|
Na pewnych rzeczach nie powinno się robić swojego dochodu, lub wyłudzać od ludzi kasę, za to żeby nauczyć ich czegoś co od zawsze mają w sobie. Tym bardziej twierdząc, że napracował się i ma prawo żądać pieniędzy za włożoną pracę. Ci którzy chcą się nauczyć oobe muszą wybulić kasę. Dla tych co ich nie stać pozostaje okrojona wersja prostej gadaniny. Oglądałem ze 2 te filmiki i zraziła mnie oczywistość tych informacji. Nie usłyszałem ani 1 słowa którego jako dajmy na to osoba która nie potrafi osiągnąć oobe na chwile obecną nie mógłbym wyczytać na forum. Biorąc pod uwagę jednak własne doświadczenia mogę świadomie stwierdzić, że nie wprowadza żadnych innowacji. Cała masa ludzi z tego lub innego forum mogłaby prowadzić kursy (mam na myśli doświadczenie, potencjał, wiedzę profesjonalizm czy szczerośc), ja osobiście nie mógłbym zarabiać na tym co tak szanuję, co kocham i co wiem, że leży w każdym z nas. Dlatego ten system stoi jak stoi, bo nawet na tak subtelnych sprawach robi się młynek z kasą.
Deimond bracie, ja również myślałem, że idzie to w parze z innym spojrzeniem na świat. Nie zmieniło się wiele, bo dalej patrzę z podobnej perspektywy. Ci prawdziwi bracia i siostry nie wezmą więcej za tego typu usługi niż potrzebują na zaspokojenie podstawowych potrzeb lub wyrównanie tego co włozyli w kurs. Kazdy jest inny i każdy jest sobą, każdemu przyświecają różne cele, każdy widzi je również inaczej, subiektywnie, indywidualnie, niekiedy zbiorowe, wspólne, prowadzące do JEDNOŚCI a nie do PODZIAŁU. Kasa zawsze dzieli, chociażby na tych których stać, lub na tych których nie stać ( biorąc pod uwagę, że jest to koszt np 150 zł. )
Pisałem to już kiedyś, piszę to teraz. Nie popieram działania Nobla i tyle. Biorąc pod uwagę również fakt, że na jednym z filmików wsiadał pan Robert do całkiem nowego samochodu, na który wielu nie stać. Nie wiem czy jest to jego samochód, czy nie. Oczywiście może to kompletnie nie mieć żadnego związku, po prostu wsiadł do losowego samochodu :)
Tak czy inaczej wielu by zapytało dlaczego się czepiamy, przecież może robić co chce, a my wcale nie musimy zapisywać się na ten kurs. Jednak jak ma się w tym połapać biedna osoba nie mająca żadnego doświadczenia z oobe, a nakręcona przez różne czynniki. Wiem jak uzależniająco oobe może działać. Na pewno znajdują się zdesperowani gotowi wyłożyć pieniądze by jak najszybciej osiągnąć ów stan. Nie muszą daleko się rozglądać, bo pan Robert będzie na nich czekał :)
|