oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

36 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Closed TopicStart new topic
> Darek Sugier "Reportaże św. Piotra", Napisałem książkę...
Zbyszek
post 19.10.2012 - 06:52
Post #211

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

jeje
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 19.10.2012 - 07:37
Post #212

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Myślę że dobrze że na forum są sceptycy,zresztą jak to brzmi sceptycy, przecież i fredi i messenger wychodzą z ciała i interesują się tym po prostu mają dystans i nie traktują tego jakoś niesamowicie poważnie. Gdyby każdy miał takie samo zdanie nie byłoby ciekawie. Byleby wyrażać swoje zdanie z klasą.

+Quote Post
set.h
post 19.10.2012 - 07:44
Post #213

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Słowem wstępu po pochlebstwach może przyjdzie czas na merytoryczną dyskusje. :)
Wracając do książki uważam analizując poprzednie posty że powinniśmy być bardziej ostrożni w zbytniej ekscytacji treścią.
OBE jest formą podróży do świata symboli i mitu. Jest to ten sam świat który odwiedzali i odwiedzają szamani różnych kultur. Mniemanie ze po wyjściu trafiamy na jedyną i ostateczną prawdę jest po prostu zbytnim upraszczaniem tematu. Wierzcie mi w OBE można spotkać wszystkich Bogów jakich tylko znamy. Wystarczy po prostu w nich wierzyć, choć wiara nie do końca jest potrzebna bo wystarczy przebywanie w kulturze wyznającej konkretną wiarę.
Nie chcę umniejszać pracy Darka bo książkę dobrze się czyta i jest naprawdę fachowo napisana i opracowana ale treść należy umieścić we właściwym katalogu. Nie można za ostateczną prawdę brać sfery mitu choć też nie można traktować jej jako fikcji.
Darek zbudował swój świat bazując po części na mitologi Judeo-Chrześcijańskiej włączając w to pewne elementy przekazów Monroe.
Wiem że to co opisuje nie jest jego wymysłem i faktycznie to przeżył ale czy możemy stwierdzić z tego powodu że ma monopol na ostateczną prawdę?
Będąc w OBE i widząc świetlistą istotę podróżnik dostrzeże to co dyktuje mu jego system przekonań którego do końca sam nie zna, który jest niezależny od rozumu i tego co wydaje mu się że sądzi o świecie.
Dla jednych będzie ona Jezusem a dla innych Jahwe, Odynem, Zeusem itd.
Moim zdaniem nie można też brać wiedzy płynącej z ust tych niefizycznych postaci jako ostatecznych prawd bo po prostu tak nie jest.
OBE jest szamańskim wejściem w świat którego nie rozumiemy i pewnie rozumieć nie będziemy. Ten świat będziemy naszym ułomnym umysłem zawsze wiedzieć na swój sposób i będziemy zawsze zdani na igraszki sił dla których naprawdę niewiele znaczymy.
OBE jest świetne jako sposób leczenia i oddziaływania. Może być fantastyczną formą terapii tak jak opisywał Darek ale w momencie gdy w OBE będziemy badać sferę mitu to zawsze na mit trafimy.
pozdrawiam
PS
Pozdrawiam cię Darku i ciszę się że wróciłeś choć w części na forum. Z chęcią przeczytam twoją kolejną książkę. Choć nasze poglądy się różnią uważam że łączy nas jedna wspólna pasja.

+Quote Post
Kazik
post 19.10.2012 - 09:51
Post #214

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 19.10.2012 - 07:14) *
Książka już mi się podoba bo właśnie na desse do chleba wyciąłem ją wg paserów i jest fajny mały formacik A-5. Zgrabny a ja lubię zgrabne treści:)

hahaha, a ja myślałem Zielarz, że Ty już od dawna masz tę książkę. Do tewj pory napisałeś o niej więcej, niż Darek...
I jak się teraz ma Twoje "zaglądanie do głowy Darka" do rzeczywistości na pdfie?

;)

+Quote Post
jednozwielu
post 19.10.2012 - 11:57
Post #215

Częsty Gość Rodziny
**

Jako że czołowy ze mnie milczek i na forum choć od początku, to jestem tylko jako obserwator, chciałbym dodać kilka słów od siebie na temat wrażeń po przeczytaniu "Reportaży..."

Książka bez wątpienia przepełniona energią podobnie jak MiWPC. Zaryzykuje stwierdzenie iż mimo swej odmiennej nieco treści jest doskonałą aktualizacją, uzupełnieniem lub po prostu dalszym ciągiem książki pierwszej. Na szczęście nadal jest w iście "Darkowym" stylu. Zdecydowanie przyjemnie się to czyta :)

Mimo iż pełno tam o Jezusie, Apostołach a nawet diabłach to na pewno nie jest to dewocja.
Co mi się podoba najbardziej ? Myślę że to iż to że są to opisy własnych doświadczeń. Opisy tylko tego czego doświadczył sam Autor. Nie naciągane teorie. Możemy się nie zgadzać. Może się nie którym nie podobać, ale to jego doświadczenie empiryczne do którego ma pełne prawo. Jak się z czymś nie zgadzasz, zbadaj to samemu !!! Proste.

Pomijając spory na punkcie wiary czy racji tej czy tamtej myślę że zawartość "Reportaży..." dostarcza wiele ciekawych informacji na temat map niefizycznych. Mimo iż dla czytelnika nie mającego doświadczenia jest to niewiele warta teoria, to dla ludzi z bagażem, może być to jakiś krok w stronę usystematyzowania tego bałaganu:)
Myślę że wszystko zaczyna co raz lepiej pasować do siebie i zgrywać się w całość. Teorie ciałkowe zaczynają wpasowywać się w schemat i jak się dobrze przyjrzeć analizując również ewentualnie własne doświadczenia wiele rzeczy zaczyna się kleić do kupy. Tyle stwierdzam analizując własne wyjścia na przestrzeni ostatnich lat, próbując to jakoś ogarnąć, zresztą chyba jak my wszyscy.

Cieszę się że książka trafiła do zainteresowanych. Ja z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. Oby zawartość książki nie stała się jednak kolejną mapą i powodem do sprzeczek na temat : Co tam jest za tym "focusem" a potężnym kopem do własnych eksploracji nieznanego.

Pozdrowienia dla Autora i dla wszystkich z forum.

jednozwielu.

+Quote Post
marcinoo
post 19.10.2012 - 17:31
Post #216

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Książka spokojnie mogłaby mieć reklame w "Gościu niedzielnym" gdyby tylko kościół uznał oobe ;) A na pewno można powiedzieć, że zachęca do komuni, która to pomaga przy oobe. Nie wiem czy tak jest, ale książkę już przeczytałem. Wciąga, jest ciekawa i ma przesłanie, które nie tylko zatrzymuje się na tym, co napisałem na początku. Teraz pozostaje czekać na następną ;) Oby następna miala więcej szczęscia przy szukaniu wydawcy.

+Quote Post
masa
post 19.10.2012 - 17:38
Post #217

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie chce wyjść na ignoranta. Nie przeeczytałem jeszcze całej książki bo ta Rota pochłoneła mnie bez reszty ale z braku czasu (wcale sie nie tumacze) toć może troszku. Zatkało mmnie w gardle jak cie zobaczyłem, wsumie przykre, że do ciemnych mi bliżej niz do swiatła. Po przeczytaniu wiecej niż połowy nurtuje mnie jedno pytanie. Ze cwiczysz na siłowni i nie jesz miesa, Jak ty rośniesz?

+Quote Post
Freddy K
post 19.10.2012 - 18:05
Post #218

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 19.10.2012 - 17:14) *
Wrodzony sceptycyzm:) Ludzie to potrafią się zaszufladkować, aby usprawiedliwić właśnie wspomniany sceptycyzm:) Wrodzona to jest spontaniczność, radość, miłość a później jest to tłamszone np. w wyniku społecznej gmatwaniny a efektem są sceptycy, którzy nie potrafią odnaleźć w sobie tego pięknego, małego bobaska. Freddy Ty nadal jesteś takim małym bobaskiem:) Wiesz to?

Haha… dobre, normalnie uśmiałem się do rozpuku. :D Zielarzu, idąc za Twoim tokiem rozumowania, jeśli ja jestem bobaskiem, to Ty musisz już być zygotą, albo co najmniej embrionem. :)

Podzielam zdanie Twistoida, sceptycy są potrzebni, tak samo jak odwiecznie wymądrzający się Zielarze, czy pozytywnie sfiksowani Zbyszki. :)

Mój sceptycyzm to zwykła ostrożność przy poznawaniu prawdy. Lepiej być niedowiarkiem, niż "przejechać się" na jakiejś fałszywej teorii.

+Quote Post
bielik110
post 19.10.2012 - 18:13
Post #219

Dusza Towarzystwa

CYTAT(masa @ 19.10.2012 - 17:38) *
Nie chce wyjść na ignoranta. Nie przeeczytałem jeszcze całej książki bo ta Rota pochłoneła mnie bez reszty ale z braku czasu (wcale sie nie tumacze) toć może troszku. Zatkało mmnie w gardle jak cie zobaczyłem, wsumie przykre, że do ciemnych mi bliżej niz do swiatła. Po przeczytaniu wiecej niż połowy nurtuje mnie jedno pytanie. Ze cwiczysz na siłowni i nie jesz miesa, Jak ty rośniesz?

Byś się zdziwił:) bo przyrost jest jak...hm,szybki jak wzwód:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.10.2012 - 19:47
Post #220

Dupa Towarzystwa

Rety Freddy więcej luzu sceptyku wrodzony:) Mylisz wymądrzanie ze zwyczajnym dzieleniem się swoimi przemyśleniami. To jak odbierasz i osądzasz mnie na podstawie moich wypowiedzi to Twoja sprawa, ale ja Ciebie nie nazwałem wrodzonym sceptykiem bo sam się tak nazwałeś i jestem Tobie (wyobraź to sobie) wdzięczny, że jesteś jaki jesteś bo dzięki Tobie (wyobraź to sobie:) ja mogę być tym kim jestem. Rozum to jak chcesz:)

Dzisiaj tak sobie myślałem o upierdliwcach i doszedłem do wniosku, że to nauczyciele spokoju. Bo cóż uczy lepiej cierpliwości i opanowania i ogólnie pojmowanego spokoju ducha niż mega upierdliwy człek, którego ostatecznie będziemy miłowali, akceptowali a nie ganili i krytykowali.

Set.h to poznanie prawdy o jakim piszesz to myślę, że każdy twardy narkoman taką prawdę poznał i pewnie każdy z nich widział wielu świetlistych bogów, ale ulotna prawda to fikcja. Darku nie było tu żadnych aluzji do Ciebie bo nie wiem czy jesteś trwale zakotwiczony w swojej obecności czy też ciągle pływasz na falach rozszalałego umysłu:)

Lordzie co Ty pijany jesteś?:)

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry84136

+Quote Post
Darek Sugier
post 20.10.2012 - 13:19
Post #221

Dusza Towarzystwa

Piszcie Ludzie, piszcie swoje spostrzeżenia. Będę za nie bardzo wdzięczny. Wszystkie czytam. Nie ważne czy sceptyczne, czy dogmatyczne. Jestem Wam w ogóle bardzo wdzięczny, że zechcieliście mnie przeczytać. Tak i ja Was teraz będę czytał.

Bardzo mile widziane wypowiedzi intelektualistów i filozofów, profesorów i lekarzy. Wsłucham się w wypowiedzi osób starszych i młodszych, doświadczonych i kompletnych nowicjuszy.

Jak ktoś ma ochotę ostrzej wyrazić swoją opinię i strasznie to dusi w sobie, niech się nie boi, że mnie urazi. Bo mnie nie urazi :) Ważne, żeby wypowiedź była na odpowiednim poziomie intelektualnym. Oj głupie wypowiedzi też przeczytam, tyle, że do tematu nic nie wniosą :)
Masz argumenty? Dawaj!

Piszcie. Zajmijcie w postach konkretne stanowisko. Czy mi wierzysz? Czy mi nie wierzysz? Powiedz to głośno.

Czekam na resztę…

PS:
No i najważniejsza sprawa:
W miarę możliwości nie na pw tylko oczywiście tu w temacie :)

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
lordini
post 20.10.2012 - 14:59
Post #222

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Chyba znalazłem odpowiedź dlaczego tak dobrze potrafisz wychodzić z ciała :

Jezus do Piotra:

Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą.I TOBIE DAM KLUCZE KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO , cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie (Mt 16,18-19)

ps. sory, że na pw ale widziałem jak czytałeś ;P

+Quote Post
Drag0n
post 20.10.2012 - 15:12
Post #223

Świadomie Śniący

Notatnik

Hmm to ja już nie wiem co mysleć, jak zarejestrowałem się na to forum to byłem katolikiem, z czasem przestałem wierzyć, po części przez własne doświadczenia z oobe, Darek był ateistą a tu nagle książka o świętych itp ? Darek nagle zmienił swoje poglądy, wiarę ? W autowywiadzie mówił, że nie ma piekła itd. Książkę zaczynam czytać dopiero dzisiaj pod wieczór, ale dziwi mnie to jak człowiek tak nagle może zmienić swoje poglądy

+Quote Post
arto92
post 20.10.2012 - 15:19
Post #224

Przechodzień

Niesamowita ksiazka, dlamnie bylo to cos naprawde pieknego. Jestem czlowiekiem bardzo zagubionym, chociaz czytalem czytalem cala trylogie Monroe, wraz z Twoja poprzednia ksiazka nadal cos mi niepasowalo, ciagle szukalem dla siebie miejsca, niewiedzialem w co mam wierzyc i gdy pierwszy raz zobaczylem ten temat, omal niespadlem z fotela, niewierzylem w to ze to naprawde Darek Sugier ma pisac o Bogu. Podczas czytania kilka razy musialem na chwilke przestac, bo niedawalem sobie rade z tym wszystkim. Niesamowity przekaz, emocje az kipią, czasem nawet oczy mialem we lzach, dlamnie bylo to cos pieknego. Musze podziekowac za pokazanie drogi ktora i ja mogę podążyc. Zwykla ksiazka potrafi tak poprsotu odmienic zycie, juz wiem czego chcę. Dziekuje i czekam na nastepna ktora jak mam nadzieje dalej poprowadzi mnie w dobrym kierunku.

+Quote Post
MarcinM
post 20.10.2012 - 15:20
Post #225

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Darek co chcesz zrobić dalej? zakładasz jakąś stronę albo bloga? Książka dobra , wraz z kolejnymi stronami się rozkręca , szczególnie podobają mi się fragmenty o pierścieniach i tym mieście.

+Quote Post
marcinoo
post 20.10.2012 - 16:06
Post #226

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Napiszę jeszcze jako ciekaowstkę, wpływ ksiązki, a raczej jej sam tytul zanin jeszcze w ogóle ta została opublikowana w internecie na moje doświadczenia oobe. Więc po jakimś czasie kiedy dowiedziałem się o tytule, przytrafiło mi się spotkanie, gdzie ktoś <jakaś istota, którą ledwo co widziałem i która emanowala białym światłem>, że "musisz to oddać św.Łukaszowi. Nie wiedziałem o co chodziło, a kiedy chciałem w tym samym momencie do niego polecieć, zostałem zatrzymany przez mtj. Zimny wiatr na plecach, powrót do ciała. Kiedy póżniej starałem się dowiedzieć o co chodzi z tą rzeczą do oddania, usłyszałem słowo "emisariusz". Wujek google po wpisaniu słów św. Łukasz i emisariusz wypluł wyniki o filmie "Paweł emisariusz". Dalej nie wiem o co z tym chodzi, ale pewnie ma to związek z tą książką, wszak Pawel i Piotr mają w tym samym dniu swoje święto ;)

Ps: Dalej nie wiem co mam niby oddać, ale znalazłem w wikipedii, że św. Łukasz był współpracownikiem Pawła. Ciekawe, że gdy chciałem lecieć do niego, zostałem od razu zatrzymany.

+Quote Post
lordini
post 20.10.2012 - 16:43
Post #227

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jeszcze raz i składam skargę do purplecata ;3 nawet sie spytać nic nie mogę ;3

co miałeś przekazać św. Łukaszowi?

+Quote Post
Darek Sugier
post 20.10.2012 - 16:47
Post #228

Dusza Towarzystwa

Dzisiaj w astralu spotkałem swojego kuzyna… Sto lat go nie widziałem… Jakiś był nie swój…
Ująłem jego twarz, wyrównałem go trochę i pytam:
„Adam! Kochasz JEZUSA?” – Cisza…
Powtórzyłem więc: „Adamie! Czy kochasz JEZUSA? Ale nie jak sakrum, tylko jak mnie, jak brata?” – Znów milczał…
Gdy go zapytam po raz trzeci wybuchnął płaczem…
„Kochaj Go, bo CZAS się zbliża…”

Ludzie,
Nie ma Drogi jak JEZUS!
Prosta, zajebista i na skróty!
Słuchajcie mnie, a Wam o NIM opowiem
Jest taki jak my…

św. Paweł jest na Wyspach. Jest anglojęzyczny. To mój duchowy bliźniak. Jest ze mną zrośnięty astralną pępowino. Jesteśmy "aktywowani" w tym samym czasie...

W "Dziennikach Jessego", jeśli BÓG pozwoli dostaniecie NAJWIĘKSZĄ TAJEMINICE ZIEMI...

Amen

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
MarcinM
post 20.10.2012 - 16:50
Post #229

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Miałem jakis czas temu jedną bardzo mocną fazę z Jezusem. Był ogromny y jakby wysyłał coś do mnie , potem widziałem takie jakby białe płatki jakby wysyłał. Czułem tą energię , to miażdzyło

+Quote Post
firmasons
post 20.10.2012 - 17:29
Post #230

OBE Maniak 65

Notatnik

Mam pytanie odnośnie tego nowego ciała jak wyglądaja teraz Twoje podróże czy masz wiecej energii i lepsza kontrole nad faza ? Kiedy można spodziewać sie "Dzienników Jessego"

+Quote Post
uncommon
post 20.10.2012 - 20:27
Post #231

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wczoraj skończyłem czytać książke.
Zaskoczył mnie bardzo temat o spotkaniu mtj z P.Darkiem.
Ciekawe jest to, że spotkałem podobną postać (opis w notatniku) opisem szokująco pasującym do opisu MTJ P.Darka.
Czyżby to był przypadek że widziałbym mtj Pana Darka ?
Musze to zbadać. Bo może mój mtj to również mtj Pana Darka.
A jam jest Św. Tomasz :D
Nie no świruje :D Do świętego to mi bardzooooo daleko. Po za tym zmieniłem zdanie.
ale naprawde to mi nie daje spać teraz. A jak nie daje spać czyli metoda 4+1 najlepsza :D

+Quote Post

36 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park