Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Jakie Skille Można Rozwijać W Ld Lub Obe?
Traktorzysta1300
post 06.10.2011 - 18:27
Post #1

Guests

?
+Quote Post
Fskbnsk
post 06.10.2011 - 20:08
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8466

CYTAT(Traktorzysta1300 @ 06.10.2011 - 18:27) *
Tak wiec podsumowujac: czy oobe i LD zamiast dodawac wam skilli nie odejmuje ich czasem kosztem zycia realnego?

Nie.
Głupie pytanie - głupia odpowiedź.

Tak jak wszystko na tym świecie projekcja astralna niesie ze sobą różne zagrożenia, aczkolwiek odpowiednio dorosły i twardo stąpający po ziemi człowiek nie ma się czym martwić.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 06.10.2011 - 20:51
Post #3

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

W dzisiejszych czasach i bez tego da rade zwariować, więc jakoś specjalnie te zjawiska nie przyczyniają się do tego.To też zależy od twojego podejścia , czy dobrze sobie pewne wartości poukładasz bo takto bedziesz miał rozpierdol.

Chyba najważniejszym skillem jaki możesz rozwijać to wyobraźnia.Bo jak masz chęci i zajebiste wyobrażenie o tym to już wiecej ci nie potrzeba( a raczej powinno ci to wystarczać)

Napewno nie jest tak że np. nakuwisz salto w poza i wrócisz do reala i zrobisz to samo od razu ale bedziesz miał jakieś wyobrażenie o tym ,które po ileśtam treningach pomoże osiągnąć ci to.
Profile CardPM
+Quote Post
Siedem
post 06.10.2011 - 21:13
Post #4

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8544

Poszukaj mojego tematu, Real z obee się nie mieszają, znaczy reala od razu odróźnisz a sen Ciężko odrużnić od reala , jak jesteś zdrowy to Ci się nic nie popieprzy i nie skoczysz z okna z nadzieją że zaraz polecisz do góry. A ze skilami jest tak, jak coś ciągle przez dłuższy czas robisz w rzeczywistości co CI sprawia przyjemność i robisz to z własnej woli np grasz na pianinie i sprawia Ci to przyjemność to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że podczas snów będziesz utrwalał te lekcje, jak np chodzisz na prawko prze 2 tyg i jeździsz L po mieście to później o tym śnisz i tym samym utrwalasz sobie jak się jeździ. Kiedyś oglądałem na "Pytanie na śniadanie" było o Obee maniaku który np ustawiał sobie budzik w głowie np na godzine 6:30 i o tej godzinie się samoczynnie budził (fajny skill) bez pomocy budzika. Opowiadał też o przypadkach gdzie ludzie w obee/ld uczyli się jakiegoś języka obcego z którym wcześniej w rzeczywistości nie mieli do czynienia wtf??? nie wiem jak to się dzieje ale w obee jest dużo niewytłumaczalnego dla nas ;)
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 06.10.2011 - 21:47
Post #5

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

A tak dodam z innej beczki

Człowiek- można by powiedzieć idealny odbiornik świata materialnego
Osoba - idealny odbiornik świata duchowego (przestrzeni)
Byt- idealny odbiornik świadomości
czas - też odbieramy

i szereg inny wymiarów których odbieramy mniej lub bardziej na swój sposób i wszystko dzieje się na raz.Jesteśmy z tego poskładani i możemy się doskonalić w tym bez strat jednego dla drugiego.

Cześć mojej filozofi
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 06.10.2011 - 22:11
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Dzięks powyzej przypadkowy :P Co do tego budzika to ja, chodząc do pracy, budzę się zazwyczaj na minutę lub dwie przed nim. Zawsze. Oczywiście z braku dowierzania zawsze go sobie nastawiam ale i tak się budze o pożądanej porze. Najciekawsze jest to, że nie jest to codziennie ta sama pora. Czasem muszę wstać o 6:00 a czasem nawet o 4:00. Niezależnie jednak od tej dwugodzinnej rozbieżnosci zawsze wstaję kilka minut przed ustaloną godziną. Jakoś moja podświadomość chyba jest już na to wyczulona, a do tego podatna wieczorami na sugestie, czyli w momentach, w których ustalam godzinę porannej pobudki. Co do skilli utrwalanych w OOBE. Wydaje mi sie iż jest to możliwe. Owszem jak już wspomniano, nie zostaniemy profesjonalnym akrobatą lub śpiewakiem po jednej fazie, ale pewne rzeczy można utrwalać i rozwijać. Jednak jak ze wszystkim, wymaga to czasu. Tyczy sie to zarówno OOBE, LD jaki i snów.
Profile CardPM
+Quote Post
Siedem
post 06.10.2011 - 22:51
Post #7

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8544

Gość w Tym programie opowiadał że przed zaśnięciem wizualizuje sobie zegar z nasawioną godziną o której ma wstać, widocznie u Ciebie podświadomość robi to za Ciebie.
Profile CardPM
+Quote Post
Sensei Noni
post 07.10.2011 - 17:52
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

CYTAT(Traktorzysta1300 @ 06.10.2011 - 19:27) *
Piszecie o samych podróżach lub najcześciej o tym jak wyjśc a ta czesc ktora nie moze wyjsc biadoli ze kursy wychodzenia sa drogie. Natomiast nic na tym forum nie moglem znalesc o rozwijaniu skilli (perswazja, akrobatyka, malarstwo, muzyka, jezyki obce, co jeszcze?) w swiecie snu (obe,LD). Czyli ze takiej mozliwosci nie ma czy tez moze jest?
Astralni podroznicy skupiali sie raczej do poznawania nowych focusow i wlasnych doswiadzcen z inna strona snu niz z tym co mogliby rozwijajac tam - wykorzystywac tutaj. Nie ma tez za wiele o dzialaniach ubocznych eldekowania i obeowania, jak np. jazdy ze swiadomoscia w ciagu dnia, LD na jawie, zwidy, haluny ktore moga stac sie nie tyle skilem co realnym zagrozeniem w momentach gdy trzeba patrzec z czego sie zyje np. p[odczas jazdy samochodem a tutaj masz lot w nieznany focus podczas gdy twoja uwaga powinna sie focusowac na desce rozdzielczej, lusterkach znakach drogowych.

Tak wiec podsumowujac: czy oobe i LD zamiast dodawac wam skilli nie odejmuje ich czasem kosztem zycia realnego?

Jeśli ktoś stawia sobie Obe/ld za cel a nie poprzez obe/ld Swoje cele to może masz racje. To nie wina ld/obe to wina osoby.
Profile CardPM
+Quote Post
Mishah
post 15.10.2011 - 09:48
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1704

CYTAT(Traktorzysta1300 @ 06.10.2011 - 19:27) *
Piszecie o samych podróżach lub najcześciej o tym jak wyjśc a ta czesc ktora nie moze wyjsc biadoli ze kursy wychodzenia sa drogie. Natomiast nic na tym forum nie moglem znalesc o rozwijaniu skilli (perswazja, akrobatyka, malarstwo, muzyka, jezyki obce, co jeszcze?) w swiecie snu (obe,LD). Czyli ze takiej mozliwosci nie ma czy tez moze jest?
Astralni podroznicy skupiali sie raczej do poznawania nowych focusow i wlasnych doswiadzcen z inna strona snu niz z tym co mogliby rozwijajac tam - wykorzystywac tutaj. Nie ma tez za wiele o dzialaniach ubocznych eldekowania i obeowania, jak np. jazdy ze swiadomoscia w ciagu dnia, LD na jawie, zwidy, haluny ktore moga stac sie nie tyle skilem co realnym zagrozeniem w momentach gdy trzeba patrzec z czego sie zyje np. p[odczas jazdy samochodem a tutaj masz lot w nieznany focus podczas gdy twoja uwaga powinna sie focusowac na desce rozdzielczej, lusterkach znakach drogowych.

Z własnego doświadczenia powiem tak: już samo OOBE, czy LD jest bardzo trudne do osiągnięcia dla przeciętnego człowieka. Wg badań CHYBA co 4 osoba doświadczyła tego choć raz. Zazwyczaj komuś się to przytrafi i taka osoba nawet nie do końca wie jak jej się to przytrafiło.
Wiesz jak wyglądało moje pierwsze LD? Byłem mały i oglądałem "Koszmar z ul. Wiązów". Była tam mowa o technice radzenia sobie z koszmarami z Bali, że kiedy koszmar do Ciebie przychodzi powinieneś odwrócić się do niego plecami (czyli zignorować). Pomyślałem wtedy: Faktycznie kiedy jestem w śnie to robię wszystko bardzo automatycznie i nie mam wpływu na to co robię (nie wiedziałem jeszcze wtedy co to świadomość). Następnym razem, kiedy będę w śnie i stanę na rozdrożu i będę mógł pójść w prawo, albo w lewo, to wybiorę prawą stronę. Zapomniałem o tym postanowieniu, ale za kilka tygodni miałem sen, że jestem na rozdrożu. Wtedy nastąpił szok, bo przypomniałem sobie o swoim postanowieniu i odzyskałem świadomość we śnie. Jednak szok był tak wielki, że praktycznie od razu mnie cofnęło do ciała. Myślisz, że to na mnie wpłynęło? A skąd! Dopiero wiele lat później wyczytałem o LD i OOBE i zacząłem praktykować. Nad tamtą rzeczą nawet się nie zastanowiłem. Chodzi o to, że nie miałem tej nazwy: "świadomy sen". Ponieważ mój język nie miał określenia na to, dlatego zupełnie uleciało to z mojego spektrum świadomości. Wielu ludziom zdarzają się takie rzeczy, ale są one poza ich "spektrum świadomości". Od znajomych słyszałem, że niektórzy z nich mieli takie coś naturalnie raz na jakiś czas. Wiesz, że dopóki sami nie znaleźli w necie hasła "świadomy sen", to nawet nie potrafili tego określić, czy nazwać jako świadomy sen.

Inna kwestia skilli do nauczenia masz bardzo dużo. Najwięcej ich jest w obszarze hipnagogii. Jednak na większość z tych zjawisk nie masz nazw. Dlatego, nawet nie przyjdzie Ci do głowy, żeby coś z tego rozwinąć.

Są jeszcze inne bariery, ale to pisaniny na co najmniej dwa takie posty jak ten. W każdym razie przeciętnemu zjadaczowi chleba coś takiego nie zdarzy się w realu. Oni nie mają aż tak otwartych umysłów.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic