oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Biofeedback Gsr (autorstwa Set.h), Jak mozna uzyskac OOBE przy uzyciu Biofeedback'u
set.h
post 19.12.2012 - 09:30
Post #85

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Nie robiłem niestety żadnych innych pomiarów. Jakiś czas temu tylko sfilmowałem kilka wyjść. W sumie nic szczególnego na tych filmach nie wyszło poza tym że w momencie wyjścia ruszały mi się włosy tzn stawały dęba. Proces trwał ok 30 sek i potem opadały. Włosy mam krótkie i dlatego pewnie to było widać. Poza tym nic więcej.
Go to the top of the page

+Quote Post
RychuBaca
post 19.12.2012 - 22:11
Post #86

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(set.h @ 19.12.2012 - 09:30) *
Nie robiłem niestety żadnych innych pomiarów. Jakiś czas temu tylko sfilmowałem kilka wyjść. W sumie nic szczególnego na tych filmach nie wyszło poza tym że w momencie wyjścia ruszały mi się włosy tzn stawały dęba. Proces trwał ok 30 sek i potem opadały. Włosy mam krótkie i dlatego pewnie to było widać. Poza tym nic więcej.
Rozumiem i ciekawe z tymi włosami. Różnego rodzaju doznania psychiczne, duchowe, mogą manifestować zmiany w ciele fizycznym. Jeżeli chodzi o jakieś systematyczne pomiary, to myślę, że mogłoby to być ciekawe, nawet dla własnych celów "badawczo-poznawczych". Czy robiłeś (próbowałeś wykonać?) dla siebie lub kogoś innego Biofeedback'a do mierzenia fal mózgowych (EEG)?

+Quote Post
set.h
post 20.12.2012 - 09:02
Post #87

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Mam sprzęt który mierzy EEG http://www.emotiv.com/ ale nie wyobrażam sobie wyjścia z urządzeniem na głowie chyba że w pozycji siedzącej. Po prostu nie ma szans :).

+Quote Post
Erni
post 25.12.2012 - 16:41
Post #88

Znajomy Rodziny

Witam. oto co przydarzyło mi się wczorajszej nocy. O godzinie 23.30 kontynuowałem czytanie "Podróży poza ciałem" aby zgłębić temat OOBE. Skończyłem czytać przed godziną 2.00. Położyłem się wygodnie na plecach i koncentrowałem się (bez gsr). Przez chwile wyobraziłem sobie jak poruszają się we mnie fale. Po dłuższym czasie straciłem świadomość i usnąłem. O godzinie 3.45 obudziłem się cały drżąc. Wibracje nasiliły się. Na maxa się przestraszyłem bo wiedziałem, że to już o krok od oddzielenia się. Nie chciałem tego zrobić gdyż prawie nic na ten temat nie wiem. Informacje na jakie się napotkałem w książce budzą we mnie strach, gdyż prawie nie ma mowy w niej o "przyjemnościach" za to jest mowa po podróżach przez dziwne krainy i spotkania z dziwnymi istotami. Następnie gdy wibracje ustały a ja chciałem usnąć natrafiałem na myśli związane z snem, LD i OOBE i w tym momencie wibracje powracały oraz czułem uczucie wyciągania bądź wypychania. I TAK Z 10 RAZY! Aż w końcu położyłem się na brzuchu z zamiarem uśnięcia. Rano obudziłem się i myślałem o tym. Cały czas czułem ten strach, który towarzyszył mi podczas wibracji. Puścił dopiero jak opowiedziałam bratu. Teraz jest już luz.
Następnym razem jak mi się to przytrafi jak wejść w LD a nie w OOBE. Jakoś OOBE samo w sobie mnie nie pociąga, wręcz przeszywa mnie nie pewność. Za to LD kojarzy mi się z "przyjemnością" i większą kontrolą.
Doradźcie coś. Może wiecie co przytrafiło mi się tej nocy?

p.s.
Równocześnie z chwilą gdy zacząłem używać urządzenia gsr zacząłem przyjmować suplement diety KELP, który zawiera JOD, a którego tak brakuje w naszej diecie. To co zauważyłem w moim przypadku to niesamowita różnica w możliwości i jakości koncentracji!

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 25.12.2012 - 17:54
Post #89

Dupa Towarzystwa

Wydaje mi się, że Cię pociaga tylko sie boisz i ubierasz to w słowa "nie pociaga". Jak doswiadczysz kilku wyjść z ciała to dopiero możesz zacząć snuć wnioski a tak to jak napisałem boisz się, ale to nie zarzut tylko taka mała analiza:) To trochę tak jakbys twierdził nie mając nigdy w ustach pomidora, że Ci nie smakuje:)

+Quote Post
RychuBaca
post 26.12.2012 - 22:39
Post #90

Dusza Towarzystwa

CYTAT(set.h @ 20.12.2012 - 09:02) *
Mam sprzęt który mierzy EEG http://www.emotiv.com/ ale nie wyobrażam sobie wyjścia z urządzeniem na głowie chyba że w pozycji siedzącej. Po prostu nie ma szans :).
Hehe... :) wyobrazić sobie mogę, chociaż nie próbowałem. :) Może jak czapka nie przeszkadza, to i kabelki by nie przeszkadzały? Czy to urządzenie, które masz, to jest dokładnie to z linka czy masz jakieś własnej produkcji?

+Quote Post
set.h
post 26.12.2012 - 23:30
Post #91

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Ta to to z linka.

+Quote Post
Fokus
post 03.01.2013 - 15:40
Post #92

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

mam pytanie odnośnie pracy z urządzeniem. relaks ćwiczymy w taki sposób, że siadamy/kładziemy się widząc wykres relaksacji na monitorze i skupiamy się aby utrzymać krzywą na stałym poziomie? czy wykres oglądamy dopiero po zabawie?

+Quote Post
cris3
post 08.01.2013 - 19:16
Post #93

Częsty Gość Rodziny
**

Dzieki Set za ten progamik i schemat układziku. Niestety ja mam problem z nim. Zlutowałem wszystko jak nalezy. Niestety przy właczaniu programiku wywyala mi błąd error in the application. To jest moj drugi układ. Pierszwy rownież niedzialał i go zareklamowalem. Na pierszym również pojawiał sie ten bład. W ustawieniach mam dobrze ustawiony własciwy port. Pierwszy ukłąd pokazywal mi wartości U1 i U2 ale przy GSR pojawialo się że jest rozłączony i nic sie nie działo. Na drugim ukladzie to samo jest tyle że pojawiaja sie komunikaty pobudka i potwierdzono świadomość i cały czas tak co 10s, mam podłączone elektrody ale nic to nie daje. Gdy daje test portu w ustawieniach nic się nie pojawia. Mam tą samą przejsciowkę tą metalową za 52zł wczesniej miałem zwykła i na niej było podobnie (świeci mi się tylko lampka czerwona). Niewiem co jest grane. Proszę pomożcie mi. Co mam dalej zrobić? Niestety niemam narzedzi typu woltomierz czy omomierz:(

+Quote Post
PurpleCat
post 02.06.2013 - 02:46
Post #94

Administrator
Grupa: Root Admin

Notatnik

Jak nie jesteś elektronikiem ale możesz zainwestować 500zł w siebie zobacz gotowe rozwiązania http://doskonalenieumyslu.pl/ albo http://relaksacja.pl/Pomoce/Bio-feedback

+Quote Post
Woytas74
post 02.06.2013 - 19:35
Post #95

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PurpleCat @ 02.06.2013 - 01:46) *
Jak nie jesteś elektronikiem ale możesz zainwestować 500zł w siebie zobacz gotowe rozwiązania http://doskonalenieumyslu.pl/ albo http://relaksacja.pl/Pomoce/Bio-feedback

Widzę, że to są 2 urządzenia tego samego gościa. Ty to polecasz, czy wiesz, że takie cośożna kupić. Chodzi mi o opinie czy to działa i jak działa

+Quote Post
Deimond
post 03.06.2013 - 07:05
Post #96

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A tam - 16 kanałowe EEG z oprogramowaniem dostępne za 1000 dolców:
http://www.alibaba.com/product-gs/74246570...ystem_KT88.html
http://www.emotiv.com/store/hardware/epoc-...r-neuroheadset/
Tu by dopiero zaczęła się fajna zabawa z badaniem oobe.

+Quote Post
set.h
post 03.06.2013 - 08:16
Post #97

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Mam ten sprzęcik EEG i mogę powiedzieć że średnio przydatny do OBE. Przede wszystkim nie można w nim spać ani położyć się. Trzeba by było wychodzić chyba na półsiedząco z głowa podpartą chyba jakoś na szyi żeby elektrod nie uciskać.
Do medytacji można stosować ale przyznam się że wolę medytować bez lub z biofeedbackiem GSR. Nie mówię że sprzęt jest słaby tylko myślę że oczekiwania za duże. Pomiar EEG dla laika to w sumie nic nie znaczący szum mózgu. Dla specjalisty to może jakaś wiedza.
Dla laika może mieć znaczenie jedynie wyodrębnienie podstawowych fal mózgowych alfa, beta, theta i delta. Napisałem nawet soft który komunikuje się z emotivem i pokazuje te fale i generuje dźwięk do biofeedbacku. Koncentracja jednak wychodziła już średnio bo po 15 min ucisk elektrod na głowie zaczyna przeszkadzać a po 30 min ma się już dość tego ustrojstwa na głowie :)
Tak że szału nie ma. :)

+Quote Post
Deimond
post 03.06.2013 - 08:26
Post #98

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Faktycznie trzeba by mieć raczej sprzęt z czepkiem(przypadek 1) i wygodny fotel z punktem podparcia na szyi - a i to niepewne czy uda się zasnąć w takiej pozycji. Interesująca jest też cała dziedzina stymulacji magnetycznej mózgu - ale z tym trzeba uważać bo można sobie kuku zrobić.

Tu jest wiele ciekawych info o śnie - z których można wyciągnąć wnioski na temat oobe:
http://tononi.psychiatry.wisc.edu/publications.php

+Quote Post
Woytas74
post 03.06.2013 - 15:05
Post #99

Dusza Towarzystwa

CYTAT(set.h @ 03.06.2013 - 07:16) *
Mam ten sprzęcik EEG i mogę powiedzieć że średnio przydatny do OBE. Przede wszystkim nie można w nim spać ani położyć się. Trzeba by było wychodzić chyba na półsiedząco z głowa podpartą chyba jakoś na szyi żeby elektrod nie uciskać.
Do medytacji można stosować ale przyznam się że wolę medytować bez lub z biofeedbackiem GSR. Nie mówię że sprzęt jest słaby tylko myślę że oczekiwania za duże. Pomiar EEG dla laika to w sumie nic nie znaczący szum mózgu. Dla specjalisty to może jakaś wiedza.
Dla laika może mieć znaczenie jedynie wyodrębnienie podstawowych fal mózgowych alfa, beta, theta i delta. Napisałem nawet soft który komunikuje się z emotivem i pokazuje te fale i generuje dźwięk do biofeedbacku. Koncentracja jednak wychodziła już średnio bo po 15 min ucisk elektrod na głowie zaczyna przeszkadzać a po 30 min ma się już dość tego ustrojstwa na głowie :)
Tak że szału nie ma. :)

Rozumiem, że piszesz o urządzeniu na głowę eeg, ale jakie polecasz gotowe - możliwe do zakupu urządzenie GSR?
Interesowało by mnie też urządzenie, które potrafi monitorować sen. Jest trochę tego na rynku i w teorii można nawet używać smartphona z czujnikiem ruchu ale działa to bardzo słabo. Macie może wiedzę na temat dobrego sprzętu, wygodnego w spaniu, który będzie dobrze analizował mój sen i budził mnie w odpowiednich momentach? A może coś co łączy GSR i możliwość monitorowania snu?

+Quote Post
PurpleCat
post 12.06.2013 - 08:51
Post #100

Administrator
Grupa: Root Admin

Notatnik

CYTAT(Woytas74 @ 02.06.2013 - 20:35) *
CYTAT(PurpleCat @ 02.06.2013 - 01:46) *

Ty to polecasz, czy wiesz, że takie cośożna kupić. Chodzi mi o opinie czy to działa i jak działa

Ogólnie żadne urządzenie OOBE za Ciebie nie wywoła.
Ale pomoże wywołać stan od którego się zaczyna.
Wcześniej używałem Blue Watchera (Seth zmontował coś w tym guście).
Teraz korzystam ze Stona i polecam.
Jest nowszy niż te poprzednie urządzenia z Gsr.
Trening sercowy jest super, patrzysz jak działa serce i
gry uczą wywoływać stan skupienia a właściwie koncentracji.
Coś takiego że jak by płyniesz w jednym kierunku, działasz.
Nie wiem jak to opisać to jest super uczucie, idziesz jak laser.
Na skołatane nerwy i powrót do równowagi.
uczysz się połączenia ciało umysł i to jest dobre.

Na Discovery oglądałem program że to serce reaguje szybciej
na emocje niż mózg. I to faktycznie działa w praktyce.

+Quote Post
Asterion
post 06.07.2013 - 11:05
Post #101

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(PurpleCat @ 02.06.2013 - 03:46) *

Poćwiczyłem trochę z tym zmontowanym wg instrukjcji Set.h'a i jakoś tam to działa, chociaż do OOBE / LS się nie nadaje, bo zasnąć raz: że z słuchawkami a dwa: z tym dźwiękiem w uszach się nie da (chociaż set.h'owi należy się wielki szacun za pomysł i zajęcie się tematem).

Mam zmontowany układzik + elektrody na palce + przejściówkę na USB + dużą butelkę żelu do elektrod. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na [email protected], sprzedam po kosztach.

+Quote Post
Woytas74
post 06.07.2013 - 17:21
Post #102

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Asterion @ 06.07.2013 - 10:05) *
Albo kupić gotowy zestaw Biofeedback GSR ode mnie (zmontowany wg instrukcji Set.h'a). Poćwiczyłem trochę z tym i jakoś tam to działa, chociaż do OOBE / LS się nie nadaje, bo zasnąć raz: że z słuchawkami a dwa: z tym dźwiękiem w uszach się nie da (chociaż set.h'owi należy się wielki szacun za pomysł i zajęcie się tematem).

Mam zmontowany układzik + elektrody na palce + przejściówkę na USB + dużą butelkę żelu do elektrod. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na [email protected], sprzedam po kosztach.

Autor oprócz urządzenia dodaje programy, które są pomocne w ćwiczeniu. Wiadomo, że to nie działa bezpośrednio na "wyjście" ale pomaga w nauce koncentracji i transu, czyli pośrednio jako ćwiczenie do Wyjścia metodą 4+1
Pozdro

+Quote Post

5 Stron V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park