oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Hemi-sync A Kompresja Mp3
Kevin
post 04.04.2007 - 10:53
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nie wiece czy skompresowany mp3 nie działa negatywnie na efekt dudnienia różnicowego?
Mp3 jest kompresją stratną, w której ucinane są wysokie częstotliwości, mam nadzieję że to nie zepsuje działania Hemi-Sync’ów
Wavy mi się nie zmieszczą w mp3 playerze (mam 512 mb miejsca) a pierwsze 3 cd z "gateway experience" skompresowałem do 192 kbps i zajmują 292 MB
Go to the top of the page

+Quote Post
Flauros
post 04.04.2007 - 14:35
Post #2

Gość Rodziny
*

Wedlug powszechnej opini format mp3 jest stratny i obcina istotne dzwieki. Najlepszym rozwiazaniem jest skompresowac je do formatu flac, ktory jest bezstratny, chociaz wiele osob uzywa hemi-sync`a w formacie mp3 i dziala :P Byc moze to tylko taki mit ze skompresowany hemi-sync dziala gorzej co by zapobiec piractwu :P

+Quote Post
Noobek
post 04.04.2007 - 15:54
Post #3

Dusza Towarzystwa

Owsze, mp3 jest stratny, ale nie obcina ISTOTNYCH dźwięków. Z tego co się orientuję, to format mp3 zajmuje tak mało nie tyle z powodu kompresji, co dzięki usunięciu z pliku wszystkich tych dźwięków, które ludzki mózg i tak pomija. Dlatego ja bym się nie obawiał kompresji.

+Quote Post
Tonike
post 05.04.2007 - 14:25
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

Przy bitrate 320 wszystko działa tak jak powinno (porównanie z *.flac).
Z niższymi nie eksperymentowałem.

Pozdro

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park