oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

94 Stron V  « < 92 93 94 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jestem Początkujący, Tutaj początkujący mogą zadawać swoje pytania
Krukos
post 11.09.2016 - 18:41
Post #1946

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Panix @ 11.09.2016 - 12:23) *
Po pół roku prób obecnie regularnie budzę się samemu po 4 godzinach snu a potem przez następną godzinę próbuję zasnąć. Każdej nocy podczas próby zasypiania w moich uszach pojawia się dziwny pisk i hałasy. Pojawiają się na chwile, za chwile znikają, potem znów sie pojawiają i tak w kółko dopóki się całkowicie nie odpręże. Wtedy ten pisk ustaje na dobre a ja czuje jak moje ciało zaczyna odrywać się od ciałą fizycznego. Czuję że jestem całkowicie poza ciałem, obok niego i trochę poniżej. Czuje już tylko całkowicie ciało astralne i wiem że obok znajduje się ciało fizyczne. W tym momencie otwieram oczy bo uważam że to już ten moment. Otwieram i okazuje się że dalej jestem w ciele fizycznym.
Na co mam jeszcze czekać? Według mnie to jest właśnie ten moment a za każdym razem jest to samo

jak można zasypiać aż godzinę czasu? mi to zajmuje z minutę, a jak jestem śpiący to z sekundę
oczu nie trzeba otwierać, one zawsze są otwarte
u mnie to przy zasypianiu towarzyszą obrazy, dźwięki rzadziej
Go to the top of the page

+Quote Post
Panix
post 11.09.2016 - 20:42
Post #1947

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Można, jeśli ktoś ma problem z zasypianjem. Więc nie otwierać oczu?

+Quote Post
Krukos
post 11.09.2016 - 21:22
Post #1948

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

jeżeli fizyczne oczy otwierasz to nie. ja pamiętam np. takie coś ze budziłem się w środku nocy, wiedziałem ze się nie wybudziłem całkowicie, musiałem się skupić porządnie i otworzyłem oczy nie fizyczne i pojawił się przestrzenny wymiar.
twoja metoda inna, ale wydaje mi się ze musisz wyobrażać sobie coś, ze je otwierasz i coś widzisz, jeżeli nie potrafisz się skupić. albo najpierw wstać a potem otworzyć oczy - ja np. czasami tak robiłem, wtedy wiesz ze jesteś w innym miejscu niż łóżko i nie jest możliwym, żeby otworzyć oczy fizyczne.
więcej będziesz wychodził, jeżeli będziesz funkcjonował na niższych falach, poznasz to ze ciągle ci się będzie chciało spać, ciągle będziesz jakby zmęczony.
ja to miałem taką metodę ze drzemka w dzień, a wieczorem pilnowałem żeby dłużej widzieć te obrazy hipnagogi, mimo ze zasnąłem to po jakichś 5 minutach mnie wybudzało do świadomości

jak dla mnie dziwne jest ze przed zaśnięciem nie widzisz obrazów, albo jakichkolwiek kształtów, toć to w ciągu minuty powinno się pojawić
ja np. jak nie mogę zasnąć to wystarczy ze se przywołam jakieś kształty i one mnie pochłoną w śnie

+Quote Post
Freddy K
post 14.09.2016 - 23:06
Post #1949

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie masz otwierać oczu, tylko musisz sobie wyobrazić to, że zaczynasz widzieć. Użyj wyobraźni.

+Quote Post
Lisk
post 19.09.2016 - 01:59
Post #1950

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Panix rób to co ci pasuje i nie daj sobie wmówić że jest tylko jeden dobry sposób. Otwieraj oczy albo wyobrażaj sobie że zaczynasz widzieć, rozświetlaj ciemność, wyciągaj się na linie itd. Jeśli już śpisz i to naprawdę jest ten moment to i tak fizycznie oczu nie otworzysz.
Możesz też otworzyć oczy i spróbować wstać, wtedy się okaże czy to dalej jest fizyk.

+Quote Post
Holenderka
post 13.02.2017 - 00:18
Post #1951

Przechodzień

Witam jestem tu pierwszy raz, zupelnie zielona w temacie. Na poczatek szukam czegos, muzyki ktora moge wlaczyc na sluchawkach do snu i da mi to jakis efekt, nie do konca wiem czego bym chciala. wczoraj zrobilam tak z ktoryms hemi-sync i mialam bardzo dziwne ale ciekawe sny. Moze ktos moglby mi polecić jakies playlisty?

+Quote Post
Rokinon
post 13.02.2017 - 03:45
Post #1952

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Holenderka @ 13.02.2017 - 00:18) *
Witam jestem tu pierwszy raz, zupelnie zielona w temacie. Na poczatek szukam czegos, muzyki ktora moge wlaczyc na sluchawkach do snu i da mi to jakis efekt, nie do konca wiem czego bym chciala. wczoraj zrobilam tak z ktoryms hemi-sync i mialam bardzo dziwne ale ciekawe sny. Moze ktos moglby mi polecić jakies playlisty?

+Quote Post
mruk
post 30.01.2018 - 13:01
Post #1953

Gość Rodziny
*

Witam.
Dziś się zarejestrowałem na forum i mam pytania:
1.Czy są proste ćwiczenia które pozwolą z czasem (oczywiście nie od razu) osiągnąć stan wyjścia z ciała?
Przez proste ćwiczenia rozumiem ćwiczenia możliwe do wykonania na leżąco lub siedząco ponieważ mam mózgowe porażenie dziecięce.
Od czego w ogóle należy zacząć?

2. Czy MPD może być przeszkodą lub pomocą w osiągnięciu z czasem stanu oobe?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mózgowe_porażenie_dziecięce

3. Czy obecne zainteresowania, sympatie i antypatie dotyczące np. wydarzeń i postaci historycznych mogą być "odbiciami" poprzedniego życia?:
- Nie lubię rewolucji francuskiej.
- Lubię Marię Antoninę i czarownice.
Czy to tylko efekt przeczytanych książek i obejrzanych filmów?

Kiedyś interesowałem się tarotem i wicca ale teraz lenistwo wzięło górę...

+Quote Post
rab
post 31.01.2018 - 23:14
Post #1954

Dusza Towarzystwa

CYTAT(mruk @ 30.01.2018 - 13:01) *
Witam.
Dziś się zarejestrowałem na forum i mam pytania:
1.Czy są proste ćwiczenia które pozwolą z czasem (oczywiście nie od razu) osiągnąć stan wyjścia z ciała?
Przez proste ćwiczenia rozumiem ćwiczenia możliwe do wykonania na leżąco lub siedząco ponieważ mam mózgowe porażenie dziecięce.
Od czego w ogóle należy zacząć?

2. Czy MPD może być przeszkodą lub pomocą w osiągnięciu z czasem stanu oobe?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mózgowe_porażenie_dziecięce

3. Czy obecne zainteresowania, sympatie i antypatie dotyczące np. wydarzeń i postaci historycznych mogą być "odbiciami" poprzedniego życia?:
- Nie lubię rewolucji francuskiej.
- Lubię Marię Antoninę i czarownice.
Czy to tylko efekt przeczytanych książek i obejrzanych filmów?

Kiedyś interesowałem się tarotem i wicca ale teraz lenistwo wzięło górę...

1. Prawdopodobnie najlepsza metoda to 4+1.
2. Nie mam pojęcia.
3. Niektórzy tak uważają, ale jak to zweryfikować?
A czy nie lepiej byłoby dla Ciebie zainteresować się Ld (świadomy sen)?.

+Quote Post
loozak84
post 13.05.2020 - 15:16
Post #1955

Przyjaciel Rodziny

Chciałem spróbować metody 4+1. Jest 23.30 w nocy. Chce już mi się spać po całym dniu aktywności. Pomyślałem, że nastawie sobie budzik na 4.50 nad ranem. Ale po chwili stwierdziłem, że może na 5. No i ustawiłem budzik w komórce na 5 nad ranem. I o tej godzinie zastosuje metodę 4+1 bo mam jeszcze kilka godzin na spanie (przynajmniej do 9) Więc zasnąłem.
Jest ranek....otwieram oczy. Kurcze a czemu nie słyszę budzika? Patrzę na komórkę a tam dokładnie 4.50 nad ranem. No masakra mój organizm obudził się dokładnie o tej godzinie na którą chciałem nastawić budzik. Stało się to zupełnie spontanicznie.

+Quote Post

94 Stron V  « < 92 93 94 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park