|
|
![]() ![]() |
29.01.2009 - 17:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a gdzie tak jest napisane ??Widocznie ten ktoś kto tak podaje robił w tym celu badania i stąd 7 cm a nie 20 cm
A poruszamy się po świecie niefizycznym ,a nie fizycznym. Można (??)sie tylko dostroić do fizykalności. |
|
|
|
29.01.2009 - 17:38
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
http://lebioda44.blox.pl/2007/01/Kazdy-z-n...cznego-tzw.html
tu jest tak napisane a 20 cm podałem tylko dla przykładu , chodziło mi o to skąd ktoś może wiedzieć ile ciało astralne wykracza poza fizyczne. Poruszamy się w świecie niefizycznym ? A na wikipedii jest napisane że oobe dzieli sie na dwa rodzaje : strefa czasu rzeczywistego i projekcje astralną i w tym pierwszym rodzaju poruszamy się po fizycznym świecie... |
|
|
|
29.01.2009 - 17:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie warto wierzyć wikipedii ...
Wiem ,że podałeś z przykładu. |
|
|
|
29.01.2009 - 18:20
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Cos mi tutaj nie pasuje. Poruszamy sie cialem niefizycznym, po swiecie fizycznym przeciez. Swiat niefizyczny to projekcja astralna lub LD przeciez. Gdy sie poruszamy cialem astralnym to mozemy dotykac rzeczy fizyczne, ale nic z nimi nie zrobimy. Wiec jak niby poruszamy sie po swiecie niefizycznym, to wtedy powinnismy miec na niego wplyw...
Edit: To tak jakbys powiedzial, ze mozemy przesuwac przedmioty cialem niefizycznym w swiecie fizycznym... |
|
|
|
29.01.2009 - 19:36
|
|
|
nie można
W oobe poruszasz się po niefizycznym odpowiedniku fizycznosci ..i możesz wpłynąć na odpowiednik ,ale nie na fizycznosc ... |
|
|
|
29.01.2009 - 20:58
|
|
|
Acha.
Mam jeszcze jedno durne pytanie(chyba ten temat od takich jest , nie :D ) Otóż ostatnio miałem na 99 % oobe. Położyłem się spać , wstałem nad ranem , po czym znów się położyłem , dostałem paraliżu i wszedłem chyba w oobe. Wszystko by się zgadzało gdyby nie jeden szczegół. Byłem świadomy oobe i chciałem je przerwać. I próbowałem poruszyć palcem tak jak wszyscy radzą... i nie dało się. Skończyło się bez mojej kontroli po kilku minutach. Macie jakieś rady , wnioski ? |
|
|
|
29.01.2009 - 22:15
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Widocznie tak naprawdę nie hccialeś go przerwać ;D Ciekawiło Cię to, tak przynajmniej ja to odbieram ;)
aczkolwiek dzisiaj mi kumpel powiedzial, ze zna przypadki, gdy ktoś nie wócił do Cciała.. ciekawe :) p.s Czy niefiizycznym przyjacielem moze być wytwór naszej wyobraźni ? czy to jest"coś wyższego", nie wiem jak to nazwać, jakis byt? :) pozdrawiam Alex |
|
|
|
29.01.2009 - 22:49
|
|
|
To pewnie kłamał , bo przecież nie ma na to żadnych dowodów...
|
|
|
|
30.01.2009 - 11:26
|
|
|
Konon, uwazaj bo Ci martwy zmartwychwstanie i powie ze umarl przez OOBE... Smierc jest mozliwa jesli przejdzie sie tunel.
|
|
|
|
| Zuben |
30.01.2009 - 12:14
|
|
Guests |
filozof mgły nierozumiem cie zabardzo....tunel jest łącznkiem między focusami i jakoś wszyscy obemaniacy przez niego przechodzą i jakoś żyją xP
|
|
|
|
30.01.2009 - 12:18
|
|
|
Chodzi mi o to ze tunel ma swoj koniec, jesli dojdzie obemaniak do konca nastepuje smierc. Nie wiem dokladnie jak to dziala, wiem tylko ze mialem dwoch kumpli ktorzy badali drugi koniec, a teraz jest tylko jeden :/
Edit: Jesli jest w tym blad, to sorry. Poprostu tyle wiem z opowiesci kumpla. |
|
|
|
| Ero Cras |
30.01.2009 - 13:37
|
|
Guests |
Więc twoi kumple podróżowali razem, a ten drugi zaszedł za daleko? Ludzka ciekawość. Wiesz może na co zmarł? Śmierć naturalna jest raczej wykluczona, może zawał serca? Albo wylew. Te dwie ostatnie rzeczy nie można wykluczyć.
|
|
|
|
| Zuben |
30.01.2009 - 14:39
|
|
Guests |
Słowo śmierć bierzecie zbyt dosłownie.....Może on poprostu tak DALEGO zaszedł że sie zgubił albo niechciał poprostu wracać. Pewnie gdzieś tam jest bo nie ma czegoś tkaiego jak dosłowna śmierć
|
|
|
|
30.01.2009 - 14:41
|
|
|
Tak, zaszedl za daleko. Nie wiem na co zmarl. Z tym drugim kumplem stracilem kontakt. Jest zalamany i twierdzi ze to jego wina. W kazdym razie wole nie tykac tego tematu.
Edit: Dopiero zauwazylem po dodaniu postu wypowiedz Zubena. Tego nie wykluczam, ten kumpel nie dal rady go szukac, bo sie wystraszyl. Emocje nieumozliwiaja mu OOBE. |
|
|
|
30.01.2009 - 18:51
|
|
|
Nie ogarniam po części.
Przecież wszędzie piszą , że podczas oobe nie można umrzeć , że to nie zagraża życiu lub zdrowiu... A wy piszecie przykłady , że wasi znajomi umierali. Więc jak w końcu jest ? |
|
|
|
30.01.2009 - 23:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Filozofie Mgły, wybacz ale bredzisz.
Reszta nie słuchajcie potłuczeńca. Wiem, że zmarł ale nie wiem na co... no kurna prosze. I do cholery jaki znowu tunel? Za dużo się Nie DO Wiary naoglądałeś. Kto jeszcze uwieży, że jego kupel zmarł i on nie wie na co ale wie, że przez obe. Ludzie czeumście tacy łatwowierni. |
|
|
|
31.01.2009 - 03:23
|
|
|
No sorry, ale w takim dziale odpowiadać na pytania powinny osoby kompetentne, do których Filozof Mgły nie należy. OOBE nie powoduje śmierci, niezależnie od tego w jakim będziesz tunelu, czy dolecisz do jego końca, czy wrócisz do początku, czy przebijesz się przez ścianę, czy wypróżnisz się na rzadko.
Wielu już wyprawiało w OOBE takie rzeczy, które się Filozofom (Mgły) nie śniły, a żyją i dobrze się mają. Radzę słuchać informacji z pierwszej ręki (a nie, kolega kolegi powiedział...), a Filozofowi radzę mniej Harrego Pottera. |
|
|
|
31.01.2009 - 03:56
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Często gdy leżę i wykonuję czynności mające wywołać wyjście zaczynam czuć intensywne mrowienie w jednym punkcie na czole - mianowicie ok. 2 cm nad lewą brwią. Prawie zawsze jest w tym samym miejscu, czasami jak próbowałem innej wizualizacji to mrowienie przeniosło się nad prawą brew. W sumie nie wiem jak opisać do uczucie, ale nie jest ono irytujące, ani przyjemne. Taki jakby prądzik lekki.
Ktoś może mi wytłumaczyć co to? I jeszcze jedno pytanko - czy na skuteczność OOBE może mieć wpływ to, że chodzę spać o 3-5 i wstaję o 13-15? |
|
|
|
31.01.2009 - 08:57
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam :) Może moje pytanie wyda Wam się dziwne, ale trudno... Otóż bardzo często, szczególnie ostatnio zdarza mi się, że budzę się w nocy z drgawkami, paraliżem i czuję, że za chwilę wyjdę z ciała. Np. dzisiaj w nocy tak się przebudzałam, w pewnej chwili zupełnie nie mogłam się ruszyć, więc zaczęłam na siłę się szarpać i czułam, że wychodzę tym niefizycznym ciałem... ale mówie sobie "niee" no i wróciłam do normalnego stanu... i tak postępuję zawsze. Moje pytanie brzmi: jak to przerwać? Ja wcale nie chcę mieć OBE! Wręcz boję się tego (tzn. nie tego, że nie wrócę itp., ale boję się, że mogę zobaczyć jakieś postaci czy coś czego się przestraszę :/) ja tak już mam, boję się nawet jak mam zgaszone światło w pokoju :P i wcale nie chcę doświaczyć tego zjawiska... Podobno nie ma czegoś takiego jak predyspozycje do OBE, więc nie wiem dlaczego mi się to zdarza bez moich jakichkolwiek intencji... O ile świadome śnienie mi się podoba, to budzenie się sparaliżowaną nie jest miłe ;/ Co zrobić, żeby temu zaradzić?
|
|
|
|
31.01.2009 - 10:46
|
|
|
E no sorry, ale powtarzam to co mi kolega powiedzial :/ Nie mam wam tego za zle, ze teraz mnie wysmiewacie, jego wkoncu tez wysmiali. Po pierwsze nie mialem z "Nie do wiary" doczynienia, po drugie Harry Potter to badziewie, po trzecie chce sie dowiedziec jak jest naprawde. W kazdym razie dzieki za informacje.
Alicja1515, codziennie miewam paralize i z doswiadczenia wiem ze trzeba sie przyzwyczaic. Jednak jesli ktos zna na to sposob to dolaczam sie do prosby. Edit: Dopiero zauwazylem ten tekst: CYTAT Wielu już wyprawiało w OOBE takie rzeczy, które się Filozofom (Mgły) nie śniły, Nie chce nic do niego wniesc procz gratulacji tekstu, bo rozbawil mnie do lez ^^ Edit2: Konon, mozliwe ze poprostu moj kolega juz byl martwy, a drugi tylko polazl za nim bo myslal ze ten jest w astralu. Dopiero teraz to rozpatrzylem. Teraz juz mam pewnosc ze oni maja racje. Z gory przepraszam za klopoty. Edit3: Sorry, ze tyle editow, ale ciagle mi sie cos przypomina. W jednym poscie na koncu napisalem: CYTAT Edit: Jesli jest w tym blad, to sorry. Poprostu tyle wiem z opowiesci kumpla. wiec mogliscie mi spokojnie napisac ze klamal, a nie atakowac mnie. Chcialem poprostu dociec prawdy, chociaz niemile dostalem odpowiedz. Edit4: @Down: Nic sie nie stalo ^^ |
|
|
|
31.01.2009 - 17:10
|
|
|
No ok, faktycznie mogłem to napisać milej. Sorry ziom :awe:
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |