odczułem jakby centymetrowe przesunięcie się w lewo. Dosłownie. Leciutkie szarpnięcie, wibracje i dźwięk w tej samej chwili. Ucieszyłem się, ale jednocześnie pogubiłem. Mówię sobie: czy to jest to? TAK! ale cholera, jak się przesunę, obrócę, podniosę, to podniosę ciało fizyczne, a nie "to drugie". Czekałem jeszcze zatem, aż wibracje się wzmogą, i w ogóle na inne efekty. Niestety powoli wszystko zamarło i dupa. W chwili, gdy wszystko się zakończyło, mówię: ok. fajnie. Było blisko. Może jeszcze za jakiś czas się pojawi ponownie taki efekt, ale pewnie nie w tym samym zasypianiu. Położyłem się na lewy bok (uprzednio leżałem na plecach) i zacząłem zasypiać. Śmieszna sprawa, ponownie lekko mnie wstrząsnęło, ale byłem już tak senny, że po prostu po tym zasnąłem. Mam nadzieję, że jestem na dobrej drodze i niedługo nastąpi całkowite wyjście z ciała. To bardzo ciekawe wrażenie. Nie mogę się doczekać, co się będzie działo dalej. Pozdrawiam. |
|
|
|
18.07.2013 - 03:37
|
|
|
Takie tam pytanie. Czy was po tak godzinie leżenia też zaczyna wszystko boleć? A dokładniej tak jakby stawy skokowe. Zazwyczaj jak tak się rozluźniam i próbuje osiągnąć obe, to po ~1h zaczyna mnie wszystko boleć. Ja wlasnie tak mialam ostatnio. Ramie zaczelo mnie bolec tak jakbym miala na nim ciezar 100kg. Za chwile zaczelo drugie. W koncu zmienilam pozycje i poszlam spac. |
|
|
|
18.07.2013 - 20:03
|
|
|
Jednak w innej pozycji niż pół leżąco a siedząca jest mi nie wygodnie.
Tyle że mnie po pewnym czasie zaczyna wszystko palić. To dość mała różnica ;p |
|
|
|
18.07.2013 - 23:09
|
|
|
ja zawsze probuje zasypiac w pozycji lezacej, na plecach. wiem, ze sytuacja ta zdarzyla sie nie pierwszy raz, ale znowu nie zdarza sie tak za kazdym razem. w kazdym badz razie warto probowac tak czy siak:)
|
|
|
|
22.08.2013 - 13:42
|
|
|
komfort ciała z zewnątrz i z wewnątrz
dotyk - wzrok - słuch i myśli zastygnięte 2 x więcej cierpliwości niż przypuszczasz |
|
|
|
07.11.2013 - 13:51
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam problem z relaksacją. Kiedyś próbowałem i teraz od miesiąca próbuję ponownie doświadczyć oobe, ale nigdy nawet nie udało mi się osiągnąć stanu "ciężkiego ciała". W zasadzie w każdym momencie relaksacji mogę poruszyć dowolną jego częścią bez najmniejszego wysiłku, jakby moje ciało było w pełnej gotowości.
Przerabiałem chemi-sync'i, nagrania relaksacyjne z lektorem, czytałem książki, ale wbrew wszystkiemu mam wrażenie, że moje ciało może zasnąć dopiero gdy zaśnie też świadomość. Nie mam już pomysłów. Może ze mną jest tak jak z tymi introwertykami niepodatnymi na hipnozę... |
|
|
|
07.11.2013 - 19:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Przerabiałem chemi-sync'i, nagrania relaksacyjne z lektorem, czytałem książki, ale wbrew wszystkiemu mam wrażenie, że moje ciało może zasnąć dopiero gdy zaśnie też świadomość. Nie mam już pomysłów. Może ze mną jest tak jak z tymi introwertykami niepodatnymi na hipnozę... to już jest oznaka ze jesteś w jakiś sposób zahipnotyzowany |
|
|
|
07.11.2013 - 19:49
|
|
|
|
|
|
|
07.11.2013 - 19:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
stwierdzenie ze introwertyk jest nie podatny to herezja; ]
|
|
|
|
08.11.2013 - 02:08
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
08.12.2013 - 13:13
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam, jestem całkowicie nowy na forum ale oobe zajmuję się już od dłuższego czasu.
Nauczyłem się wchodzić w stan gotowy do opuszczenia ciała ale pojawia się jeden problem.. Otóż gdy zaczynam się oddzielać zaczynają mi się otwierać mimowolnie oczy lub trząść powieki, nie wiem co z tym zrobić, próbując to powstrzymać zaczyna mi spadać faza itd.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |