CYTAT(Zielarz Gajowy @ 22.01.2012 - 17:01)

Nie chodzi o to, że mnie to nie dotyczy, ale nie mam zamiaru zatruwać sobie teraźniejszości problemami z przyszłości. Póki co internet jest, woda jest zatem problemu nie ma.
Właśnie dlatego, żebyś Ty mógł napisać, że wszystko jest, inni muszą podjąć zawczasu odpowiednie działania. Gdyby nikt nie chciał zatruwać sobie teraźniejszości, to rządzący już kompletnie robiliby z nami co by tylko chcieli.
Zdaję sobie sprawę, że i tak za bardzo nie przejmują się społeczeństwem, ale to nie znaczy, że mamy się na to zgadzać i zachowywać bierną postawę.
Wolność Internetu to kluczowa sprawa i nie sądzę, by internauci pozwolili sobie na jakąś cenzurę. To nie przejdzie. Dopóki fizycznie nie przetną mi kabelka od Internetu to zawsze znajdzie się jakiś sposób.
Poza tym o ile dobrze pamiętam to władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu i, Naród sprawuje ją przez swoich przedstawicieli. To My wybieramy tych przedstawicieli i to dla Nas spełniają swą służebną rolę. Nam ma być dobrze, a nie im. Niestety jednak co niektórym się coś chyba pomieszało.
Dlatego też wątpię, by miało miejsce coś takiego jak masowe blokowanie niewygodnych treści, czy też nakładanie na operatorów obowiązku gromadzenia naszej aktywności w sieci i innych poronionych pomysłów.