oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Medytacja Z Maha - Mantrą, eksperyment energetyczny
Pavveł
post 21.01.2012 - 02:49
Post #64

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(masa @ 20.01.2012 - 17:43) *
Powiem ci Paweł ciekawostkę, jeżeli kogoś złapie biała gorączka, i wygląda to jakby opętał go sam diabeł, ma w sobie niesamowicie wiele siły i nienawiści że nawet nie poznaje ludzi dookoła siebie to jedyny sposób jaki znam żeby odzyskał świadomość to odcięcie mu na chwile tlenu, (przyduszenie go) wiec coś w tym jest.

hej, kiedy boli Cię głowa albo serce, to walnę Cię z całej pety w kolano, to przestaniesz odczuwać ból głowy czy serca --> z tego wniosek, że kolano bezpośrednio odpowiada za sprawne funkcjonowanie głowy/serca ? :P
sam napisałeś, że to gorączka, a nie opętanie... a ducha raczej i tak nie udusisz :P
jeśli Twoja teoria miałaby być prawdziwa, to odzyskanie świadomości powinno się wiązać z oddechem, a nie odbieraniem go... sądzę, żę przyduszenie w tym przypadku pomaga odzyskać chwilowo koncentrację z możliwych dwóch powodów: albo osoba z białą gorączką być może jest przehiperwentylowana, albo gdy osoba wykryje, że brak jej oddechu, automatycznie jej koncentracja skupi się na walce o oddech/o przetrwanie, co może skutkować chwilowym odzyskaniem świadomości...
wiadomo, że oddychanie jest zajebiste i ma fajne właściwości, ale póki nie mam empirycznego argumentu na dodatkowe właściwości oddechu, to nie ma sensu takich wymyślać... tzn. mam na myśli coś takiego, jak w takiej metaforze: ktoś sobie stwierdził na bazie własnego doświadczenia, że kiedy podrapie się za uchem to polepsza mu się humor, mija stres i w ogóle gość staje się zajebisty :p tak w to uwierzył, że rzeczywiście odczuwał, że to działa... i miał w pewnym sensie rację, drapanie w ucho pomagało mu... lecz tak na prawdę tylko mu się wydawało, bo ucho nie miało tu nic do rzeczy, a jedynie jego sposób myślenia... mógł się czuć dobrze, bezstresowo i zajebiście, bez drapania w ucho, a on o tym nie wiedział i tylko się przez to ograniczał... po prostu zastanawiam się czy też tak nie jest właśnie z oddychaniem...

CYTAT(bielik110 @ 20.01.2012 - 17:36) *
To się nazywa ruch posuwisto zwrotny:)(uwielbiam to) nieodłącznie pozdrawiam:)

:D a to dobre! :P Bielik, jaki ruch posuwisto-zwrotny miałeś dokładniej na myśli? ;P

CYTAT(Katha @ 20.01.2012 - 15:13) *
ja się w nic nie bawię :D Ty cudaku jeden :D i wcale się nie denerwuję, myślałam tylko że ktoś się pokusi o medytację tego typu
i tak w ogóle to nie chodzi o ssanie i inne tam, tylko o połączenie, wspólny przepływ

Zielarzu, nie potarmosiłbyś, to mnie Kasia nazwała czule cudakiem :* :D Kasiu, co powiedziałabyś na spotkanie? ;) :D
a na temat, jeśli o mnie chodzi, to niejednokrotnie przeżywałem transcedentalną medytację lub/i kontemplację, nawet takie z odczuciem połączenia, mimo że wtedy nie słyszałem o żadnej maha mantrze, a mantry jako takie mnie odpychały, bo przypominały mi jakieś rytuały, albo przekonywanie siebie na siłę (jakby pranie mózgu:p)... osobiście wolę świadomie czuć i kontrolować rzeczywistość niż nieświadomie poprzez sztywne reguły i rytuały... ale z Tobą bym z chęcią pomantrował ;) ... szczególnie jeśli chodzi o połączenie i wspólny przepływ ;p buźki :D
Go to the top of the page

+Quote Post
zankel
post 21.01.2012 - 07:38
Post #65

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(bielik110 @ 20.01.2012 - 17:36) *
To się nazywa ruch posuwisto zwrotny:)(uwielbiam to) nieodłącznie pozdrawiam:)

chociasz to dobrze bo poznajemy bliżej siebie i swoje zakątki duszy. Tak, to powinno być(harmonia)

+Quote Post
Bilu
post 21.01.2012 - 09:14
Post #66

Dusza Towarzystwa

Notatnik

^ Raczej d**czenie na antenie, gdy ch** ma ciśnienie.

+Quote Post
makyo
post 21.01.2012 - 16:13
Post #67

Dusza Towarzystwa

głęboka dyskusja:P

+Quote Post
bielik110
post 21.01.2012 - 16:32
Post #68

Dusza Towarzystwa

Taka penetracyjna:)różne zakątki:)pozdrawiam

+Quote Post
Katha
post 21.01.2012 - 16:46
Post #69

Członek Rodziny

Naprawdę proszę zamknąć temat :)

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 20.01.2012 - 16:54) *
Ja bym Kasieńkę potarmosił troszkę:) Zwłaszcza, że jestem emerytowanym festiwalowym fanem Castle Party:)

terefere ku ku , terefere ku ku

dobra, a tak na poważnie to moja rola dobiegła końca, papa wszystkim :) trzymajcie się ciepło

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.01.2012 - 18:15
Post #70

Dupa Towarzystwa

Fajnie:) Moja rola też dobiegła końca, ale jeszcze tu troszkę posmaruję. Jeżeli jeszcze chodzi o role to grałem w 3 odcinkach "Dlaczego ja". Role na forach uważam jednak za równie ambitne.

terefere ku ku kasieńko jak mawiają oświeceni.

+Quote Post
twistoid
post 21.01.2012 - 18:19
Post #71

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Jestem fanem kastle parti lubie fanki kastle parti zielarz nie zapominaj o obowiazkach rodzinnych ;P Kasiu chodz na kawe...pokaze ci nowa animacje czarnej dziury.

+Quote Post
makyo
post 21.01.2012 - 18:31
Post #72

Dusza Towarzystwa

Czy mi się wydaje, czy to form robi się coraz bardziej zjebane?
Jak czytam takie teksty ze strony moderacji to też nachodzi mnie, żeby sie wypisać.
Tfu!

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.01.2012 - 20:14
Post #73

Dupa Towarzystwa

To się wypisz. W czym problem? Tfu.

+Quote Post
makyo
post 21.01.2012 - 22:51
Post #74

Dusza Towarzystwa

Cholera mogę znaleźć takiej opcji:( Może mnie jakiś admin wyręczy?
Będę wdzięczny

+Quote Post
KMA
post 21.01.2012 - 23:01
Post #75

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Nie rozumiem was... dlaczego uwzięliście się na Kathę?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.01.2012 - 23:23
Post #76

Dupa Towarzystwa

Nikt się na nią nie uwziął. Sama napisała, że jej rola się tu skończyła i papa.

+Quote Post
Pavveł
post 22.01.2012 - 00:05
Post #77

Notatnik

Nikt się na nią nie uwziął. Po prostu z poczuciem humoru zalecamy się do Kasi :p
A co kto chce znaleźć, to znajdzie. Jeśli z góry zakładasz złe intencje u ludzi, to je znajdziesz nawet wtedy, gdy ich tam nie ma. Tutaj z mojej strony nie było. Ale przyznaję, że momentami w niektórych postach była przesada -.-' Przepraszam jeśli był w tym i mój udział...
A wracając do tematu, temat fajny i może nie robię wszystkiego dokładnie jak Kasia poinstruowała, ale raczej intuicyjnie i po swojemu, ale z pewnością to działa :)
Pozdrawiam ;)
PS: Skoro odchodzisz Katha, cóż... 3maj się ciepło i być może do zobaczenia kiedyś, gdzieś ;>

+Quote Post
Arhe
post 22.01.2012 - 02:13
Post #78

Członek Rodziny

Mam osobisty uraz do Kriszny...kiedys bylem na tak owych spotkaniach opowiedzialem tamtejszemu mistrzowi bajke..

Idzie sobie czlowiek przez droge i szuka ziaren prawdy obok skrada sie diabel z pomocnikiem.
Diabel do pomocnika zagaduje..
-szefie moze jakos wykorzystamy te sytuacje?
-nie...
-czemu?
-bo gdy czlowiek znajdzie pare ziarenek zrobi z nich cherezje...a jest ich wiecej.

....Od tej pory juz mnie nie lubili :)

A takze przyznam ze nie lubie takiego czegos jak..

(...) ....6.5, tekst 5

Ladniej to brzmi gdy ktos ubiera to we wlasne slowa.

+Quote Post
Arhe
post 22.01.2012 - 02:40
Post #79

Członek Rodziny

...Bog bylby bardziej z nas zadowolony gdybysmy spelnili swe dobre marzenia-zamiast bic mu poklony.
Amen.

A tak wogole to racja troche przesady w niektorych postach wrecz porazka..

+Quote Post
Bilu
post 22.01.2012 - 08:48
Post #80

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Przesada też jest fajna. Jakby nie przesada, to czym byłby niedosyt?

+Quote Post
Katha
post 22.01.2012 - 10:34
Post #81

Członek Rodziny

Na zakończenie odcinka:

"Nieszczęśliwi są spekulanci i filozofowie, albowiem szukają sensu życia, nie znając prawdy o Mnie.
Szczęśliwi są ci, który podnoszą wzrok swój ku mojej Osobie i w każdej minucie życia pamiętają o Jedynym Ojcu, który ich stworzył.
Tylko ten, który świadowmie się ze mną zjednoczy i zawsze będzie o Mnie pamiętał, może czuć się prawdziwie wyzwolony." - oto słowo Boga.

Bóg jest Osobą, tak jak Wy jesteście osobami. Bóg jest wszystkim, lecz nic i nikt nie jest Nim samym. Bóg przenika swoją majestatyczną energią każdy fragment uwarunkowanej duszy, każdy atom natury materialnej, bo wszytko od Niego pochodzi i wszystko się w Nim zawiera. Jeśli ktokolwiek zrozumie tą zależność, uwolni się od cyklu narodzin i śmierci.

Kocham Cię Wisznu.
Kocham Was.
Kocham Wszystko.

Powodzenia życzę, gdyż być obenautą to nie wszystko.

+Quote Post
twistoid
post 22.01.2012 - 10:59
Post #82

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

chodz na kawe katha nie rob scen

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 22.01.2012 - 11:56
Post #83

Dupa Towarzystwa

Kawa to nie wszystko Twist! Katka chodź na moją działkę. Koza grzeje, na podłodze panele, świeczki...pięknie jest. Jak u Pana Boga za piecem. Działka jest przy cmentarzu na osobowicach nr 139. Czekam jutro po południu. Całuski.

+Quote Post
TyHu
post 22.01.2012 - 13:20
Post #84

Coprobo

Notatnik

"Trzeba zniknąć" rzeszta drogi jest tylko obserwacją. Buddyśći znikają swoje myśli , obenauci ciało a trzeba zniknąć całkowicie. Dojść do punktu - jestem i zniknąć.Można to tylko zrobić "teraz".Niby proste a jednak nie podobno udało się to moojiemu i jego nauczycielowi Papaji.

Nie wiem ale podobne myśli rodziły mi się w głowie zanim o tym słyszałem od moojiego na youtube.

To tylko moja opinia na ten temat każdy ma swoją

+Quote Post

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park