|
|
![]() ![]() |
08.01.2012 - 21:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
("Temat był ale się zmył" - Turysta49)
|
|
|
|
08.01.2012 - 22:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
to nie chodzi oto, ze biegaja z komorkami. To chodzi o psychike. Dajesz 2000$ nie wiem ile to i jedizesz dla tego specjalnie poza kraj.
Tam wszyscy sa mili i wiesz po co przyjechales. Dostajesz sluchawki na glowe, plan treningowy i caly weekend czy bog wie ile ci wmawiaja o wyjsciu z ciala, faszeruja jakas dieta i jestes tak mentalnie i psychicznie do tego nastawiony, ze nie ma chuja, ze nie wyjdziesz. To sie nazywa (ewentualnie) placebo + dostosowany dzien do takiego czegos. To nie jest wyskok, tylko cos wiecej. Cos co masz na cale zycie, wiec to musi wypalic. Tez bym dal za to dwa tysie, jakby mnie bylo stac :) |
|
|
|
08.01.2012 - 22:54
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
co taki kurs wlasciwie daje ?
|
|
|
|
08.01.2012 - 23:49
|
|
|
|
|
|
|
09.01.2012 - 01:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
...
|
|
|
|
09.01.2012 - 07:44
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Taki kurs daje bardzo wiele (teoretycznie:)
http://www.hemi-sync.pl/Zastosowanie.html Należy jednak pamiętać, że to tylko pobudzacze naturalnych naszych możliwości i zdolności. Na tej samej zasadzie można pojechać do lasu i posłuchać naturalnych szumów, ale to zależy co kto lubi i jak podchodzi do odkrywania swoich zdolności i drzemiącego w nas potencjału. |
|
|
|
09.01.2012 - 12:50
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Turysta49, te wszystkie 'fakty' na temat tego kursu i kursów alternatywnych to efekt twojej analizy, dedukcji i działań których dokonałeś w celu głębszego zrozumienia i poznania? Czy po prostu od kogoś się tego dowiedziałeś?
A swoją drogą, może oni mają tam jakieś 'kosmicznie' skuteczne słuchawki i 'kosmicznie' zaawansowane technologicznie 'kapsuły czy coś xD |
|
|
|
09.01.2012 - 14:44
|
|
|
|
|
|
|
09.01.2012 - 20:57
|
|
|
I coś naprawde ekstra, Gateway Voyage Open Exercise, sam tego czesto słucham i jest to najlepsze nagranie ogólnodostepne, łacznie z afirmacją po angielsku. Myślałem że to zostało usuniete, a jenak znalazłem Open Exercise
|
|
|
|
10.01.2012 - 16:41
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chętnie bym się zapisał na taki "kurs"... niestety z tego co widzę to dyskusje zeszły na tok rozmów o "piniondzach!", szczerze sam bym chciał pojechać do TMI i odbyć taki 6 dniowy kurs ;) Niestety w obecnym czasie nie jest to w moim zasięgu.
Tak więc chyba można to zorganizować na innych zasadach, tzn sami ułożylibyśmy playliste, stworzyli harmonogram i potem zapisywali - dzielili się doświadczeniami? |
|
|
|
10.01.2012 - 18:45
|
|
|
Ci co im nie pasi niech sie nie plują i nie zaśmiecają. Po co tracić tyle energii. Każdy ma swoje zdanie i tyle. Poza tym najłatwiej jest krytykować nie wiedząc jak działa. Ja na początku byłam do Hemi nastawiona tak średnio, ale spróbowałam i mogę to śmiało polecić jako dobry środek rozwoju.
Mi się pomysł podoba. Watek chyba dotyczył kursu a nie oceny samego Hemi Sync. Takie inicjatywy mają sens jak się grupa ogarnie a inni nie przeszkadzają. Wiec albo tu trzeba posprzątać albo założyć nowy wątek. |
|
|
|
10.01.2012 - 19:00
|
|
|
Sama piszesz, że na początku bylaś nastawiona do Hemi tak średnio więc nie powinno Cię dziwić, że są inni ludzie, którzy też są nastawieni tak średnio. Ludzie lubią stwarzać problemy. Poco nowy wątek? Tu zawsze będzie syf bo nikt nie sprząta, ale ten syf ma swój urok. Luźne forum i to jest fajne. Jak chcecie się zgrywać to są maile prywatne, gg i pewnie kilka innych sposobów, aby się dogadać poza tym bagienkiem.
|
|
|
|
10.01.2012 - 19:56
|
|
|
Ale zaczęłam słuchać i się do tego przekonałam. Nie można wydawać czemuś opinii nie mając o tym pojęcia :)
Jak na moje oko to tutaj 80 % treści to kłótnie. Są wartościowe rzeczy dla których warto być tutaj i czytać to forum dlatego tu jestem nadal, ale o wiele przyjemniej by było gdyby ograniczyć bezsensowne przekonywanie innych do własnej opinii. Ja proponuje aby Ci co chcą słuchać Hemi Sync przenieśli się do notatników. Ja zaczęłam słuchać jakiś czas temu kursu według Monroa, opisuje tez to w skrócie w notatniku. Możemy sobie nawzajem komentować tak jak by to było w tym wątku. A co do akcji z gg , przenoszenie tego poza forum nie jest dobrym pomysłem. Przekonałam się o tym sama. (Akcja z Luzakiem, jak ktoś pamięta, Twist napewno) Brak wglądu ludzi z forum w to co się tam odbywało wykluczał możliwość poprawy ewentualnych błędów. |
|
|
|
10.01.2012 - 22:39
|
|
|
|
|
|
|
10.01.2012 - 22:55
|
|
|
Znam kogoś, kto mógłby taki kurs fachowo przez internet poprowadzić. Ale czy by zechciał i za jaką odpłatnoscią (bo wątpię, by ktoś chciał za darmo pracowac z ekipą marudliwych rozrabiaków) - nie wiem. Mogę podpytać. Ktoś by się musiał organizacją zająć i kwestiami technicznymi. Też jestem za tym, żeby była jakaś odpłatność, bo wtedy przynajmniej jest jakiś porządek i szacunek, a bez tego - niestety ani rusz. Na pewno istotna jest jedna sprawa. Jak ktoś próbował robić maraton z nagraniami Monroe'a (kilka/naście dziennie pod rząd, z przerwami na notatki i dobudzenie, przez kilka dni) - wie o czym mówię. ;-) Bo to że sobie posłuchasz jednego czy dwóch nagrań na wieczór jednym ciurkiem (i przy okazji przyśniesz) - z nadzieją że "coś" się przydarzy - to zupełnie inna filozofia. No właśnie pomyślałem o tym żeby wałkować np. nagrania z focusa 10 - dopuki wszyscy nie zattrybią. Moim zdaniem oni cały dzień tam spędzają z przerwami na rozmowę. Trzeba by wziąć urlop. Nie lubię marudzenia bezsensownego - tzn. jak masz jakieś sugestie - to napisz - co ci się w planie nie podoba. Ale czepianie się idei - po co - jest wątek o dźwiękach hemi sync i tam można wylać swoje żale. To jest wątek organizacyjny o kursie - jak nie masz nic do powiedzenia odnośnie kursu a nie hemi - sync - to lepiej siedź cicho bo zaśmieca cały obszar. To nie było do Ciebie turysto 49 ale do maruderów. Znajdzcie sobie temat co mi się nie podoba w hemi sync - i tyle. Jak to się mówi mowa jest srebrem a milczenie złotem - i 100% w tym prawdy. To tak jak byście wołali- ja nie wezmę w tym udziału więc po co wam to. Turysto - a mógłbyś chociaż wydobyć informacje - jakie nagrania wałkowali na tym kursie np z the gateway exp. ? Czy powtarzano niektóre nagrania? itp. Może inaczej - jeśli uda się ustalić jaki kolwiek charmonogram - zostanie założony temat - a jakiekolwiek odstępstwa od tematu będą zgłaszane moderacji jako nie związane z tematem. i nie będzie już marudzenia - bo jak nie ma się z kim pogadać to lepiej wejść na GG a nie zaśmiecać dyskusję . PS. Zielu - coś mi się wydaje że do tego EGO nie dotarłeś o kórym cały czas nawijasz - bo jakoś kazało ci ono wtrącić swoje trzy nic nie wnoszące grosze. Może jeszcze powinieneś z nim popracować ? Dla mnie ego to obce pojęcie :) |
|
|
|
10.01.2012 - 23:23
|
|
|
|
|
|
|
10.01.2012 - 23:36
|
|
|
No i to jest konkretna informacja w temacie :) Dzięki i pozdro .
Ps . Co do słuchawek ja u żywam bayerdynamic dt - 150 - zamknięte - więc dźwięki z otoczenia nie docierają tak bardzo - tyle tylko że nie można leżeć na boku. Polecam tego typu słuchawki. Zastanawiam się też nad legowiskiem - fajnie było by mieć łóżko wodne. ale myślę że dmuchane też wystarczy. Postaram się opracować listę utworów odtwarzając powyższy program. |
|
|
|
11.01.2012 - 00:06
|
|
|
|
|
|
|
11.01.2012 - 08:03
|
|
|
Deimond przepraszam, ale kurde mam prośbę. Nie kupuj łózka wodnego. Nie uzależniaj swoich ewentualnych postępów od wygód. Nie mówię też abyś na podłodze leżał, ale kurde umiaru trochę. Już sobie wyobrażam Ciebie leżącego godzinami na takim łóżku, pełen luz, relaksik a tu nagle łóżko pęka, albo słuchawki się zjebały i co? Kurwica pewnie:)
|
|
|
|
11.01.2012 - 10:07
|
|
|
Deimond przepraszam, ale kurde mam prośbę. Nie kupuj łózka wodnego. Nie uzależniaj swoich ewentualnych postępów od wygód. Nie mówię też abyś na podłodze leżał, ale kurde umiaru trochę. Już sobie wyobrażam Ciebie leżącego godzinami na takim łóżku, pełen luz, relaksik a tu nagle łóżko pęka, albo słuchawki się zjebały i co? Kurwica pewnie:) :D spoko. po primo - słuchawki już dawno posiadałem po drógie primo - łóżko wodne było by fajne do relaksacji - a takie po prostu nie pękają i mają warstwę ochronną po trzecie primo dmuchane wyro już mam bo mi było kiedyś potrzebne - i myślę że całkiem się nada A tak pozatym sytuacja którą nakreśliłeś całkiem zabawna :) |
|
|
|
11.01.2012 - 10:21
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
:D spoko. po primo - słuchawki już dawno posiadałem po drógie primo - łóżko wodne było by fajne do relaksacji - a takie po prostu nie pękają i mają warstwę ochronną po trzecie primo dmuchane wyro już mam bo mi było kiedyś potrzebne - i myślę że całkiem się nada A tak pozatym sytuacja którą nakreśliłeś całkiem zabawna :) grunt to znaleźć sobie dobrą wymówke , usprawiedliwiając swoje egoistyczne potrzeby :) ale ten kto nie śpi nigdy się nie obudzi :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |