Mój asystent
|
|
![]() ![]() |
| feni |
10.07.2008 - 15:00
|
|
Guests |
Miałem dziwne doznanie. Chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś z Was to miał.
Otóż, wróciłem po nocy z pracy i położyłem się spać ok 7. Nastawiłem sobie telefon na 11, bo chcę mieć 4+1. Ale obudziłem się wcześniej. Po prostu przed tą godziną 11 obudziłem się samoistnie. Miałem ciekawy sen, a tu nagle pobudka, nie otwierałem oczu ale wiedziałem, że się obudziłem. Jedno co mnie zszokowało to, że słyszałem wołanie. Ktoś mnie wołał jakby kobieta. Nic tylko cały czas ktoś mówił moje imię. W pierwszym momencie się przestraszyłem, bo nie miałem czegoś takiego wcześniej i szczerze zaskoczyło to mnie. Ale powiedziałem do siebie: "ej wołają cię odpowiedz, spróbuj odpowiedzieć, czekasz na coś takiego przecież". Więc próbowałem odpowiedzieć ale nie używając mowy tylko myśli. Próbowałem odpowiedzieć myśląc oraz tworząc jakieś obrazy w myślach o odpowiedzi. Niestety nie wyszło. Głos zaczął się oddalać, aż znikł. Jestem totalnie zaskoczony, bo pierwszy raz coś takiego miałem ale też zirytowany, bo nie umiałem nawiązać kontaktu. Skąd wiedziałem, ze było przed 11 czyli przed metodą 4+1? Po jakiejś chwili od zniknięcia głosu zadzwonił budzik. Najlepsze jest jeszcze jedno. Potem jak usnąłem śniło mi się, że dzwoni telefon i woła mnie cały czas ten sam głos. Ale nie wołając moje imię tylko np: dzwoni monika i tak w kółko. Czy ktoś z was coś takiego miał? Co o tym myślicie? |
|
|
|
| Qursant |
10.07.2008 - 16:49
|
|
Guests |
hipnagogi?
|
|
|
|
10.07.2008 - 16:58
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
@up
Bardzo możliwe... A może jednak coś więcej? Nie mam w tej sprawie doświadczenia, jednak wiem czym są hipnagogi. |
|
|
|
10.07.2008 - 17:42
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Też miałem podobną sytuacje tylko że ja dostałem pytanie:P
"I co ty na to?" Dziwne prawda? :) |
|
|
|
| feni |
10.07.2008 - 18:12
|
|
Guests |
Jak zawsze dzięki za odpowiedź. Lepiej jest wiedzieć i uczyć się niż odwrotnie :)
Hmm... czytałem wyjaśnienie: hipnagogi i tam napisane jest, że to się dzieje przy zasypianiu. No dobra ale ja się obudziłem. Byłem obudzony gdy to było. Czy to na pewno: Hipnagogi. A jeśli tak toi czy bliżej jest mi do ob? |
|
|
|
| Silverka |
10.07.2008 - 18:49
|
|
Guests |
a ja raz mialam ze ktos wolal do mnie "obudź się" bo lezalam w paralizu sobie i otworzylam oczy i mnie cofnelo ;p
|
|
|
|
10.07.2008 - 18:50
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
hipnagogi pojawiają się każdemu przed snem (chociaż być może też w podobnej fazie podczas pobudki ale tu pewności nie mam) w każdym razie to że zauważasz hipnagogi to już jest plus warto jakoś to wykorzystać np w metodzie WILD niedawno mi ktoś dodatkowo napisał że jest tam jeszcze bardziej realnie właśnie dzięki tej metodzie.
PS. Ja nie potrafię zaobserwować tego ustrojstwa jakoś mi nie idzie zasypiam i koniec |
|
|
|
| feni |
10.07.2008 - 20:35
|
|
Guests |
hmm...
Ciekawe czy uda mi się kiedyś wyjść. Niby idę coraz dalej ale kiedy to będzie? hmm.. |
|
|
|
| Silverka |
10.07.2008 - 20:46
|
|
Guests |
dowiesz sie kiedy wyjdziesz. Nie da sie tego przewidziec poniewqz kazdywychodzi o innych porach dnia...wiec jedni moga wyjscjuz o tygodniu inni po latach inni po miesiacach. Ciezko powiedziec. To zalezy jak szybko zalapiesz relaksacje.
|
|
|
|
11.07.2008 - 09:42
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Miałam coś podobnego. Ktoś mnie wołał naście razy po imieniu, a ja z postrachem i irytacją mówiłam 'zamknij się' przy czym już kompletnie mnie to zbudziło. Jak łatwo się domyślić nie działało - potem śniło mi się, że ktoś mnie woła.
Myślę, że to jednak zwykłe hipnagogi. Jak drugi raz coś takiego Ci się przydarzy to możemy pomyśleć o czymś bardziej zagadkowym. Bardzo często przed zasypianiem zdarza mi się to zjawisko - zwykle jest to cała różnorodność głosów, lecz najgorszy hipnagog to taki, który robi 'bu!' wprost do ucha, brrr. Jeszcze nie miałam OBE. |
|
|
|
| feni |
11.07.2008 - 10:08
|
|
Guests |
Hehehe spoko.
No dobra ale ja miałem to po przebudzeniu, a nie przed zaśnięciem! Mnie też wołano po imieniu, a potem we śnie było to co napisałem. |
|
|
|
11.07.2008 - 11:53
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
11.07.2008 - 12:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja miałem taką akcje, że spałem u kuzyna. No i rano jak jeszcze spałem słyszę, że ktoś mnie woła po imieniu, no to pomyślałem, że to kuzyn więc się go pytam po co mnie woła, a ten się dopiero wtedy obudził i mówi, że on nic nie mówił o.0
|
|
|
|
| feni |
11.07.2008 - 22:17
|
|
Guests |
Nom ciekawe jest to zjawisko...ja chcę więcej.
|
|
|
|
12.07.2008 - 07:37
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Ja jestem początkującym, ale dzisiaj w nocy miałem o 4-6 silne wibracje za 2 podejściem!!
Podczas wibracji słyszałem głos mojej mamy, która wtedy spała i jej słyszeć nie mogłem... co lepsze przestraszyłem się trochę tego, że słyszałem ten głos zaraz obok mnie, gdzieś z 10 cm od mojego ucha oO. Normalnie wymiękłem wtedy i może dlatego oobe do końca nie wyszło, a wibracje zniknęły. |
|
|
|
| feni |
12.07.2008 - 09:07
|
|
Guests |
Zaciekawiacie mnie, coraz więcej osób o tym pisze.
|
|
|
|
13.07.2008 - 18:58
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Dzisiaj w nocy znowu spróbuję i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie (ALE NA PEWNO TAK :)).
Ciekawe czy znowu ktoś mnie będzie wołał, bo szczerze mówiąc chciałbym usłyszeć co ten "ktoś" mówił, bo swojej "astralnej nibymamy" nie zrozumiałem (może za bardzo bełkotała :P). |
|
|
|
| feni |
13.07.2008 - 19:32
|
|
Guests |
Kurde bardzo chciałbym aby znów był ten głos, może udałoby mi się porozumieć. A jakbym wyszedł to by było pięknie.
|
|
|
|
17.10.2008 - 11:54
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam,
czy jeśli słyszymy jakiś głos, to czy ktoś naprawdę coś mówi, nawet jeśli nie w realnym świecie, to gdzieś tam...? |
|
|
|
| feni |
17.10.2008 - 22:21
|
|
Guests |
Zależy co i kiedy słyszysz.
|
|
|
|
17.10.2008 - 22:44
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Głosy przed snem/w stanie relaksu, to hipnagogie.
Głosy za dnia/podczas czuwania dzielimy na: -- z zewnątrz - czyli odgłosy ... z zewnątrz prawdziwe:) -- schizofrenię. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |