Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Drętwienie Nóg
BobBlunt
post 15.12.2011 - 20:50
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8445

Witam, zaczęłem praktykować oobe. Wstaje po 4-6 godzinach snu o 4 nad ranem. Zazwyczaj włączam xboxa i ciupie przez godzine. Kiedy czuję, że jestem wybudzony, kładę się przy zapalonym świetle. Otóż tak. Jak czytałem jest wiele technik, ja liczę do 100. Najpierw przez 15 minut medytuję aż będę czuł ze sasypiam. Noi po jakims tam czasie nie wiem, jakbym zasypiał ale się budzę i chciałbym utrzymywać swiadomość ale mam ręce i nogi zdrętwiałe (pozycja leżenie tyłem), noi ciężko jest być świadomym bo jakby nie było to czuję jakby to bolało. Czy to jest normalne uczucie w oobe?
Profile CardPM
+Quote Post
Jamba91
post 15.12.2011 - 21:05
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7655

to drętwienie nóg, no raczej wibracje które się narastają..

poprostu leż, patrz pod powieki, ale utrzymuj świadomość..

poczytaj cos na temat wibracji, bo widze ze jesteś nowy w temacie :D

ps. kazdy musi zmodyfikowac technike dla siebie, nie kazda technika zadziała na czlowieka, trzeba tak probowac zeby ustalić własną. ja po 3 latach praktykowania, nie do konca ogarniam to wszystko :)
ale małymi kroczkami z dnia na dzien jestem coraz bardziej doświadczony :)
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 15.12.2011 - 21:42
Post #3

Znajomy Rodziny

CYTAT(Jamba91 @ 15.12.2011 - 21:05) *
to drętwienie nóg, no raczej wibracje które się narastają..

poprostu leż, patrz pod powieki, ale utrzymuj świadomość..

poczytaj cos na temat wibracji, bo widze ze jesteś nowy w temacie :D

ps. kazdy musi zmodyfikowac technike dla siebie, nie kazda technika zadziała na czlowieka, trzeba tak probowac zeby ustalić własną. ja po 3 latach praktykowania, nie do konca ogarniam to wszystko :)
ale małymi kroczkami z dnia na dzien jestem coraz bardziej doświadczony :)

Tzn czytałem mnóstwo rzeczy, ale raczej sądziłem, że wibracje jak to opisują inni to jakby uczucie przechodzenia prądu elektrycznego, czy uczucie drżenia ciała. Nie połączyłbym nigdy tego z drętwieniem. Juz rok temu zacząłem ale po jakimś czasie nie chciało wychodzić więc się odechciało. Natomiast tym razem mam potężny zastrzyk determinacji i chciałbym świadomie wyjść a nie jak dotąd nagle znaleźć się gdzieś. Dzięki bo wiem gdzie jestem, skoro drętwienie to dobra oznaka to jakoś wytrzymam ten ból.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.12.2011 - 21:54
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(BobBlunt @ 15.12.2011 - 21:42) *
Tzn czytałem mnóstwo rzeczy, ale raczej sądziłem, że wibracje jak to opisują inni to jakby uczucie przechodzenia prądu elektrycznego, czy uczucie drżenia ciała. Nie połączyłbym nigdy tego z drętwieniem. Juz rok temu zacząłem ale po jakimś czasie nie chciało wychodzić więc się odechciało. Natomiast tym razem mam potężny zastrzyk determinacji i chciałbym świadomie wyjść a nie jak dotąd nagle znaleźć się gdzieś. Dzięki bo wiem gdzie jestem, skoro drętwienie to dobra oznaka to jakoś wytrzymam ten ból.

Jakie wibracje - wibracje nie bolą :) może w złej pozycji się układasz bądź zamiast relaksować mięśnie je napinasz - wypróbuj relaksację Jacobsona - nagranie. będziesz wiedział co to zrelaksowanie mięśni.
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 15.12.2011 - 23:25
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Zgodzę sie z Deimondem. Jeśli odczuwasz to jako ból, to to nie są wibracje tylko najzwyklejsze zdrętwienie. Wibracja to troszkę co innego. Możesz mieć wrażenie odrętwienia i takiego jakby mrowienia z początku ale nie jest to odbierane jako ból. Chociaż też można mieć z początku problemy z przyzwyczajeniem się do tego odczucia, ale napewno nie da się tego nazwać bólem. Zweryfikuj swoją pozycję, bo raczej coś jest nie teges ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.12.2011 - 23:30
Post #6

Dusza Towarzystwa

ja chciałbym uściślić - mrowienie to taka wysoka częstotliwość a intensywność jest dość duża , wibracje - to sporo niższa częstotliwość np .z 50-60 Hz lbo i niżej i o małej intensywności na początku - jak do tego są efekty dźwiękowe to już jest git. Ja często miewałem wibracje ale bez dźwięku i zawsze się kończyło niepowodzeniem. Jak dochodzi dźwięk to znaczy że przysypiasz - zmysł słuchu również wtedy odlatuje - i to prowadzi wprost do oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 15.12.2011 - 23:38
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Aż tak skrupulatnie tego nie analizowałem, często jednak najpierw odczuwalem coś na styl lekkiego mrowienia, a następnie przychodziły wibracje, i jakoś tak intuicyjnie to rozgraniczałem, im częściej jednak ćwiczę tym rzadziej pojawia się to mrowienie wogóle, jakby było pomijane, natomiast coraz szybciej pojawia się efekt wibracji. No i ostatnio zaczynają mi się wlączać w uszach jakieś delikatne efekty, jakby szumu czy takiego buczenia o dosć dużej częstotliwości.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 15.12.2011 - 23:42
Post #8

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Napisz coś więcej o tym drętwieniu. Kiedy i jak często się Tobie zdarzają? Drętwienie to objaw czegoś i w Twoim przypadku trudno póki co powiedzieć czy to wynik napięcia mięśni bo za długo leżałeś w niezbyt wygodnej pozycji czy coś bardziej poważnego:

http://www.kardiolo.pl/mrowienia.htm

Wibracje są bardzo charakterystyczne. To uczucie trochę jakby nie z tej ziemi a zdrętwienie jak najbardziej z tej:)
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.12.2011 - 23:46
Post #9

Dusza Towarzystwa

Nie wiem na ile to jest indywidualne - ale dla mnie wibracje mają bardziej na początku charakter pulsowania szybkiego - podczas gdy mrowienie jest bardziej intensywne i nachalne.
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 16.12.2011 - 04:20
Post #10

Znajomy Rodziny

Napisałem wcześniej - leżenie tyłem, każdy chyba wie co to jest, leżenie na plecach. To wygląda tak, że właśnie leże przez 15 zrelaksowany i bez negatywnych emocji a po (w przybliżeniu) tym czasie liczę. Noi mam m.in. takie fale lekkości trwające 10 - 15 sekund, to drętwienie zauważyłem mam jak stracę śwaidomość i ją odzyskuje. Nie wiem ilę mogę tak leżeć ale do 1,5h. Głowa prosto, ręce wzdłóż ciała. Noi jak odzyskuję świadomość to właśnie zauważam, że ręce i nogi do łydek zdrętwiałe. Właśnie nie pasowało mi to żeby łączyć to z wibracjami. Dzisiaj to skumam czy się powtórzy.

No dzisiaj się to nie zdarzyło, leżałem 1h50m i nawet nie zasnąłem więc przynajmniej taki plus
Profile CardPM
+Quote Post
Jamba91
post 18.12.2011 - 21:19
Post #11

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7655

nie o to chodzi zeby lezec 2h i oczekiwac na efekty..
polecam nagranie Pawła Stania - "Obe wibracje dla mężczyzn" - poszukaj na forum tego nagrania i do dzieła. mi pomogło bardzo to :)
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 18.12.2011 - 21:46
Post #12

Znajomy Rodziny

CYTAT(Jamba91 @ 18.12.2011 - 21:19) *
nie o to chodzi zeby lezec 2h i oczekiwac na efekty..
polecam nagranie Pawła Stania - "Obe wibracje dla mężczyzn" - poszukaj na forum tego nagrania i do dzieła. mi pomogło bardzo to :)

Ja już luz z tym drętwieniem. A co do efektów też się układa jak najlepiej z dnia na dzień :D A za nutkę dzieki, ale nic nie znajduje na forum, możesz dać linka?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic