oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Technika Obe Bez Dla Nie Obeznanych
Sensei Noni
post 03.11.2011 - 23:42
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

technika na OBE najbardziej uproszczona jak tylko się da jednak pomijając pewne procesy i wiedzę jesteś zdany na to że zrobią się same z Siebie. Także w tej technice nie wywołujesz OBE tylko stwarzasz warunki do świadomej separacji. Pełne techniki opracowane na Moim doświadczeniu oraz przygotowania , dieta, trening i cała wiedza będzie dostępna w kursie lub książce. Który/która kiedyś tam wyjdzie ;) pozdrawiam

Według Mojego zdania i takie samo mają pionierzy OBE (Monroe , Sugier , Bruce) przed każdą fazą REM mamy OBE i przenosimy się nieświadomie do innego wymiaru - Astralnego Ospuo które projektuje Nasz umysł ( nie mózg tylko umysł ducha).

Jeśli chcesz przeżyć świadomie separacje od ciała musisz tak jak robiłaś wstać rano trochę się przebudzić i znowu położyć do łóżka w wygodnej pozycji w takiej jak normalnie łatwo Ci zasnąć np. embrionalna.

Potem oddychasz głęboko np. 7s wdech 7s wydech wyobrażając Sobie jak energia koloru błyskawicy wypełnia całe Twoje ciało szczególnie serce i głowę. Oddychasz tak i wyobrażasz sobie ten proces ładowania energii aż do momentu w którym czerń przed oczami stanie się trójwymiarowa lub zapadniesz w bardzo głęboki relaks. Musi to być naprawdę bardzo głęboki relaks.

Podczas tego wszystkiego staraj się nie podążać za wizjami, dźwiękami itd skupiaj się na tym oddechu i lądowaniu energią patrząc oczami w górę i do środka jakbyś patrzyła w punkt między brwi. Taki wzrok utrzymuj cały czas aż do końca :)

Kiedy będziesz już po tym ładowaniu w bardzo głębokim relaksie oddychaj naturalnie oraz utrzymuj świadomość by nie zasnąć. Jeśli nie zaśniesz podczas następnych 5-50 minut (zależy od poziomu relaksu i fal mózgu) powstaną wibrację. Rozkręć je niech pulsują na maksa i skup je na głowie (w postaci dysku albo kulki) po czym po prostu uleć ze Swojej głowy będąc tą kulką lub stwórz z tej energii cały odlew ciała i przenieś świadomość w ten odlew ciała i wyjdź nim sterując tym ciałem astralnym Swoją myślą (intencją) wystarczy np. intencja lewitacji nad łóżkiem

TADA masz OBE. ;) to jest proste i NATURALNE dzieje się co noc pozwól Sobie przeżyć to świadomie :) utrzymując świadomość zasypiając.
Go to the top of the page

+Quote Post
mruku
post 04.11.2011 - 00:15
Post #2

Członek Rodziny

Notatnik

sensei......trójwymarowa czerń...czego twoim zdaniem jest efektem?

z opisu wynika, że jest to zwiazanie z ładowaniem energii do czakry serca i głowy. Czy może jest to zwiazane przeniesieniem świadomości ( z jej normalnego położenia) i "rozłożeniem" jej na te 3 czakry?. czy moze jest to efektem koncentracji (oddech) na jednej rzeczy/czynności?
Czy może jest to suma tych trzech puntków.......czyli utrzymaniu rozdzielonej świadomości pomiedzy tymi trzema czakrami?
Jak myślisz?

+Quote Post
Sensei Noni
post 04.11.2011 - 12:19
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(mruku @ 04.11.2011 - 00:15) *
sensei......trójwymarowa czerń...czego twoim zdaniem jest efektem?

z opisu wynika, że jest to zwiazanie z ładowaniem energii do czakry serca i głowy. Czy może jest to zwiazane przeniesieniem świadomości ( z jej normalnego położenia) i "rozłożeniem" jej na te 3 czakry?. czy moze jest to efektem koncentracji (oddech) na jednej rzeczy/czynności?
Czy może jest to suma tych trzech puntków.......czyli utrzymaniu rozdzielonej świadomości pomiedzy tymi trzema czakrami?
Jak myślisz?

trójwymiarowa czerń to focus21 pisał o tym bardzo dokładnie Bruce. Monroe tez o tym pisał, Darek Sugier też.

W focus 21 wydaje Nam się że jesteśmy w ciele jednak jesteśmy już poza światem fizycznym jest to wymiar oddzielający Nasz od Astrala

Focus21 to brama do innych systemów energetycznych(wymiarów)

Następnie z Focus21 przechodzimy do Focus22 czyli do świata snów żyjących na planecie istot. To wymiar w którym mamy sny (LD tzw Ospuo)

Focus 23 + jest to już świat duchowy Astralny do którego bez Anioła Stróża u boku nigdy nie zapuszczam się.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2011 - 12:37
Post #4

Dupa Towarzystwa

Dziw bierze, że po Ziemi chodzisz bez ochroniarza:)

+Quote Post
Sensei Noni
post 04.11.2011 - 12:50
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2011 - 12:37) *
Dziw bierze, że po Ziemi chodzisz bez ochroniarza:)

Lubie Jej towarzystwo :) to się bujam po Astralu z ekipą albo z Opiekunką. To jasne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2011 - 13:08
Post #6

Dupa Towarzystwa

A gdzie ostatnio byleś i co ciekawego, inspirującego widziałeś, doświadczyłeś?

+Quote Post
Sensei Noni
post 04.11.2011 - 13:23
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ostatnio byliśmy w Iranie, szykuje się tam niezłe zamieszanie i wojna. Ze strony USA, syria izrael.

Ciężko to będzie odkręcić i na pewno nie moja w tym głowa :)

teraz pracujemy nad Moimi wadami by je usunąć z "życia fizycznego" to na Nim się skupiamy zamiast uciekać do innych rzeczywistości.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2011 - 13:30
Post #8

Dupa Towarzystwa

To jeśli wiesz co się wydarzy to może odpowiesz na kilka zagadek z przeszłości takich jak kto i w jakim celu wybudował Wielką Piramidę?

+Quote Post
Sensei Noni
post 04.11.2011 - 13:48
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2011 - 13:30) *
To jeśli wiesz co się wydarzy to może odpowiesz na kilka zagadek z przeszłości takich jak kto i w jakim celu wybudował Wielką Piramidę?

Miałem o tym sporo wykładów ale to wiedza na temat świętej geometrii te wszystkie informacje po co idlaczego są dla mnie zbyt bardzo skomplikowane by je rozumieć a co dopiero przekazać osobie 3.

uznałem że skoro nie wnosi to nic budującego do mojego życia narazie daruje Sobie jej zdobywanie.

Piramidę nie zbudowali ludzie (tzn nie ludzie tacy jacy teraz jesteśmy ale pomagali im rasy ludzkie z 12 helisowym DNA zrobiła to rasa której poprawnej nazwy nie jestem wstanie w ludzkim języku przetłumaczyć, My ludzie nazywamy ich annuaki przybysze(bracia) z gwiazd.

Bardzo ciekawy temat ale jak mówię trzeba mieć łeb by ich rozumieć :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2011 - 14:00
Post #10

Dupa Towarzystwa

Bo wiesz to nie może być przypadek, że w piramidion Wielkiej Piramidy wpisane jest wszechwidzące oko a w naszej łepetynie szyszynka, przysadka mózgowa i medulla oblongata tworzy spirytualny trójkąt odpowiedzialny za otwarcie trzeciego oka. Nie wiem tylko jak połączyć te dwa fakty:) Czasem przechodzi mi myśl przez głowę, że moc Wielkiej Piramidy lub jej tajemnica wyświetla nasz wszechświat i dzięki temu możemy się tu pojawić:)

+Quote Post
Jarzyn44
post 04.11.2011 - 15:58
Post #11

Dusza Towarzystwa

Ciekawy sposób, ale wątpie by na mnie zadziałał.
ps. mógłbyś w najbliższym czasie się dowiedziec jak na prawdę zginął Salwador Allende ? ; )
Pozdrawiam

+Quote Post
Sensei Noni
post 04.11.2011 - 17:49
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2011 - 14:00) *
Bo wiesz to nie może być przypadek, że w piramidion Wielkiej Piramidy wpisane jest wszechwidzące oko a w naszej łepetynie szyszynka, przysadka mózgowa i medulla oblongata tworzy spirytualny trójkąt odpowiedzialny za otwarcie trzeciego oka. Nie wiem tylko jak połączyć te dwa fakty:) Czasem przechodzi mi myśl przez głowę, że moc Wielkiej Piramidy lub jej tajemnica wyświetla nasz wszechświat i dzięki temu możemy się tu pojawić:)

To pewnie nie jest przypadek choć illuminaci Swoją wiedzę wykorzystują do złych celów. Co nie zmienia faktu, że są oświeceni w blasku prawdy (wiedzy). natomiast ludowi się dało religie i niech się męczy 2 tys lat żeby z Niej wyjść.

+Quote Post
TyHu
post 04.11.2011 - 21:42
Post #13

Coprobo

Notatnik

W przestrzeni głębi czuje co mnie gnębi, tak no właśnie widze ciało, które zaraz zaśnie.

Coś z tą czernią jest przy wychodzeniu ale mi się bardziej wydaje jakby ona przesuwała się w moją strone aż do momentu odzyskania wzroku i tak jakby pulsowała.

+Quote Post
Majster
post 05.11.2011 - 11:21
Post #14

Dusza Towarzystwa

Patrząc na część z was, cieszę się, że Ci cali iluminaci czy inni jaszczuroludzie ukrywają prawdę przed wami. Moglibyście jeszcze sobie krzywdę zrobić. Każdy dorośnie kiedyś do prawdy i jak ją zrozumie to zobaczy, że gówno warte były te wszystkie dziecięce majaki o piramidach, atlantydach i innych takich. Nie rozumiem na jaki kij rozkminiać rzeczy, które na was osobiście nie mają żadnego wpływu, ale każdy robi to co lubi, zajmujcie się dalej swoimi urojeniami, nie widząc, że cała wiedza jakiej potrzebujecie znajduję się wszędzie dookoła w zasięgu waszych rąk.

Co do tematu, zgadzam, się z Toba Noni co do tego, że najlepiej na początku omijać jak najwięcej mechanizmów, które stoją na drodze do wyjścia, 'bo samo się zrobi', może to śmiesznie brzmi ale tak naprawdę jest. Ja bym tą technikę jednak jeszcze bardziej skrócił, mianowicie:
1. Relaksacja
2. Trans
3. Zaśniecie ciała (trójwymiarowa przestrzeń, hipnagogi i inne filmy przed oczami)
4. Wyjście
HAH! 4 linijki :D Do tego wszystko się sprowadza. Ale dobrze, bo na każdego działa co innego, może nawet sposób w jaki to napisałeś, komuś pomoże w wyjściu i to się liczy.

+Quote Post
Sensei Noni
post 05.11.2011 - 14:56
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Majster @ 05.11.2011 - 11:21) *
Patrząc na część z was, cieszę się, że Ci cali iluminaci czy inni jaszczuroludzie ukrywają prawdę przed wami. Moglibyście jeszcze sobie krzywdę zrobić. Każdy dorośnie kiedyś do prawdy i jak ją zrozumie to zobaczy, że gówno warte były te wszystkie dziecięce majaki o piramidach, atlantydach i innych takich. Nie rozumiem na jaki kij rozkminiać rzeczy, które na was osobiście nie mają żadnego wpływu, ale każdy robi to co lubi, zajmujcie się dalej swoimi urojeniami, nie widząc, że cała wiedza jakiej potrzebujecie znajduję się wszędzie dookoła w zasięgu waszych rąk.

Co do tematu, zgadzam, się z Toba Noni co do tego, że najlepiej na początku omijać jak najwięcej mechanizmów, które stoją na drodze do wyjścia, 'bo samo się zrobi', może to śmiesznie brzmi ale tak naprawdę jest. Ja bym tą technikę jednak jeszcze bardziej skrócił, mianowicie:
1. Relaksacja
2. Trans
3. Zaśniecie ciała (trójwymiarowa przestrzeń, hipnagogi i inne filmy przed oczami)
4. Wyjście
HAH! 4 linijki :D Do tego wszystko się sprowadza. Ale dobrze, bo na każdego działa co innego, może nawet sposób w jaki to napisałeś, komuś pomoże w wyjściu i to się liczy.

problem polega na tym że nowicjusze nie chcą wstawać o 4 rano i szukają drogi na jeszcze większe skróty :)

albo nawet wstają i nie udaje im się powiedzmy te 10 razy po czym rezygnują nie wiedząc że to ten 11 raz miał być udanym hehe

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.11.2011 - 20:05
Post #16

Dupa Towarzystwa

Majster równie dobrze można powiedzieć, że jak dorośniesz to majaki w postaci oobe też są gówno warte bo między innymi ziemska miłość jest potężna a nie jakieś chwilowe wyskoki poza ciało, gdzie ostatecznie i tak wróci się do ciała:)

+Quote Post
Jarzyn44
post 05.11.2011 - 21:37
Post #17

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.11.2011 - 20:05) *
między innymi ziemska miłość jest potężna a nie jakieś chwilowe wyskoki poza ciało, gdzie ostatecznie i tak wróci się do ciała:)

Ciało kiedyś umrze, a potem i tak się je opuści.
Dziękuję dobranoc (idę polatac, może się uda)

+Quote Post
HekTor
post 07.11.2011 - 16:41
Post #18

Członek Rodziny

Sensei Noni, mam pomysł. Z tego co piszesz wnioskuję że wyjście z ciała to dla ciebie nie to samo co dla obywateli państw zachodnich przepić ekipę z bloku wschodniego, więc mam pewną koncepcję, mianowicie ty jako pośrednik, dla tych którzy nie potrafią wyjść, z tamtą stroną. O co mi dokładniej chodzi? Zakładając że każdy z nas ma swojego 'anioła stróża', każdy teoretycznie mógłby dostać od niego jakąś radę co do swego postępowania i ewentualnych zmian które powinny zajść w jego życiu. Tu zaczyna się twoja rola, której odegranie musi paść na odpowiedni grunt światopoglądowy, konkretniej musi on pozwolić ci widzieć w tym twą korzyść... cóż pozostaję mieć nadzieję, że w tym byś zobaczył. Rola polega na tym, że pod jakimiś warunkami, bądź bez nich (powiedzmy jedna osoba, aż do uzyskania informacji), w imieniu zdesperowanej jednostki trzeciego wymiaru, w taki sam sposób jak to robił Monroe (chodzi o szukanie), próbowałbyś odnaleźć opiekuna osoby która cię o to prosi i dowiedział się od niej jaki jest aktualna kondycja tej osoby oraz co by mogło ją poprawić. Rzecz jasna osoba ta podaje ci imię oraz nazwisko, może jeszcze miasto, i to powinno wystarczyć do zlokalizowania tego opiekuna. Oo, wspominałeś że ' kooperujesz ' ze swoją opiekunką, to zapytaj jej czy jest taka możliwość (pomysł up) i jeżeli jest to czy by ci nie pomogła w lokalizacji poszczególnych jej pobratymców. Myślę że to pomogło by w świadomym rozwoju ludzi, którzy są często ślepi na znaki i możliwości do zmian które manifestują się w naszej rzeczywistości, a opiekunowie widocznie z jakiś powodów (np, nie jesteśmy gotowi) nie mogą z nami stanąć face to face. W takich układach przyczyniłbyś się znacząco do rozwoju ludzi którzy tego chcą a nie potrafią. :D Oczywiście jeżeli pozytywnie rozpatrzony zostanie wniosek to zgłoszę jako pierwszy, do tego byś spotkał mojego opiekuna, a jeżeli negatywnie to głoszę się jako jedyny, z gorącą prośbą, do tego byś spotkał mojego opiekuna xD!!
Pozdrawiam!

+Quote Post
Majster
post 07.11.2011 - 20:27
Post #19

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.11.2011 - 21:05) *
Majster równie dobrze można powiedzieć, że jak dorośniesz to majaki w postaci oobe też są gówno warte bo między innymi ziemska miłość jest potężna a nie jakieś chwilowe wyskoki poza ciało, gdzie ostatecznie i tak wróci się do ciała:)

Właśnie takimi postami jak ten pokazujesz jak niewiele wiesz o tym pięknym zjawisku, jakim jest oobe. Poznane raz sprawi, że nigdy z niego nie wyrośniesz. Być może to trwa tylko chwilę jednak zostaje na całe życie :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 07.11.2011 - 20:53
Post #20

Dupa Towarzystwa

No to Majster jebnij konkretnego posta a nawet jak chcesz załóż nowy temat a w nim co wiesz o tym pięknym zjawisku?

+Quote Post
Amras84
post 07.11.2011 - 21:47
Post #21

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A mnie się bardzo podoba pomysł HekTora. Dopisuję się do tego. Mam wrażenie że mój opiekun siedzi gdzieś w knajpie i zalewa jakieś smutki, ruszając dupsko tylko wtedy jak siekiera mi nad szyją wisi.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park