oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Oobe Przed Szkołą?, Czyli technika 4+1 w tygodniu
Ganimedes
post 28.02.2012 - 20:05
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam serdecznie wszystkich ;)

Zastanawia mnie jakie efekty dałaby technika "4+1" stosowana codzień. Z góry każdy oczywiście założy że to będzie niewypał; że się oobemaniak nie wyśpi i podda następnego dnia itp.

Ale czy aby na pewno ?
Gdybym poszedł spać o godzinie 22:30 - i zasnął około 23, po czym wstał o 3:30 dajmy na to.
Od siebie dodam że chodzę do klasy IIliceum i mam troszkę zapasu czasu na takie próby i ew. odsypianie po szkole.
I tu się pojawia kolejny problem czy godzinna "drzemka" poszkolna w okolicy godziny 16 naruszyłaby mój zegar biologiczny... Ew. po szkole też jest szansa na uzyskanie OOBE ale to wymagałoby nieco dłuższego snu.

Pomysł dziwny może się wydawać, no ale czekam na komentarze i rady, ponieważ jestem tu nowy.
Z góry dodam iż o oobe troszke wiem, ponieważ próbuję tego od "Roku z przerwami". No ale moje zdanie na ten temat to już do oddzielnego postu.

Dziękuję za uwagę i czekam na komentarze ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2012 - 20:34
Post #2

Dupa Towarzystwa

Luz. Próbuj. Najwyżej po prostu uśniesz i nie będziesz miał oobe. Ja tak swego czasu próbowałem, ale mam małe dziecko i niestety ostatecznie zmęczenie wzięło górę i np. dzisiaj o 4 jak się przebudziłem to nawet nie miałem sił, aby podejść do tematu. Warto być wypoczętym i po przebudzeniu, rozbudzeniu jak stwierdzisz, że czujesz się na silach to próbuj. Nic nie tracisz.

+Quote Post
Dagon
post 28.02.2012 - 21:15
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A może próbuj techniki w której nie ma wybudzania :> Np. ta z otwieraniem i zamykaniem oczu po 4 godzinach snu. Na początku będziesz zasypiać, ale w końcu zwalczysz ten problem.

Technika wygląda tak: po 4 godzinach snu idziesz się odlać, wracasz do łóżka i zamykasz oczy, liczysz od 10 do 1 i otwierasz oczy, po kilku sekundach je zamykasz itd. itd. aż do rezultatu.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2012 - 21:19
Post #4

Dupa Towarzystwa

To na LD chyba technika?

+Quote Post
Ganimedes
post 28.02.2012 - 21:56
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Różnice pomiędzy OOBE a LD czasem ciężko zauważyć... Niektórzy doświadczając LD uważają to za eksterioryzację. Ostatnio im więcej czytam tym zaczynam zauważać że OOBE to głębokie lD w którym wszystko jest znacznie bardziej wyraźne z jedną różnicą - doświadczamy go bezpośrednio w "fazie przejścia" czyli wrażenia "opuszczenia ciała".
Teorii jest wiele... Ja ocenię i utwierdzę się w zdaniu gdy tego doświadczę w pełni świadom. Jak narazie mam nadzieje że moje podzielone zdanie nie przeszkodzi w ćwiczeniu.

Edit:
Może moje niepowodzenie leży w zbyt "naukowym" podejściu?
Chciałbym doświadczyć tego w sposób, w jaki opisują to niektórzy oobemaniacy. Jednak i druga część zbija mnie z tropu w ostateczności pozostawiając mnie w kropce czym to OOBE tak na prawdę jest.

+Quote Post
Dagon
post 28.02.2012 - 22:01
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2012 - 21:19) *
To na LD chyba technika?

Ponoć działa i na to i na to :>

+Quote Post
Ganimedes
post 28.02.2012 - 22:20
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Jak nie zdezaktywują mi konta to napiszę o swoich doświadczeniach z tej techniki w "Notatniku". Mam problem przy aktywacji konta z linkiem, no ale e-mail w tej sprawie został wysłany :)

+Quote Post
Ganimedes
post 29.02.2012 - 04:20
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

No cóż. Jest godzina 4:17. jeszcze 20 minutek i próba oobe :)
Trzymać kciuki :)

edit: 20:41

Dziś próbowałem techniki 4+1 jednak bez efektu. Notatnikiem zajmę się wkrótce :)

+Quote Post
Hubert_Hnatczuk
post 02.03.2012 - 07:48
Post #9

Dusza Towarzystwa

Wedlug mnie, takie codzienne proby negatywnie wplyna na Twoja koncentracje i pamiec. Ogolnie nagle przerywanie snu (zwlaszcza po 3-4 h) jest niezdrowe.. Na Twoim miejscu sprobowalbym czegos innego.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.03.2012 - 08:44
Post #10

Dupa Towarzystwa

Przerywany sex jest niezdrowy a przerywany sen jeśli niesie za sobą jakieś konkretne korzyści nie jest niezdrowy bo rekompensacją jest nasze zadowolenie z wyników. Oczywiście jeśli przerywany sen po miesiącach nie będzie przynosił rezultatów to może pojawić się frustracja, napięcie i to jest niezdrowe, ale nie zakładajmy porażki...trzeba być pozytywnie nastawionym do efektów naszego wysiłku a wtedy pomimo tego, że będziemy przerywali sen będziemy dobrze się czuli bo efekty to zrekompensują. Ponadto w ciągu dnia można regenerować siły na różne sposoby. To już kwestia psychiki. Ja od 3 lat nie przespałem całej nocy jednym ciurkiem i żyję i nawet mam się całkiem dobrze. Organizm jest elastyczny. To tak jak z głodówką. Po kilkunastu latach, kilkudziesięciu nałogu jedzenia pierwszy dzień na głodzie to dyskomfort, ale jak zaczniemy praktykować głodówkę (z głową) to po jakimś czasie będziemy czerpać z tego ogromną radość bo dyskomfort ustąpi miejsca pozytywnemu nastawieniu i rezultatom z tego płynących.

Tak więc ja bym nie odradzał takich prób a wręcz przeciwnie...namawiał bo tylko wtedy możemy się przekonać jak zareaguje nasz organizm, nasza psychika a ewentualne zmęczenie możemy przekuć nawet w siłę.

+Quote Post
Emmi
post 02.03.2012 - 18:33
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie polecam takiego czegoś. Też jestem w liceum i w czasie, kiedy są zajęcia nie powinno się przerywać snu. Nie ma czegoś takiego jak wyćwiczenie wytrzymałości w nie spaniu. Tak jak w niejedzeniu. To się zawsze odbija na zdrowiu, jak nie teraz, to kiedy indziej. W końcu po co służy sen? Żeby czerpać siły witalne. Jakby był nie potrzebny, to byśmy nie mieli takiego stanu, a skoro jest, to należy z niego korzystać, szczególnie w okresie szkolnym. Co do spania po szkole-odradzam. Zaczniesz się gorzej uczyć, a i tak to nie zastąpi prawdziwego snu. Jeżeli naprawdę tak Ci zależy, to chodź wcześniej spać. Ja praktykuję w weekendy. Pozdrawiam ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.03.2012 - 18:44
Post #12

Dupa Towarzystwa

Nie ma czegoś takiego jak wyćwiczenie wytrzymałości w nie spaniu. Tak jak w niejedzeniu.

Tu się bardzo mylisz bo można jeść mało i żyć długo i wpierdalać jak dziki i żyć krótko (choroby serca itp). Można jeść coraz mniej i być coraz zdrowszym. Można żyć jedząc, pijąc sam pyłek kwiatowy....można nie jeść 40 dni (głodówka lecznicza) i być później zdrowszym. Ze spaniem podobnie. Mogę spać 3h i budzić się bardziej wypoczęty niż ktoś kto będzie spał 10h. Dlaczego? Bo trzeba umieć spać w sposób efektywny. Nie ilość, długość jest ważna, ale jakość snu.

http://www.youtube.com/watch?v=tyYnv0nuQ-8

+Quote Post
Emmi
post 02.03.2012 - 20:19
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No ok, ale najpierw trzeba umieć spać w ten efektywny sposób. My potrzebujemy tych wszystkich faz snu, żeby się połączyć ze źródłem energii, z nieprzejawionym. Jeżeli wiesz jak osiągnąć najglębszą fazę od razu po zaśnięciu to mi to napisz ;D

+Quote Post
Tommi_J
post 03.03.2012 - 22:36
Post #14

Przyjaciel Rodziny

Ja raczej robię sobie przerwy kilku dniowe w sesjach 4+1, bo jednak niewyspanie robi swoje po paru dniach i ogranicza mnie w ciągu dnia, a dodatkowo jestem mocno rozbity nerwowo. Z drugiej strony to lubię się wyspać :-)

+Quote Post
Gray
post 03.03.2012 - 22:55
Post #15

Guests

obe przed szkołą za szkołą i po szkole

+Quote Post
TyHu
post 03.03.2012 - 23:26
Post #16

Coprobo

Notatnik

dobry dźwięk Zielarz ,w końcu mój mózg ogarnia to ,bo kiedyś jak słuchałem to tylko głowa mnie bolała.

+Quote Post
Ganimedes
post 04.03.2012 - 22:10
Post #17

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Jakość dźwięku w filmiku który zapodał Zielarz jest tragiczna odnosząc się do dudnień różnicowych. Tego typu dźwięki powinny być słuchane tylko w formacie bezstratnym. Inaczej - nie działają.

A odnośnie jeszcze moich prób... Wczoraj odnalazłem na portalu lucidology "Timer". Ktoś go próbował ? Przydałaby się mała "Pomoc" z tym.

Z góry dziękuję ;)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park