Oobe - ZŁo?!?! :/, obemaniaku - wejdz i zobacz. |
|
|
Senies
|
23.07.2007 - 21:51
|
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1595

|
Witam wszystkich. Sytuacja przedstawia sie tak: Rozmawialem dzisiaj z kolega na temat oobe. Kiedy tylko dowiedzial sie ze zaczynam to praktykowac, powiedzial mi poprostu zebym sie tego wystrzegal... teraz mala dygresja, nie krzyczcie od razu ze moj kolega to debil ktory nic o tym niewie i gada glupoty, bo sam sie tym interesowal. Wiec powiedzial mi ze kiedy sam sie o tym dowiedzial to tak jak ja pelen zapalu chcial brac sie do praktyki, ale gdy przeczytal o tym zjawisku wiecej, zmienil zdanie (nota bene kolega ma 30 lat). Otoz podobno jesli wyjdzie sie z ciala mozna zaczac myslec zamiast o dobrych rzeczach to o tych ZLYCH. ZLE anioly, ZLA kraina. Jesli dodatkowo ma sie nie najmocniejsza psychike moze nam to zostac na dluzszy czas a nawet mozna wyladowac w szpitalu dla czubow. Niewiem ile w tym prawdy ale myslac racjonalnie to jest raczej mozliwe. Mozna miec pozniej bezsennosc i koszmary a nawet shizofrenie. Oba swiaty zaczna nam sie mieszac, bedziemy przestraszeni... Od razu mowie ze nie wierze w jego slowa do konca, chce zapytac was o rade. Mieliscie stycznosc z takimi teoriami? Prosze o odpowiedz, pzdr ;)
|
|
|
|
|
|
set.h
|
23.07.2007 - 22:24
|
instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1224

|
Miałem coś napisać ale szkoda słów. Powiedz lepiej temu twojemu specjaliście niech lepiej tyle nie filozofuje w temacie o którym nie ma zielonego pojęcia.
|
|
|
|
|
|
Senies
|
23.07.2007 - 22:47
|
Gość Rodziny

|
I wlasnie nie chcialem takiej odpowiedzi. Pytam czy ktos z was mial z tym stycznosc, czy ma z tym doswiadczenie, co o tym mysli a nie "zamknij morde i wyjdz" :/ set.h skad masz takie przekonanie ze on nie mowi prawdy? nie nastawiajcie sie wszyscy od razu przeciwko mnie tylko sprobojmy o tym normalnie porozmawiac...
|
|
|
|
|
|
set.h
|
23.07.2007 - 22:49
|
instytutnoble.pl

|
Czy kilkaset wyjść jest słabym argumentem ??
|
|
|
|
|
|
Senies
|
23.07.2007 - 23:02
|
Gość Rodziny

|
No dobra, hyba wiadomo ze masz u mnie respekt. Ale czy w LDku jesli przypadkowo pomysle o czyms zlym to nic zlego stac sie nie moze? (nota bene, skad u Ciebie ta agresja?:P)
|
|
|
|
|
|
Senies
|
23.07.2007 - 23:12
|
Gość Rodziny

|
CYTAT(LightRevan @ 24.07.2007 - 00:06)  W Astralu panuje zasada taka, że podobne przyciąga podobne. Jeżeli intensywnie będziesz o tym myślał, na pewno spotkasz złą istotę. Ale pamiętaj, że to jest ze strony złej istoty znęcanie się psychicznie, nie uszkodzi ciała fizycznego jak i astralnego. Dzieki za rozjasnienie sytuacji :) Teraz wiem ze spotkanie zlych istot/energii/duchow jest mozliwe. Mysle ze pomoze przegonienie ich miloscia (jak to juz ktos kiedys napisal:P) tylko z drugiej strony boje sie ze te zle mysli zaczna mnie "bobmardowac" niezaleznie od mojej woli a... wtedy sielanka zamieni sie w koszmar... Mimo to nie rezygnuje, postaram sie i WYJDE! xDxD
|
|
|
|
|
|
set.h
|
23.07.2007 - 23:13
|
instytutnoble.pl

|
Agresja ? e tam :D Emocje w OBE są troszkę inne niż realu. Są pełniejsze i wychodzodza poza skalę:D Lecz gdy się pojawiają to masz pewne że za momęt wyladujesz z powrotem w ciele. Jedynym uczuciem które nie powoduje przerwania OBE to czysta i bezwarunkowa MIŁOŚĆ. Fakt że czasem poszaleję w OBE ale taki już jestem :D Co do złych istot to może są może nie, ale w moim OSPUO ja jestem panem i władcą.
|
|
|
|
|
|
Senies
|
23.07.2007 - 23:18
|
Gość Rodziny

|
Ech... gadacie tak ze sobie wychodzicie po milion razy itp... jak ja bym marzyl zebym sie chociarz po czesci odlaczyl od ciala! :) Mam wielka motywacje i checi nawet troche teorii ale mysle ze bedzie jak ostatnio:P no nic, trzeba probowac, Probowac i PROBOWAC! :D
@set.h Pomogles mi :) jesli zacznie sie dziac "zle" wracam do ciala i koniec zabawy heheh :)
|
|
|
|
|
|
Janekk
|
24.07.2007 - 00:06
|
Częsty Gość Rodziny

Nr użytkownika: 1441

|
CYTAT jesli zacznie sie dziac "zle" wracam do ciala i koniec zabawy heheh :) Nie zacznie się dziać źle. No, chyba, że tak postanowisz to tak się stanie. Pamiętaj, że w głębokim oobe każda myśl spełnia się natychmiast. Jeżeli przed rozpoczęciem oobe będziesz sobie "uświadamiał", że spotkasz tam złe istoty, że zniszczą Cię to tak się stanie.
|
|
|
|
|
|
Senies
|
24.07.2007 - 00:08
|
Gość Rodziny

|
CYTAT(Janekk @ 24.07.2007 - 01:06)  Jeżeli przed rozpoczęciem oobe będziesz sobie "uświadamiał", że spotkasz tam złe istoty, że zniszczą Cię to tak się stanie. OMG wee... juz sie ku.wa boje. FU musze to se z lba wywalic i tyle... ;) POZYTYWNEJ ENERGII TROCHE PROSZE! :P
|
|
|
|
|
|
Artur_flyer
|
24.07.2007 - 01:13
|
Guests

|
Proś o pomoc niefizycznych przyjaciół, kurcze najważniejsza jest miłość, miłość, miłość i nic ci się nie stanie. Pamiętaj, że to ty wszystko tworzysz w Obe. Jeżeli nie czytałeś jeszcze książki Darka Sugiera to gorąco polecam, powinna rozwiać twoje wątpliwości, jest napisana prostym i zrozumiałym językiem i aż bije od niej (żółta) miłość, he he. Darek udostępnia ją za darmo http://obemaniak.pl/?c=ksiazka Chyba, że nie chcesz sobie oczu psuć przed monitorem zawsze możesz sobie kupić wersję ''papierową''. Mi ta książka bardzo pomogła, powinna rozwiać wiele twoich wątpliwości
|
|
|
|
|
|
nerhaa
|
24.07.2007 - 01:54
|
Guests

|
CYTAT(Senies @ 23.07.2007 - 23:47)  I wlasnie nie chcialem takiej odpowiedzi. Pytam czy ktos z was mial z tym stycznosc, czy ma z tym doswiadczenie, co o tym mysli a nie "zamknij morde i wyjdz" :/ set.h skad masz takie przekonanie ze on nie mowi prawdy? nie nastawiajcie sie wszyscy od razu przeciwko mnie tylko sprobojmy o tym normalnie porozmawiac... Dlaczego - tylko taka odpowiedź się ciśnie na usta - nie wyszedł, więc nie możesz mówić, że zna się na temacie - nawet nie zaczął próbować - ot przeczytał bzdury i spanikował... Logicznie rzecz ujmując możesz sobie wygenerować nawet Freddy'ego Kruggera, ale przecież będziesz wiedział, że to wytwór umysłu, więc w czym problem? A jak masz koszmary, to cię potem odsyłają do czubków - bez jaj :P Właśnie dlatego zawczasu poinformuj ziomka, że gada głupoty (może przez zazdrość? jemu nie wyszło, więc i tobie ma nie wyjść, albo to jakiś cienias zabobonny;) ) Bez urazy Senies, ale to nonsens jakich wiele... P.S. Senies i ważna rada: Nigdy nie chwytaj szklanki ręką przeciwną do tej którą się posługujesz (jak jesteś praworęczny, to nie chwytaj w lewą) - nigdy tego nie rób przed próbą OBE, przenigdy, no chyba, że chcesz UMRZEĆ i zostać na zawsze w ospuo!!! Nie wiem, czy to prawda, ale dla pewności nie rób... To przykład jakich wiele... [sorki za czarny humor, ale takie pierdoły krążą we wszechświecie, że paść można na zawał - choć to przecie 100% metoda na obe-głoda]
|
|
|
|
|
|
Angello
|
24.07.2007 - 08:52
|
Guests

|
Gdybym miał wszystkie noce tak jak jedną w moim życiu to teoretycznie mógłbym zwariować. Kładę się spać, a tu po chwili wibracje. Mówię sobie w myślach: "k... spać mi się chce, a nie wychodzić" i siadam na chwile. Wibracje się kończą, więc kładę się dalej i znowu to samo. W pewnym momencie paraliż i wibracje tak silne, że ledwo oczy otwieram, a o podniesieniu ciała nie ma mowy. No to myślę sobie: "nie dadzą mi pospać.. muszę wyjść" i tak też się stało. Po chwili byłem w astralu.
Pewnie wielu z Was zastanawia się teraz dlaczego tak zareagowałem na wibracje. Ja się po prostu bałem. Było to moje pierwsze wyjście, więc nie wiedziałem czego się spodziewać. Dzisiaj wiele bym dał żeby jak najczęściej mieć takie noce. ;] Wyobraźcie sobie jednak jakie to byłoby ogromne brzemię. Chcesz się po prostu wyspać a nie możesz, bo zawsze wibracje Cię wybudzają. Można tylko teoretyzować, ale kto wie. :P
|
|
|
|
|
|
Senies
|
24.07.2007 - 14:34
|
Gość Rodziny

|
Przed tym jak zaczne mowic od razu zaznaczam: Nie jestem wcale przeciwko oobe! Tak jak was, mnie tez bardzo ciekawi i pociaga i oczywiscie nie moge sie doczekac wyjscia, ale pare pytan mam.
@nerhaa Oczywiscie ze bez zadnej urazy :) a jesli to nonsens to bardzo sie ciesze :D:D
Lecz czy w oobe mozna sie "zakochac" do takiego stopnia ze zaniedba sie normalne zycie? ze stanie sie jak narkotyk? ze caly dzien bedizemy mysleli tylko o pojciu spac i przeniesieniu sie w astralna przestrzen? bo jesli tak to wydaje mi sie ze to nie za dobrze.
Pozdrawiam i na odp czekam :)
|
|
|
|
|
|
daywalker
|
24.07.2007 - 19:37
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 214

|
Hehe, ketrab masz rację. A może odkopmy ten temat? Nowi użytkownicy mają prawo poznać każdy szczegół:). Wtedy na doświadczenia Songa, patrzyłem troche z innej perspektywy. Dzisiaj wszystko mam już poukładane, i wiem czego się spodziewać. Zakładam że nawet sam Songo, w konfrontacji z Darkiem, znalazł by inne wytłumaczenie swoich przeżyć. Nowy sens, niezauważalne wcześniej wskazówki... Również żałuje jego decyzji, gość miał spory bagaż doświadczeń... Tylko cierpliwości mu zabrakło ;p
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|