|
|
![]() ![]() |
04.03.2008 - 10:48
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
myślę, Freelancer, że chodziło o to aby nogi były tam gdzie zwykle głowa i na odwrót ;) xD
|
|
|
|
04.03.2008 - 11:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Caly sęk polega na potedze podswiadomosci bo samemu po prostu nie wyjdziesz musisz byc w takim polsnie. Ja robie 4h+30min z tym ze najpierw cos sobie wyobrazam caly czas pamietajac o oobe. Potem obraz lekko sie ode mnie odsuwa i wiem ze niedlugo beda wibracje. Potem daje wolna reke umysłowi i tworzy mi rozne obrazy etc. Potem zonk przypominam sobie o oobe no i trzesie mna, sa wibry lekki szum z reszta to roznie bo po wibracjach nie zawsze wychodze. Potem juz fajnie czuje sie ta lekkosc ja czulem ze ide w bok powolutku ale wiem ze jestem jeszcze blisko ciala i moez cofnac wiec czekam i czekam do momentu calkowitej pewnosci oddzielenia sie od ciala. Warto tez robic testy rzeczywistosci albo po prostu przyzwyczajic sie do mysli czy to sen czy to jawa. To rowniez pomaga.
|
|
|
|
04.03.2008 - 17:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam nadzieję, że o to chodziło bo nie widzi mi się relaxować stojąc na głowie tudzież wykonując świecę xD
PS. Hah, zostałem członkiem xD |
|
|
|
| Dziubas |
05.03.2008 - 15:16
|
|
Guests |
Tak Freelancer - chodzi o odwrotne leżenie niż zazwyczaj - mózg wówczas jest lekko zdezorientowany, tak samo można położyć się w poprzek łóżka (jeśli masz odpowiednio szerokie) lub kombinować z innymi niecodziennymi pozycjami - każda, która nie jest domyślną pozycją zasypiania przybliża do oobe/ld ponieważ mózg otrzymuje informację, że nie kładziemy się spać -- to dlatego łatwo mieć ld podczas popołudniowej drzemki w fotelu w pozycji półsiedzącej -- organizm się relaksuje, ale ciągle czuwa, bo nie dostał bodźca, że czas spać.
Jeśli więc położysz się odwrotnie niż zazwyczaj, w normalnym ubranku, nie przykryjesz kołdrą i będzie do tego jeszcze dzień, to obe/ld jest kwestią czasu, tzn wystarczy opanować wejście w trans, lub dobrą świadomość celu. |
|
|
|
10.03.2008 - 13:04
|
|
|
Sorry, że odpowiadam za Bacha ale czuję, że jego doświadczenia są wręcz takie same jak moje.
A ja - brałem poduszkę, przerzucałem ją tam, gdzie miałem nogi, po czym kładłem na nią głowe. pozycja ciała przed O / \ /\ po \/ \/ O |
|
|
|
12.03.2008 - 17:01
|
|
|
Fajne te ludziki xD... nie no aż taki jeleń nie jestem i skminiłem o co chodzi.
No i dzięki tej metodzie zaczęło mi wychodzić oobe tylko jeszcze chciałem zwrócić uwagę na jedną rzecz, a mianowicie to, że mi wychodzi oobe jedynie gdy najpierw śpię głową w kierunku północy a potem sie przerzucam na południe... wiem że oobe jest dość indywidualną sprawą, ale coś jest z tymi kierunkami. |
|
|
|
12.03.2008 - 20:21
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A mnie to oszukiwanie świadomości kierunkami nigdy nie pomaga bo i tak często mam kaprys zmiany pozycji w której śpię. Jednego dnia tak, drugiego inaczej także nawet jak zmienie kierunek po 4 godzinach snu nic to nie da bo świadomość i tak przyjmie zmianę pozycji jako mój kolejny kaprys :)
|
|
|
|
| kondi |
12.03.2008 - 21:27
|
|
Guests |
no chyba normalnie, freelancer...stajesz na czubku glowy, rece wzdluz tulowia i tak lezysz i czekasz na udar krwotoczny, wtedy wyjdziesz...
a tak z innej bajki, odradzam "pocieranie w myslach przedmiotow", robcie wrecz przeciwnie, nie myslcie o doswiadczeniach z zycia fizycznego i akceptujcie wszystko co sie wydarzy. Moja metoda to dlugotrwaly wysilek fizyczny w ciagu dnia. Trzeba zmeczyc organizm tak mocno, zeby zasypiac w ciagu 3-4 minut od polozenia sie do lozka. Cialo musi zasnac szybciej niz umysl. |
|
|
|
12.03.2008 - 22:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Kondi mam w takim razie pytanie. W jaki sposób chcesz doświadczać tego co tam jest? Tych wszystkich rzeczy których nie ma a jednak są. Bardzo się ograniczasz jeśli tylko oglądasz. Wytłumacz.
|
|
|
|
12.03.2008 - 23:18
|
|
|
Ja mam własna i modyfikuje ja w zależnosci od nastroju,miejsca i ogolnie cyz ktos sie bawi komurka,czy jest burza itp.
|
|
|
|
07.07.2008 - 13:35
|
|
|
Metoda Szu/Pisku cd..
Najciekawsze w tej metodzie jest to, że ma się wrażenie, iż wibracje są tylko ciągiem dalszym pisku, a co za tym idzie, (jeśli -niejako- umie się utrzymywać ten pisk na I-szym miejscu, bez dekoncentracji czym innym), jakby z nawyku ciągnie się świadomością ich postrzeganie. |
|
|
|
07.07.2008 - 17:52
|
|
|
Wszystkim polecam metode ktora podala Yybcia. Jest naprawde niesamowita. Dzieki tej metodzie raz w zyciu udalo mi sie wyjsc. Niestety tylko raz xD, ale itak polecam.
|
|
|
|
11.07.2008 - 20:32
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Może to i głupie pytanie, ale jak do bleep można położyć się spać do góry nogami?? O_O Raz leżąc na brzuchu, zasnąłem z podniesionymi nogami!!! oczywiście kiedy się obudziłem to podczas wyprostowania, skurcz złapał mnie w obie nogi. Raz zasnąłem z ręką trzymając sie ściany i palce mi sie przykleiły do tapety, tak że podczas pobudki mało co, a tapety nie zerwałem. Po co to piszę? Wydaje mi się, że można zasnąć w każdej pozycji, wszystko zależy od relaxu :) |
|
|
|
11.07.2008 - 21:27
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wszystkim polecam metode ktora podala Yybcia. Jest naprawde niesamowita. Dzieki tej metodzie raz w zyciu udalo mi sie wyjsc. Niestety tylko raz xD, ale itak polecam. He he, podobną metodę jak Yybcia też kiedyś stosowałem, a śmieje się bo przypomniała mi się śmieszna historia. Było to bardzo dawno temu... Pewnej nocy (tak zaczynałem) zastosowalem taką technikę: relax, odlicznie i cmyk na bok. Będąc na boku wyobrażałem sobie, że leżę w różnych pozycjach, w końcu zasnąłem. Po pewnym czasie obudziłem się w środku nocy (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że tylko umysłem). Leżąc na boku widziałem cały pokój w szarościach nocy i nagle zobaczyłem, że ktoś jest przy moim fotelu, przy biurku. Bardzo sie wystraszyłem, poczułem dziwny zmasowany lęk i chciałem wstać. Pewnie się domyślacie jakie było moje zdziwienie, kiedy zamiast wstać poczułem paraliż :) a wraz z nim efekty postrzegania niefizycznego. Ponieważ panika osiągnęła maximum zabawa w OOBE (podczas gdy jakis obcy stoi przy moim fotelu) nie wchodziła w grę :) W końcu po pewnym wysiłku udało mi się uwolnić z paraliżu i obudzić się już w normalnym stanie. Otworzyłem oczy i znów zdziwienie!!!! To nie obcy siedział na fotelu, tylko światło z dworu (lamp i księżyca) oraz ubranie jakie położyłem na fotelu (kładąc sie spać) stworzyło taki dziwny reflex w tym właśnie czasie. Później głupio mi było, bo w końcu jak miałem ćwiczyć OOBE jak własnego krzesła i cienia się już bałem :) Tak że wicie-rozumicie :) samo wyjście może wam nie sprawić problemów, ale ta kontrola emocji hihihih nie raz wam pociśnie gula. |
|
|
|
11.07.2008 - 21:32
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
OFF TOP
Właśnie dlatego próbuję w dzień, nocy się bałem od zawsze. Nawet teraz się boje iść do drugiego pokoju bo ciemno jest. Nic na to nie poradzę i wcale nie boje się że coś jest zaraz wyskoczy tylko samej ciemności nie umiem tego wyjaśnić ani zapanować nad tym. |
|
|
|
| Ziemo |
25.01.2009 - 21:32
|
|
Guests |
ja znam taktyke z bębnami szamańskimi podobno bardzo czesto wychodzi przy nich OOBE
|
|
|
|
25.01.2009 - 22:16
|
|
|
Znasz czy słyszałeś? ;O btw mam dość duże Djembe, ciekawe czy by wyszlo xd
|
|
|
|
27.01.2009 - 13:55
|
|
|
a próbował kto wejść w trans lub zaliczyć pełne oobe w wannie z woda ? ;] dzisiaj trochę próbowałem i można naprawdę fajnie się wkręcić wznoszącym i opadającym ciałem w wodzie przy głębokim oddechu, o niczym innym nie myślałem tylko o tym
|
|
|
|
28.01.2009 - 17:17
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja mam taką metode. A jest to samo 4(czasami dłużej). Bo gdy się budze to automatycznie przestawiam się na tryb obe. Tzn. zamykam oczy a po dosłownie kilku sekundach jestem poza. gdy czuje ciało astralne to wizualizuje albo że wstaje albo wisze nad ciałem fiz.
A tak z innej beczki to czemu jak tak wychodze to nigdy nie pojawiam się w domu tylko w jakiś nieznanych miejscach? Dziś naprzykład pojawiłem się w jakimś starym domu gdzie przez przez przypadek przewróciłem jakąś dużą wazę. Po chwili pojawiła się jakaś zmora w pidżamie, cała biała jak trup z przekrzywioną głową i z wrogością wymalowaną na twarzy. Zbliżyła swoją twarz tak blisko mojej że czułem jej oddeci i do tego było mi zimno. Nie mogłem nic zrobić tak mnie strach sparaliżował. Co to mogło być? Czemu nie mogłem nic zrobić? Czemu nie pojawiam się w domu? Jak wy sobie radzicie z takimi koszmarami w obe? Pomóżcie bo serialnie zaczynam się bać przed wyjściem w astral:( . Bardzo mi zależy na wyjaśnieniu. P.s. Zanim stłukłem tą waze to próbowałem wpłynąć na rzeczywistość i nie działało :( |
|
|
|
28.01.2009 - 17:24
|
|
|
Hm.. Najlepsza metoda przeciwko zjawom była opisywana xxx razy :P
a) przytul i okaż jej miłość b) krzyknij sobie jakieś przekleństwo, czy też groźnie spójrz na to coś tak, żeby się przestraszyło |
|
|
|
28.01.2009 - 17:33
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a) przytulić truposza?
b)ja sam o mało ze strachu nie padłem na zawał. I wciąż nurtuje mnie pytanie . Dlaczego ląduje cały czas w różnych dziwnych miejscach a nie w moim domu? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |