oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Poziomy świadomości Według Majów.
TrzyxSzesc
post 05.01.2012 - 22:42
Post #22

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 05.01.2012 - 00:29) *
zaciekawiły mnie te kiny i postanowiłem sprawdzić co to takiego :3 z tego, co piszecie widzę, że macie w tym temacie spore doświadczenie, tak więc czy moglibyście wyjaśnić mi co znaczą nazwy w nagłówkach poszczególnych pól w tabelce, w zakładce "metryka" (tj. kin analogiczny, antypodalny, rodzinka solarna, n-ta harmonia itd.)? :]

Pragne podziekowac i dziekuje szczerze za to , dzisiaj bowiem najwazniejszy dzien mojego zycia . To czy bede sie rozwijaj dalej zalezy od tego czy wstane rano bez zadnego nalogu

:D
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł
post 05.01.2012 - 23:08
Post #23

Notatnik

nie wiem czemu mnie zacytowałeś, ale ok ;P
powodzenia ze zwalczaniem nałogu ;3

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 05.01.2012 - 23:26
Post #24

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

no kurde tabelka ( ukryty link ) a tam metryka majow . zreszta łaske pana przed chwila przyjalem i plakałem z 30 min xdd

edit:

powodzenie nie jest mi potrzebne ,poprostu musialem sie wyzbyc nałogu . Rozumiesz czy nie bardzo:D

+Quote Post
Deimond
post 05.01.2012 - 23:49
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dobra bo już nie mogę - o co kur...a chodzi z tym tematem - tabelki jakieś - levele !!!!!!
O co wam chodzi z tym filozofowaniem ????? że co - ciekawe to jest - zajmujemy teraz mózgi takimi pomysłami - bo nudno ?
Weźcie zejdzcie na ziemię - po co wam jakieś tabelki o których nie macie zielonego pojęcia. Rozumiem temat - mój opiekun powiedział mi w ostatnim oobe ....ale że gdzieś coś znalazłem i zaraz tu wrzucam

Potrenujcie oobe i piszcie o doświadczeniach z nim związanych. Na razie to się tu roi od nowych religii - misz masz jeden wielki . zaraz też sobie zrobię tabelkę - a nuż ktoś to przyjmie za swój dogmat. Doświadczenie się liczy a nie wiara - bo to co robicie to właśnie zamykanie się na oobe jakimiś wierzeniami - a później jest utknięcię w jakimś lęku i kompleksach.

PS. To teraz zamiast krzyżyka sobie przywieście tabelkę nad drzwiami :D

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 06.01.2012 - 00:20
Post #26

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

nie testuj mojej wiary ziomeczku :D

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 00:21
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(TrzyxSzesc @ 06.01.2012 - 00:20) *
nie testuj mojej wiary ziomeczku :D

Zomku - w czterech literach mam czyjąkolwiek wiarę - liczy się to czego doświadczyłem. żebyś mnie źle nie zrozumiał - swoją również .

Chodzi o to aby nie wybierać sobie tu wiary - bo nie od tego jest to forum.
To forum ma służyć doświadczeniu - i wyrabianiu sobie zdania a nie na odwrót:)

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 06.01.2012 - 00:24
Post #28

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

liczy się to czego doświadczyłem.

i na tym chciałbym zakonczyc z Toba konwersacje . Podsumowałes to idealnie, kiedys zrozumiesz :D

edit :

moja podswiadomosc Cie uwaza poprostu za zbednego w moim dalszym rozwoju

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 00:29
Post #29

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(TrzyxSzesc @ 06.01.2012 - 00:24) *
liczy się to czego doświadczyłem.

i na tym chciałbym zakonczyc z Toba konwersacje . Podsumowałes to idealnie, kiedys zrozumiesz :D

edit :

moja podswiadomosc Cie uwaza poprostu za zbednego w moim dalszym rozwoju

No to napisz o tym doświadczeniu a nie owijasz . Z chęcią przeczytam i wyrobię sobie zdanie - nic osobistego. Po prostu za dużo tu przytaczania teorii a za mało doświadczeń. Pozdrawiam Cię serdecznie.

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 00:36
Post #30

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 06.01.2012 - 00:29) *
No to napisz o tym doświadczeniu a nie owijasz . Z chęcią przeczytam i wyrobię sobie zdanie - nic osobistego. Po prostu za dużo tu przytaczania teorii a za mało doświadczeń. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Edit:

Jak rozumiem ego ci podfruneło pod sam czubek :) kiedyś zrozumiesz :) może to ty się ockniesz niedługo i zrozumiesz - zbyt wiele razy już miałem olśnienia żeby ktoś mi takie teksty słał :P

Jeśli ta tabelka Ci pomaga na tę chwilę - to ja się cieszę - tylko po co ją wszystkim wrzucać - jak to tylko czyjś wymysł . Szanuję twoje przekonania - ale twierdzę że nie są one jedyne i nie maja za wiele wspólnego z ogólnym tematem forum.

I jeszce jeden edit - jakbym miał wierzyć na słowo w to w co każdy tam sobie wierzy - to musiał bym wierzyć w miliony interpretacji tysiąca religii. Więc to niezbyt ma sens. Zadna teologia wam na tacy tego nie poda bo się po prostu nie da. W tym cały sens że musisz doświadczyć.

Edit kolejny - takie bzdury są tylko i wyłącznie wymówką od dyscypliny i przyjęcia jakichkolwiek zasad np. ćwiczeń oobe.
jak chcecie to sobie babrajcie się w teologii - ja uważam że lepiej w tym czasie poćwiczyć.

+Quote Post
Pavveł
post 06.01.2012 - 03:38
Post #31

Notatnik

Niechcący kliknąłem "dziękuję", ale cóż - nie da się tego cofnąć :3
Kip kalm, nikt nikomu nic nie wciska...hej Deimond, skąd wiesz czy Twoje doświadczenie to nic więcej, jak Twój wymysł?:>
Szaunjesz, ale nie szanujesz...
Nikt Ci na słowo wierzyć nie każe, jeśli chcesz sam możesz to zbadać albo i nie :) - jak chcesz.
Nikt tu teologii nie uprawia, więc wyluzuj... pienisz się na nią, jakbyś dopiero wywiązał się z jej okowów i traktujesz ją jeszcze jako realne zagrożenie, więc chcąc wymazać z siebie jej resztki traktujesz ją wrogo (co ? propos wskazuje na 4 poziom :p) - takie jest moje odczucie...
To nie muszą być bzdury, a z Twojej strony to jest ignorancja.
Ćwicz wywarzanie drzwi, a ktoś inny "pobabra" się przy klamce i zwyczajnie je otworzy.
pozdro
:3

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 06.01.2012 - 10:17
Post #32

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Nie walczcie ze soba chłopcy :D
Słowa , to słowa moga byc mile , moga uczyc ,moga ranic, moga takze po mnie splywac

+Quote Post
HekTor
post 06.01.2012 - 13:59
Post #33

Członek Rodziny

Nie każdy jest tak mądry jak Ty (Deimond), i niektórzy muszą najpierw 'dorosnąć' do tego, by być w stanie uświadomić sobie to / by to do nich dotarło, o czym wyżej mówisz. ^,-

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 18:26
Post #34

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie czuję się mądry - i tak nie napisałem - po prostu każde grupowanie , tabelkowanie itp. powoduje podziały a nie jedność - nic tu do nikogo osobistego nie piszę tak że nie bierzcie tego do siebie. Chodziło mi tylko o to że to przeszkadza - bo zaraz sobie ktoś wkręci że spotkało go coś złego w poza bo jeszcze nie jest na odpowiedznim levelu- a będzie tak dla tego że sam je sobie narzucił. A z tym że mam wiarę w czterech literach - chodziło że to w co wierzę tak jak wyżej napisałem przeszkadza jeśli nie jest poparte doświadczeniem.
a co do majów :

+Quote Post
Pavveł
post 06.01.2012 - 18:32
Post #35

Notatnik

dlaczego założyłeś, że od razu ktoś chce wierzyć w tą tabelkę, a nie po prostu z ciekawości sprawdzić ją i zbadać?

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 18:51
Post #36

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 06.01.2012 - 18:32) *
dlaczego założyłeś, że od razu ktoś chce wierzyć w tą tabelkę, a nie po prostu z ciekawości sprawdzić ją i zbadać?

nie założyłem tak - nieważne piszcie o czym chcecie - po prostu moim zdaniem to zaśmiecanie głowy. Cieżko ostatnio przebrnąć przez gąszcz tematów szukając czegoś związanego z oobe i mi się już skumulowało :D

Pozdro wszyscy .

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.01.2012 - 19:03
Post #37

Dupa Towarzystwa

Bo o oobe już wszystko chyba zostało powiedziane i napisane. Pozostaje samemu praktykować i ewentualnie weryfikować.

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 06.01.2012 - 20:58
Post #38

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Ja myslalem ,ze to forum poprostu traktuje o prawdziwym zyciu

rozwoju duchowym , rozwoju swiadomosci , rozwoju komunikacji miedzyludzkiej.

Osobiscie nie wierze w zadna tabelke , wierze w wlasna swiadomosc i to jakim jestem czlowiekiem , a takze w to ze musialem sie znalezc na tym forum i przeczytac te tabelke , zeby byc tym kim jestem teraz .

Takze , jestem tym co przezylem i tym czego doswiadczylem . Czy to moja choroba psychiczna ??
A czy choroba psychiczna sprawia ,ze jestes lepszym czlowiekiem ??

a no odpowiedzcie sobie sami .

+Quote Post
Deimond
post 06.01.2012 - 22:46
Post #39

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja myślę że Ty powinieneś odpowiedzieć sobie sam - a nie my . Pozdro.

+Quote Post
BobBlunt
post 06.01.2012 - 23:02
Post #40

Znajomy Rodziny

CYTAT(TrzyxSzesc @ 06.01.2012 - 20:58) *
Ja myslalem ,ze to forum poprostu traktuje o prawdziwym zyciu

rozwoju duchowym , rozwoju swiadomosci , rozwoju komunikacji miedzyludzkiej.

Osobiscie nie wierze w zadna tabelke , wierze w wlasna swiadomosc i to jakim jestem czlowiekiem , a takze w to ze musialem sie znalezc na tym forum i przeczytac te tabelke , zeby byc tym kim jestem teraz .

Takze , jestem tym co przezylem i tym czego doswiadczylem . Czy to moja choroba psychiczna ??
A czy choroba psychiczna sprawia ,ze jestes lepszym czlowiekiem ??

a no odpowiedzcie sobie sami .

To co piszesz ma wielki sens, również się tym bawię. Nie mniej jednak to forum jest o oobe i niech tak zostanie.

+Quote Post
HekTor
post 07.01.2012 - 16:26
Post #41

Członek Rodziny

OOBE to 'jeden' z wielu stanów świadomości, prawda to czy fałsz?
W życiu pod wpływem wielu czynników doświadczamy różnych stanów świadomości, tak subtelnie od siebie różnych, że nawet nie zauważamy tej 'zmiany', prawda to czy fałsz?
Poznając mechanizmy 'działania' świadomości i czynników na nią wpływających łatwiej jest nam zrozumieć te zjawisko i później wywołać, prawda to czy fałsz?
Jak dla mnie, to że to forum jest na temat OOBE jak najbardziej świadczy o tym, że powinniśmy poruszać tu m.in kwestię świadomości, która jest zaprawdę istotą tego zjawiska,. A w jaki sposób najlepiej na jej temat rozmawiać? Przytaczając różne przykłady i różne poglądy na jej temat, z różnych dziedzin nauki etc . Większe prawdopodobieństwo, że się zrozumie to na swój sposób i że to przemówi do nas.
Jak wiadomo, jedni są 'wzrokowcami', inni 'słuchowcami', zaś inni 'majowcami' ^,-
Bo ile moża o tym SAMYM OOBE, możne na temat oobe w szeroko, głęboko i wielowymiarowo pojętym tego słowa znaczeniu będzie lepiej rozmawiać? Taki mały skok kwantowy i wejście w szczegóły, by zrozumieć (lepiej?)
^,- Ale koniec konców popełniłem błąd z tymi Majami, bowiem jest to luźno powiązane z zjawiskiem oobe, a faktycznie co niektórzy mogą wziąć to jako dogmat, pewnik i odgórne prawo, w efekcie pranie mózgu gwarantowane... Następnym razem głębiej się zastanowię, więc sorry :)
Pozdrawiam

+Quote Post
HekTor
post 07.01.2012 - 16:36
Post #42

Członek Rodziny

<nie ten guzik>

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park