oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Jak Osiągnąć Oobe?, ...
Emocjonalna
post 29.09.2010 - 20:42
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam Wszystkich,

może na początek coś o mnie. Od kilku lat interesuję się zjawiskami paranormalnymi. Bez większych przeszkód widzę aurę oraz takie różne kolorowe plamki. Czasami udaje mi się porozumiewać z moją podświadomością. Miewam sny prorocze. Byłam na kilku kursach Silvy.

Kilka razy próbowałam osiągnąć Oobe, nic z tego. Leżę z zamkniętymi oczami, przy relaksującej muzyce, widzę w ciemności szarą albo pomarańczową mgłę, czuję, jakby po ciele chodziły mi mrówki i tyle. Czy moglibyście mi doradzić, co mam zrobić, aby osiągnąć Oobe? Czy komuś z Was się to udało? Jakie towarzyszą temu uczucia? (czytałam o wyrzucaniu duszy z ciała, unoszeniu się do góry oraz zapadaniu do środka) Czy ktoś z Was odczuwa jeszcze coś innego?

Będę wdzięczna, za wszystkie rady.

Pozdrawiam, Emocjonalna
Go to the top of the page

+Quote Post
Gray
post 29.09.2010 - 20:50
Post #2

Guests

Takich tematów na forum są dziesiątki, wystarczy wysilić się trochę i skorzystać z opcji "szukaj".

+Quote Post
Astral Parsley
post 29.09.2010 - 21:42
Post #3

Znajomy Rodziny

Hmmm sądzę, że nikt nie wytłumaczy dokładnie jak wejść w OOBE, jakie towarzyszą temu odczucia, jakie są możliwości itd. w jednym poście : )

Absolutną podstawą jest nauczenie wchodzenia w trans (jest to stan kiedy twoje ciało praktycznie śpi, ale Ty pozostajesz świadoma tego co się dzieje- po prostu nie zasypiasz), a przynajmniej bardzo dobrze się relaksować (i ciało i umysł).
Nie będę opisywał jak się tego nauczyć bo wystarczy wpisać odpowiednie hasło i już znajdujesz dziesiątki artykułów.

Gdy to już opanujesz należy zacząć trenować wychodzenie. Dam Ci dobrą radę- nie obieraj sobie konkretnej techniki (robić wszystko punkt po punkcie w planie), lecz łącz je w jaki tylko sposób chcesz... Wszelkie wizualizacje i afirmacje dobieraj wg. własnego uznania bo tylko Ty wiesz co na ciebie naprawdę działa.

Dopalaczem który bardzo ułatwi ci OOBE jest reguła (technika) 4+1. W skrócie polega ona na tym, że śpisz 4 godziny po czym wstajesz i się rozbudzasz (robisz sobie herbatkę, w mp3 odpalasz ostry rockowy kawałek itp.- chodzi o całkowite rozbudzenie się) przez około godzinę (może to być pół/półtora godziny- sama wiesz lepiej ;) ), a następnie próbujesz wychodzić. Gdy będziesz się kładła zadbaj, aby twoje ułożenie było inne niż takie w którym zasypiasz (zamiast kołderki przykryj siękocem itp.)- wtedy umysł czuje, że jest "coś inaczej" i nie nastawię się odrazu, że idziesz spać.

Hmmm... po za tym albo stosuj jakieś techniki wychodzenia, albo rób wszystko "na czuja"... po prostu w pewnym momencie będziesz wiedzieć co robić (nie zastanawiaj się nawet skąd ;*)

To jest taki ogólny zarys, ale na pewno w czymś Ci pomorze- poczytaj o tym więcej a na pewno znajdziesz odp. na każde pytanie :*

+Quote Post
masa
post 30.09.2010 - 00:18
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A moderator poza cialem :D

+Quote Post
stostostokrotka
post 30.09.2010 - 16:41
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć wkoncu Ci sie uda :)
pozdrawiam i zycze powodzenia

+Quote Post
tom
post 30.09.2010 - 19:32
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

dziwne dziwne :P że ten temat sie ostał

AAAaaaa!!! bom ja moderaorem! xD sic

Amen

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park