Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Oddzielenie Od Tożsamości
TyHu
post 04.07.2012 - 12:02
Post #1

Coprobo
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7098

W oobe jest możliwe całkowite przesunięcie do pozycji obserwatora bez odzielenia czy kasowania indywidualnej tożsamości bycia .W tym momencie JA wychodzące z ciała po wyjściu z ciała staje się odrębną istotą mimo że przed chwilą to byłem ja, a ja w tym momencie staje się przestrzenią.Odczywam dalej co indywidualna jednostka oprócz strachu.To jest takie uczucie jakbym miał doczynienia z jakąś inną osobą a nie ze mną.

Miał ktoś podobne doświadczenia podczas oobe?
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 04.07.2012 - 15:29
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Patrze na oobe jak na pewien stan ducha, energi. Strach to pewien stan który wystepuje jakby w pewnej gestości, pewnym ciele, w pewnym stanie swiadomości. Strach to niesamowicie ciekawa emocjia w oobe. Kazdy podróżnik kiedyś napewno go doswiadczył i każdy napewno zauważyl jak wtedy zmienia się swiat w którym jestesmy, towarzyszy temu ciemność mroczny klimat itp. Doswiadczyłem jednak tez stanów kiedy mimo tej całej ciemnej otoczki strach nie mógł mnie dotknąć byłem jakby obserwatorem ale swiadomosci jako całość a nie jako idYwidualność jako "JA", JAKBY CZEŚĆ MOJEJ SWIADOMOŚĆI SIE ZAGUBIŁA I JAKBYM ODNAJDOWAŁ JĄ NA NOWO. JAKBYM ODZYSKIWAŁ SAM SIEBIE. HAHA Nie no jaja sobie robie:)
Profile CardPM
+Quote Post
Arhe
post 04.07.2012 - 16:26
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5130

To jest tak naprawdę ten sam stan w którym jesteś cały czas-jesteś tylko bardziej świadomy.Nie gloryfikuj tego tylko popatrz na to jak na coś zupełnie naturalnego..
Strach jest głównym hamulcem do działania.

...Moim zdaniem :)
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 04.07.2012 - 17:35
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

Masz świadomość którą jesteś tu którą wychodzisz nawet gdy już wyjdziesz część świadomości zostaje w ciele.. możesz stworzyć istote w której będziesz świadomościa częściowo gdyż wszystko jest możliwe.. To że masz tu świadomość nie znaczy że nie możesz mieć połączenia świadomości z drugą osobą możesz nawet czuć to co ona itp itd..

Piona powodzenia dalej:]
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic