|
|
![]() ![]() |
04.04.2007 - 10:53
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wiece czy skompresowany mp3 nie działa negatywnie na efekt dudnienia różnicowego?
Mp3 jest kompresją stratną, w której ucinane są wysokie częstotliwości, mam nadzieję że to nie zepsuje działania Hemi-Sync’ów Wavy mi się nie zmieszczą w mp3 playerze (mam 512 mb miejsca) a pierwsze 3 cd z "gateway experience" skompresowałem do 192 kbps i zajmują 292 MB |
|
|
|
04.04.2007 - 14:35
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wedlug powszechnej opini format mp3 jest stratny i obcina istotne dzwieki. Najlepszym rozwiazaniem jest skompresowac je do formatu flac, ktory jest bezstratny, chociaz wiele osob uzywa hemi-sync`a w formacie mp3 i dziala :P Byc moze to tylko taki mit ze skompresowany hemi-sync dziala gorzej co by zapobiec piractwu :P
|
|
|
|
04.04.2007 - 15:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Owsze, mp3 jest stratny, ale nie obcina ISTOTNYCH dźwięków. Z tego co się orientuję, to format mp3 zajmuje tak mało nie tyle z powodu kompresji, co dzięki usunięciu z pliku wszystkich tych dźwięków, które ludzki mózg i tak pomija. Dlatego ja bym się nie obawiał kompresji.
|
|
|
|
05.04.2007 - 14:25
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przy bitrate 320 wszystko działa tak jak powinno (porównanie z *.flac).
Z niższymi nie eksperymentowałem. Pozdro |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |