oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

36 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Closed TopicStart new topic
> Darek Sugier "Reportaże św. Piotra", Napisałem książkę...
bielik110
post 28.10.2012 - 09:15
Post #337

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

No dobra :) bo on został wybudzony,właśnie teraz.
To że ktoś coś wie,lepiej,więcej i jest bardziej świadomy od innych,nie znaczy że jest lepszy:)
Sztuką,jest uświadomic,nauczyć i wynieść na piedestał:)
Pozdrawiam:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 09:36
Post #338

Dupa Towarzystwa

Dzisiaj mamy książki o przebudzeniu, fajne filmiki na jutubie i zwyczajnie wystarczy chcieć się rozwijać a reszta jest milczeniem:)

Jeżeli jednak Darek czuje powołanie do nauczania to fajnie. Życzę mu powodzenia i mniej podniecenia:)

+Quote Post
lordini
post 28.10.2012 - 09:40
Post #339

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
No dobra, ale to, że Darek był w jednym z poprzednich wcieleń św. Piotrem to nie znaczy, że teraz nim jest:) Ja kiedyś byłem kobietą (wielokrotnie pewnie) i co? Teraz mam ptaszka i mam się jego wyrzec i zrobić z siebie kobietę?:) Nie jestem nikim z poprzednich wcieleń, ale jestem sumą tych wcieleń a zamiłowanie do natury, ziół, ogrodnictwa to właśnie rezultat tego, że już kiedyś byłem zielarzem. Już kiedyś wspominałem o Ślęży i moim zamiłowaniu do tej góry, gdzie Słowianie czcili słońce. Na grzybach czułem wibracje tego miejsca i jestem przekonany, że czciłem tą górę dawno temu i dlatego teraz na nią powróciłem ze swoim zamiłowaniem do niej, ale to nie oznacza, że jestem jakimś Dobromirem:)

Każdemu człowiekowi na tej Ziemi jest przypisywana jakaś tożsamość na określonym punkcie linii czasu. I im dalej od tego punktu, to masz rację, człowiek wówczas przestaje być tą samą osobą na wskutek rozwoju i doświadczeń, które zebrał.

CYTAT
Osobowość jest ulotna i nie można być dwa razy tym kimś samym. Osobowość (imię i nazwisko) znika w momencie śmierci, ale doświadczenia przechodzą na kolejne wcielenia.

Nie zielarzu, osobowość jest już nadawana przy stworzeniu/powstaniu istoty, później ta osobowość zaczyna się kształtować według zebranych doświadczeń, więc ona zależy od tych doświadczeń. Osobowość jest zabierana ze sobą do krainy śmierci. Święty Piotr jest tutaj po jednym wcieleniu, nie ulega wątpliwości, że jego osobowość uległa zmianie, może i nawet w dużej części, ale ta osobowość, która została mu nadana na początku w połączeniu z zebranym doświadczeniem wciąż musi dawać podobne rezultaty, zwłaszcza, gdy to jest tylko jedno wcielenie. Sam mówiłeś, że jesteś sumą wszystkich swoich wcieleń, więc w takim razie w Darku też musiał zostać św. Piotr ;) . A nawet jeśli jego osobowość uległa zmianie w dużej części, i już nie przypomina świętego Piotra, to czyż nie liczy się to, że kiedyś był św. Piotrem i to, że teraz jest jeszcze silniejszy niż św. Piotr? Myślę, że ty jako ptaszek, mógłbyś się wyrzec swojego wcielenia ptaszka dla kobiety, wówczas gdy ta kobieta była kiedyś kimś ważnym i mógłbyś to użyć w dzisiejszych czasach po to, aby dać się zidentyfikować przez innych.

Lordini. W tym co wkleiłeś jest co takiego:

Aż do dnia swojej śmierci Szymon Piotr ciągle cierpiał z powodu pomieszania...

Pomieszania...

To jest akurat proste. Jak powszechnie wiadomo wraz z nowym wcieleniem, znika pamięć poprzedniego. Nie ma pamięci, nie ma pomieszania.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 09:48
Post #340

Dupa Towarzystwa

No dla mnie jest to pomieszanie jeśli ktoś uważa się za kogoś kim nie jest, ale kim był. Możliwe, że Hitler znowu żyje wśród nas i co? Jakby głos mu powiedział kim był to miałby się z Hitlerem z przeszłości utożsamić? Lepiej chyba nie.

Lordnini, ale ta pamięć poprzedniego wcielenia nie znika skoro można przy użyciu hipnozy poznać te informacje i to w najdrobniejszych szczegółach. Jeżeli świadomie byś się ucieleśnił to byś wiedział kim byleś i kim chcesz być. To, że ludzie nie pamiętają swoich poprzednich wcieleń wynika wg mnie z tego, że umierają za mało świadomi. za bardzo przywiązani do swojego ciała i do trosk, emocji a za mało wyzwoleni, wolni...

+Quote Post
lordini
post 28.10.2012 - 09:55
Post #341

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.10.2012 - 09:48) *
No dla mnie jest to pomieszanie jeśli ktoś uważa się za kogoś kim nie jest, ale kim był.

Dla mnie też ;) Dlatego chyba bardziej chodzi tutaj o to, że Darek był św. Piotrem , o ile jego osobowość się zmieniła tak bardzo, że już nie można go nazwać św. Piotrem, w co wątpię, bo to tylko jedno wcielenie.

CYTAT
Lordnini, ale ta pamięć poprzedniego wcielenia nie znika skoro można przy użyciu hipnozy poznać te informacje i to w najdrobniejszych szczegółach. Jeżeli świadomie byś się ucieleśnił to byś wiedział kim byleś i kim chcesz być.

No przy użyciu hipnozy tak ;> w tym problem, że człowiek z dnia na dzień już nie ma takiego dostępu do poprzedniego wcielenia, więc w jakimś sensie jednak znika.

CYTAT
To, że ludzie nie pamiętają swoich poprzednich wcieleń wynika wg mnie z tego, że umierają za mało świadomi. za bardzo przywiązani do swojego ciała i do trosk, emocji a za mało wyzwoleni, wolni...

Wg mnie procedura wymazania pamięci ma miejscu podczas wcielania, po śmierci wszystko się pamięta. Ale oczywiście szanuję twój pogląd, żeby mi tu zaraz jakaś kłótnia nie wynikła, bo i takich spotykałem ;>

+Quote Post
bielik110
post 28.10.2012 - 09:58
Post #342

Dusza Towarzystwa

A może to zabawa:)mogę powiedzieć o sobie,że wiem i czuje jak Stary patrzy na mnie,i nic nie robi,tylko patrzy aż ja,pojmę,zrozumię i doświadczę tego czego chciałem aby poczuć jak najbardziej:)i byc świadomym,wolnym i szcęśliwym:)
Czas i miejsce:) nawet to forum,daje do myślenia(WIEDZ ŻE COŚ SIĘ DZIEJE) :)
Pozdrawiam

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 10:11
Post #343

Dupa Towarzystwa

Widzisz Bielik a ja czuję, że "Jezusowa" siła, której się oddałem działa za mnie. Ja w zasadzie nic nie robię tylko mu (tej sile) ufam i jakoś to działa bo się układa, ale wiem, że jeszcze napotkam na wiele przeszkód, ale sztuką będzie je (te przeszkody) akceptować i nie stawiać im oporu.

Lordini nie obawiaj się kłótni. Dopóki nie nazwiesz mnie paraoświeconym bo i tacy się zdarzali tu na forum to będzie git:)

+Quote Post
zx12
post 28.10.2012 - 13:51
Post #344

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Freddy K @ 28.10.2012 - 12:56) *
No i znów zaczęła działać cenzura, czyli usuwanie postów pod pretekstem spamu. A więc usuńcie też moje konto - ono jest jednym wielkim spamem.

Wyluzuj. :) Żyjemy w jakieś tam przestrzeni. A spotykając się tutaj i działając razem, musimy na pewne rzeczy się zgadzać. Nie łatwo pogodzić wszystkie zawarte tu energie. Adminów robiących to forum, Darka Sugiera będącego jak wydęty żagiel pod wpływem dowolnego wiatru i nas załogi statku, też mającej swoje poglądy i doświadczenie. :)
Admini i moderatorzy spełniają tu rolę steru. Oczywiście też w ramach swoich możliwości. Nie ma się co obrażać. Czy jest się sterem, żaglem, czy szorującym pokład majtkiem, razem w tym momencie staramy się płynąć na przód. Co z tego wyniknie? Zobaczymy. :)
Na razie nie rezygnuj. Ja najmniejszy majtek pokładowy uważam, że jesteś cennym członkiem załogi. :)

+Quote Post
twistoid
post 28.10.2012 - 13:57
Post #345

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Fredi ile można gadać o tym samym w ten sam sposób? Twoje przytyki i zielarza nic nie wnoszą do tematu, poza podjudzaniem dyssatysfakcji że ktos nie zachowuje się zgodnie z oczekiwaniami.Inni kończą zazwyczaj na jednym poście, musisz przyjąć do wiadomości że świat nie kręci się woku Ciebie, może po prostu odpuść i nie traktuj tego tak emocjonalnie, obserwuj co będzie się działo.Może zamiast zajmować się Darkiem zajmij się sobą.

+Quote Post
Freddy K
post 28.10.2012 - 14:21
Post #346

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(zx12 @ 29.10.2012 - 00:51) *
Wyluzuj. :) Żyjemy w jakieś tam przestrzeni. A spotykając się tutaj i działając razem, musimy na pewne rzeczy się zgadzać. Nie łatwo pogodzić wszystkie zawarte tu energie. Adminów robiących to forum, Darka Sugiera będącego jak wydęty żagiel pod wpływem dowolnego wiatru i nas załogi statku, też mającej swoje poglądy i doświadczenie. :)
Admini i moderatorzy spełniają tu rolę steru. Oczywiście też w ramach swoich możliwości. Nie ma się co obrażać. Czy jest się sterem, żaglem, czy szorującym pokład majtkiem, razem w tym momencie staramy się płynąć na przód. Co z tego wyniknie? Zobaczymy. :)
Na razie nie rezygnuj. Ja najmniejszy majtek pokładowy uważam, że jesteś cennym członkiem załogi. :)

Na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru rezygnować, chyba że mi usuną konto, aczkolwiek moja aktywność na tym forum będzie mniejsza, żeby nie powiedzieć sporadyczna.

+Quote Post
zx12
post 28.10.2012 - 14:56
Post #347

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 28.10.2012 - 13:57) *
Twoje przytyki i zielarza nic nie wnoszą do tematu...

A monotematyczne i trochę gwałcące inteligencję oraz doświadczenia pozafizyficzne innych osób, wstawki pana o inicjałach DS coś wnoszą? Darek bez wątpienia ożywił to forum. Tego mu odmówić nie można. :)
Jesteś gotowy sprzedać je za reklamę, którą forum dzięki jego nazwisku chwilowo zyskuje? Zielarz i Freddy K to osoby, które to forum robią. Darek tylko z niego chwilowo korzysta dla wygody swoich zamierzeń.
A forum ma w dupie, tak jak i tych, którzy za nim nie idą. Pomyśl o tym panie moderator. :)
Darkowi takiego tekstu nie sprzedasz, jak im obydwu. Choć zapewne masz chęć. :)

Pozdrawiam

+Quote Post
twistoid
post 28.10.2012 - 16:02
Post #348

Ikona Grupy

Przeczytaj to co napisałem i odnieś to do siebie.

+Quote Post
Zbyszek
post 28.10.2012 - 16:41
Post #349

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Slowo daje bede kasowal teksty, jako modem siedze cicho od lat ale przebrala sie miarka. Przed laty Nicponie siedzieli cicho na tym forum. Kiedys zrobily sie zawieruchy, poszly obelzywe slowa w ruch i pouciekali podroznicy. Ostatnie 2 lata to okres wielkiej kichy na forum. Jeszcze troche i Darek zniknie na wieku, a wiec prosze sie zrespektowac.
Bedzie wywalanie:(

Daro gdzie jestes)))

+Quote Post
lordini
post 28.10.2012 - 17:08
Post #350

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Spokojnie Zbychu, jeszcze wróci

+Quote Post
zx12
post 28.10.2012 - 17:15
Post #351

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 28.10.2012 - 16:02) *
Przeczytaj to co napisałem i odnieś to do siebie.

Przeczytałem jeszcze raz co napisałeś, odniosłem do siebie i nadal mi wychodzi to, co napisałem powyżej. To teraz może Ty przeczytaj co tam napisałem i odnieś do siebie. W końcu albo tu rozmawiamy, albo nie chcesz rozmawiać i poczuwasz się tylko do udzielania pouczeń. Tak też można. :)

CYTAT(Zbyszek @ 28.10.2012 - 16:41) *
Kiedys zrobily sie zawieruchy, poszly obelzywe slowa w ruch i pouciekali podroznicy.

Nie widzę tu obecnie żadnych obelżywych słów pod niczyim adresem. A tylko dyskusję na temat doświadczeń własnych i cudzych. Czasami trudną, obfitą w ścierające się poglądy i wnoszącą konkretne treści. I nikomu (jak dotychczas) nie dającą forów z uwagi na nick, czy nazwisko.
Choć oczywiście to Wy moderatorzy wyznaczacie definicje, co jest obelżywe i komu można więcej, a komu mniej. :)

+Quote Post
twistoid
post 28.10.2012 - 17:33
Post #352

Ikona Grupy

To coś słabo ;) Ale wytłumacze Ci chodzi o to że jesteś za bardzo pochłoniety Darkiem i masz do tego co pisze emocjonalny stosunek, nawet go nie znając.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 17:41
Post #353

Dupa Towarzystwa

Odważni obemaniacy (rebelianci) pouciekali przed nicponiami? Nie no nie wciskaj Zbyszek kitu. Zwyczajnie jedni ludzie odchodzą a inni przychodzą. Normalna rotacja, ale ja wiem co Cię gryzie. Kiedyś byli tu ludzie, z którymi fajnie Ci się gadało, było swojsko a teraz jakoś ludzie tworzący to forum są dla Ciebie nudni, są kichami i stąd ta WIELKA kicha i co by nie mówić szkoda, że tak wszystkich wjebałeś to tego stęchłego wora, ale zrzućmy to na tęsknotę za starymi dziejami. Jak sobie przypomnę undegrondowe imprezy w zamku w Leśnicy to też mógłbym napisać, że teraz na mieście kicha bo żadnych imprez tego typu, ale to jest ten cykl...raz tak a raz siak. Kwestia dostosowania. Ostatecznie najciekawsza przygoda rozgrywa się w nas samych i jeśli w środku nudno to i na zewnątrz. Dziękuję i pozdrawiam.

Ps. Twist równie dobrze mogę napisać, że Ty jesteś za bardzo pochłonięty mną:) Jeżeli Darek uważa się za świętego, pisze tu, że ma misję zmiany oblicza ziemi, że zdradzi największą tajemnicę ziemi to czemu się dziwisz, że ja i inni ludzie tak zareagowali? Gdyby to ktoś obcy wyskoczył z takimi tekstami od razu byście go zbanowali.

+Quote Post
twistoid
post 28.10.2012 - 17:58
Post #354

Ikona Grupy

Przeczytaj to co napisałem, w momencie kiedy piszesz o Darku, zajmij się swoim życiem,przestań snuć domysły, szkodzi Ci to emocjonalnie,a tak zrobisz coś dla siebie, zrobisz użytek z emocji.Wrzuć na luz i obserwuj co bedzie się działo.

+Quote Post
TyHu
post 28.10.2012 - 18:00
Post #355

Coprobo

Notatnik

Oburzenie ludzi tu jest uzasadnionione. Przychodzi ktoś kogo nie było od bardzo dawna , nie dawał znaku życia. Odciął się od tego tematu nie podając przyczyny tego. Jeśli jest coś źle to proszę sprostować.

I nagle chce zostać pasterzem nic nie tłumacząc podając tylko cytaty z bibli.

Niech Administratorzy zrobią dział na forum pt. Religie
i pod działy buddyzm , chrześcijaństwo, Islam i inne

Do działu regulamin z kilkoma punktami dotyczącymi tolerancji religijnej.
np. kto będzie szydził z czyjejś religi lub krytykował że jest gorsza dostanie warna.

I problem rozwiązany. Bo ja już niejednokrotnie widziałem kłótnie dotyczące religi czy buddyjskiej czy chrześcijańskiej.

A jak posty są na ogólnym forum to nie dziwcie się że jest kłótnia.

+Quote Post
zx12
post 28.10.2012 - 18:02
Post #356

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 28.10.2012 - 17:33) *
To coś słabo ;) Ale wytłumacze Ci chodzi o to że jesteś za bardzo pochłoniety Darkiem i masz do tego co pisze emocjonalny stosunek, nawet go nie znając.

Właśnie dlatego, że go nie znam, nie mam do niego żadnego emocjonalnego stosunku. :) Swoje lata już mam. Dlatego nie lubię bawić się w eufemizmy i sztuczną poprawność polityczną. Myślę, że Twoje obiekcje wynikają z użytego przeze mnie określenia "w dupie".
Słowo to jest bez wątpienia mało eleganckie (choć nie obelżywe jak sugeruje Zbyszek) i na pewno mogłem użyć innej formy. Na przykład "traktuje instrumentalnie". Tylko co to zmienia?
Zapatrzyłeś się na formę, gubiąc gdzieś treść. Nie oceniam Darka. Mam dla niego szacunek. Za jego doświadczenie i za, mówiąc w skrócie, to co przeżył. Ale zupełnie nie zgadzam się z jego interpretacją świata niefizycznego. I mówię to głośno.
Widzę też, że to forum jest przez Darka traktowane instrumentalnie. Pojawił się kilka lat temu, robiąc OBE-rebelię. A potem zniknął. Teraz pojawił się znowu robiąc Jezus-rebelię :).
Jego prawo. Ale moim prawem jest nazwać jego zachowanie po imieniu. Jestem na tym forum tak samo długo jak Ty. :) I tak jak każdy inny użytkownik, mam prawo wyrażać swoje zdanie. Ty jesteś jak widzę zwolennikiem bezdyskusyjnego przyjęcia kolejnej rebelii Darka. Ja nie. Uważam, że gdzieś się zagubił w systemie przekonać, z którym kiedyś ostro walczył. Takie jest moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 18:02
Post #357

Dupa Towarzystwa

Twist w dupie mam dziecko, żonę a moim życiem jest to forum. Bez niego wszystko jest niczym. Darka posty tolerujesz to moje tym bardziej powinieneś:) Luz! Niedługo wywar z dzikiej muzy, zaproszę Cię jak wreszcie się zbiorę i zobaczysz jak fajnie se pogadamy a w najgorszym razie się pobijemy:)

+Quote Post

36 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park