oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

94 Stron V  « < 87 88 89 90 91 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jestem Początkujący, Tutaj początkujący mogą zadawać swoje pytania
Zielarz Gajowy
post 11.03.2013 - 19:55
Post #1849

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Eksperymentowanie to podstawa. Pobaw się tym utworem. Sporo ludzi w tym ja poleca:)

http://chomikuj.pl/boliwia7/Medytacje/Jani...ing+with+Wolves
Go to the top of the page

+Quote Post
melson
post 04.04.2013 - 19:28
Post #1850

Częsty Gość Rodziny
**

Witam, forum czytałem kiedyś lecz potem przestałem, lecz po ostatniej nocy znów powracam :P kiedyś próbowałem ćwiczyć OOBE i LD ale nie wychodziło mi. Przyznam się że robiłem to "na chama" :P przez jakieś 3 lata miałem czasem LD aż do ostatnich 2 tyg. W tamtym tygodniu miałem chyba 3 LD w odstępach po 1 dzień, a tej nocy (jeśli się nie mylę) 5 LD (z czego pamietam już tylko po 1 szczególe z 3 z nich) i 3 próby OOBE. I tu moje pytanie dokładnie chodzi o te 3 próby wyjścia, za pierwszym razem tak jakby czułem że nie mogę oderwać tyłka :P, za próbą nr 2 tak jakby spróbowałem usiąść lecz przewracałem się na podłogę, za 3 razem próbowałem wstać i chodzić lecz też czułem się bezsilny. I nie jestem pewny czy to na pewno było OOBE, na pewno widziałem swój pokój, trochę nie wyraźnie ale poznałem go, był z takim lekkim efektem jak noktowizor (chodzi mi bardziej o te kropeczki takie schizujące :P ), czułem cały czas mrowienie na dłoniach i stopach, czułem się "przezroczysty" :P i na pewno widziałem siebie leżącego na łóżku. Prosiłbym o jakiekolwiek odpowiedzi z tym związane :)

z góry dziękuję :) i pozdrawiam forumowiczów :)

+Quote Post
Ozie
post 21.04.2013 - 22:37
Post #1851

Częsty Gość Rodziny
**

Witam. Jestem początkujący i podczas słuchania i-doser miałem dziwne zawroty głowy, czułem jak gdyby paraliż rąk i mrowienie. Czy bylem blisko wyjścia?

+Quote Post
Deimond
post 22.04.2013 - 09:16
Post #1852

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zależy od układu mieszkania :D

+Quote Post
Vamdou
post 22.04.2013 - 11:30
Post #1853

Dusza Towarzystwa

Notatnik

I rozmieszczenia przewodów elektrycznych w ścianach ;P

+Quote Post
deiw
post 22.04.2013 - 11:41
Post #1854

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Ozie @ 21.04.2013 - 22:37) *
Witam. Jestem początkujący i podczas słuchania i-doser miałem dziwne zawroty głowy, czułem jak gdyby paraliż rąk i mrowienie. Czy bylem blisko wyjścia?

Nie

+Quote Post
Ender
post 15.07.2013 - 22:18
Post #1855

Członek Rodziny

Takie tam pytanie. Czy was po tak godzinie leżenia też zaczyna wszystko boleć? A dokładniej tak jakby stawy skokowe. Zazwyczaj jak tak się rozluźniam i próbuje osiągnąć obe, to po ~1h zaczyna mnie wszystko boleć.

+Quote Post
serafis
post 15.07.2013 - 22:20
Post #1856

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jak przeleżałem 3-4h, to mięśnie tak mi zastygły, że aż bolały nawet jak leżałem.

+Quote Post
Joanna87
post 16.07.2013 - 00:02
Post #1857

Znajomy Rodziny

Jak Was boli to czemu nie zmienicie pozycji? Stawy skokowe bolą pewnie dlatego, że leżysz na plecach? To leż na boku albo na brzuchu.

+Quote Post
Ender
post 16.07.2013 - 22:50
Post #1858

Członek Rodziny

Sprawdzę czy to coś zmieni. Chociaż akurat wolę leżeć na plecach.

+Quote Post
Bartdaddy
post 17.07.2013 - 10:51
Post #1859

Przechodzień

Cześć.
Czytam sobie już jakiś czas (może tydzień - trafiłem tu poszukując informacji o medytacji) a że codziennie muszę wstawać o godzinie trzeciej aby sprawdzić synowi poziom cukru w nocy, powiedziałem sobie - spoko. Zobaczymy. Przedwczoraj w trakcie próby zapadłem w sen. Nic nie poradzę. Jestem zmęczony to śpię. Wczoraj za to, miałem taką sytuację:
Trzecia w nocy, cukier sprawdzony mówie sobie ok. Lekko się jeszcze przebudzę. Poleżałem z otwartymi oczami potem zamknąłem je jak do spania (gałki w górę, powieki w dół) i czekam. Bez ruchu. Oczywiście mętlik myśli. Nic na to nie poradzę. Tak mam. Ale spoko. W głowie zaczynam skupiać się na oddechu i bezruchu. Co jakiś czas odprężam się (to dziwne, że leżąc na plecach można mieć spięte mięśnie ;)). I nic. Leże, powoli jakbym zapadał w sen nie kontrolując tego. Znaczy myśli coraz mniej, upływu czasu brak, w zasadzie zorientowałem się, że tak jest jak mnie "rypło".
Rypło. Głupio napisane, ale tak było. Nagle jakbym w uszach usłychał dziwny dźwięk i poczyłem że całe ciało/nie ciało cholera wie co się trzęsie. Dokładnie w tym samym momencie odczułem jakby centymetrowe przesunięcie się w lewo. Dosłownie. Leciutkie szarpnięcie, wibracje i dźwięk w tej samej chwili.
Ucieszyłem się, ale jednocześnie pogubiłem. Mówię sobie: czy to jest to? TAK! ale cholera, jak się przesunę, obrócę, podniosę, to podniosę ciało fizyczne, a nie "to drugie". Czekałem jeszcze zatem, aż wibracje się wzmogą, i w ogóle na inne efekty.
Niestety powoli wszystko zamarło i dupa.
W chwili, gdy wszystko się zakończyło, mówię: ok. fajnie. Było blisko. Może jeszcze za jakiś czas się pojawi ponownie taki efekt, ale pewnie nie w tym samym zasypianiu. Położyłem się na lewy bok (uprzednio leżałem na plecach) i zacząłem zasypiać.
Śmieszna sprawa, ponownie lekko mnie wstrząsnęło, ale byłem już tak senny, że po prostu po tym zasnąłem.

Mam nadzieję, że jestem na dobrej drodze i niedługo nastąpi całkowite wyjście z ciała.
To bardzo ciekawe wrażenie. Nie mogę się doczekać, co się będzie działo dalej.

Pozdrawiam.

+Quote Post
Koko1718
post 18.07.2013 - 03:37
Post #1860

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Ender @ 15.07.2013 - 22:18) *
Takie tam pytanie. Czy was po tak godzinie leżenia też zaczyna wszystko boleć? A dokładniej tak jakby stawy skokowe. Zazwyczaj jak tak się rozluźniam i próbuje osiągnąć obe, to po ~1h zaczyna mnie wszystko boleć.

Ja wlasnie tak mialam ostatnio. Ramie zaczelo mnie bolec tak jakbym miala na nim ciezar 100kg. Za chwile zaczelo drugie. W koncu zmienilam pozycje i poszlam spac.

+Quote Post
Ender
post 18.07.2013 - 20:03
Post #1861

Członek Rodziny

Jednak w innej pozycji niż pół leżąco a siedząca jest mi nie wygodnie.
Tyle że mnie po pewnym czasie zaczyna wszystko palić. To dość mała różnica ;p

+Quote Post
Koko1718
post 18.07.2013 - 23:09
Post #1862

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja zawsze probuje zasypiac w pozycji lezacej, na plecach. wiem, ze sytuacja ta zdarzyla sie nie pierwszy raz, ale znowu nie zdarza sie tak za kazdym razem. w kazdym badz razie warto probowac tak czy siak:)

+Quote Post
ciciak
post 22.08.2013 - 13:42
Post #1863

Dusza Towarzystwa

Notatnik

komfort ciała z zewnątrz i z wewnątrz
dotyk - wzrok - słuch i myśli zastygnięte
2 x więcej cierpliwości niż przypuszczasz

+Quote Post
milo2509
post 07.11.2013 - 13:51
Post #1864

Gość Rodziny
*

Notatnik

Mam problem z relaksacją. Kiedyś próbowałem i teraz od miesiąca próbuję ponownie doświadczyć oobe, ale nigdy nawet nie udało mi się osiągnąć stanu "ciężkiego ciała". W zasadzie w każdym momencie relaksacji mogę poruszyć dowolną jego częścią bez najmniejszego wysiłku, jakby moje ciało było w pełnej gotowości.
Przerabiałem chemi-sync'i, nagrania relaksacyjne z lektorem, czytałem książki, ale wbrew wszystkiemu mam wrażenie, że moje ciało może zasnąć dopiero gdy zaśnie też świadomość.
Nie mam już pomysłów. Może ze mną jest tak jak z tymi introwertykami niepodatnymi na hipnozę...

+Quote Post
Krukos
post 07.11.2013 - 19:47
Post #1865

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(milo2509 @ 07.11.2013 - 13:51) *
Przerabiałem chemi-sync'i, nagrania relaksacyjne z lektorem, czytałem książki, ale wbrew wszystkiemu mam wrażenie, że moje ciało może zasnąć dopiero gdy zaśnie też świadomość.
Nie mam już pomysłów. Może ze mną jest tak jak z tymi introwertykami niepodatnymi na hipnozę...

to już jest oznaka ze jesteś w jakiś sposób zahipnotyzowany

+Quote Post
Foks
post 07.11.2013 - 19:49
Post #1866

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 07.11.2013 - 19:47) *
to już jest oznaka ze jesteś w jakiś sposób zahipnotyzowany

Suchy Ty jesteś zahipnotyzowany przez Forumowiczów;-) pierdzielone hipnotyzery i ze mna robą mader figiel machniołłł;-)

+Quote Post
Krukos
post 07.11.2013 - 19:51
Post #1867

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

stwierdzenie ze introwertyk jest nie podatny to herezja; ]

+Quote Post
milo2509
post 08.11.2013 - 02:08
Post #1868

Gość Rodziny
*

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 07.11.2013 - 19:51) *
stwierdzenie ze introwertyk jest nie podatny to herezja; ]

Słuchaj, szukam rad. Nie mam ochoty na wywody. A z tym hipnotyzowaniem, możesz bić do wielu drzwi, wszyscy jesteśmy jakoś "sterowani" czy cokolwiek. Nie możemy tego uniknąć.

+Quote Post
Niety
post 08.12.2013 - 13:13
Post #1869

Przechodzień

Witam, jestem całkowicie nowy na forum ale oobe zajmuję się już od dłuższego czasu.
Nauczyłem się wchodzić w stan gotowy do opuszczenia ciała ale pojawia się jeden problem.. Otóż gdy zaczynam się oddzielać zaczynają mi się otwierać mimowolnie oczy lub trząść powieki, nie wiem co z tym zrobić, próbując to powstrzymać zaczyna mi spadać faza itd..
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;)

+Quote Post

94 Stron V  « < 87 88 89 90 91 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park