Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Oobe Wyjscie, Jeżeli nie paraliż ani wibracje to jak?!
grej3333
post 22.06.2008 - 21:43
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2739

O oobe dowiedzialem sie rok temu... ''trenuje'' zawziecie lecz bez powodzenia... nie poddam sie!
Moje pytanie kieruje do was do doswiadczonych podróznikow.
Nie doswiadczylem ani razu ŚWIADOMIE paraliżu i wibracji. Nieraz slyszalem ze bez tego tez mozna wyjsc.
Powiedzcie mi jak to ma wyglądąc.Nie chodzi mi tu z przejsciem w oobe poprzez ld. Tylko przy pełnej świadomosci.
pzdr.
Grej33
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 22.06.2008 - 21:51
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Ma wyglądać normalnie ;] . Czekasz czekasz czekasz, starasz się jak najmniej poruszać i utrzymywać świadomość. I wychodzisz. Możesz czuć jak twoje ciało zaczyna się poruszać bez twojej inicjatywy. Wtedy czekasz aż ruch ustanie, albo aż poczujesz podłogę, ścianę lub cokolwiek innego i jesteś w poza.
Profile CardPM
+Quote Post
grej3333
post 22.06.2008 - 21:56
Post #3

Członek Rodziny

Tak też robie :) wczoraj zdretwiały mi obie ręce od palców po łokcie tak potwornie... czy to symtpomy paralizu czy po prostu z długiego bezruchu ? :D
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 22.06.2008 - 22:02
Post #4

Niepoprawny racjonalista

Nie wiem czemu tak się dzieje, ale wiele osób ma podobnie. Kończyny stają się ciężkie zdrętwiałe, jakby w skurczu, aż trzeba nimi poruszyć. Nie wydaje mi się, aby miało to jakiś związek z paraliżem, choć mogę się mylić. No ale nie ma co się łamać. Przejdzie i próbuj dalej.
Profile CardPM
+Quote Post
grej3333
post 22.06.2008 - 22:05
Post #5

Członek Rodziny

Heh mi to nie przeszkada wręcz czekam na róznego rodzaju doznania... raz kiedys lezalem okolo 18 i zaczęło mi walic okropnie serce , przerwałem próbe bo sie wystraszylem, walił jak młot!
MUSZE DZIŚ WYJSC!
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 23.06.2008 - 10:47
Post #6

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Drętwienie kończyn nie jest wynikiem objawu paraliżu albo ma mało z tym wspólnego. Uczucie nadchodzącego paraliżu jest bardzo dziwne. Trudno to opisać bo to coś w rodzaju pojawiającego się napięcia które jakby odcina doznania płynące z całego ciała. Zostaje praktycznie czucie chyba w twarzy. Kiedy ustępuje (np w przypadku kiedy wcześniej wrócę a ciało jeszcze jest w paraliżu, może to trwać kilkadzisiąt sekund do kilku minut), czucie w kończynach wraca błyskawicznie bez uczucia zdrętwienia czy niedowładu (oczywiście pod warunkiem że np ręka nie była przyciśnięta i dopływ krwi był prawidłowy). Gdyby zdrętwienie było objawiem paraliżu to po każdej drzemce czulibyśmy sie jak paralitycy :D.
Zresztą paraliż nie jest celem samym w sobie w drodze do wyjścia. Jest efektem ubocznym który daje się czasem obserwować w wyniku treningu utrzymania świadomości. Drogą to uzyskania OBE jest jak najdłuższe utrzymanie świadomości co mozna wytrenować przez częste koncentracje lub medytacje. Właśnie to jest często zaniedbywanym czynnikiem w drodze do OBE. Wyjście z czasem pojawi się samo jako wynik silnego pragnienia i wytrenowania umysłu. Żadne skomplikowane techniki hardcorowe :D nie pomogą. OBE jest bardzo proste w realizacji ale zależne od bardzu wielu subtelnych czynników które często powodują fiasko mimo zadania z pozoru identycznych warunków początkowych.
Profile CardPM
+Quote Post
grej3333
post 24.06.2008 - 21:46
Post #7

Członek Rodziny

Napisales ze glownym zadaniem jest utrzymanie swiadomosci jak najdluzej...
ale co jest jezeli po 1.5h nic sie nie dzieje?
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 24.06.2008 - 22:12
Post #8

Niepoprawny racjonalista

utrzymuj świadomość dalej ;]
Profile CardPM
+Quote Post
grej3333
post 24.06.2008 - 22:19
Post #9

Członek Rodziny

no wlasnie zastanawialem sie co by bylo gdybym na silne lezal nawet 3h
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 24.06.2008 - 22:31
Post #10

Niepoprawny racjonalista

Różnie to bywa. Kiedyś przeleżałęm świadomie całą noc i kij z tego wyszedł. Chodzi chyba o to, żeby nie skupiać się na utrzymywaniu świadomości, tylko po prostu ją "delikatnie" utrzymywać - wtedy łatwiej z nią zasnąć a w konsekwencji mieć LD/OBE.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 25.06.2008 - 10:17
Post #11

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Tak OBE musi być poprzedzone zaśnięciem ciała. Radziłbym trenować koncentracje w dzień bez zamiaru OBE a praktykować wyjście w metodzie 4+1 w nocy :D.
Profile CardPM
+Quote Post
Dexarz
post 25.06.2008 - 15:01
Post #12

Guests

Paraliż jest pewna informacja dla nas ,że osiągnęlismy calkowity relax ciała ..Wtedy pojawia się mrówienie ...Aby mieć oobe nei potrzeebny jest nawet paraliz ..OoBE można osiągnąć "przesuwając" świadomość z ciała fizycznego ,do niefizycznego (astralnego) ..Ja dzisiaj nie miałem ani paralizu ,ani wibracji ,po prostu nic ...Skupiłem sie na wnętrzu ,poczekałem chwilę i wstałem ...

EDIT Skasowałem nie potrzebną częsc ...

Twistoid : Wp rzypadku afirmacji to trzeba to powtarzać iles tam razy ..Ja Akurat powtarzam 30-40 bo tyle według mnie potrzebuje ..Ale mozan tez 1 10 albo mnie j...To akurat wiem z własnego doswiadczenia ...

Co do wyjścia to tak paraliz jest niezbedny bo inaczej stolec :) ..Prawdopodobnie w tym moim sposobie juz byłem poza ,a mi sie wydawało że ot real ...
+Quote Post
twistoid
post 25.06.2008 - 15:45
Post #13

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Dexarz dlaczego piszesz np. nas , mysle ze to raczej dla ciebie i chyba na tym koniec.To co napisałes to kompletny stek bzdur . Najpierw sa hipnagogie potem paraliż chociazby dlatego.Trollu opanuj sie przestan w koncu zmyślać bo robisz to w sposob wyjatkowo tępy i raczej nie pomagasz a szkodzisz.
40 afirmacji hehe a co to pacierz :D
Pokemonie wez sie opanuj prosze.
Co do pytania paraliż jest blokada ciała fizycznego umozliwiajaca przeniesionej swiadomosc przelanej do ciała astralnego oddzielenie sie bez tego oobe jest raczej niemozliwe no chyba ze jest sie dexarzem czy innym trollem z wybujała wyobraznia.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic