Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pytania..myśle że Takich Jeszcze Nie Było;p, Muszę zadać te pytania!
China-chan
post 22.07.2007 - 12:23
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 1584

Więc mam pare pytań, których myślę nie było jeszcze na forum...chociaż dokładnienie wim bo nie czytalam wszystkiego...ale może zanim zadam te pytania..przedstawie się bo jestem tu nowa..no więc nazywam się Asia i mam 15 lat. Interesuje się OOBE..muzyką..filmami...i Azją..uczę się języka Japońskiego i trochę Koreańskiego...OOBE próbowałam wczoraj w nocy ale niestety mi nie wyszło:( Chyba coś źle zrobiłam?..a może poprostu za krotko czekałam..albo nie robiłam dokładnych wskazowek..sama nie wiem..ale napewno bedę jeszcze próbować az w końcu mi się uda;P:]
Ok teraz moje pytania:

1. Czy jeżeli np. wejdziemy w inne ciało bo właściciel się na to zgodzi...jest potem możliwość by z niego wyjść i wrócić do swojego fizycznego ciała?
2. Czy jest możliwość że moge już nie wrócić do ciała fizycznego?
3. Jeżeli powiedzmy byłabym w OOBE i np. weszła by do mnie do pokoju siora..to przerwała by mi to obe próbując mnie obudzić..czy wygladałabym jak martwa..i mogła by pomysleć że nie żyję?
4. Jeśli weszła bym w kogoś ciało (oczywiście za jego pozwolenie) to co się dzieje z tą osobą w której jestem?
5. Mowiliście że widzieliście tam jakiś ludzi..czy to są zmarłe dusze?..czy moge przez to spotkać się z kimś kto już nieżyje?
6. Jeśli wyjdę ze swojego ciała i chciałabym być u siebie normalnie w domu..jest możliwość że zobaczyłabym siebie? a gdybym np. mogła chodzić po swoim domu a w nim powiedzmy straszy to przez OOBe zobaczyłabym tego ducha?
7. Czy to sie dzieje naprawdę czy my sobie to tylko wyobrażamy?

To są moje pytaia plisska odpowiedzcie mi na nie nie nie bierzcie mnie za jakoąś dziwaczkę;P..poprostu jestem tych rzeczy bardzo ciekawa..;]
A i jeszcze jedno w czasie OOBE oddycham i to mi przeszkadza bo wiem wtedy że jestm w swoim ciele chyba rzeczywiście robie oś źle?!...plisska niech mi ktos w streszczeniu powie jak wyjść ze swojego ciała fizycznego?..
Profile CardPM
+Quote Post
pieczywo
post 22.07.2007 - 13:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

XD
Chaotyczny ten post bo w koncu nie wiem czy wyszlas z tego ciala czy nie. Jedno wiem na pewno - prawie nic nie czytalas na ten temat.
Odpowiedzi wg moich doswiadczen i zasad:
1. Wszystko jest mozliwe.
2. Jak wyzej... jednak prawdopodobienstwo jest bardzo małe.
3. Zapytaj siostry, nie wiem co by myslala.
4. To pytanie chyba nie dotyczy OBE (doświadczenia poza ciałem). Jednak gdyby sie uprzec hmm... nie znam odpowiedzi. Znowu małe prawdopodobienstwo...
5. Tak.
6. Zobaczyc swoje ciało? Tak, jest mozliwe. Ducha? Nawiedzony? Jeszcze nie probowalem ale wszystko jest mozliwe. Pewnie przy dobrym dostrojeniu moglabys porozmawiac z tym demonem.
7. O co kaman? OBE? Nie da sie odpowiedziec jednym znaniem. Część z moich podrozy jest wygenerowana przez umysł/wyobraznie czesc jest (jesli mozna to tak nazwac) prawdziwa.

Tych ostatnich dwóch pytań nie rozumiem. Szczególnie tego o oddychaniu. Nikt Ci nie bedzie pisal, po niektorzy juz po kilka razy pisali... wazne jest bys uswiadomila sobie, ze takich krejzi wariatek jak ty sa tysiace :D
i plisska poswiec conajmniej dwa dni na poczytanie naszego forum do chwili az zadasz kolejne pytanie/pytania.

Polecam temat:
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=616
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 22.07.2007 - 13:19
Post #3

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Odpowiedzi są na forum trzeba po prostu poszukać. Zresztą większość tych pytania nie ma sensu i mozna na nie odpowiedzieć NIENIENIENIENIENIENIENIE.
Wiedza wyciągnieta z przeczytania postów będzie dużo większa niż opinia z pojedynczej odpowiedzi. China-chan poszukaj troszeczkę bo wszystko na forum jest po polsku i nie trzeba tłumaczyć z japońskiego.
Profile CardPM
+Quote Post
amaś
post 22.07.2007 - 14:21
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1391

Co do 7. Nawet jeżeli to autosugestia (bo o to Ci zapewne chodzi)... warta jest zachodu.

Odsyłam do Faq i "Pomoc dla początkujących"
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 22.07.2007 - 14:26
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

z 6 pytaniem bym się do końca nie zgodził, choć temat był pisany na urwanie głowy i też mało co rozumiem ale jezeli chcesz zobaczyć swoję ciało to niestety rozdwojenie Jaźni nie istnieje , być moze Atrapa ,być może pustka , gdy wchodzisz w Astral zamykasz za sobą drzwi ,albo tu albo tam , kiedyś nawet próbowałem obejrzeć się za siebie tak z ciekawości "niestety" łózko zawsze było puste .
p.s
Większość pytań już była i są to pytania bardzo często zadawane wiec nie mogłas mieć problemów w odszukaniu na nie odpowiedzi ,być może nawet nie szukałaś(?)
------------------------------------EDIT---------------------------------------------------
Zmień avatar na poprzedni ,jakoś zawsze miałem słabość do ludzi z dalekiego wschodu (:
Profile CardPM
+Quote Post
China-chan
post 22.07.2007 - 14:42
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

Thx za odpowiedzi...a moge miec pytanie...już OOBE nie dotyczy no może częściowo;P
No bo skoro niby jesteśmy tak jakby grupą..to dlaczego niektórzy są tacy niemili? ...czytałam niektore tematy z forum (nie wszystkie bo mi się nie chciało;P)[ widać dlatego nie wiedziałam że sa takie pytania]..ale zauważyłam że osoby które wyszły ze swojego ciała już kilkakrotnie..można powiedziec że są mniej więcej w tej sprawie doświadczeni..są mało mili dla początkujących bo wkurzaja się że zadawają wciąż te same pytania..hm...a może poprostu niektórzy z was nie maja cierpliwości do takich osób...ale powinniście zrozumieć że niektórzy poprostu dopiero sie uczą i chcą to wszystko dobrze zrozumiec nawet jesli ktos ma im to powtarzać setki tysięcy razy...ja nie mowie o sobie że ktoś jest dla mnie nie miły..ale widziałam że na niektórych (raczej tych młodszych osób) są czasem wredni (oczywiście nie mowie o wszystkich)...ja bardzo chce wyjść z mojego ciała mój problem..hm..?..może brak doświadczenia?..brak cierpliwości?..a może jestm zbyt zielona by to skumać?;/...a może nie udaje mi się to dlatego że ja właśnie tak myślę że mi się to nie uda;/;[ A i jezcze jedno..ja uważam że moje pytania nie są bezsensowne..tylko poprostu trzeba je dobrze zrozumieć;P
------------------------------------------------------------
Ketrab..o ktory avatar ci teraz chodzi?;P
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 22.07.2007 - 15:32
Post #7

Dusza Towarzystwa

Chin-chang-chong kiedyś to zrozumiesz o co chodzi gdy się człowiek rodzi , bedziesz wiedziała gdy "staniesz"
na progu drugiego świata a strach sparaliżuję cię do tego stopnia że nie ruszysz się nawet o krok , wtedy sobie zadasz pytanie co oni mówili , coś dawali mi na tacy , ja brałam ,byłam zachwycona alo co robić ,jak się zachować nic nie pamiętam , to działo się zbyt szybko ,nie nadążałam dedukować , przyjmować informacji .
Masz wiele przykadów Darek ,Monroe . Czy Darek miał internet ? Nie, miał tylko 3 ksiązki Monroe który przełamując strach przed nieznanym stał się Najzajebitszym ( (: ) podróznikiem tego systemu rzeczy . Praca kochana , nie fizyczna , nad samym sobą .
p.s
Ta cudna chinka , chyba druga od pączątku ,sam już nie wiem, bo kiedy zajrze to masz jakisik inny (:
Profile CardPM
+Quote Post
silverek84
post 22.07.2007 - 18:14
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 68

Droga China-chan tak na wstępie to witam cię na forum :) (jestem miły :P ) Jeśli chodzi o twoje pytanie dotyczące wchodzenia w obce ciało itd to na razie nie zawracaj sobie tym głowy. Skup się bardziej na swoim ciele, podróżach kontakcie z NP (Niefizycznymi Przyjaciółmi) itp. Skoro jesteś początkująca to to powinno być twoim priorytetem. Wracając jeszcze do twojego pytania dotyczącego tego czy ktoś jest miły czy nie miły dla początkujących to powiem tak. Wiesz skąd się to bierze że czasem puszczają niektórym z nas nerwy ? Stąd że wy czyli początkujący obemaniacy macie wszystko czyli wiedzę na wyciągnięcie ręki; książki, odpowiedzi na nurtujące was pytania. Wszyściutko jest na pierwszej stronie forum. Wystarczy wykazać tylko odrobinę dobrej woli i poczytać. Rozumiem że wolicie iść na łatwiznę ale uważam że to nie jest do końca w porządku zwłaszcza że użytkownicy tego forum stworzyli wam dogodne warunki by tylko łykać wiedzę. Po za tym wertując forum dowiecie się o więcej niż z tych kilku pytań które zadacie.

Lektura obowiązkowa - "Miłość i wolność poza ciałem" Darka Sugiera

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
China-chan
post 22.07.2007 - 19:06
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**

silverek84 ja też cie witam bardzo serdecznie...wiesz może z jednej strony masz rację..ale co jesli nawet przeczytam to co jest na forum a nie zrozumiem?...hm..może az takaciemna to ja nie jestm..ale moim problemem jest samo to że myślę że nie uda mi się opuścić ciała fizycznego...nie potrafie sie skupić..a kiedy inni mówią ile to trfa to nawet nie chce mi się próbować..ale i tak próbuje nie chce się poddać poniewaz chce to przeżyc i zobaczyc jak to jest...ale teraz też nie rozumiem u was jednego...jak wasze iwerzenia religijne przez OOBE..mogły sie zmienić..widzieliście tam coś złego?..że niektórzy nagle w jakiś sposób mowią o Jezusie takie złe rzeczy??..możecie mi to wyjaśnić?
--------------------------------------------------------------------
Wiem że czasami puszczają nerwy staracie sie być mili ale wkurza was to ciągłe gledzienie o tym samym...hm....niestety ja na to nic nie poradze..dlatego zamiast dawać wciąż te same porady mówcie tylko wejdź na pomoc dla poczatkujących tam znajdziesz wszystko..i po kłopocie;P( co innego jak ktos czegoś tam nie skuma) ja mniej wiecej was teraz rozumiem...i to całe OOBE ale nie całkowicie xP
Tylko prosze nie gniewajcie się na nas początkujących;* pozdrawiam wszystkich z forum;*
Profile CardPM
+Quote Post
silverek84
post 22.07.2007 - 19:17
Post #10

Dusza Towarzystwa

China-chan nie możesz myśleć że ci się nie uda bo wtedy rzeczywiście ci się nie uda. Musisz mieć mega pozytywne nastawienie do tego oraz chęć osiągnięcia OOBE. Tylko nie unoś się za bardzo emocjonalnie bo wtedy też lipa może z tego być. No i przede wszystkim strach. Nie możesz się bać. Niestety cierpliwość to jedna z podstaw osiągnięcia oobe. Bez tego ani rusz. Musisz się w nią uzbroić. Co do skumania tego co jest na forum. Jeżeli czegoś nie rozumiesz to pytaj, nie bój się nikt cię tutaj nie zje. Czasem jednak możesz spotkać siuę z negatywną opinią ale cóż takie jest życie :) Tak jak już pisałem wyżej polecam książkę Darka Sugiera Jest napisana świetnym luzackim językiem. Każdy ją skuma. No i jeszcze Traktat o projekcji astralnej Roberta Bruce'a, znajdziesz w nim kilka sposobów na relaksację, koncentrację itd

Wracając jeszcze do wierzeń religijnych to Darek też troszkę o tym wspomina więc nie pozostaje ci nic jak tylko wziąć się za tą książkę. Ludzie ona jest darmowa nie ma na co czekać. Zabawa przy niej jest przednia. A jeśli chodzi o wierzenia to mogę się tylko wypowiedzieć co do swojej osoby. Nie widziałem tam nic strasznego. Odsunąłem się od kościoła, kleru, polityki itd ponieważ mam dosyć kłamstwa i manipulacji. Co nie znaczy że nie wierzę w Boga czy też jakąś wyższą siłę która jest nad nami. :) A jeśli chodzi o Jezusa to jest wiele teorii na jego temat. Staram się sobie nie zawracać nim głowy. Traktuję go neutralnie.

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 22.07.2007 - 19:36
Post #11

Guests

..ale moim problemem jest samo to że myślę że nie uda mi się opuścić ciała fizycznego...nie potrafie sie skupić..a kiedy inni mówią ile to trfa to nawet nie chce mi się próbować.

Troche wiary w siebie dziewczyno! :) Poza tym nie ma problemu którego nie mozna rozwiązać. Jeśli masz trudności z koncetracją to ja ćwicz.Na necie jest podanych mnóstwo różnych ćwiczeń dzieki którym ją polepszysz. Poswięć dziennie przynajmniej 30min a szybko zauważysz poprawe , jestem tego pewny.
Poza tym próbuj w ciagu dnia opanować natłok chaotycznych myśli, badź ich swiadoma i skoncetrowana.Jesli się przyłożysz zauważysz ich polepszona estetykę i oczyscisz umysł. Więc ćwicz bo warto ;)
Cokolwiek by się nie działo nigdy nie używaj wyrażeń "nie potrafię tego " czy " nigdy mi się to nie uda" ok? To ty jesteś tu szefem a szef ma zawsze racje :D
pozdrawiam !
+Quote Post
silverek84
post 22.07.2007 - 19:39
Post #12

Dusza Towarzystwa

Swoją drogą. Na forum jest już ponad 1,5 tyś userów. Zastanawiam się skąd oni się biorą ? Przecież o OOBE się nie mówi. No teraz pytanie do was. Skąd się bierzecie albo z jakiego źródła dowiedzieliście sie o tym zjawisku ?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 22.07.2007 - 19:43
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(silverek84 @ 22.07.2007 - 20:39) *
Swoją drogą. Na forum jest już ponad 1,5 tyś userów. Zastanawiam się skąd oni się biorą ? Przecież o OOBE się nie mówi.

Jak nic się nie mówi a moje wyprawy do komnat niewiedzy i ludzkiego zgorsznia to co , z powietrza się wzieły,uhahaha , motocykliści , kucharki , młodzież nie mówie że to moja zasługa ale jak by nie patrzyć opierdol dostałem niezły(:
p.s
Dzieki za zmiane Avataru w nagrodę będę miły dla wszystkich przez całe najbliższe 2 dni (: Heroine brzmi jej imię(?) ehhh......
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 22.07.2007 - 19:47
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(China-chan @ 22.07.2007 - 20:06) *
niektórzy nagle w jakiś sposób mowią o Jezusie takie złe rzeczy??..możecie mi to wyjaśnić?
--------------------------------------------------------------------

Za całym zamieszaniem stoi nie co innego jak natchnione pismo Boze czyli Biblia która kategorycznie zabrania eksperymentowania z parapsychologią a my się buntujemy , Rebeljanci do boju (:
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 22.07.2007 - 19:53
Post #15

Guests

CYTAT(Ketrab @ 22.07.2007 - 20:47) *
Za całym zamieszaniem stoi nie co innego jak natchnione pismo Boze czyli Biblia która kategorycznie zabrania eksperymentowania z parapsychologią a my się buntujemy , Rebeljanci do boju (:

Wcale nie, za wszystkim stoją Żydzi, masoni i cykliści
+Quote Post
China-chan
post 23.07.2007 - 12:55
Post #16

Częsty Gość Rodziny
**

Nieto nie jest jej imię;P..to tylko tak jest napisane;]
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 13:08
Post #17

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

CYTAT(China-chan @ 22.07.2007 - 15:42) *
to dlaczego niektórzy są tacy niemili? ...

No to chyba chodziło o mnie. :D. Jak coś to bez urazy ale naprawde warto poczytać szczególnie przypięty temat jerrego. Chłopak się napracował moze by tak uszanowac jego pracę i odrobic zadanie domowe i przeczytać temat. Zaświadczam wszem i wobec że jest tam dużo istotnych odpowiedzi.
Naprawdę nie chciałem być niemiły. Powodzenia w treningach i życzę szybkiego opuszczenia ciała :D.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 23.07.2007 - 19:55
Post #18

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Heroine to nie jej imię, tylko problem... Dla mnie jest to obraz tajskiej prostytutki walczącej z nałogiem. Gdyby nie ten napis, widział bym piękną azjatkę ... Wracając do tematu.
Nie wiem chin-chang, może nie zauważyłaś, ale pod Nazwa działu widnieje informacja również dla ciebie. "Przeczytałeś ksiązki Moena, Monroea, Sugiera i masz jeszcze sporo pytań. Odwiedź ten dział". Nie wydaje mi się żebyś przeczytała chociaż wers którejkolwiek książki. I nie chodzi tutaj o niechęć do twojej osoby, tylko twój brak szacunku dla ludzi którzy starali sie zaprowadzić porządek na tym forum. Bez urazy, ale to po prostu zwyczajne lenistwo...
Profile CardPM
+Quote Post
China-chan
post 23.07.2007 - 20:19
Post #19

Częsty Gość Rodziny
**

Moje brak szacunku?...wypraszam to sobie...fakt mam troche lenia..a poza tym nie lubie czytać..ale nie znaczy że nie mam cszacunku do ludzi...teraz to ty bez urazy może to właśnie jest na odwrót ty nie masz szacunku do mnie..hm..??
----------------------------
mnie to nie uraziło jesteś szczery poprostu;] a ja to cenie..a co do mojego avka to ten napis Heroine napisała jakas osoba..ta azjatka a dokładniej koreanka nie ma takiego problemu...raczek ktoś kto to napisał..(nie ja) pozdrawiam;*
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 23.07.2007 - 23:45
Post #20

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Pytanie 4. Jak wlasciciel ciala sie polapie i rozlosci wyrzuci cie za fraki na zewnatrz i dostaniesz za wejscie bez zaproszenia ,- wciry.On sie sprzeciwi dziwnym doznaniom i wstrzasnie jesli mu sie nie spodobasz.

Odczuje cie jako piekna duchowa osobe albo ordynarnego liszaja ciazacego na sercu.Zalezy od tego kim jestes.Rozpocznie fascyujacy dialog albo przeklnie i zwymiotuje na odwiedzajaca go astralnnie pokrake.

6- Jedne duchy mozna zobaczyc a inne nie. Moga byc przezroczyste tak jak nasze spiace cialo fizyczne lezace na wyrku(oobe astralne).Przy rozdzieleniach cial niefiz. w oobe mozna zobaczyc te ciala z pobliskich dymensji-Z tad widzi sie w mentalnym siebie w astralnym.Bycie w 2 osoby jednoczesnie.
W eterycznym mozna dopatrzec sie fizycznego i astralnego a nawet i mentalnego.
Tyle ,ze sa te ciala na przeroznie widoczne i mozna byc z ich widzenia niezadowolonym,..Lepiej widac gdy sa w kilka sklejeni.

7:-Wyobrazanie to dzianie sie czegos w nas na prawde, tyle ze w karzdej z dymensji osobno.Caly swiat zadaje to pytanie i odpowiedzial sobie na nie.

A dlaczego ludzie na forum jecza na Jezusa?-

Na innych pewnie tez.
Profile CardPM
+Quote Post
quality
post 24.07.2007 - 16:29
Post #21

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1145

Cześć :) Również kocham azjatyckie klimaty.
Przyznaję, że chociaż w ogóle nie czuję się specjalistką od OOBE (nie wychodzę), to czasem pytania mnie denerwują, ale chodzi mi bardziej o niepoinformowanie, co to właściwie jest OOBE i na czym polega ;)
Miło Cię poznać, zwłaszcza, że nie ma tu zbyt wielu dziewczyn...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic