Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> O Ld, o LD zwątpienie
Jaahao
post 11.01.2012 - 15:37
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 8681

"Pozdro dla tych którzy się tego uczą/próbują. Sen to bardzo skomplikowana sprawa i nie wolno ingerować w
bezwarunkową pracę mózgu. Może to doprowadzić do choroby psychicznej lub opętania (otwierasz swój mózg
na różne paści których nie chciałbyś zobaczyć)Znam taki przypadek i kolorowo nie jest -_-"

przeczytałem ten komentarz na demotywatorach i mam teraz troszke pietra ;|

czy LD naprawdę może prowadzic do opętania ,bo ja myslałem ze tylko oobe....
Profile CardPM
+Quote Post
Mentalista
post 11.01.2012 - 15:46
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8366

Nie słyszałem o jakimkolwiek opentaniu przez LD a jeżeli ktoś pisze o takich żeczach to myślę że chce poprostu zbojkotować temat co najwyżej człowiek może zatracić poczucie żeczywistości
Profile CardPM
+Quote Post
Sensei Noni
post 11.01.2012 - 16:35
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

Moje ego odczuwa potrzebę się czepić gościa od tego komentarza bowiem napisał :

"bezwarunkową pracę mózgu" ciekawe ile mu popracuje mózg bez warunkowo jak przestanie mu dostarczać tego co potrzebuje do pracy :) za pewne wtedy dostanie taki argument/warunek, że zmieni zdanie na temat bez warunkowej pracy mózgu.

Wg Mnie LD i OBE dzieją się w tym samym "wymiarze" choć to co się tam dzieje jest tłumaczone i projektowane w ludzkim mózgu. Także skoro sny są Naszą naturalną bramą do Astrala nie możemy naturalnie od Niego się odciąć jako coś nie naturalnego i grzesznego albo groźnego dla Naszego istnienia.

Wszystkie tego typu akcje strachy i ataki w rzeczywistości to wywlekane w astralu na wierzch własne nie przepracowane albo stłumione sprawy, emocję, osoby itd. które by zachować zdrowie człowieka muszą prędzej czy później z Niego wyjść albo zostać zrozumiane/doświadczone tak jak trzeba.

Reszta 5% to prawdziwe ataki innych istot które żerują energetycznie np. na strachu, nienawiści itd. czyli raczej mało, a takich kolesi łatwo się pozbyć jak sięwie jak, a jeszcze łatwiej po prostu nie spotykać pozostając dobrym człowiekiem z sercem pełnym miłości :)

wtedy naturalnie Nasze wibrację są zbyt wysokie inaczej mówiąć wszystkie demony, strachy i poczwary nie widzą takich istot są jak powietrze dla nich nie widzialne, nie uchwytne i nic nie mogą zrobić.

Wszystkie inne przypadki osób będą atakowane żeby żerować na ich energiach szczególnie emocji :) strach itd. i do tego nie potrzebują praktykowania czegokolwiek z ezoteryki, wystarczy palić papierosy, mieszkać w złym miejscu, no niewiem co kolwiek co obniży Twoje wibrację i uszkadza aurę decyduję o takich spotkaniach w astralu :)

Wg tej teorii koszmary mają5% na to by być atakiem energetycznym waszych strasznych demonów, a jednak żyjecie dalej.
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 11.01.2012 - 16:36
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

ingerujesz w psychike, jak cos zrobisz zle mozesz sobie zaszkodzic. To samo jest z cialem fizycznym - wpierdalasz fast foody to wysiednie ci zoladek.
proste jak banan
Profile CardPM
+Quote Post
Mentalista
post 11.01.2012 - 18:15
Post #5

Przyjaciel Rodziny

zgadzam się z tobą sensei tylko uprościł bym to troche poprostu LD płytkie dostrojenie OOBE głębsze i tyle:)
Profile CardPM
+Quote Post
Arist
post 11.01.2012 - 19:57
Post #6

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 8200

Czy tylko ja nie wierzę w opętania? Dla mnie to jedna wielka ściema, ale mogę się mylić, niech ktoś mnie oświeci. Jedyne "demonki" jakie spotkałem w LD, miały na celu pozbawić mnie świadomości i na pewno nie były to postacie z poza mojej głowy.
Jeżeli chodzi o choroby psychiczne to bardziej prawdopodobne. Zapewne będą to takie choroby jak kładzeniesiędołużkafobia, chybajestemopentanizm, a z bardziej prawdopodobnych to jakieś psychozy, albo socjopatia.

Dodam że moja znajoma, która jest członkiem stowarzyszenia chrześcijańskiego, powiedziała mi, że jak będę poza ciałem, a ona obok mojego fizycznego ciała zacznie śpiewać pieśń maryjną, to moje ciało umrze, a ja zostanę w poza na zawsze. ; O
LoL
Profile CardPM
+Quote Post
Mentalista
post 11.01.2012 - 21:56
Post #7

Przyjaciel Rodziny

Słuchaj ja wierzę w opętanie może nie przez szatana czy jakieś tam biblijne stworzenia ale złe energie bo moja matka kiedyś tego doświadczyła i do wygnania złych mocy nie potrzeba egzorcystów każdy może tego dokonać potzreba tylko silnej woli i odwagi nie zważać na teksty kture żuca taka osoba .Przez całą noc stałem i patrzyłem jak mój ojczym wygania złe moce z mojej matki ten widok pozostanie mi do końca życia w pamięci (nagłe szarpnięcia ciałem przeklęństwa mowa w innych językach ) centralnie jak z filmów Ojczym się troche na tym znał bo przez 10 lat był członkiem Antrovisu jak ktoś nie wie o co biega to Google wspomoże ojczym też zaszczepił we mnie ciekawość do OOBE także jest to także mój mentor:)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 11.01.2012 - 22:02
Post #8

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Chcąc przezwyciężyć wszystkie rodzaje cierpienia, musimy pracować nad całkowitym wyzwoleniem się z cyklicznej egzystencji.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 11.01.2012 - 22:04
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.01.2012 - 22:02) *
Chcąc przezwyciężyć wszystkie rodzaje cierpienia, musimy pracować nad całkowitym wyzwoleniem się z cyklicznej egzystencji.

Problem w tym Zielarzu że to ty sam zadecydowałeś że chcesz jeszcze wrócić:) i jak chcesz walczyć z własnymi decyzjami ?
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 11.01.2012 - 22:16
Post #10

Dupa Towarzystwa

Tak tylko napisałem bo ten tekst mi się spodobał czytając akurat książkę:)

Nie jestem przekonany, że to ja świadomie zdecydowałem. Myślę, że o cyklu narodzin decyduje nasz stan umysłu w momencie śmierci i to co na tym świecie robiliśmy. Jeżeli ktoś jest nieświadomy (generalizując) to umrze w poczuciu win, żalu, gniewu i innych iluzorycznych ludzkich problemów. Taki ktoś może nawet nie myśleć o narodzinach a te jego emocje staną się siłą sprawczą ponownych narodzin i ponownego przeżywania cierpień. Takie błędne koło. Dlatego tak ważna jest praktyka duchowa, aby w momencie śmierci być pogodzonym z sobą a tym samym z wszystkim i wszystkimi. Tak ważna jest pogoda ducha i wewnętrzny spokój, ktróry najlepiej odczujesz na łózku wodnym:)
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 12.01.2012 - 21:19
Post #11

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8682

Ja szczerze mówiąc nie wiem ponieważ nie doświadczyłem jeszcze LD ani OOBE więc nie potrafię ci odpowiedzieć na pytanie,jak tego doświadczę to ci odpiszę.
Profile CardPM
+Quote Post
Jaahao
post 14.01.2012 - 23:11
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 8681

Jason dzieki jakbyś mógł :D
Profile CardPM
+Quote Post
Bilu
post 15.01.2012 - 08:33
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8147

Z drugiej strony jeśli każdy z nas znajduje się więcej niż w jednym ciele i przeżywa życia równolegle, to po co by miał inkarnować na nowo ....
Profile CardPM
+Quote Post
Katha
post 15.01.2012 - 09:34
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8692

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.01.2012 - 22:16) *
Myślę, że o cyklu narodzin decyduje nasz stan umysłu w momencie śmierci i to co na tym świecie robiliśmy.

Brawo! zaszedłeś bardzo daleko :)
jedyne opętanie jakie znam to opętanie przez żądzę, o innym nie mam pojęcia
jednakże LD i rzekome opętenie to dwie różne sprawy, potęga myśli czyni cuda, jeśli wierzysz że coś cię opęta, tak się stanie - afirmacja złymi myślami to główna przyczyna tychże opętań

co do posta wyżej, nie sądzę by byt równoległy miał miejsce - mam na to inną wiedzę, ale jak ją zdradzę, to mnie pożrecie żywcem :D
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 15.01.2012 - 10:44
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

Nie istnieje coś takiego jak opętanie. Chyba że myślisz że to innaczej sie nazywa choroba psychiczna. A egzorcyzmy to efekt "podpięcia" się duszy jak to przekazał men.
Profile CardPM
+Quote Post
Katha
post 16.01.2012 - 22:52
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8692

CYTAT(Sensei Noni @ 11.01.2012 - 16:35) *
Wg Mnie LD i OBE dzieją się w tym samym "wymiarze" choć to co się tam dzieje jest tłumaczone i projektowane w ludzkim mózgu.

Myślę, że LD jest zaledwie dowodem na to, że świadomość potrafi istnieć niezależnie od funkcjonowania ciała - w ciele, które porusza się, w ciele które śpi, w jego ramach lub poza nim. Ta możliwość, ta duchowa cecha jest w stanie wygenerować kopię nas samych na zewnątrz, dzięki naszemu osobistemi projektorowi, czyli mózgowi i ten stan nazwiemy wtedy "poza ciałem"
Profile CardPM
+Quote Post
Saiko
post 21.01.2012 - 03:59
Post #17

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8489

CYTAT(Jaahao @ 11.01.2012 - 15:37) *
"Pozdro dla tych którzy się tego uczą/próbują. Sen to bardzo skomplikowana sprawa i nie wolno ingerować w
bezwarunkową pracę mózgu. Może to doprowadzić do choroby psychicznej lub opętania (otwierasz swój mózg
na różne paści których nie chciałbyś zobaczyć)Znam taki przypadek i kolorowo nie jest -_-"

przeczytałem ten komentarz na demotywatorach i mam teraz troszke pietra ;|

czy LD naprawdę może prowadzic do opętania ,bo ja myslałem ze tylko oobe....

LD=OOBE
Każdy może to sobie tłumaczyć na swój sposób, szukać różnic oraz inne takie pierdoły.
Opętanie jest tylko wtedy gdy osoba jest otumaniona takimi "komentarzami" i "dobrymi radami" wtedy sama sobie wmawia że jest opętana.
Bać się oobe/ld (zwał jak zwał) to tak jakby bać się śnić/spać/odpoczywać/marzyć, to jak odrzucić wszystko to co naturalne i piękne i zamknąć się w klatce.
Ignoruje lub omijaj takie komentarze naprawdę mogą człowieka zniechęcić a co gorzej zrazić.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.01.2012 - 07:36
Post #18

Dupa Towarzystwa

Mylisz sę trochę...jak sobie marzysz to wyobrażasz sobie coś złego w sensie złych emocji, doświadczeń? W poza takie rzeczy się zdarzają zatem przekonanie bierz z doświadczenia a nie doświadczenie z przekonania.
Profile CardPM
+Quote Post
Bilu
post 21.01.2012 - 09:19
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8147

^ Zielarz, można i tak. Ludzie mają różne potrzeby :)
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 21.01.2012 - 13:14
Post #20

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

co do oobe to jedynie można cierpieć na bezsenność ale to też nie prawda po prostu jak masz bezsonność może i minimalną to takim doświadczeniem po prostu dokładasz do pieca coś jak z psychodelikami pogłebia twój stan itd. itp.
Profile CardPM
+Quote Post
Sensei Noni
post 21.01.2012 - 19:37
Post #21

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

Niewiem jak u Was ale w Moim świecie opętanie istnieje naprawdę :)

pod opętaniem rozumiem całkowite lub częściowe sterowanie mózgiem oraz częściowo umysłem osoby opętanej przez inną istotą albo byt wbrew woli tej osoby albo z zmanipulowaną wolą (przyzwoleniem nieświadomym)

także Kościół Katolicki chyba także zalicza wszelkie wpływy złych duchów na ludzi jako rodzaj lekkiego opętania, tak samo jeśli źródłem opętania są własne złe energie albo umysł to dalej mówimy o tym samym.

Pod opętanie można również zaliczyć wszelkie rodzaje ataków energetycznych które się powtarzają z tych samych źródeł, jakieś podpięcia pod aurę albo czakry, oraz wszelkie inne energetyczne sztuczki do manipulacji świadomością , wiedzą i wiarą opętanej osoby w celu wysterowania jej na x cel/zadanie/drogę/myślenie/czynność itd.

Myślicie, że opętanie wygląda jak na filmach w hollywood ?(tam pracują sataniści) tak chcą właśnie żebyście myśleli, macie się śmiać bo ośmiewanie czegoś to świetna broń w zakłamywaniu prawdy.

Opętanie które lansują filmy jest możliwe ale bardzo trudno coś takiego zrealizować.

po 1 musimy mieć żywego człowieka i jedną istotę duchową albo jakiśbyt

teraz musimy obie strony albo po dobroci albo na drodze manipulacji zaproawdzić do szeregu procesów prowadzących do symbiozy tych dwóch istot.

Po tej symbiozie i tych wszystkich procesach które często są np. podczas specjalnych rytuałów satanistycznych taki "demon" może już sterować ciałem i umysłem tego człowieka, a nawet wypychać duszę z ciała (na czas nieokreślony) i zajmować całkowitą kontrolę nad ciałem i częściowo umysłem.

JAK WIDAĆ OBE/SNY NIE SĄ PRZYCZYNĄ OPĘTANIA. Są za to dobrym narzędziem by problem znaleść i rozwiązać bez wizyty u egzorcysty :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic