|
|
![]() ![]() |
06.11.2011 - 10:21
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Bo zapomniałem:)
|
|
|
|
06.11.2011 - 15:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
^ Czy to znaczy, ze jeszcze dostane? :)
|
|
|
|
06.11.2011 - 20:55
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Zgadzam się w 100% z tym co napisał masa. Dodam jeszcze że pomimo wielu lat wychodzenia nigdy nie mam pewności że próba wyjścia się powiedzie. Generalnie poprawnie przeprowadzona procedura czyli wybudzenie w nocy koncentracja i czujne oczekiwanie daje bardzo wysoki współczynnik wyjść bo mogę założyć ze jest to 75%. Wystarczy jednak niedbałość typu zła koncentracja lub zbyt duże zmęczenie i niewyspanie i jest totalna klapa powodująca narastające zmęczenie następnego dnia.
Zatem uważam że parcie na obe powinno być silne ale trzeba pamiętać o tym ze organizm musi być wypoczęty i codzienne maltretowanie się pobudkami w nocy nic nie da. Moim zdaniem by zwiększyć częstość wyjść trzeba zwrócić uwagę na poniższe punkty: 1. Afirmacje i pozytywne nastawienie, pokonanie strachu i blokad. 2. Bardzo ważny jest cel i zadanie co chcemy zrobić podczas wyjścia. Samo wyjście dla wyjścia w sumie nie ma sensu. Podjęcie wcześniej zaplanowanego celu podwyższa poziom świadomości i czyni obe czymś ważnym i mającym sens. 3. Względna systematyka w metodzie przerywanego snu. (Uważam że to podstawowa i najskuteczniejsza metoda na wyjście i bez niej trudno mówić o częstym obe) 4. Niepowodzenia to zazwyczaj powód złych nawyków oraz nietrzymania się procedury i systematyki. 5. Dziennik snów. |
|
|
|
06.11.2011 - 21:13
|
|
|
Mógłbyś napisać jakie stawiasz sobie cele, zadania przed wyjściem?
|
|
|
|
06.11.2011 - 21:48
|
|
|
Podstawowe cele co pomoc rodzinie. Chodzi o próbę leczenia różnych schorzeń. Inne cele to np:
- lot w niebo i coraz dalsze podróże - ćwiczenie teleportacji - kontakt z istotami niefizycznymi - koncentracja w poza, skupianie na czakrze serca - doświadczanie światła - próba przypomnienia poprzednich żyć Co jakiś czas priorytety się zmieniają jednak staram się za każdym razem utrzymać podczas oczekiwania na wyjście silną pamieć jednego z zadań. |
|
|
|
07.11.2011 - 09:57
|
|
|
Dzięki. Doświadczenie światła (miłości?) jest możliwe także albo nawet może przede wszystkim tu na Ziemi dlaczego zatem szukasz czegoś tam skoro możesz doświadczyć tego tutaj i na dodatek być w tym stanie 24h na dobę jak się postarasz:)
Nie myśl, że chcę się czepiać czy udowadniać Ci, że to co robisz jest bez sensu tylko Ty jako jeden z nielicznych potrafiłeś sprecyzować i określić sens wychodzenia z ciała i stąd ta moja ciekawość. Poznanie poprzednich wcieleń to raczej tak z ciekawości chyba, co?:) Co do próby leczenia to jest to ciekawe, ale czy nie lepiej spróbować wytłumaczyć chorym, że to przede wszystkim w nich drzemie moc uzdrawiania? Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy nie myślisz w ten sposób, że poza ciałem masz więcej możliwości, zdolności niż będąc w ciele? |
|
|
|
07.11.2011 - 11:16
|
|
|
Doświadczanie miłości w świecie realnym jest oczywiście ważniejsze niż tam i staram się w tym uczuciu trwać każdego dnia.
OBE jest miejscem gdzie wszystkie wrażenia stają się namacalne, uczucia nieskończone i ciekawość nieograniczona. Niewidzialne oddziaływania stają się tam "realne". Duchowe leczenie staje się czynnością niemal fizyczną. Dlaczego mam rezygnować z takich możliwości. Wiem ze jestem tu i teraz i wiem żeby leczyć np w poza muszę też "przykładać ręce" w realu bo tak mi kiedyś powiedział ktoś w poza. Światy są ze sobą powiązane i dwustronne działanie powoduje powstanie równowagi i zwiększenie efektu. Co do mocy uzdrawiania która jest w każdym z nas to myślisz że samo pouczenie kogoś wystarczy ???. Moc uzdrawiania powstaje wtedy gdy powstaje w nas równowaga i chęć życia, często to za mało. Jogini i mnisi buddyjscy też umierają np na raka a Budda ponoć umarł z powodu zatrucia pokarmowego. Samochód bez paliwa nie pojedzie ale jeżeli go pchniemy to możliwe że będzie się długo toczył. Czasem coś trzeba popchnąć bo opór statyczny jest dużo większy niż dynamiczny. Co do prób odkrywania tamtej strony to odpowiedzią jest po prostu ciekawość i pragnienie wiedzy. Nie wiem czy wychodzisz a jeżeli tak to być może doświadczyłeś obecności światła w poza. Światło to nie tylko miłość, to także uczucie obecności siły piękna i uniesienia. To są wspaniałe uczucia które coś w nas zmieniają. Oczywiście w OBE jest też ciemność ale to inny temat. Zielarzu pytasz dlaczego mam coś robić w poza jeżeli wszystkiego mogę doświadczyć w realu. Takie pytania można dowolnie tworzyć np. Po co mam jeździć samochodem jak mogę chodzić piechotą. Po co mam pracować jak mogę żebrać. Po co masz np sadzić i plewić w ogródku jak zamiast zbierać możesz kupić to na bazarze itp itd. :) |
|
|
|
07.11.2011 - 11:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Doświadczanie miłości w świecie realnym jest oczywiście ważniejsze niż tam i staram się w tym uczuciu trwać każdego dnia. OBE jest miejscem gdzie wszystkie wrażenia stają się namacalne, uczucia nieskończone i ciekawość nieograniczona. Niewidzialne oddziaływania stają się tam "realne". Duchowe leczenie staje się czynnością niemal fizyczną. Dlaczego mam rezygnować z takich możliwości. Wiem ze jestem tu i teraz i wiem żeby leczyć np w poza muszę też "przykładać ręce" w realu bo tak mi kiedyś powiedział ktoś w poza. Światy są ze sobą powiązane i dwustronne działanie powoduje powstanie równowagi i zwiększenie efektu. Co do mocy uzdrawiania która jest w każdym z nas to myślisz że samo pouczenie kogoś wystarczy ???. Moc uzdrawiania powstaje wtedy gdy powstaje w nas równowaga i chęć życia, często to za mało. Jogini i mnisi buddyjscy też umierają np na raka a Budda ponoć umarł z powodu zatrucia pokarmowego. Samochód bez paliwa nie pojedzie ale jeżeli go pchniemy to możliwe że będzie się długo toczył. Czasem coś trzeba popchnąć bo opór statyczny jest dużo większy niż dynamiczny. Co do prób odkrywania tamtej strony to odpowiedzią jest po prostu ciekawość i pragnienie wiedzy. Nie wiem czy wychodzisz a jeżeli tak to być może doświadczyłeś obecności światła w poza. Światło to nie tylko miłość, to także uczucie obecności siły piękna i uniesienia. To są wspaniałe uczucia które coś w nas zmieniają. Oczywiście w OBE jest też ciemność ale to inny temat. Zielarzu pytasz dlaczego mam coś robić w poza jeżeli wszystkiego mogę doświadczyć w realu. Takie pytania można dowolnie tworzyć np. Po co mam jeździć samochodem jak mogę chodzić piechotą. Po co mam pracować jak mogę żebrać. Po co masz np sadzić i plewić w ogródku jak zamiast zbierać możesz kupić to na bazarze itp itd. :) To się nazywa prawo wolnej woli:)Pozdrawiam cię za bardzo mądry i pouczający wpis powodzenia:) |
|
|
|
07.11.2011 - 14:26
|
|
|
Ty nie masz rezygnować i dobrze, że robisz to co robisz. Ja tylko chciałem troszkę Cię za język pociągnąć. Czasem mam ochotę na tym forum przeczytać coś konkretnego:)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |