|
|
![]() ![]() |
29.09.2010 - 20:42
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam Wszystkich,
może na początek coś o mnie. Od kilku lat interesuję się zjawiskami paranormalnymi. Bez większych przeszkód widzę aurę oraz takie różne kolorowe plamki. Czasami udaje mi się porozumiewać z moją podświadomością. Miewam sny prorocze. Byłam na kilku kursach Silvy. Kilka razy próbowałam osiągnąć Oobe, nic z tego. Leżę z zamkniętymi oczami, przy relaksującej muzyce, widzę w ciemności szarą albo pomarańczową mgłę, czuję, jakby po ciele chodziły mi mrówki i tyle. Czy moglibyście mi doradzić, co mam zrobić, aby osiągnąć Oobe? Czy komuś z Was się to udało? Jakie towarzyszą temu uczucia? (czytałam o wyrzucaniu duszy z ciała, unoszeniu się do góry oraz zapadaniu do środka) Czy ktoś z Was odczuwa jeszcze coś innego? Będę wdzięczna, za wszystkie rady. Pozdrawiam, Emocjonalna |
|
|
|
| Gray |
29.09.2010 - 20:50
|
|
Guests |
Takich tematów na forum są dziesiątki, wystarczy wysilić się trochę i skorzystać z opcji "szukaj".
|
|
|
|
29.09.2010 - 21:42
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Hmmm sądzę, że nikt nie wytłumaczy dokładnie jak wejść w OOBE, jakie towarzyszą temu odczucia, jakie są możliwości itd. w jednym poście : )
Absolutną podstawą jest nauczenie wchodzenia w trans (jest to stan kiedy twoje ciało praktycznie śpi, ale Ty pozostajesz świadoma tego co się dzieje- po prostu nie zasypiasz), a przynajmniej bardzo dobrze się relaksować (i ciało i umysł). Nie będę opisywał jak się tego nauczyć bo wystarczy wpisać odpowiednie hasło i już znajdujesz dziesiątki artykułów. Gdy to już opanujesz należy zacząć trenować wychodzenie. Dam Ci dobrą radę- nie obieraj sobie konkretnej techniki (robić wszystko punkt po punkcie w planie), lecz łącz je w jaki tylko sposób chcesz... Wszelkie wizualizacje i afirmacje dobieraj wg. własnego uznania bo tylko Ty wiesz co na ciebie naprawdę działa. Dopalaczem który bardzo ułatwi ci OOBE jest reguła (technika) 4+1. W skrócie polega ona na tym, że śpisz 4 godziny po czym wstajesz i się rozbudzasz (robisz sobie herbatkę, w mp3 odpalasz ostry rockowy kawałek itp.- chodzi o całkowite rozbudzenie się) przez około godzinę (może to być pół/półtora godziny- sama wiesz lepiej ;) ), a następnie próbujesz wychodzić. Gdy będziesz się kładła zadbaj, aby twoje ułożenie było inne niż takie w którym zasypiasz (zamiast kołderki przykryj siękocem itp.)- wtedy umysł czuje, że jest "coś inaczej" i nie nastawię się odrazu, że idziesz spać. Hmmm... po za tym albo stosuj jakieś techniki wychodzenia, albo rób wszystko "na czuja"... po prostu w pewnym momencie będziesz wiedzieć co robić (nie zastanawiaj się nawet skąd ;*) To jest taki ogólny zarys, ale na pewno w czymś Ci pomorze- poczytaj o tym więcej a na pewno znajdziesz odp. na każde pytanie :* |
|
|
|
30.09.2010 - 00:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A moderator poza cialem :D
|
|
|
|
30.09.2010 - 16:41
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć wkoncu Ci sie uda :)
pozdrawiam i zycze powodzenia |
|
|
|
30.09.2010 - 19:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
dziwne dziwne :P że ten temat sie ostał
AAAaaaa!!! bom ja moderaorem! xD sic Amen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |