oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

94 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jestem Początkujący, Tutaj początkujący mogą zadawać swoje pytania
konki
post 21.01.2009 - 19:17
Post #51

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

2 razy probowalem wejsc w oobe i nie udalo sie (ale nie o tym mowa), chodzilo o to ze serce walilo mi jak oszalale, to jest dobry znak czy tez moze cos nie do konca zrobilem???

edit: post jest juz w sumie do usuniecia i wlasnie widze problem z brakiem usuniecia swojego posta nawet zaraz po napisaniu
Go to the top of the page

+Quote Post
Franky
post 21.01.2009 - 21:50
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Z tego co wiem każdy ma inaczej. Raczej dobrze. Jeśli się mylę, to poprawcie mnie.

+Quote Post
ciernik
post 21.01.2009 - 23:39
Post #53

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Dzień dobry!
Ostatnio próbuję przed snem wyjść metodą wizualizacji biegu. Wyobrażam sobie, że biegne - wizualizuję i próbuję poczuć ruch rąk oraz nóg i im szybciej biegnę tym większe napięcie mnie ogarnia (dotyczy to również nacisku na klatkę piersiową przez co wdechy stają się coraz płytsze). Z reguły wtedy zaprzestaję tej czynności i moje pytanie brzmi: czy nie jest to zła metoda ze względu na napięcie (mięśniowe) jej towarzyszące? Niby trzeba się zrelaksować na maxa, więc sam już nie wiem.

+Quote Post
Marishka
post 21.01.2009 - 23:44
Post #54

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

To zależy czy ta metoda pozwala ci się rozluźnić...jasobie wyobrażam że stoję naprzeciw siebie a kiedy pojawiają się drgania to tak jak podane już wcześniej na forum wizualizacja liny - to moim zdaniem jest bardzo dobry przykład...i pozwala uspokoić oddech:)

+Quote Post
slavicz
post 21.01.2009 - 23:47
Post #55

Gość Rodziny
*

Jeeli chodzi o moje wizualizacje do wyjscia to przed stam gram w Need for speeda pozniej jak zasypiam obraz sam rzyca sie na oczy i wizualizacja gotowa hehe caly czas widze ze jade droga i pokonuje zakrety nistaty czesto zasypiam i nie wiem jak z tym se poradzic hehe a apropo RELIGII wcale nie 3eba zmienic swojego zdania to zalezy od ciebie w moim przypadku zmienilo nieco spojrzenie na nia po prostu wierze w boga ale nie w kosciul hehe pozdro

+Quote Post
miclis
post 22.01.2009 - 07:55
Post #56

Znajomy Rodziny

CYTAT(konki @ 21.01.2009 - 19:17) *
2 razy probowalem wejsc w oobe i nie udalo sie (ale nie o tym mowa), chodzilo o to ze serce walilo mi jak oszalale, to jest dobry znak czy tez moze cos nie do konca zrobilem???

edit: post jest juz w sumie do usuniecia i wlasnie widze problem z brakiem usuniecia swojego posta nawet zaraz po napisaniu

dużo osób pisało że też mają takie odczucia, to uczucie walenia serca to z tego co wiem przepływ energii

+Quote Post
slavicz
post 22.01.2009 - 12:15
Post #57

Gość Rodziny
*

Mi np czasem huczy w uszach wtedy to brzmi jak przepłuw energii ale serce jest ok widzisz rozne objowy sa u wszystkich hehe

+Quote Post
Franky
post 22.01.2009 - 13:28
Post #58

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(ciernik @ 21.01.2009 - 23:39) *
Dzień dobry!
Ostatnio próbuję przed snem wyjść metodą wizualizacji biegu. Wyobrażam sobie, że biegne - wizualizuję i próbuję poczuć ruch rąk oraz nóg i im szybciej biegnę tym większe napięcie mnie ogarnia (dotyczy to również nacisku na klatkę piersiową przez co wdechy stają się coraz płytsze). Z reguły wtedy zaprzestaję tej czynności i moje pytanie brzmi: czy nie jest to zła metoda ze względu na napięcie (mięśniowe) jej towarzyszące? Niby trzeba się zrelaksować na maxa, więc sam już nie wiem.

Na mnie by to chyba nie działało. Ja potrzebowałabym czegoś co pozwoli mi też kontrolować oddech. Może też spróbuj.

+Quote Post
konki
post 22.01.2009 - 16:37
Post #59

Przechodzień

Notatnik

a co może być powodem poczucia suchości w ustach???

+Quote Post
michu19931
post 22.01.2009 - 16:46
Post #60

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Otwarta paszcza xD Polecam się napić przed "wyjściem" albo oddychać przez nos ^^'

+Quote Post
Marishka
post 22.01.2009 - 16:47
Post #61

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

CYTAT(konki @ 22.01.2009 - 16:37) *
a co może być powodem poczucia suchości w ustach???

Może pragnienie??:)

+Quote Post
konki
post 22.01.2009 - 16:53
Post #62

Przechodzień

Notatnik

tylko że ja nawet specjalnie piłem przed rozpoczęciem i nawet bez otwartej paszczy ^^.

+Quote Post
konon
post 22.01.2009 - 17:26
Post #63

Członek Rodziny

CYTAT(doloreska @ 13.01.2009 - 19:38) *
trochę to zakręciłeś...a może ja mało pojętna jestem...?;) naprawdę nie rozumiem... :/

Ale czego nie rozumiesz ?

+Quote Post
Franky
post 22.01.2009 - 17:28
Post #64

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(michu19931 @ 22.01.2009 - 16:46) *
Otwarta paszcza xD Polecam się napić przed "wyjściem" albo oddychać przez nos ^^'

Zawsze pije i oddycham przez nos. I suchość mnie nie opuszcza.
A czasem mam też problemy z przełykaniem śliny.

+Quote Post
Majster
post 22.01.2009 - 17:42
Post #65

Dusza Towarzystwa

Witam wszystkich początkujących!

Widzę, że wizualizację nie skutkują, przyczyna jest prosta i sam kiedyś miałem z tym problem. Chodzi po prostu o to, że za wcześnie się je zaczyna, tzn. jeszcze przed wprowadzeniem ciała w stan głebokiej relaksacji. Oczywiście wizualizacje pomagają nie skupiać się na zasypiającym ciele lecz same w sobie nei sprawią, że wyjdziemy z ciała. Wizualizacja nie jest od tak se tylko ma nas wprowadzić (nasze ciało astralne czy tam nazwijcie to jak chcecie) w ruch wypychający/ciągnący/itd co bezpośrednio prowadzi do wyjścia jeśli zastosowane jest w odpowiedniej chwili. Często zbyt wczesne wizualizacje mogą nas zmylić i doprowadza to jedynie do spięcia mięśni. Oczywiście każdy jest inny więc to, ze ja tak mam nie znaczy, że każdy będzie tak miał. Tak czy inaczej powodzenia!

+Quote Post
Marishka
post 22.01.2009 - 17:52
Post #66

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

CYTAT(Majster @ 22.01.2009 - 17:42) *
Witam wszystkich początkujących!

Widzę, że wizualizację nie skutkują, przyczyna jest prosta i sam kiedyś miałem z tym problem. Chodzi po prostu o to, że za wcześnie się je zaczyna, tzn. jeszcze przed wprowadzeniem ciała w stan głebokiej relaksacji. Oczywiście wizualizacje pomagają nie skupiać się na zasypiającym ciele lecz same w sobie nei sprawią, że wyjdziemy z ciała. Wizualizacja nie jest od tak se tylko ma nas wprowadzić (nasze ciało astralne czy tam nazwijcie to jak chcecie) w ruch wypychający/ciągnący/itd co bezpośrednio prowadzi do wyjścia jeśli zastosowane jest w odpowiedniej chwili. Często zbyt wczesne wizualizacje mogą nas zmylić i doprowadza to jedynie do spięcia mięśni. Oczywiście każdy jest inny więc to, ze ja tak mam nie znaczy, że każdy będzie tak miał. Tak czy inaczej powodzenia!

Może rzeczywiście coś w tym jest..... choć ostatnio to podczas odprężenia staram się walczyć ze śpiochem........i nici z oobe;/;/;/;/

+Quote Post
Franky
post 22.01.2009 - 23:03
Post #67

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Długa droga przed nami, Marishka

+Quote Post
slavicz
post 24.01.2009 - 22:45
Post #68

Gość Rodziny
*

hej hej zebysci wiedzili dluuuga jak mUr chinski ale zauwazylem przynajmniej na moim przypadku ze muzyka znacznie przydaje sie
ale mam problem czy lepiej slychac muzyki relaksacyjnej czy tej z brain weve generator???
jak narazie od tygodnia mi sie nie udalo wejsc kto by pomyslal ze 1 raz udalo mi sie nie swiadomie a teraz staram sie od tygodnia i nic pozdro

tom: boże...widzisz a nie grzmisz :|

+Quote Post
Franky
post 25.01.2009 - 14:06
Post #69

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Muzykę dopasuj do siebie.

+Quote Post
vermissen
post 25.01.2009 - 15:07
Post #70

Gość Rodziny
*

Notatnik

ja mam taki problem, że... moje całe oobe trwa doslownie pare sekund. ćwicze od 10 miesiecy i jakos mi sie udaje to osiągnac, ale to wszystko trwa w moim mniemaniu za krótko. Co jest ze mna nie tak?

+Quote Post
Zuben
post 25.01.2009 - 16:25
Post #71

Guests

afirmuj sie albo spróbuj opanować emocje, napewno pomoŻe :]

tom: Pomorze? a może Śląsk? :P

+Quote Post

94 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park