oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

94 Stron V  « < 88 89 90 91 92 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jestem Początkujący, Tutaj początkujący mogą zadawać swoje pytania
Foks
post 07.11.2013 - 19:49
Post #1866

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 07.11.2013 - 19:47) *
to już jest oznaka ze jesteś w jakiś sposób zahipnotyzowany

Suchy Ty jesteś zahipnotyzowany przez Forumowiczów;-) pierdzielone hipnotyzery i ze mna robą mader figiel machniołłł;-)
Go to the top of the page

+Quote Post
Krukos
post 07.11.2013 - 19:51
Post #1867

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

stwierdzenie ze introwertyk jest nie podatny to herezja; ]

+Quote Post
milo2509
post 08.11.2013 - 02:08
Post #1868

Gość Rodziny
*

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 07.11.2013 - 19:51) *
stwierdzenie ze introwertyk jest nie podatny to herezja; ]

Słuchaj, szukam rad. Nie mam ochoty na wywody. A z tym hipnotyzowaniem, możesz bić do wielu drzwi, wszyscy jesteśmy jakoś "sterowani" czy cokolwiek. Nie możemy tego uniknąć.

+Quote Post
Niety
post 08.12.2013 - 13:13
Post #1869

Przechodzień

Witam, jestem całkowicie nowy na forum ale oobe zajmuję się już od dłuższego czasu.
Nauczyłem się wchodzić w stan gotowy do opuszczenia ciała ale pojawia się jeden problem.. Otóż gdy zaczynam się oddzielać zaczynają mi się otwierać mimowolnie oczy lub trząść powieki, nie wiem co z tym zrobić, próbując to powstrzymać zaczyna mi spadać faza itd..
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;)

+Quote Post
ajsu91
post 21.12.2013 - 01:30
Post #1870

Znajomy Rodziny

Cześć :). Trochę czasu mnie tu nie było, bo chyba z 2 lata, ale wracam z powrotem do tematu :).

Ale nie o tym chciałem mówić. Otóż jakiś czas temu przydarzyło mi się coś dziwnego i nie jestem pewien co to takiego, może ktoś będzie znał odpowiedź na to.
Zacznę od samego początku...
Pewnego wieczoru leżałem sobie w łóżku surfując po necie w laptopie, gdy zaczęły mnie dopadać lekkie bóle głowy (dodam, że często mi się to zdarza), które zaczynały narastać coraz bardziej. Stwierdziłem więc, że lepiej iść spać, ale przedtem wziąłem dwie tabletki (bo jedna raczej by nie pomogła na ten ból) i usnąłem. Około 4 nad ranem usłyszałem dziwne odgłosy jakby w łazience ktoś robił pranie ręcznie (mam pokój przechodzony do łazienki), gdy nagle drzwi od niej (łazienki) się otworzyły i coś wyleciało, jakby wielki nietoperz, i zaczęło latać po pokoju. Oczywiście miałem "otwarte oczy", gdy nagle obudziłem się po raz drugi, tym razem na prawdę. Czyżby to było coś na zasadzie LD?

A teraz druga sprawa... Wczoraj w nocy postanowiłem po raz pierwszy od około 2 lat wyjść z ciała. Położyłem się wyprostowany i rozluźniony i tak leżałem przez około minutę, gdy zaczął mnie łapać lekki paraliż (mam tak zawsze, od kiedy próbowałem kiedyś oobe) i w uszach zacząłem słyszeć dźwięki podobne do ćwierkania ptaków. Wpatrywałem się w ciemność pod powiekami, gdy straciłem czucie w nogach i rękach. W tym czasie też zacząłem mieć coraz większe problemy z oddychaniem. Trwało to może z dobrą godzinę. Mimowolnie wziąłem głęboki wdech i wtedy się zaczęło... Zrobiło mi się trochę chłodno, lecz czułem się, jakby zalewał mnie pot. Serce zaczęło walić jakby zaraz miało mi wyskoczyć z klatki, a oddech przyśpieszył. Straciłem kompletnie czucie w ciele i poczułem nagle jakby jedna z moich stóp zaczęła się wydłużać. Trwało to pewną chwilę, gdy nagle wszystko wróciło do normy. Nie udało mi się tego powtórzyć, ale będę dalej próbować. Sądzę, że to dobry znak. Może jakieś porady co najlepiej wtedy robić, gdyby to się powtórzyło? :)

Pozdrawiam

+Quote Post
Midas
post 29.01.2014 - 14:38
Post #1871

Znajomy Rodziny

Czy podczas podóży astralnych będę widział skoro w życiu fizycznym nosze soczewki(wada -6 każde oko)

+Quote Post
TyHu
post 29.01.2014 - 15:39
Post #1872

Coprobo

Notatnik

Będziesz widział normalnie ja tez mam wade ale w oobe widze bez

+Quote Post
hob3
post 11.02.2014 - 16:58
Post #1873

Gość Rodziny
*

.

+Quote Post
prostychłopak
post 15.02.2014 - 12:09
Post #1874

Przechodzień

Witam. Jetem tutaj nowy. Temat OBE znałem już trochę wcześniej, ale nie interesowałem się nim tak póki nie przeczytałem książki Darka Sugiera. Jego (wg, mnie) wspaniałe dzieło przeczytałem w ciągu 2 dni. Byłem totalnie "zjedzony" przez nią. Dziewczyna nigdy nie widziała mnie w takim stanie tym bardziej, że nie jestem miłośnikiem czytania książek (do czasu;)). Książka wywarła na mnie duży wpływ. Podczas czytania jej zdarzyło mi się kilka razy rozpłakać. Wczułem się w sytuację Darka w tamtych czasach. Czytając o MIŁOŚĆI, o tęsknocie do NFP, o WOLNOŚCI, łzy same ulatywały, a serce jakby ściskało....
Tak się tutaj rozpisałem, aż troszeczkę odbiegłem od tematu. Otóż mam aktualnie 25 lat. Uważam (chociaż brak mi pewności), iż jako dziecko (wiek od 4 może do 6 lat?) kilka razy (3-4-5 razy) wyszedłem z ciała. Pamiętam to bardzo wyraźnie. Dokładniej wyglądało to tak: Za każdym razem była to pora nocna (nie pamiętam godziny), nagle jakby ktoś mnie wystrzelił z armaty w górę. Przeleciałem przez sufit i w końcu przez dach kilka metrów (3-6m) nad moim domem i chyba nawet idealnie nad moim łóżkiem. Nie wiedziałem co się dzieje, spojrzałem troszkę za siebie, ale nie mogłem obrócić całego ciała w stronę swojego łóżka. Oczywiście się wystraszyłem i zaraz po tym zacząłem spadać w dół. Lecąc może 2-3 sekundy ze strachem w oczach, że zaraz się rozbiję, przeleciałem przez dach, sufit z powrotem do łóżka i momentalnie się "przebudziłem". Moje ciało jakby rzeczywiście spadło z góry bo poczułem lekki wstrząs jakbym na prawdę wpadł w łóżko, albo moje ciało astralne wpadło w ciało fizyczne co wywołało właśnie taki skutek.
Jak już pisałem wyżej, przytrafiło mi się to kilka razy i za każdym razem wyglądało to niemal identycznie. Wybicie, wystrzelenie z armaty, zawiśnięcie w powietrzu na 2-3 sekundy i nagle spadek w dół (prawdopodobnie spowodowany strachem). Po czym lekko wystraszony w ciele fizycznym szedłem dalej spać....

co to w ogóle było?

Z tego co wiem, to dzieci mają dużo większe predyspozycję do świadomego wychodzenia z ciała niż osoba dorosła, gdyż dzieci zanim idą do przedszkola/szkoły nie są zepsute przez nasz chory system...

Sorki za jakieś błędy lub nieskładność zdań, ale mistrzem z polskiego nie jestem ;P

pozdrawiam Was i czekam na jakąkolwiek konkretną odpowiedź ;)

+Quote Post
Obserwator
post 15.02.2014 - 13:57
Post #1875

Dusza Towarzystwa

Jak dla mnie było to po prostu OOBE. U każdego zaczyna się i wygląda inaczej. Byłeś przestraszony, bo przecież nigdy o czyms takim nie słyszałes dlatego nie wiedziałeś co się dzieje. Fajnie, że u Ciebie świadome podróże zaczęły się tak wcześnie :). Na Twoim miejscu kombinowałbym dalej w tym temacie :D. Na forum znajdziesz dużo porad i technik odnośnie wychodzenia. Jeżeli czytałeś książki Darka Sugiera, to ja polecę Ci jeszcze trylogie R.Monroe - bo właśnie tą literaturą zainspirował się Daro Sugier :>.

+Quote Post
Adrianp111
post 24.02.2014 - 11:32
Post #1876

Częsty Gość Rodziny
**

Witam.

Może pytanie, które zadam jest śmieszne, ale cóż nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Podczas prób wyjścia leżę na plecach relaksując się. Po jakiejś godzinie leżenia bez ruchu poprostu czuję, że muszę zmienić pozycję. Przewracam się wówczas na lewy bądź prawy bok i oile ręce podczas relaksacji na plecach spoczywają spokojnie na kołdrze to za nic nie wiem co mam z nimi zrobić, gdy zmieniam pozycję. Zaczynam się ftedy zastanawia: a może je włożyć pod poduszkę, a może pod kołdrę, a może gdzieś jeszcze. Ftedy szlak trafia całą relaksację. Tak samo jest z nogami.
Czy ktoś może wie co można z tym zrobić.

Jeszcze jedna sprawa mi się przypomniała. Czy możliwe jest wyjście z pozycji na brzuchu?
Jak ftedy należy ułożyć c.f?

Pozdrawiam.

+Quote Post
Silverka
post 24.02.2014 - 11:51
Post #1877

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Ciężko jest powiedzieć jak ułożyć pozycje, ponieważ każdemu inaczej jest wygodnie lezeć. Mi na brzuchu udało się wyjść zaledwie kilka razy i na trochę bo jakoś mi przeszkadzało leżenie w ten sposób.Wolę zdecydowanie na plecach. Obawiam się, że w tej kwestii Ci nikt nie pomoże, gdyż ustalenie dobrej dla siebie pozycji wymaga wielu prób .Najlepiej samemu testować pozdrawiam

+Quote Post
Ayumek
post 07.05.2014 - 01:19
Post #1878

Znajomy Rodziny

Notatnik

Dopiero wstalem ludziska wiec nie przyloze sie by to poprawnie napisac. Mialem dziwny sen pamietam go caly ale to omine i przejde do rzeczy. Sniło mi się że umieram, wiedzialem kiedy umre i gdy to się zaczeło to zamknałem oczy (we snie). I zaczynałem odlatywac, widzialem blysk i tak mocny pisk w uszach do tego lecialem, a raczej zapierdalale tunelem. Pisk byl tak mocny ze sie obudzilem. Mial ktos podobnie ?

+Quote Post
morethanphusical...
post 27.07.2014 - 21:59
Post #1879

Przechodzień

Witam, to moj pierwszy post na forum.Tematem OBE zajmuje sie od dluzszego czasu, przezywam sporo pozytywnych zmian i doswiadczen.
Czesto w czasie moich doswiadczen odczuwam bardzo szybkie bicie serca, niekiedy wiaze sie to z pozniejszymi wyraznymi odczuciami 'otwierania' rozpoczynajacymi sie od ust, przez glowe na cale cialo. Kilka razy rowniez czulem wyrazne unoszenie sie ciala niefizycznego,lecz trudnosc sprawialo mi 'oderwanie' nog.Ktos z Was mial podobne odczucia ? Czy to znak, ze zbyt wczesnie probuje wyjsc z ciala ?

+Quote Post
Se7en
post 19.08.2014 - 09:46
Post #1880

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam
Mam pare problemow dotyczace wyjscia z ciala, a raczej jak to osiagnac.
Od paru dobrych lat wogole nie pamietam snow, moze nawet od 10. Jedynie czasem cos pamietam nad ranem.
Moze opisze, tego co juz doswiadczylem:

Dzisiejszej nocy, polozylem sie ok. 1 w nocy. Zaczolem sie odprezac, niespodziewanie szybko przyszly efekty. Podczas relaksacji zaczolem widziec niebiesko granatowe swiatlo. Po pewnym czasie przyszly drgawki, probowalem je opanowac i jeszcze bardziej sie zrelaksowac. Zaczolem miec problemy z oddechem i biciem serca, nie chcialem z tym wszystkim walczyc ale czar prysl. Lezalem jeszcze ok. dobrych 30min i nic. Mialem ustawiony budzik za 4h od polozenia sie, wstalem przed budzikiem. Zbytnio sie nie wybudzalem, wziolem sie za dzialanie ale nic nie moglem zrobic. Jeszcze sie wybudzalem co jakis czas i za kazdym razem zasypialem.

Nigdy nie probowalem metody 4+1, zawsze probowalem cos osiagnac zaraz przed polozeniem sie.

Mialem pare przypadkow ze odzyskiwalem swiadomosc podczas snu, ale sen sie urywal i lezalem odrazu w paralizu. Czasem swiadomy tego co sie dzieje i w jakim stanie sie znajduje ale zaraz po tym zaczyna cos zlego sie dziac. Typu ze cos mnie zwal z lozka albo wyrzuca w powietrze i upadam na ziemie, bardzo realne odczucia. W innych przypadkach odzyskania swiadomosci podczas spania, doznawalem dziwnym omamow sluchowych i dzwiekowych jakie dzialy sie w moim pokoju we wszystkich przyadkach cos nieprzyjemnego albo strasznego. Nawet jak przezwyciezylem wszystko nie moglem isc dalej z stanu paralizu aby osiagnac oobe lub ld.

Leze w pozycji "na boku", z glowa zwrocona ku zachodowi.

Moze ktos cos doradzic co robie zle albo co powienem cwiczyc?
Czy powienem zmienic kierunek spania na polnoc-poludnie?
Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za bledy
Se7en

+Quote Post
lordini
post 19.08.2014 - 17:24
Post #1881

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie wiem co to za moda na oobe. Nie każdy jest w stanie osiągnąć OOBE, trzeba się z tym urodzić lub otrzymać ten "dar". Gdyby było wam do czegoś potrzebne OOBE, to rządzące astralne byty na pewno by wam dały ten "dar"

+Quote Post
Vamdou
post 19.08.2014 - 18:15
Post #1882

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(lordini @ 19.08.2014 - 18:24) *
Nie wiem co to za moda na oobe. Nie każdy jest w stanie osiągnąć OOBE, trzeba się z tym urodzić lub otrzymać ten "dar". Gdyby było wam do czegoś potrzebne OOBE, to rządzące astralne byty na pewno by wam dały ten "dar"

Gówno prawda.

+Quote Post
lordini
post 19.08.2014 - 18:25
Post #1883

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Słuchaj tylko siebie najlepiej na tym wyjdziesz

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.08.2014 - 18:48
Post #1884

Dupa Towarzystwa

Taa...jak mieszkasz z kobietą, żoną to nie takie proste i trza się czasem nasłuchać kogoś innego:)

+Quote Post
Obserwator
post 19.08.2014 - 19:08
Post #1885

Dusza Towarzystwa

CYTAT(lordini @ 19.08.2014 - 18:24) *

Zaleciało Ńju ejdżem.

Niby czemu miałbym otrzymać 'dar' wychodzenia od bytów astralnych? Czmu one mają być zajebistrze ode mnie?
Jeżeli chce wyjść to sie o to staram i nikt nie ma prawa mi tego zabronić.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.08.2014 - 19:28
Post #1886

Dupa Towarzystwa

No nie wiem. W dawnych czasach jak byłbyś wieśniakiem to do zamku by Ciebie strażnicy nie wpuścili:) Astral ma też swoich strażników i wieśniaków tam nie wpuszczają. Wiem to z doświadczenia:)

+Quote Post

94 Stron V  « < 88 89 90 91 92 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park